Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Buda Maraton

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
942 hozzászólás a témában

geoff

geoff

törzsvendég

• fórumtag
  • 401 hozzászólás

szervezésrõl annyit h kalap szar volt, de ezt majd kifejtem bõvebben. este hét van, de még egy idõeredményt se tudok mennyit mentem (gps alapján de), se egy helyezést. szánalom, hogy verseny címén fut, ennyi erõvel túrának is hívhatnánk, ahol elindulnak az emberek majd beérnek, azt örülnek hogy megcsinálták, majd hazamennek, és a kádban lemossák a biciklit....

Hmmm ? Kint lesznek az eredmények a neten, ahogy mindíg is, nem tudom mire fel a felháborodás. A helyszínen ki volt rakva papíron. Amúgy ha nem dobogós vagy, akkor nem mindegy, hogy 1 nap múlva tudod csak meg ? Min változtat ?

Amúgy a versenyre visszatérve a második felét már nem élveztem, amíg nem ázott fel teljesen a pálya király volt! A mosóban én is szétfagytam a 15 fokban ácsorgástól, pedig amikor beálltam még nem is volt nagy sor elõttem.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Tea :) van aki forrón szereti. Én nem indultam de szarrá áztam mondjuk volt rá idõm mert 9-tõl 16-ig kint voltam.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

szervezésrõl annyit h kalap szar volt, de ezt majd kifejtem bõvebben. este hét van, de még egy idõeredményt se tudok mennyit mentem (gps alapján de), se egy helyezést. szánalom, hogy verseny címén fut, ennyi erõvel túrának is hívhatnánk, ahol elindulnak az emberek majd beérnek, azt örülnek hogy megcsinálták, majd hazamennek, és a kádban lemossák a biciklit....

Szerintem nem volt semmi gond! Minden a helyén volt! Odamentünk, letekertük és eljöttünk! Alig lettünk sárosak! Még vigyorogtam is a versenyen! Az eredményemet is megmondták, mert voltam olyan merész, hogy ... megkérdeztem :), és nem a készre vártam :)
Szerintem korrekt volt! Startcsomagban megfelõ mennyiségû újság, ami ma kilépõnek és "ágyelõnek" pont alkalmas volt.
Méretes S-s póló, finom Snickers csoki, Rexona hónalj deó, gyorsan lezajló rajtszám átvétel, gördülékeny számla írás! Csak így tovább, nekem tetszett! Jövõre is megyek!

Ilyen idõben inkább meleg tea mint sõr azt ugy se szeretem
vagy forró kakaó :D

Tea pártján vagyok :D
és szilváson is ha lehet igényelni:D

Na ecsém ... akkor most sör vagy tea? A TDF-n nyomod a rizsát, hogy a penzum után a legjobb a sör, itt meg hirdeted, hogy csak teázol ... ejnye-bejnye ... :D
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
most õszintén meg vagyok döbbenve :)

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 hozzászólás
Ilyen idõben inkább meleg tea mint sõr azt ugy se szeretem
vagy forró kakaó :D

Tea pártján vagyok :D
és szilváson is ha lehet igényelni:D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

ha most elintézed, hogy sör helyett tea legyen a versenyeken, akkor szerintem elég sokan "véletlenül" majd az árokba löknek a legközelebbi versenyen :D

Majd én megvédem :) , támogatom az ötletét.

A sebesség mindent megold.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

A sör tényleg finom volt, de elsõ kérdésem az volt hogy van e tea valahol, persze kiröhögtek :).

ha most elintézed, hogy sör helyett tea legyen a versenyeken, akkor szerintem elég sokan "véletlenül" majd az árokba löknek a legközelebbi versenyen :D

Kimura

Kimura

vendég

• fórumtag
  • 108 hozzászólás

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Olyan volt a pálya amilyen. :) A gumiválasztásom kicsit merész volt erre, fõleg, hogy csak 10 nappal ezelõtt ültem idén montin elõször, nem is éreztem a lejtõket és nem akartam összetörni magam ezért óvatosan mentem, azért így is volt egy-két necces helyzet (pl amikor az elõttem menõ fórumtársunk is álló kerekekkel csúszott lefelé a lejtõn meg én is és én voltam a nehezebb :) ). Ahogy mondták, lehetett volna több mosó, de moshatnák nagyon sokkal gyorsabban a kedves sporttársak a bringájukat (így nem kellett volna a parkolóban a pocsolyában lemosni a bringát :) ). A pályára kéne még egy-két jelölés, mert aki nem környékbeli, az könnyen eltévedhet így a második körben. Minden más teljesen jó volt, tudnám sok mondatban dicsérni a szervezõket, de nem teszem, legyen elég nekik ennyi :) .
Innentõl szigorúan be fogom tartani, hogy Budára csak 25fok felett száraz idõben megyek. :)
Köszi az eddigi képeket. Linkeljétek nyugodtan õket. :)

Röviden: nagyon jól ment, abszolút kb. 5. helyen mentem, AMIKOR defektet kaptam hátul. Szépen elment mellettem mindenki. Két kört mentem. Hát a második kör, az egy halál volt. Azok az agyagos részek... hehh. Blokkolt mindkét kerék... mindegy. Szóval második lettem a kategóriámban. K*cs*g defekt... de legalább gazdagodtam egy Samsung 500 GB-s külsõ HDD-vel... :D

Néztem is, hogy mit keres a bringád a pálya szélén, elõször azt hittem elestél.

