Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Buda Maraton

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
942 hozzászólás a témában

lunática

lunática

törzsvendég

• fórumtag
  • 517 hozzászólás

Rajtnál mikor áthaladnak a chipes szõnyegen-kapunál akkor indul az idõmérés, és amikor célba érnek, akkor áll le az idõmérés. Közben nincs chipes ellenõrzés, ha jól tudom.

úgy tudom, az óra egyszerre indul, csak célbaéréskor méri a saját chipünk (tavaly egy csapattársammal pontosan egyszerre haladtunk át a célon és egyforma idõt mért, holott a srác hátrábbról startolt, mint én, tehát min. 20-30 másodperccel kevesebb idõt kellett volna mérni neki)
nem tudtam, de elhiszem, hogy a Budán nincsenek ellenõrzõpontok, mindenesetre furcsállom...

lehet, hogy itt nincs de a top maratonon én mintha láttam volna köztes ellenörzõ kapukat

topmaratonon biztos, hogy van, Szilváson a szakadó esõ ellenére is hallatszott egy-egy pittyenés, valamelyik száraz versenyen pedig (nem emlékszem, melyiken, de top volt), észre is vettem a pályán keresztülfektetett fekete gumiszalagokat (bár nem tudom, szolgálhat-e más célt is az...)

Halász Anna

Halász Anna

törzsvendég

• fórumtag
  • 805 hozzászólás

Ami még érdekes volt, az az árok a 2. kör elején. Ha nem mennek át elõttem ketten rajta, akkor nem biztos hogy belementem volna magamtól. De aztán egyáltalán nem volt gond vele.

Hát én attól az ároktól kicsit beijedtem, csak ennyit mondott talán az az emberke aki ott állt, hogy vigyázz, árok.Azt hittem kisebb lesz...próbáltam hátra helyzeni a testsúlyomat azt várni a csodára :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Lépcsõ!

Ügyetlen, gyáva, és lassú vagyok lefelé.
De ha látom hogy van aki le tud jönni, meg tudja csinálni, át birja ugratni, megnézem, és gyakorlom.
Foleg ha minden héten ott edzõdöm.
Szerintem a lépcsõ nem gond, de a Román bajnok is eldobta ott a bringát elöttem :) pedig biztos nem lopta a mezét!
Meglepetés engem is ért, a végén a meredek emelkedõ után az a 2,5 m magas vakondtúrás, ahoz szerintem beülõt kéne osztogatni. Na ott sajna leszáltam.

Biztos elvonta a figyelmét a figyelmeztetõ ember a lépcsõk elõtt. Nekem is majdnem összejött emiatt az esés ott, szólnak hozzám kinézek oldalra és közben már a lépcsõkön vagyok (eddig csak egyszer bringáztam arra és azt is ezer éve, fogalmam sem volt hogy ott lesznek a lépcsõk).
Ami még érdekes volt, az az árok a 2. kör elején. Ha nem mennek át elõttem ketten rajta, akkor nem biztos hogy belementem volna magamtól. De aztán egyáltalán nem volt gond vele.

És tényleg nem volt nehéz lesprintelni az elején az indulók kb 90%-át. :)

A sebesség mindent megold.

Halász Anna

Halász Anna

törzsvendég

• fórumtag
  • 805 hozzászólás

Lépcsõ!

De ha látom hogy van aki le tud jönni, meg tudja csinálni, át birja ugratni, megnézem, és gyakorlom.
Szerintem a lépcsõ nem gond, de a Román bajnok is eldobta ott a bringát elöttem :) pedig biztos nem lopta a mezét!
Meglepetés engem is ért, a végén a meredek emelkedõ után az a 2,5 m magas vakondtúrás, ahoz szerintem beülõt kéne osztogatni. Na ott sajna leszáltam.

A végén ott szerintem mindenki leszállt:)(oda kellett volna szurkoló népet telepíteni) Én is csak pislogtam, azt hittem h egyenesen megyünk majd fel

LustaTömzsi

LustaTömzsi

vendég

• fórumtag
  • 153 hozzászólás
Lépcsõ!

Robooo

Robooo

törzsvendég

• fórumtag
  • 385 hozzászólás

lehet, hogy itt nincs de a top maratonon én mintha láttam volna köztes ellenörzõ kapukat

Bükk és Mátra középtávon biztos hogy voltak ilyen pontok, itt csak a rajt cél területen volt azoknak akik a második körre mentek.

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás

Rajtnál mikor áthaladnak a chipes szõnyegen-kapunál akkor indul az idõmérés, és amikor célba érnek, akkor áll le az idõmérés. Közben nincs chipes ellenõrzés, ha jól tudom.

Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

Robooo

Robooo

törzsvendég

• fórumtag
  • 385 hozzászólás

Hát igen, ki kéne az agyamban kapcsolni a "félek" gombot, és lehet akkor a lendületbõl lemegyek, nem tudom.....
amúgy azért volt jó a 2. kor, meg nem kellet tökölni senki mögött és lehetett olyan tempóban menni,ami nem fog vissza..De én nem tudom melyik lehetett könnyebb. Én speciál a 2, kört nem nagyon ismertem, hiába edzek a HHH- en nap , mint nap. De azért van az ember, hogy tanuljon :)

Azért jól jön néha a "félek" gomb, mert anélkül meg bevállalnál olyanokat is amit amúgy nem lehetne abszolválni. Én is ott szoktam edzeni; a második körbõl ismertem egy kis részt, az elsõbõl viszont semmit, lehet ezért tûnt könnyebbnek a második kör.

mb33

mb33

vendég

• fórumtag
  • 143 hozzászólás

amikor elmeséltem a kislányomnak (11 év) az esetet - vele hasonló malõr történt a gyerekfutamban, fentebb linkeltem - azt kérdezte: ha a sérült lány menet közben feladta és vissza kellett mennie, hogyan kerülhetett rá a chipes eredménylistára, az ellenõrzõpontokat nem vizsgálja a számítógép? tényleg, mondom, ez akkor hogy nem derült ki? :confused:

lehet, én értettem félre valamit, de erre bizony nem tudtam neki válaszolni...

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
én a lefeléken sok ökörséget bevállalok, de pl. attól a lépcsõtõl tartok.

Halász Anna

Halász Anna

törzsvendég

• fórumtag
  • 805 hozzászólás

Hát ha ott már menet közben gondolod meg magad, hogy itt inkább mégse szeretnél lemenni akkor tök mindegy melyik lábbal lépsz ki biztos nem lesz kellemes egyikkel sem.:) A lépcsõnél az egyetlen zavaró tényezõ egy kis belógó bokor.:)

Amúgy nem tudom de szerintem a második kör könnyebb volt mint az elsõ...meg élvezetesebb is.:)

Hát igen, ki kéne az agyamban kapcsolni a "félek" gombot, és lehet akkor a lendületbõl lemegyek, nem tudom.....
amúgy azért volt jó a 2. kor, meg nem kellet tökölni senki mögött és lehetett olyan tempóban menni,ami nem fog vissza..De én nem tudom melyik lehetett könnyebb. Én speciál a 2, kört nem nagyon ismertem, hiába edzek a HHH- en nap , mint nap. De azért van az ember, hogy tanuljon :)

lunática

lunática

törzsvendég

• fórumtag
  • 517 hozzászólás

Megoldódott a rövidtáv nõi versenyeredmény körüli probléma!
Mind a Sportaktív, mind az akkor elsõ helyen szereplõ versenyzõ (Kalmán Krisztina) teljesen fair és segítõkész módon állt az esethez.

Írtam a Sportaktívnak az eredményekkel kapcsolatban, ahol leírtam, hogy szerintem miért nem lehet jó az eredmény. Illetve megírtam, hogy véleményem szerint vagy a versenyeredmény-versenyhátrány lett felcserélve a Krisztinánál, vagy láttunk egy versenyzõt, aki kézsérülés miatt feladta a versenyt és cél elõtt ment át a bringájával a pályán és esetleg ebbõl lehet a probléma. A Sportaktívosok felhívták a versenyzõt, aki egybõl elmondta, hogy õ kézsérülés miatt feladta a versenyt. Ezután a Sportaktív megkeresett minket is, hogy elnézést kérjenek. Megígérték, hogy módosítják az eredménylistát (aznap meg is történt!) illetve az egyéb dolgokra is keresnek megoldást.

Szóval ez volt, azaz eset, amikor szerintem senki nem hibázott, csak a véletlenek pont úgy következtek egymás után, hogy ez a kis kavarodás lett belõle.
A SPORTAKTÍVNAK is és Kálmán Krisztinának is köszönet a FAIR és SEGÍTÕKÉSZ hozzáállásért!!! Mielõbbi jobbulást a kézsérüléshez.

A TEMPOSPORT oldalán már a jó eredménylista látható!

amikor elmeséltem a kislányomnak (11 év) az esetet - vele hasonló malõr történt a gyerekfutamban, fentebb linkeltem - azt kérdezte: ha a sérült lány menet közben feladta és vissza kellett mennie, hogyan kerülhetett rá a chipes eredménylistára, az ellenõrzõpontokat nem vizsgálja a számítógép? tényleg, mondom, ez akkor hogy nem derült ki? :confused:

lehet, én értettem félre valamit, de erre bizony nem tudtam neki válaszolni...

