Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Fékpofa, betét

- - - - -

• Please log in to reply
677 replies to this topic

zsaner

zsaner

vendég

• fórumtag
  • 30 posts

Hali !
Haveromnak van egy avid juicy 7 -ese elkopot a fékbetét, cserére szorulna .
A probléma ,adot : az uj fékbetéteket ha beteszem nem tudom a féknyergete visszateni, mert ugye a dugatyuk teljesen kint vanak.
Na most gondolom ,h ki kellene tekerni valahol egy csavart , h a dugatyukat vissza tudjam nyomni.

Hol van az a csavar amit ki kel tekerni/hol célszerü ezt megteni ?
Mindez után gondolom potolni kellene az olajat , Ezt hogy tegyem meg ?

Nekem az Elixir 5-ön a nyergen oldalt van két csavar (5-ös imbusz), amivel szét lehet nyitni a nyerget. Miután a csavarhúzós trükk nem vált be (egyszerûen nem volt hajlandó annyira visszamenni a két dugattyú, hogy beférjen az új fékbetét), ezen a két csavaron nyitottam két menetet és utána becuppant a helyére.

Innen átmegyek kérdezõsbe:

Épp tegnap történt az akció, és annyi problémám maradt, hogy most egy kicsit fog a fék. A service manual sajtfecni azt írja, hogy nincs mit állítani, a fék önbeállós, csak húzgáljam meg párszor a fékkart. Ez megtörtént, sõt már vasaltam is egy kicsit, de csak fog. Nem durva, de azért érzõdik tekerés közben. A tárcsa nem üt, és a sikja is párhuzamos a betéttel. Szerintetek tudok ez ellen tenni, vagy egyszerûen menjek fel a Csóványosra, oszt mire leérek jó lesz?

majorostomy

majorostomy

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Sziasztok!

Errõl van e véleménye esetleg tapasztalata vkinek?

Uberbike V Brake Pads Shimano XT XTR - Sram - Avid | eBay

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Hát mielõtt lekopna teljesen a betét anyaga.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

utazoli

utazoli

vendég

• fórumtag
  • 136 posts
Hello
Azt szeretném megkérdezni hány mm vastagságnál cserélendõ a fékbetét?xt fékem van

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Mivel nem vagy márka fann teljesen jó lesz.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Ranger^41

Ranger^41

törzsvendég

• fórumtag
  • 953 posts
Sziasztok br m765 xt nyeregbe akarok venni pofákat, de elég széles a választék, az 1300ft-os alligatortól a 8ezres xtr-ig. Melyiket ajánlanátok? Ha használható, akkor nekem az alligator is megteszi :)

[whitetrash.hardcore.rock&roll.fuckyou]

kislipi

kislipi

vendég

• fórumtag
  • 17 posts
Sziasztok.

Egy SH M775-ös (újonnan vásárolt) (xt tárcsák, és xtr betét) fékrendszerem van, ami nem rég lett 1 éves, nem volt nagy igénybe vételnek kitéve, pofák egyáltalán nem voltak kopva, minden pöpec volt, és rendszeresen karban tartott a kerékpár minden egyes alkatrésze.

Lakásban tartott kerékpárról van szó. Egy jó hónapja, egyik reggel, azt vettem észre, hogy baromi hangos kis húzásra a fékezés. Csak úgy sûvít, nyek-nyikk... a rossz alvók, biztos hogy föl is ébredtek... a féktáv is méterekkel nõtt.
Aztán rá 2-3 napra, ugyan ez megjelent a hátsónál is. Igazából, sehogy sem tudtam hova rakni!
Bementem vele szervizbe , szétszedtem, semmi sérülés, vagy bármi más. Oké, hang az maradt, hát akkor szennyezõdöttek a pofák (DEHOGY?) megsütöttem õket, jók lettek! Rá 1- másfél hétre, ugyan ez...
(tárcsákat tisztítottam külön erre a célra vásárolt alkoholos tisztító folyadékkal)

Megint megnéztem , sehogy sem jöttem rá... egy egész estére fölraktam lógatni a kerékpárt, tettem bele új pofákat, karton papírt közé, és kötegelõ a fékre, nyomás alatt bõ 12 óráig. teljesen tiszta volt a karton, le sem vettem, zsebkendõvel is megnéztem , és tiszta volt.

Mikor a pofákat kiszedtem a testbõl, természetesen ott volt némi olajos szennyezõdés, hisz a erõ hatására csak össze kell tolnia pofákat, így a fék is keni magát. Teljesen minimális volt a szennyezõdés.

