Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Zemplén Maraton

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1012 hozzászólás a témában

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.093 hozzászólás

Egy srác a lefelénél elhúzott mellettem, és elémborult vmi rugóstagos géppel. jót nevettem. Ugye nem fórumos volt ?:D

Jelentem nem én voltam.
Az esés kimaradt,pedig nyomtam neki ahol csak lehetett.
Azért azt megfigyeltem,hogy egyre többen tekernek a maratonokon "össztelóssal",bevállalván az ebbõl fakadó súlytöbbletet.
Bár azt hiszem nem kérdéses miért....
;-)
"Ínség és meggyõzés - ez az a két erõ,mely tettekre bírja az embereket. Támassz ínséget,kormányozd a véleményeket és felboríthatsz minden meglevõ rendszert,bármilyen szervezett is legyen az."

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.570 hozzászólás

Lehajtod a fejed, és a sisakon csattan az ágacska.

ahham.. jahh, én is gondoltam rá húszévesen... azóta sok mindent átértékeltem
( . ) ( . ) \l/ 8====O

Coldrock--->NRS

Coldrock--->NRS

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.291 hozzászólás

Szerintem nem ettöl extrém egy sport.

Szem magasságban lévõ -kiderült- szederbokor elég kellemetlen tud lenni.

Természetesen ki lehet kerülni, de mivel verseny sokszor nemsikerül, akit már vágott arcon akácfa, nem szívesen kér olyat, vagy ahhoz hasonlót.

Lehajtod a fejed, és a sisakon csattan az ágacska.
Amúgy énis nagy sprintbefutót terveztem, de ez kb 6km/h-sra sikerült :D
Egy srác a lefelénél elhúzott mellettem, és elémborult vmi rugóstagos géppel. jót nevettem. Ugye nem fórumos volt ?:D
Nem csak a deszkásoké a világ !
Amíg a Föld kerek,éljenek a rájderek !

Izé

me

me

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
Az idei eredmények a fõoldalról érhetõk el.

A menübeli "eredmények" link a tavalyi eredményekre mutat egyelõre. A honlaphoz thread ért igazán, de õ most szalagot szed össze, így én raktam ki az eredményt, ezért ilyen spártai a kinézete most. Õ holnap este jön haza, tehát várhatóan szerdán lesznek kint az eredmények végsõ, a honlap stílusához igazodó formájukban, kategóriákra bontva is. :-)

Az excelt megnyitva most is tudtok szûrni kategóriákra is, és nem kell számolgatni: Adat -> Szûrõ -> Automatikus szûrõ

A panzióban sajnos nem lehetett elérni az internetet, annak ellenére, hogy tavaly ez problémamentesen mûködött.

Jó böngészést!
Úgy megy, mint a karikacsapágy.

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.570 hozzászólás

A szúrós ágak.......eltávolítása pedig nem az õ dolguk, végülis ez egy extrém sport, vagy miaszösz ;)

Szerintem nem ettöl extrém egy sport.

Szem magasságban lévõ -kiderült- szederbokor elég kellemetlen tud lenni.
Megjegyzem nem az erdõ kiírtásáról van szó, hanem egy egy ág lecsipentéséröl. Aki kertjében a fát metszi sem feltétlenül azért teszi, mert ki akarja irtani.

Természetesen ki lehet kerülni, de mivel verseny sokszor nemsikerül, akit már vágott arcon akácfa, nem szívesen kér olyat, vagy ahhoz hasonlót.
( . ) ( . ) \l/ 8====O

me

me

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
Feltettem az eredményeket.
Úgy megy, mint a karikacsapágy.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