A sebesség mindent megold.

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Elnézést a kétszeri bemásolásért, de az elõzõben nem a direkt linket másoltam.
https://picasaweb.go...feat=directlink

Uluwatu

Uluwatu

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás
  • LocationBudapest

Én nem vagyok a rendezõk pártján de azért azt említsük meg hogy a feljebb vázolt helyzet ellenére, tök jól meg volt minden szervezve. Én úgy láttam zsírozottan ment a jelentkeztetés, pontos volt a rajt, a pálya sajnos adja a tumultust. Két frissítõ volt a röviden, bár mondjuk a másodiknak az értelmét nem láttam, azt én inkábba acélba raktam volna. Ja és a cél na az milyen cool módon ki volt építve le a kalappal.

No akkor, újra, a teljes képet :).

Szóval szerintem is jól volt megrendezve, ezt azért kiemelném.
A javitandó pontokat azért emeltem ki, mert sajnos pont ezeket jegyzi meg az ember, sajnos ilyen az emberi természet: a kellemetlen dolgok jobban megragadnak. Mint a nátha, annak aki ennyi várás miatt a héten lebetegedik és nem kap rendes fizut. Máskor meg mosás nélkül megy haza, dühöng a kocsi bepiszkolása (kitisztitása?) miatt, aztán a Buda marcit majd nextájm meggondolja. Ha már van 5 ilyen ember 500-ból, akkor megérte volna valamit csinálni (tea, kompresszor, mindkettõ), mert annyi bevétel esik ki.
Ráadásul ezek olyan apróságok, melyeket nem lehet letudni avval hogy nem figyelt oda a szervezõ: csináljon egy listát a feladatokról és kivitelezze azokat.
Azért is irtam hogy a háromból 1 kompresszor nem mûködött, mert ha nem romlott el, apróság helyre tenni, ezt hagy ne a versenyzõnek kelljen tennie mert feltartja a sort. Ha viszont elromlott, akkor ha nincs elég csap vagy viz, akkor tessék egy pótkompresszort kitenni. Ez tényleg nem nagy összeg.

A tea hátterét nem ismerem, de hagy számoljunk: 1 nagy kondér egy sima rezsóval nem nagy ügy, amiben mondjuk elfér 10 liter amit frissen lehet fõzni óránként, tea pár ezer forint, nem kell ide angol Darjeeling. Poharanként 2 deci, vagyis egy kedves (hostess?) hölgy egy 2 literes thermosszal 10 embert ki tud szolgálni. Amúgy is olyan lassú tempóban halad a sor, hogy a thermosz feltöltése 10 percenként történhet és evvel a 100 fõs sort ki lehet szolgálni 1 órán belül, a következõ 50-el amelyik közben összegyûlt másfél óra alatt. Utána lehet pihizni, trécselni egy órácskát vagy telefonszámot cserélni, majd megint ugyanez. Lám 300 boldog bringás aki megjegyzi e kedvességet, ráadásul nem tudom elképzelni hogy valamelyik olcsó teamárka ne tudna egy 300 fõnek ilyen kellemes meglepetést ingyen nyújtani, ha a csini hostess sapiján ott a logó. Ezt hivják szponzorálásnak. Ha meg nem éri meg még azt a pár hivást sem, akkor biztos van olyan önkéntes szingli leányzó aki ennyi machó pasi miatt szivesen megismerkedik 300 (mint a filmben) legénnyel a helyett hogy otthon a diványt nyomná vagy a plazában kajálná a mekkit.
A sör tényleg finom volt, de elsõ kérdésem az volt hogy van e tea valahol, persze kiröhögtek :).

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Röviden: nagyon jól ment, abszolút kb. 5. helyen mentem, AMIKOR defektet kaptam hátul. Szépen elment mellettem mindenki. Két kört mentem. Hát a második kör, az egy halál volt. Azok az agyagos részek... hehh. Blokkolt mindkét kerék... mindegy. Szóval második lettem a kategóriámban. K*cs*g defekt... de legalább gazdagodtam egy Samsung 500 GB-s külsõ HDD-vel... :D

Sengakov

Sengakov

törzsvendég

• fórumtag
  • 476 hozzászólás

Jó volt elsõ versenynek, sárgumi nem hiszem hogy sokat számitott volna, a végén meg a tanyálás puha eséssel járt :)

Csatlakozom a felszólaláshoz: ilyen idõjárásban én sem értem miért nem lehet 5 kompresszort odarakni. Egy többmilliós költségvetésû versenyen egy 20-30,000 Ft ide-oda még szponzorban is megoldható a cégnek aki kirakja. De az igénytelenség hogy ott van 3 kompresszor amelyikbõl az egyik nincs használatban (mert kihúzták a slagot? Vissza lehetne ugye dugni egy rendezõnek, pld aki a kanyarban lófrál és nem érdekli hogy a dupla befutók majdnem elütik az ott bámészkodó túristákat), miközben fagyoskodik az ember, ez nem pénzkérdés, hanem illemtan.
Ami pedig végleg nem került volna semmiben, ha a millió szervezõ vagy sátorban üldögélõ/unatkozó emberek közül valaki körbement volna egy forró teával. Na ezt még én is kifizetném a kedves szervezõknek, mennyivel jobb hangulatban telne a várás és mindenki megjegyezné mint kedvesség.