Röviden. Elõl hátul ugyan az a probléma kis idõ elteltével kijött, többszöri pofa sütés után sem változott a dolog, mert a újra elõjött a gond. Új pofa, teszt, szennyezõdés nem volt. Ki lett tisztítva azóta még nem volt használva az új pofával. De elõtte 2 - 3 szor ugyan az a prob lépett fel.

Valami ötlet, hogy a testben hol lehet a hiba? Vagy hol engedhet? (de gõzöm sincs, mert minden egyben van rajta, és hibátlanul mûködik)

Ha tudok valami okosat mondani, köszönöm!
További szép napot,

Dániel

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
Minek nyissa meg arn?

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Hali !
A probléma ,adot : az uj fékbetéteket ha beteszem nem tudom a féknyergete visszateni, mert ugye a dugatyuk teljesen kint vanak.
Na most gondolom ,h ki kellene tekerni valahol egy csavart , h a dugatyukat vissza tudjam nyomni.

nyisd meg a rendszert a fekkarnal a legtelenitonel, aztan probald meg ujjal visszanyomni. ha nem megy, akkor tolj at rajta egy csavarhuzot, es figyelve, hogy parhuzamos legyen a dugattyuval (hogy felfekudjon ra), nyomd ket oldalrol a csavarhuzot. ha puhabb valamit hasznalsz a csavarhuzo helyett, ami eleg merev az csak jobb :)

horwathb

horwathb

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
valaki más is erõsítse meg, de sztem fogsz egy szép nagy csavarhúzót, belenyúlsz és visszanyomod. elvileg a fékkar alap helyzetben nyitott a túlfolyóba, különben kipukkadna ugyebár. Kicsi a lik rajta azért olyan lassan és nehezen megy vissza.

CSD

CSD

vendég

• fórumtag
  • 50 posts
Tudtok nekem mondani beszerezhetõ, piros országúti fékbetétet, amit érdemes is használni? :)

szedrik5

szedrik5

vendég

• fórumtag
  • 107 posts
Hali !

szedrik

szedrik5

szedrik5

vendég

• fórumtag
  • 107 posts
ha nem gond az anyagi ráforditás akkor javasolnám ,h vegyél utángyártot fékbetétet, pl .: bbb
szedrik

emil79

emil79

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Sziasztok !!!Tanácsot szeretnék kérni ,friss hus vagyok tárcsafék ügyben ,összeraktam egy rendszer külömbözö helyekröl ,simano rt53 as féktárcsa,ami azt olvastam elég gyenge minöség,aztán simano deore xt br m-775 féknyereg a01s ,gyantás betéttel !!A tárcsa is gyantást kiván ,meg a betét is gyantás ,és ugy nyikorog meg lehet töle bolondulni ,ha mindent lezsirtalanittok akkor 3 fékezés és nyikorog tovább és onnan mindig ,az összes állitási lehetöséget megprobáltam ,márt amit lehet mindent ,fékcsikorgásgátlo paszata féktisztitto spray minden felcsiszoltam a betétet letörtem a szélüket átraktama féket az elsö tárcsára ,megvaslatam felelegitettem ,amit lehet minden ,teljessen tanácsatalan vagyok a ,szomszédok meg röhögnek!!
Ha valakinek lenne valami tippje azt nagyon megköszönném!!
Sziasztok Emil!

Lopakodó

Lopakodó

törzsvendég

• fórumtag
  • 283 posts
Én is fékezés minimalista vagyok, de csak síkon és városban. Fék helyett inkább elõre gondolkodom és technikával kerülgetek kanyarodok. Terepen, lejtõn a technika már néha kevés ezért bevallom szégyen a fék, de hasznos.

A keréknél, csak a kerékpár nagyobb találmány  B)

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
Cedric koma úgy szokta...sõt, jelzõt is aggatott azokra akik nem.:)

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
csodálkozom, hogy még senki nem ajánlotta a kevesebb fékezés taktikát... :D

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
a szar idõ koptatja a felnit igazán

napsütésben használt bringán szeirntem elképesztõen sokat bír egy fékpofa, míg esõben akár párszáz km. alatt elkophat, és a felnit is ennyivel jobban megviseli

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
nos...akkor hitelesek vagyunk.:)

Lopakodó

Lopakodó

törzsvendég

• fórumtag
  • 283 posts
detto

A keréknél, csak a kerékpár nagyobb találmány  B)