OFF
Dante, remélem olasz oldalról ;)
ON

OFF részben, mert nem a "normál" útvonalon megyünk, s az Arete harántot is bemásszuk...kell vagy 60 m kötél, fõleg, h most kevés a hó rajta, a full sziklamászás az egész - vicces lesz :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.093 hozzászólás
Üdv Mindenkinek,aki tekert és annak is,aki csak ott volt.
Megvolt nekem is a középtáv 1 defekttel ( a cél elõtt 6KM-el azon a meredek lefelén,ahol sokan tolták) kb.3.30-as idõvel.
Elõször voltam a Zemplén maratonon és kellemesen csalódtam.
Mire gondolok?
A szervezésre,helyre,résztvevõkre.
A szervezés szerintem nagyon jóra sikerült. Azt gondoltam,hogy olyan kis gyenge emelkedõkkel tarkított terep lesz.
Még a vonatból az ablakon kitekintve a feleségem is megjegyezte: olyan kis "puha" domboknak látszanak.
Na,jah...
;-)
A résztvevõk: pont elegen voltunk ahoz,hogy a hangulat meglegyen,de azért el is férjünk a pályán.
Persze gondolom a szervezõk nem így vélekednek.
:-)
Engem leginkább az töltött el örömmel,hogy néhány fórum társsal is személyesen találkoztam.
Vidéki lévén nem igazán van alkalmam (és persze idõm) sûrûn látogatni a fórumos talikat.
Big Hand egyik barátjával tekertem az elején.
A legelsõ emelkedõn Kisöcsikét láttam keményen nyomulni felfelé,majd Sunset-et próbáltam beérni nem kis fáradtság árán.
Ment,mint állat.
;-)
Jó volt nagyon a pálya kijelölése.
Bár én mindig próbáltam az elõttem tekerõkhöz felzárkózni és minél kevesebbet tekerni egyedül.
Több szem többet lát.
Aztán a vége felé elszállt az elsõkerekem belsõje.
Nem is igazán klasszikus defekt volt,mert a szelep (presta) vége kilõtt,így komplett belsõcserével volt csak orvosolható a dolog.
Tovább nehezítette a dolgom,hogy átütõtengely lévén még kellett hernyózni egy kicsit a csavarokkal is.
Az utolsó KM-en meccseltem egyet egy középtávos hölggyel,aki veszettül bírta.
Utólagos gratula NEKI!
Természetesen a célban elõzékenyen lassítottam az éles visszafordító kanyarban.
:-)
Egyetlen negatívumot azért említenék a szervezõknek.
Tudom nagyon nehéz megoldani egyetlen kapun lebonyolítani a célba érkezõk fogadását és a távozni (kerékpárral!) akarók egymással szemben lévõ közlekedését.
Nem beszélve arról,hogy ez jócskán megnehezítette a versenybírók dolgát is.
Vagy láttak,vagy nem.
:-(
Viszont ha egy méteres szakaszt leválasztottak volna a versenyen kívüliek haladásának megkönnyítésére az nagyon jó lett volna.
Szerintem a cél elõtti kanyar miatt úgysem nagyon kellett sprintbefutóra számítani.
Vagy igen?
Végül még annyit: jövõre velem bizton számolhattok.
Üd:Ralph
burce: az én rajtszámomról Erdõbényén még le is olvasták a nick-nevem és hangosan kiabáltak: Tekerj Ralph!
Persze azonnal sprintbe kezdtem,ami jutalma hatalmas taps lett.
jólesett....
"Ínség és meggyõzés - ez az a két erõ,mely tettekre bírja az embereket. Támassz ínséget,kormányozd a véleményeket és felboríthatsz minden meglevõ rendszert,bármilyen szervezett is legyen az."

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Meg annyit a hangulathoz, hogy Erdõbényén sok helyi lakos ott szurkolt az út mentén, nagyon jól esett :) (pocakos és kevés fogú bácsik is ott mosolyogtak, tapsoltak, ilyet máshol még nem láttam :))

OFF
Dante, remélem olasz oldalról ;)
ON

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

Tiberius

Tiberius

törzsvendég

• fórumtag
  • 280 hozzászólás
Nem tudja valaki, hosszútávon végül hányan értek célba?[/QUOTE]

Pontos adatok este lesznek, de úgy 15-20 között...
Latolgatni tízszer kell, dönteni csak egyszer.

Hurka

Hurka

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 hozzászólás

Hurka te kaptál görcsöt a lábodba ?

Lehet összekeversz valakivel, én a hosszún mentem :)
amúgy igen begörcsölt a vádlim a firka miatt+a frissítést ott elcsesztem. de ez 38km körül volt. Utána a frissítõ valamelyest helyrepofozott, de már nem volt az igazi :(

mrc

mrc

törzsvendég

• fórumtag
  • 295 hozzászólás
Csatlakozom, minden elismerés a szervezõknek!

A szúrós ágak, nyomvályúk, kövek és harapós rovarok eltávolítása pedig nem az õ dolguk, végülis ez egy extrém sport, vagy miaszösz ;)

Hápi

Hápi

törzsvendég

• fórumtag
  • 952 hozzászólás

...
A második -
A sok akácos, a húsomat tépte, a belógó ágakat a szallagozó brigád lecsippenthette volna.
...

Igen! Az idén végre végigtekertem egy versenyt, és ez a Zemplén Maraton középtávja volt. Ráadásul ne is rossz idõvel.
A pályakijelölés szerintem jó volt, aki egy icipicit is figyelt az nem tévedt el, aki meg nem az magára vessen.
Ahova jól jött volna még egy-egy rendezõ: az utolsó frissítõ után volt egy hármas vagy négyes keresztezõdés (frissítõnél a helyes hölgyek szóltak, hogy balra kell menni így a jó irányba mentem de itt sok rövidtávos jött velem szembe), majd egy visszafordító és egy merõleges balos kanyar a "kopasz" hegyre való felmászás után. Ezek mind egy-egy nyilacskával voltak jelölve de észrevehetõen, tehát annyira nem problémás.

A belógó ágak szerintem nem akácágak voltak, hanem ha jól tudom szederbokor. Én egyikel se kerültem szoros kapcsolatba mindegyik kikerülhetõ volt. Azt meg ne kívánja senki, hogy a szervezõk kiírtsák a fél erdõt egy hegyikerékpármaraton miatt. Mi választottuk ezt a sportot és ez is vele jár. (megjegyezném, a múltkor szûz akácerdõben bringáztam és nagyon jó volt)

A bögölyinvázió az aztán nem volt semmi. Szinte az összes emelkedõnél megtaláltak és ami furcsa volt, hogy csak nadrágon keresztül csíptek-rúgtak-haraptak.

Az elején lévõ felszántott út nem volt kellemes, de ki lehetett bírni. Ezek után ha valaki azzal jön, hogy azért nem lehet bringázni az erdõben mert tönkretesszük az utakat hát azt elküldöm a ... Zemplénbe.

A végén én is hiányoltam a hideg frissítõt és az emléktárgyat (poló agyagvalami stb...) de a tésztaparti szuper volt és lehetett repetázni is, így a kísérõk is részesülhettek belõle.

Összegezve szerintem ez az ország egyik legjobb, ha nem a legjobb maratonja, mert látszik rajta, hogy bringások szervezik bringásoknak, nem a nyereség az elsõdleges célpontjuk, családias a hangulat, jó a szervezés, nincs tömeg és olyan amatõrök mint én is esélyesek egy-egy jobb helyezést elérni mert nincsenek ott a vérprofik. Szerintem maradjon meg ilyennek, maradjon az amatõröké és a kezdõké.

Köszönet érte a szervezõknek, és ha minden jól megy jövõre találkozzunk ismét Mádon, hogy egy felejthetetlen napot tölthessünk ismét együtt!

pár kép itt

"A kerékpáros nem az autós ellensége, hanem olyan autós, aki már megtette az elsõ lépést a jó irányba!"(Karlovitz K.)
Rákosmente KerekSE;

Tiberius

Tiberius

törzsvendég

• fórumtag
  • 280 hozzászólás
Minden elõkészület megvolt az eredmények azonnali közzétételére, viszont a technika (vagy a miskolci vihar?) sajnos közbeszólt, ugyanis a központban egyáltalán nem volt internet kapcsolatunk.
Ma estére viszont fent lesznek az eredmények!
Latolgatni tízszer kell, dönteni csak egyszer.

mrc

mrc

törzsvendég

• fórumtag
  • 295 hozzászólás
Azért a honlapra kirakhatnák...
Nem tudja valaki, hosszútávon végül hányan értek célba?

Nitr-O

Nitr-O

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.122 hozzászólás
Ez a tavalyi maratonra volt érvényes, idén csak kirakták az ebédlõnél, mobilon nem operáltak semmit.

mrc

mrc

törzsvendég

• fórumtag
  • 295 hozzászólás
"Az elõzetes eredményeket már a verseny napján, óránként frissítve közzétesszük honlapunkon. Ez a lista megtekinthetõ lesz mobiltelefonon is."

Ho lez a lista??

Coldrock--->NRS

Coldrock--->NRS

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.291 hozzászólás
Szóval ZM2006... Nagy reményekkel nem indulhattam neki, a porckopásom miatti edzetlenség és a péntek éjjeli alkoholmérgezés után. Vasárnapra mégis összeszedtem minden erõm és elmentem. Az elsõ 35km-en jól voltam, de mikor Dante utolért akkor az az erõ amivel elhúzott tõlem, kiábrándított :D a 2 itatónál jobb kedvem lett, köszönhetõ ez a szép hölgyeknek ott, de ami utánna jött...
1 emelkedõ lett volna már csak hátra, utánna meg a maraton legjobb része a 8km-es lefelé. Ennek a megtételére 3 defekt akadályozott. Az elsõt megcsináltam, a másodiknál (gyenge nyomás miatt, tüske) már kétségbeestem, mert csak 1 foltom volt, de egy srác segített, és keményre is sikerült fújni. Itt visszajött a remény, hogy 2perc alatt leszáguldunk a célig, és nem leszek uccsó, de ez 2 km után nem így lett.
Egy kicsit ugrattam, és az elsõ belsõ durrant. Na itt összerogytam, de azé betoltam az aluszamarat 6km-rõl a célig. 5:00 volt a táv. a tavalyin (elsõ maraton, kosárcipõvel) 4:17 :D
Szervezés emberek jó volt, szallagozás is.
Nem csak a deszkásoké a világ !
Amíg a Föld kerek,éljenek a rájderek !

Izé

vendég_fac€_*

vendég_fac€_*
  • vendég
meleg,por,kövek.
brrááá:scared:

Ez volt a válaszom mikor itthon kérdezték milyen volt a maraton.
Nekem a pálya Erdõbényéig nem tetszett utána már igen. Nekem túl köves és túl nyomvályús volt. Addig a lefeléken többször is megálltam mert a szemüvegem és a szemem annyira poros lett:(
Aztán belefutottam az elsõ nagy leejtõn egy ismerõsömbe aki defektet kapott, 2-t. Ja és a vadiúj schwalbe belsõje is likas volt alapból....
Ezen a lefelén meguntam a pattogást és engedtem a kerekek nyomásából otthon 20fokon fújtam bele 3.3bárt ez a 30fokban nagyon felkeményedett mint a telóm is.
Aztán a következõ defektes kalandom a cél elõtt 12kmrel ért. Egy hölgyemény szlított le hogy segítse neki.2 lyuk volt a belsõjén utánna kaptunk egy másik használlt belsõt annak a szelepje eresztett kicsit de a legnagyobb baj az vol, hogy a külsõjén volt egy 3cm hosszú vágás...
Végül összeraktuk valahogy és mondtam neki fújogassa és gurulgasson.:(
Remélem beért!
A végén megkaptam a saját defektem is. Leállítottam az épp biciklim az ebédlõ elé és mire kijöttem leeresztett a hátsóm. Korrekt volt a defekt.
Isteni volt a hideg kútvíz Erdõbényén!!!!
Ami nemtetszett: Az itatópontokon a 30 fokban miért hagyák a tûzõ napon mind a 20 nagy vizespalackot!? volt árnyék is.
Köszönet a rendezõknek a segítõknek!
Szerintem jövõre is megyek.

elasottegertetem

elasottegertetem

törzsvendég

• fórumtag
  • 956 hozzászólás
Nekem is tetszett a maraton, nagyon jó volt a hangulat, sok új arcot megismertem, de nem tudtam befejezni, mert a lábam megadta magát (görcs), de ez betudható annak, hogy a bicaj csak 2 nappal a a maraton elõtt lett kész, úgyhogy szinte semmi felkészültségem nemvolt. Defektem nem volt, de volt 4km-en át tekerés meglazult nyereggel, 3majdnem borulás, sok rovar, elhagyott szemüveg (2-3km-t kellett érte visszatekernem, de meglett), meg szétrázott vese :)
A frissítõnél minden jó volt, gratula a szervezõknek!!!!
És ******be azok a kisebbségiek akik átszallagozták a pályát 1-2 helyen.
Remélem ez azért nem fogja a rendezõk kedvét elvenni az átszallagozás attól, hogy jövõre is megrendezzék a maratont és az eltévedteknek a kedvét az indulástól.
Gratulálok minden célbaérkezõnek és azoknak is akik ameddig bírtak kitartottak a versenyen.
Lassan járj, ugyanoda érsz :)