Jelentkezz be Regisztrálj
Online bringásboltot keresek!
Posted 2006. April 04. - 21:12
Asszem kellokepp tisztaztuk a dolgokat
I`m as fast as nobody!
Posted 2006. April 04. - 20:43
Szóval a lényeg:
"Az importált áru vámértéke az ügyleti érték, vagyis az áruért ténylegesen kifizetett vagy kifizetendõ ár, mely tartalmazza az importált áru szállításának és biztosításának költségét is."
Elfelejtettem a vámjog tanárunk egyik legelsõ intelmét: "Soha ne fejben vagy szóban akarjanak vámkezelni! Legyen kéznél a szükséges és aktuális szakirodalom, valamint a vámeljáráshoz szükséges összes okmány."
Posted 2006. April 04. - 20:22
Vámérték elõírások
32. cikk
"A vámértéknek a 29. cikk alapján történõ meghatározásakor az importált áruért ténylegesen kifizetett vagy kifizetendõ árhoz hozzá kell számolni:
(1) d,
...az importált áru szállításának és biztosításának költsége...
ez alapján Vole-nak van igaza, bár lehet valamit elnéztem...
(én meg csak egy hülye közgazdász vagyok, úgyhogy a tévedés jogát fenntartom... lehet teljesen fogalmam sincs mi az a vámérték és az a kivitelre vonatkozik? )
Posted 2006. April 04. - 20:05
Az utanveteles csomagnal csak az utanvetel osszeget tudjak feltuntetni, ahol viszont nincs feltuntetve hogy abbol mennyi a pk, ezert az egesz ar az aru ertekenek szamit, amire vonatkozik a vam + afa. ( termeszetesen eu -n kivulrol beszelunk, mivel amerikarol volt szo, mielott belekotnel ebbe is )
Ha nem utanveteles, viszont rendelt aru, akkor a pk -ra rajon az afa, ahogy irtam is, ha pedig ajandekkent jon, akkor csak az aru ertekere jon a vam + afa.
Ha a vam erteke nem haladja meg a 10 eurot akkor nem kell vamot fizetni.
I`m as fast as nobody!
Posted 2006. April 04. - 19:56
Vole ne írj baromságot. Posta és szállítási költségre nincs vám. ÁFA-t raknak rá, és mivel az a magasabb, ez az igazán durva!Postakoltseg a cegtol fugg ahonnan rendeled. Ha ok azt mondjak hogy egy villara $100 a pk naluk, akkor nnyi, hiaba $60 a USPS EMS.
Ha mar ugyis kintrol rendelsz, valszeg irnod kell emailt is, a kovetkezo emailben kerdezd meg mennyi a pk.
Az utan nem kell se vamot se afat fizetned, ha ajandekkent jon a csomag. Ha rendelt aru, akkor a pk utan is fizetsz 20% afat
Ha utanvettel jon, akkor a pk -ra meg vam is jon, ez a durva
És mindenkinek szól, akinek fogalma sincs a vámeljárásról, hogy ne írkáljon be ide hülyeségeket. Barátunk a keresõ: www.vam.hu
Posted 2006. April 04. - 19:56
Posted 2006. April 04. - 19:53
Ha mar ugyis kintrol rendelsz, valszeg irnod kell emailt is, a kovetkezo emailben kerdezd meg mennyi a pk.
Az utan nem kell se vamot se afat fizetned, ha ajandekkent jon a csomag. Ha rendelt aru, akkor a pk utan is fizetsz 20% afat
Ha utanvettel jon, akkor a pk -ra meg vam is jon, ez a durva
I`m as fast as nobody!
Posted 2006. April 04. - 19:10
Üdv Mindenkinek!Hogyha rendelnék amerikából valami bringás cuccot ,akkor nekem kéne valamit ráfizetnem?Vámot vagy ilyesmit?(gondolom postaköltséget tutira kell)
nekem kettõ perc alatt sikerült megtalálnom a választ ebben a topikban, neked sikerülni fog? (segítek... Keresõ --> "vám")
most nézem, postaköltségrõl nem nagyon volt szó sehol... azt kénytelen leszel magad kitalálni...
Posted 2006. April 04. - 19:00
Posted 2006. April 04. - 18:42
Posted 2006. April 04. - 18:37
Posted 2006. April 04. - 18:31
Posted 2006. April 02. - 22:04
Van még egy pár száz topic. Nem akarod esetleg oda is berakni?Bikeonline.uw.hu
összes webáruház egy helyen!
Legfõbb célod, hogy bannolva legyél néhány napra?
Posted 2006. April 02. - 20:29
ha valaki rendel a fenti boltból és olvassa a hozzászólásomat, kérem szóljon nekem, mert szeretnék rendelni egy 9 Euro alkatrészt, amit így önmagában nem lenne gazdaságos meghozatni ezenkívül meg még nem is láttam másutt.
elõre is köszönöm!
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Posted 2006. April 01. - 00:28
I`m as fast as nobody!
Posted 2006. March 31. - 20:45
igy nem csodálkozom a pozitiv reakción
amugy tényleg jó kiindulási alap.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2006. March 31. - 20:41
Ez nagyon jo támpont ( á, mielott valaki a tamponnal viccelodne ) lehet azoknak akik nem jaratosak annyira az online boltok vilagaban.
Aki ezek kozott nem talalja meg amit szeretne, az inkabb menjen be egy boltba es vegye meg ott
I`m as fast as nobody!
Posted 2006. March 31. - 09:07
"k.rvára megy a pénz!" - mondogatta apám is, anyám is, csak más- máshangsúllyal...
Posted 2006. March 30. - 14:43
Az a baj a tengerentúli e-boltokkal, hogy szerzõdésük van egy-egy futárcéggel (pl: ups, dhl, fedex, tnt), és más céggel nem szállítanak. Csakhogy ezeknek a cégeknek a magyarországi képviseletei nem éppen ügyfélbarátok, nem szeretnek problémát kezelni és csak lehúzni akarnak mindenkit. Napi gyakorlatból tudom. :-) Ja és olyan a csomagkezelésük néha, hogy törékeny árut nem hozatnék velük.
aha, tehat jobb lenne, ha a kiralyi magyar postaval jonne a cucc? na nee. annal barmi jobb.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2006. March 30. - 08:56
"k.rvára megy a pénz!" - mondogatta apám is, anyám is, csak más- máshangsúllyal...