...
A második -
A sok akácos, a húsomat tépte, a belógó ágakat a szallagozó brigád lecsippenthette volna.
...
Igen! Az idén végre végigtekertem egy versenyt, és ez a Zemplén Maraton középtávja volt. Ráadásul ne is rossz idõvel.
A pályakijelölés szerintem jó volt, aki egy icipicit is figyelt az nem tévedt el, aki meg nem az magára vessen.
Ahova jól jött volna még egy-egy rendezõ: az utolsó frissítõ után volt egy hármas vagy négyes keresztezõdés (frissítõnél a helyes hölgyek szóltak, hogy balra kell menni így a jó irányba mentem de itt sok rövidtávos jött velem szembe), majd egy visszafordító és egy merõleges balos kanyar a "kopasz" hegyre való felmászás után. Ezek mind egy-egy nyilacskával voltak jelölve de észrevehetõen, tehát annyira nem problémás.
A belógó ágak szerintem nem akácágak voltak, hanem ha jól tudom szederbokor. Én egyikel se kerültem szoros kapcsolatba mindegyik kikerülhetõ volt. Azt meg ne kívánja senki, hogy a szervezõk kiírtsák a fél erdõt egy hegyikerékpármaraton miatt. Mi választottuk ezt a sportot és ez is vele jár. (megjegyezném, a múltkor szûz akácerdõben bringáztam és nagyon jó volt)
A bögölyinvázió az aztán nem volt semmi. Szinte az összes emelkedõnél megtaláltak és ami furcsa volt, hogy csak nadrágon keresztül csíptek-rúgtak-haraptak.
Az elején lévõ felszántott út nem volt kellemes, de ki lehetett bírni. Ezek után ha valaki azzal jön, hogy azért nem lehet bringázni az erdõben mert tönkretesszük az utakat hát azt elküldöm a ... Zemplénbe.
A végén én is hiányoltam a hideg frissítõt és az emléktárgyat (poló agyagvalami stb...) de a tésztaparti szuper volt és lehetett repetázni is, így a kísérõk is részesülhettek belõle.
Összegezve szerintem ez az ország egyik legjobb, ha nem a legjobb maratonja, mert látszik rajta, hogy bringások szervezik bringásoknak, nem a nyereség az elsõdleges célpontjuk, családias a hangulat, jó a szervezés, nincs tömeg és olyan amatõrök mint én is esélyesek egy-egy jobb helyezést elérni mert nincsenek ott a vérprofik. Szerintem maradjon meg ilyennek, maradjon az amatõröké és a kezdõké.
Köszönet érte a szervezõknek, és ha minden jól megy jövõre találkozzunk ismét Mádon, hogy egy felejthetetlen napot tölthessünk ismét együtt!
pár kép
itt