Robooo

Robooo

törzsvendég

• fórumtag
  • 385 hozzászólás

hát ha jobb lábbal lépsz ki áltban akkor úgy jobban "lábra esik "

Hát ha ott már menet közben gondolod meg magad, hogy itt inkább mégse szeretnél lemenni akkor tök mindegy melyik lábbal lépsz ki biztos nem lesz kellemes egyikkel sem.:) A lépcsõnél az egyetlen zavaró tényezõ egy kis belógó bokor.:)

Amúgy nem tudom de szerintem a második kör könnyebb volt mint az elsõ...meg élvezetesebb is.:)

Halász Anna

Halász Anna

törzsvendég

• fórumtag
  • 805 hozzászólás

Csak halkan jegyzem meg hogy a lépcsõ balról simán kerülhetõ volt... Az a köves meg annyira azért nem vészes.:)

hát ha jobb lábbal lépsz ki áltban akkor úgy jobban "lábra esik "

weqa

weqa

vendég

• fórumtag
  • 183 hozzászólás
Lévén törött kezeimmel csak passzív szemlélõje voltam az eseményeknek, ez a szakasz volt az egyik kritikus pont (már amennyit láthattam az egészbõl), de valóban áthidalható nehézségnek láttam; s mikor épp nem töröm szét magam akkor én is a 3H lépcsõkkel tarkított lankáin suhanok :)

Robooo

Robooo

törzsvendég

• fórumtag
  • 385 hozzászólás

Azért volt... pl a torony (ping-pong beton asztal) után egybõl volt egy kis meredek köves rész megfejelve pár méterrel odébb némi lépcsõvel. Az rázós volt, már azoknak akik nem szálltak le :)

Csak halkan jegyzem meg hogy a lépcsõ balról simán kerülhetõ volt... Az a köves meg annyira azért nem vészes.:)

Halász Anna

Halász Anna

törzsvendég

• fórumtag
  • 805 hozzászólás

Azért volt... pl a torony (ping-pong beton asztal) után egybõl volt egy kis meredek köves rész megfejelve pár méterrel odébb némi lépcsõvel. Az rázós volt, már azoknak akik nem szálltak le :)

hát én ott pont leszaladtam, úgy gyorsabb volt:)

mb33

mb33

vendég

• fórumtag
  • 143 hozzászólás

Én szeretném megkérni az 557-es rajtszámú hölgyet, hogy õ is próbálja meg rendbe tenni a versenyeredménye körül a véleményem szerint kialakult furcsa helyzetet.
A hobby nõi abszolút elsõ helye 56:45min elég furcsa. Fõleg úgy, hogy már az elején sehol nem volt.

Buda Maraton 2010 - budamaraton.rudolfje.fotoalbum.hu

A mellette haladó pasik 1h:48:26-ot tekertek.

Segítségét elõre is köszönöm.

Megoldódott a rövidtáv nõi versenyeredmény körüli probléma!
Mind a Sportaktív, mind az akkor elsõ helyen szereplõ versenyzõ (Kalmán Krisztina) teljesen fair és segítõkész módon állt az esethez.

Írtam a Sportaktívnak az eredményekkel kapcsolatban, ahol leírtam, hogy szerintem miért nem lehet jó az eredmény. Illetve megírtam, hogy véleményem szerint vagy a versenyeredmény-versenyhátrány lett felcserélve a Krisztinánál, vagy láttunk egy versenyzõt, aki kézsérülés miatt feladta a versenyt és cél elõtt ment át a bringájával a pályán és esetleg ebbõl lehet a probléma. A Sportaktívosok felhívták a versenyzõt, aki egybõl elmondta, hogy õ kézsérülés miatt feladta a versenyt. Ezután a Sportaktív megkeresett minket is, hogy elnézést kérjenek. Megígérték, hogy módosítják az eredménylistát (aznap meg is történt!) illetve az egyéb dolgokra is keresnek megoldást.

Szóval ez volt, azaz eset, amikor szerintem senki nem hibázott, csak a véletlenek pont úgy következtek egymás után, hogy ez a kis kavarodás lett belõle.
A SPORTAKTÍVNAK is és Kálmán Krisztinának is köszönet a FAIR és SEGÍTÕKÉSZ hozzáállásért!!! Mielõbbi jobbulást a kézsérüléshez.

A TEMPOSPORT oldalán már a jó eredménylista látható!

weqa

weqa

vendég

• fórumtag
  • 183 hozzászólás

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Köszi szépen a képeket!

Hát, aki attól a 7km-tõl ijedt meg hogy ne menjen ki másodikra... ott végre lehet lejtõzni is :). Pláne ha vár az ember még 15-20 percet a 2. kör megkezdése elõtt, plusz rossz gyomorral amúgy sem túl acélosan megy :).

Anna, milyen telóval mentél?! (Nem nagyon emlékszem rázósabb lefelékre...)

Képek jönnek...

Pár kép Kedvesemtõl: link

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám