Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Online bringásboltot keresek!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6016 hozzászólás a témában

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Nem problema, a vamosok kozul is volt aki rosszul kezelte az adott csomagot. Pont ezert egy kulon korlevelet kuldtek, melyben felhivtak a vamosok figyelmet arra, hogy a szallitasi koltseg is afa koteles, meg a nyomtatott papirt is megmutattak, amiben erre kulon felhivjak a figyelmet :)

Asszem kellokepp tisztaztuk a dolgokat ;)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Na szóval, a fagyi visszanyal esetével állunk szembe, tehát pont a szakmabeli keveri össze a dolgokat, ezért meg kell követnem Vole-t, és egyet kell értenem Gyalogkakukkal.:chin:

Szóval a lényeg::)

"Az importált áru vámértéke az ügyleti érték, vagyis az áruért ténylegesen kifizetett vagy kifizetendõ ár, mely tartalmazza az importált áru szállításának és biztosításának költségét is."

Elfelejtettem a vámjog tanárunk egyik legelsõ intelmét: "Soha ne fejben vagy szóban akarjanak vámkezelni! Legyen kéznél a szükséges és aktuális szakirodalom, valamint a vámeljáráshoz szükséges összes okmány."

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás
forrás: www.vam.hu
Vámérték elõírások

32. cikk
"A vámértéknek a 29. cikk alapján történõ meghatározásakor az importált áruért ténylegesen kifizetett vagy kifizetendõ árhoz hozzá kell számolni:
(1) d,
...az importált áru szállításának és biztosításának költsége...

ez alapján Vole-nak van igaza, bár lehet valamit elnéztem...
(én meg csak egy hülye közgazdász vagyok, úgyhogy a tévedés jogát fenntartom... lehet teljesen fogalmam sincs mi az a vámérték és az a kivitelre vonatkozik? :D)

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Kerlek te ne beszelj baromsagokat. En tapasztalatbol irtam mindent, vagyis ez igy van.
Az utanveteles csomagnal csak az utanvetel osszeget tudjak feltuntetni, ahol viszont nincs feltuntetve hogy abbol mennyi a pk, ezert az egesz ar az aru ertekenek szamit, amire vonatkozik a vam + afa. ( termeszetesen eu -n kivulrol beszelunk, mivel amerikarol volt szo, mielott belekotnel ebbe is ;) )

Ha nem utanveteles, viszont rendelt aru, akkor a pk -ra rajon az afa, ahogy irtam is, ha pedig ajandekkent jon, akkor csak az aru ertekere jon a vam + afa.

Ha a vam erteke nem haladja meg a 10 eurot akkor nem kell vamot fizetni.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Postakoltseg a cegtol fugg ahonnan rendeled. Ha ok azt mondjak hogy egy villara $100 a pk naluk, akkor nnyi, hiaba $60 a USPS EMS.
Ha mar ugyis kintrol rendelsz, valszeg irnod kell emailt is, a kovetkezo emailben kerdezd meg mennyi a pk.
Az utan nem kell se vamot se afat fizetned, ha ajandekkent jon a csomag. Ha rendelt aru, akkor a pk utan is fizetsz 20% afat ;)
Ha utanvettel jon, akkor a pk -ra meg vam is jon, ez a durva :D

Vole ne írj baromságot. Posta és szállítási költségre nincs vám. ÁFA-t raknak rá, és mivel az a magasabb, ez az igazán durva!

És mindenkinek szól, akinek fogalma sincs a vámeljárásról, hogy ne írkáljon be ide hülyeségeket. Barátunk a keresõ: www.vam.hu

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás
plusz jutalomként a vám meg az áfás árra jön, vagy rosszul tudom?

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Postakoltseg a cegtol fugg ahonnan rendeled. Ha ok azt mondjak hogy egy villara $100 a pk naluk, akkor nnyi, hiaba $60 a USPS EMS.
Ha mar ugyis kintrol rendelsz, valszeg irnod kell emailt is, a kovetkezo emailben kerdezd meg mennyi a pk.
Az utan nem kell se vamot se afat fizetned, ha ajandekkent jon a csomag. Ha rendelt aru, akkor a pk utan is fizetsz 20% afat ;)
Ha utanvettel jon, akkor a pk -ra meg vam is jon, ez a durva :D
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás

Üdv Mindenkinek!Hogyha rendelnék amerikából valami bringás cuccot ,akkor nekem kéne valamit ráfizetnem?Vámot vagy ilyesmit?(gondolom postaköltséget tutira kell)

nekem kettõ perc alatt sikerült megtalálnom a választ ebben a topikban, neked sikerülni fog? (segítek... Keresõ --> "vám")
most nézem, postaköltségrõl nem nagyon volt szó sehol... azt kénytelen leszel magad kitalálni...

Dickhe@d

Dickhe@d

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
Üdv Mindenkinek!Hogyha rendelnék amerikából valami bringás cuccot ,akkor nekem kéne valamit ráfizetnem?Vámot vagy ilyesmit?(gondolom postaköltséget tutira kell)
"Nem vagyok komplett õrült.Még néhány darab hiányzik."

Kuka

Kuka

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Jaaaa...
Há' nem baj:)
De olcsó;)

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Ez nem online bolt ha jol nezem ;)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Kuka

Kuka

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
www.bikearena.hu

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Bikeonline.uw.hu

összes webáruház egy helyen!

Van még egy pár száz topic. Nem akarod esetleg oda is berakni?
Legfõbb célod, hogy bannolva legyél néhány napra?

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
www.chainreactioncycles.com
ha valaki rendel a fenti boltból és olvassa a hozzászólásomat, kérem szóljon nekem, mert szeretnék rendelni egy 9 Euro alkatrészt, amit így önmagában nem lenne gazdaságos meghozatni ezenkívül meg még nem is láttam másutt.
elõre is köszönöm!

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
En is legalabb ennyire meglepodtem, ettol fuggetlenul a velemenyem ugyanez lenne ;)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
nini, a pocok boltja is fennvan :D
igy nem csodálkozom a pozitiv reakción ;)
amugy tényleg jó kiindulási alap.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Elismeresem.
Ez nagyon jo támpont ( á, mielott valaki a tamponnal viccelodne ) lehet azoknak akik nem jaratosak annyira az online boltok vilagaban.

Aki ezek kozott nem talalja meg amit szeretne, az inkabb menjen be egy boltba es vegye meg ott :)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Baluu

Baluu

vendég

• fórumtag
  • 125 hozzászólás
Neeeem. A királyi posta sem jobb. Õk nekem is veszítettek el csomagomat, meg levelet. Csak azt mondom, hogy a gyorsposták sem ügyfélbarátabbak.
Tegnap befizettem egy reinkarnációs tanfolyamra. Rohadt drága volt, dehát egyszer élünk.

"k.rvára megy a pénz!" - mondogatta apám is, anyám is, csak más- máshangsúllyal...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Az a baj a tengerentúli e-boltokkal, hogy szerzõdésük van egy-egy futárcéggel (pl: ups, dhl, fedex, tnt), és más céggel nem szállítanak. Csakhogy ezeknek a cégeknek a magyarországi képviseletei nem éppen ügyfélbarátok, nem szeretnek problémát kezelni és csak lehúzni akarnak mindenkit. Napi gyakorlatból tudom. :-) Ja és olyan a csomagkezelésük néha, hogy törékeny árut nem hozatnék velük.

aha, tehat jobb lenne, ha a kiralyi magyar postaval jonne a cucc? na nee. annal barmi jobb.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Baluu

Baluu

vendég

• fórumtag
  • 125 hozzászólás
Az a baj a tengerentúli e-boltokkal, hogy szerzõdésük van egy-egy futárcéggel (pl: ups, dhl, fedex, tnt), és más céggel nem szállítanak. Csakhogy ezeknek a cégeknek a magyarországi képviseletei nem éppen ügyfélbarátok, nem szeretnek problémát kezelni és csak lehúzni akarnak mindenkit. Napi gyakorlatból tudom. :-) Ja és olyan a csomagkezelésük néha, hogy törékeny árut nem hozatnék velük.
Tegnap befizettem egy reinkarnációs tanfolyamra. Rohadt drága volt, dehát egyszer élünk.

"k.rvára megy a pénz!" - mondogatta apám is, anyám is, csak más- máshangsúllyal...