Jelentkezz be Regisztrálj
Fékpofa, betét
Írta 2011. október 12. - 13:25
Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.
Írta 2011. október 12. - 13:18
Eddig én sem, de gyanítom sokan mások se...
A keréknél, csak a kerékpár nagyobb találmány
Írta 2011. október 12. - 10:17
Ezek szerint a Ricsi és a K.S. a nyerõ.
A BBB ezek szerint gagyi? Eddig nem tudtam
Köszi az infókat mégegyszer, sokat segítettél!!
Írta 2011. október 11. - 23:36
A fekete az all condition. Szárazabb idõben jó. A piros tapasztalat szerint kb olyasmi, mint a fekete, csak vizesebb idõben is jól használható.
Nem kemény.
Az Avid Rim Wrangler az valami közepes. Szerintem a legtöbb felnivel jól fog, vizesen is elég jó, cserébe kicsit eszi a puhább felniket. Szerintem a Campa kereked keményebb anyagú, a Rigida régen fasza volt, mostanában puhább lett a felnije.
A Kool Stop az, ami nálam a favorit. Nem igazán puha a betét anyaga, de szárazon nem eszi a felnit.
...azt, hogy melyik betét fog a legjobban, erõsen meghatározza az, hogy milyen típusú felnin van használva. Fent említettek a legtöbbön jól fognak. Gagyikat - BBB,B+ stb - nem említem, mert az erõsen változó.
Írta 2011. október 11. - 23:26
Kool Stop-ot még nem mondta senki, de ahogy látom a neten, rá van írva, hogy felnibarát... Megnézem, hogy hol lehet kapni.
Köszi a tippet!
OFF:
Azért mentem oda, mert hinni akartam. De biztonság kedvéért megkérdeztem másik helyen is. A hitetlenség ott kezdõdött, amikor az egyik helyen azt mondták, hogy a piros ricsi a legjobb, a többivel kár is foglalkozni, a másik helyen meg azt, hogy a piros ricsi eszi a felnit, mert nagyon kemény...
Elõbbi helyen azt mondták, hogy a piros ricsi a puha, a fekete közepes, a másik helyen meg azt, hogy a fekete a puha, és a piros a közepes. :confused:
Ugyanez az AVID Rim Wranglerrel kapcsolatban; egyik helyen lehúzták, másik helyen dícsérték.
Hiszek én, csak melyiknek?
Írta 2011. október 11. - 22:44
Írta 2011. október 11. - 22:36
Két különbözõ bringára keresek fékbetéteket. Az egyik bringán Campagnolo Vento kerekek vannak, a másikon pedig Rigida Snyper 622-esek.
Mindkét esetben alapkövetelmény, hogy biztonságosan megállítson minden esetben, de ugyanakkor ugyanilyen fontos az is, hogy a felnit a lehetõ legkevésbé koptassa. A fékpofa kophat, de a felni maradjon hosszú életû!
Nézelõdtem több felé neten, és kaptam is több tanácsot különbözõ bringaboltokban, amik persze egymásnak ellent mondtak. :confused:
Nekem ez (illetve az outi megfelelõje) tetszik egyelõre leginkább, de fogalmam sincs, hogy mennyire koptatja a felnit.
Köszi a tanácsokat elõre is!
Írta 2011. augusztus 07. - 20:43
Sziasztok!
CBool:Nekem elöl Deore 535 fékben szinteres BBB 180as alubakos XT tárcsával.Hidegen alig fog, de keményebb fékezésnél egy fél kerékfordulat alatt megjön az ereje. Ma sikerült megtapasztalni, hogy vizesen már hidegen is nagyon jól fog. Hosszabb lejtõn nem tudtam tesztelni a helyi domborzati viszonyok miatt :S Egyelõre sokkal jobban tetszik mint a gyári betét ( Shimano M07S, ez állítólag "félfémes"), bár még csak 2 hete használom.
Dr V: Ilyen kikötést eddig még csak a Shimano legolcsóbb tárcsáinál láttam, ott tilos volt a fémes betét. Gondolom hamar megette volna a tárcsát. Hayesnek ha jól tudom nem voltak az olcsóbb széráikhoz gagyibb tárcsái, ugyanazt adták mindenhez, szóval mehet bármilyen betét.
A Shimano 07 a félfémes.
Írta 2011. augusztus 07. - 19:47
De sztem az ebikén nem véletlenül vannak 1 csoportban az imént említettm pofák.
Írta 2011. augusztus 07. - 19:22
CBool:Nekem elöl Deore 535 fékben szinteres BBB 180as alubakos XT tárcsával.Hidegen alig fog, de keményebb fékezésnél egy fél kerékfordulat alatt megjön az ereje. Ma sikerült megtapasztalni, hogy vizesen már hidegen is nagyon jól fog. Hosszabb lejtõn nem tudtam tesztelni a helyi domborzati viszonyok miatt :S Egyelõre sokkal jobban tetszik mint a gyári betét ( Shimano M07S, ez állítólag "félfémes"), bár még csak 2 hete használom.
Dr V: Ilyen kikötést eddig még csak a Shimano legolcsóbb tárcsáinál láttam, ott tilos volt a fémes betét. Gondolom hamar megette volna a tárcsát. Hayesnek ha jól tudom nem voltak az olcsóbb széráikhoz gagyibb tárcsái, ugyanazt adták mindenhez, szóval mehet bármilyen betét.
Írta 2011. augusztus 07. - 16:52
2003as hayes tárcsák, mx2 és sole nyergeim vannaki. A betéteim végleg elkoptak, fékhatás 0... ebikeról milyen betétet érdemes venni? Az ottaniak közül melyiknek mi az elõnye/hátránya a többihez képest?
Addig már eljutottam, h a tárcsa anyagához nem mind1, h milyen betétet használ az ember.
Írta 2011. augusztus 06. - 23:21
Írta 2011. augusztus 06. - 19:58
Két opció van:
Árban 700 forint különbség van ugye, de ez nem is lényeg, csak vajon megéri-e? Meg egyik márkával sincsen tapasztalatom. :confused:
Írta 2011. július 23. - 00:37
Írta 2011. július 21. - 23:38
Bringámon gyárilag Promax DSK-905 Q3 rendszer van. 1 év után a fékbetét hülyére kopott, a hátsó tárcsám meg rezonál mint a fene. Most ott tartok, hogy cserélni szeretném a tárcsákat és a betéteket is, de tanácstalan vagyok, hogy pontosan milyet is vegyek. Eddig annyit tudtam meg, hogy nekem szinterezett vagy fémes betét kellene (esetleg az Alligator féle kerámia alapú?).
Tárcsában szintúgy tanácstalan vagyok.
Esetleg tudnátok segíteni? Köszönöm elõre is!
Írta 2011. július 20. - 10:58
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Írta 2011. július 20. - 07:53
Igen IS, de a masszívabb fajtából.
Nekem a PM-es fékem nem rezonált az IS rezonal ugyan azon a vázon. Ami segített a SwissStop pofa. Tobbet probaltam ez jott be.
Írta 2011. július 20. - 00:29
Írta 2011. július 19. - 19:23
Sokszor a legegyszerûbb megoldás nem jut az ember eszébe:D