Szóval tessék egy kicsit a versenyzõ szemszögébõl is gondolkodni idõnként, úgy tudom miattunk és nekünk van az esemény megtartva, akik ott áznak egy sártenger után.

Véleményem szerint ha 5 kompresszor van 10-et akartok! Nyilván megvan az a fajta maximális keret amivel rendelkeznek, pl csak 3 kompresszorjuk van, illetve a víz forrás sem bírt volna el többet. Ez mondjuk nem feltétlen pénz kérdés véleményem szerint, hanem inkább a tárgyi eszközök mannyiségének kérdése. Ha 3 van hármat tudnak kirakni. Meglepõdék ha a Ka....her cég szponzotációban Magyarországon egyet is kiadna. Dante írta hogy 5 ember fél óra, asszem ez nem a rendezõség hibája hanem annak az 5 embernek aki vegytisztára akarja a vasat a verseny kontójára mosni!
Ellenben a tea az jó ötlet sztem is, de gyanítom hogy erre nem feltétlenül Harangnak kell gondolnia hanem valamelyik másik rendezõnek, nyilván a fõrendezõnek ez ott helyben nem hiszem hogy megfordul a fejében, bár mellékesen megjegyzem hozzá, hogy nekik nem is volt fõzõ alkalmatosságuk kint, sõt a saját fülemmel hallottam, hogy az egyik büfés nem volt hajlandó kiszolgálni a rendezõket az ebédjegyükért cserében mert nála már betelt a kvóta. Szóval sajna a tea kérdése is erõteljesen tárgyi eszköz forrás kérdése. Ráadásul megnézem azt a rendezõt aki egy ekora rendezvényen május 1.-én a múlt heti kánikula után teára készül!
Én nem vagyok a rendezõk pártján de azért azt említsük meg hogy a feljebb vázolt helyzet ellenére, tök jól meg volt minden szervezve. Én úgy láttam zsírozottan ment a jelentkeztetés, pontos volt a rajt, a pálya sajnos adja a tumultust. Két frissítõ volt a röviden, bár mondjuk a másodiknak az értelmét nem láttam, azt én inkábba acélba raktam volna. Ja és a cél na az milyen cool módon ki volt építve le a kalappal.

Bocs ha hosszúra sikerültem még egyszer nem a rendezõk pártján állok csak felvázoltam más versenyek rendezõi szemével, hogy sztem mi volt ebben a mosó kérdésben a helyzet!

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

úgy tudom miattunk és nekünk van az esemény megtartva, akik ott áznak egy sártenger után.

Ezt tessék gyorsan elfelejteni vagy járj más országba versenyezni! :D

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 hozzászólás
igazad van 1 órát áltunk ot meguntuk azt tõk retkesen vitük haza a gépeket.
Meg kõzcsap volt a 2 es számu bringamosó elég gázos és ot is kb fél órás sor ált

Uluwatu

Uluwatu

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás
  • LocationBudapest
Jó volt elsõ versenynek, sárgumi nem hiszem hogy sokat számitott volna, a végén meg a tanyálás puha eséssel járt :)

Csatlakozom a felszólaláshoz: ilyen idõjárásban én sem értem miért nem lehet 5 kompresszort odarakni. Egy többmilliós költségvetésû versenyen egy 20-30,000 Ft ide-oda még szponzorban is megoldható a cégnek aki kirakja. De az igénytelenség hogy ott van 3 kompresszor amelyikbõl az egyik nincs használatban (mert kihúzták a slagot? Vissza lehetne ugye dugni egy rendezõnek, pld aki a kanyarban lófrál és nem érdekli hogy a dupla befutók majdnem elütik az ott bámészkodó túristákat), miközben fagyoskodik az ember, ez nem pénzkérdés, hanem illemtan.
Ami pedig végleg nem került volna semmiben, ha a millió szervezõ vagy sátorban üldögélõ/unatkozó emberek közül valaki körbement volna egy forró teával. Na ezt még én is kifizetném a kedves szervezõknek, mennyivel jobb hangulatban telne a várás és mindenki megjegyezné mint kedvesség.

Szóval tessék egy kicsit a versenyzõ szemszögébõl is gondolkodni idõnként, úgy tudom miattunk és nekünk van az esemény megtartva, akik ott áznak egy sártenger után.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
jól éreztem, hogy idén nem kéne nevezni...

kocsi

kocsi

vendég

• fórumtag
  • 180 hozzászólás
Elõzetes:

Feltöltött kép

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 hozzászólás
Nem volt rossz buli

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Ó én már elõtte, utána is sört nyomok/nyomtam. Idén élménybicajozom. :D
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)