Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Magas vagyok, nagyon magas ...

- - - - -

  • Lezárt topik Lezárt topik
129 hozzászólás a témában

#121
bicigli

bicigli

    új vendég

  • fórumtag
  • 9 hozzászólás
Könyörgöm! Ha kicsi a váz, akkor rövid is! A nejem 18-as Meridájára ülve mondom ezt. Nem lehet jól kinyújtózni felette (mászásnál nem lenne hátrány pedig), és kihúzott nyeregcsõvel (ha van egyáltalán ilyen hosszú) az égbõl kell lehajolni a kormányig (lejtõn a fejreállást kockáztatva), a rövid homlokcsõ miatt. Ránézésre meg majom a köszörûkövön hatást kelt:-) Ilyen megközelítéssel az átlagmagas csókák 12-es vázakon tekernének, nem 16- 18-ason!

#122
ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1.931 hozzászólás
Énmeg 195 cm vagyok és túrázni vettem régebben egy kb 17" os vázaté és szerintem hosszú nyeregcsõvel ez pont jó. Mostanában mindenki kicsi vázat akar, ti meg olyat amibe jól bele lehet akadni. hátérdekes. Szerintem egy váz legyen kicsi, hogy lehessen rajta mozogni.

#123
Paraferee

Paraferee

    bentlakó

  • fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
;D ó-kééé...

AUTHOR is yo... 8)



#124
Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
AUTHOR Sovereign (ha még kapsz) Fulltelós, és a 183 centimhez az "L" (18-as) majdhogynem nagy.
(hogy ne csak a KONA szerepeljen!! ;) ;D ;D)
Igaz Ferenc??

#125
tocsa

tocsa

    vendég

  • fórumtag
  • 206 hozzászólás
Hi!

195 cm korul vagyok (193-197/80-82 kg). Sajnos en is tapsztalom, hogy mostanaban a zuzasra alkalmas vazakat nyomjak, es azoknal a geometriai igenyek miatt egyre lejjebb mennek (16" vagy az alatt). Egy ketto mar szinte gyermek biciklinek tunik.

En is most cserelem a regi biciklimet (illetve tesomet, aki ugyanakkora mint en). Nagy oromomre most kifutoban vannak a regi klasszikus geometriaju vazak. Par honapon belul jutanyos aron (7-8 ezer HUF) sikerult talalnom ket darab SuperPro geometriaju 20,5"-os SCOTT vazat, az egyik 7005 Alu, masik CroMo TANGE csovekbol. Ha ezeket tenyleg megkimelve hasznaltak, akkor remelhetoleg sokaig szolgalni fognak engem.

Tehat a tanacsom: ha nem ragaszkodsz vadi ujhoz, akkor nezzel hasznalt bicikliket es vazakat. Mostanaban vetkozik le az emberek ezeket a cuccokat, amik nekik mai szemmel mar nagynak tunnek, es nekunk meg pont jo. A lenyeg az, hogy a vaz megkimelt allapotban legyen.

Annak idejen (par honapja) raktam is fel hirdetest a "keresek" szekcioba az Aproba. Es jott is 3-4 ajanlat 20"-21"-os vazra alapulo bringakrol! Ezt is erdemes megprobalni!

Udv!


#126
Paraferee

Paraferee

    bentlakó

  • fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
ráülés: SPORT 2004 KIÁLLÍTÁS március 4-7 BNV területén... ;)

#127
bicigli

bicigli

    új vendég

  • fórumtag
  • 9 hozzászólás
A ráülés jó módszernek tûnik:-) Csak sajnos egy boltban sincs mire. A jelenlegi vázam 2 hónap alatt érkezett meg tojvanról, és gyakorlatilag zsákbamacskát rendeltem, még szerencse, hogy megfelelt a méret (bár nem tudom semmivel sem összehasonlítani). De abból ítélve, hogy milyen gyorsan válaszoltál, lehetünk páran ezzel a problémával.

#128
ZooLee

ZooLee

    vendég

  • fórumtag
  • 42 hozzászólás

Sorstársak, 190 cm felett!
Milyen (és fõleg MEKKORA) vázakat használtok? Én szelíd CC-s stílusban járom hegyeinket, és egy 24-es


Ehhe :)
192/112 (kiló/centi. Ööö, izé, fordítva :) )
Én most vettem vázat, mert a villacsere után nem állt jól a gép (régi váz - csopperes villaszög) Szóval sokat kerestem, néztem, hasonlítottam, és a 19-21"-os jön be nekem (gyártótól függ, hogy melyik). Ha trekkinget vennék, akkor biztos, hogy nagyobb lenne, de a CC-hez jobban jön az alacsonyabb felépítés. (legalábbis nekem) Terepen túl magas lenne egy akkora váz (bár az a 8 centi elég sok különbség.)

Viszont, arra készülj fel, hogy nagyon nehezen fogsz találni nagy méretût. (Ahogy írtad is) Szinte biztos, hogy rendelni kell, én több forgalmazónaál keresve a leghamarabb február közepe-vége lett volna, de volt március közepe-vége is, pedig volt 160e-es vázról is szó. Egyszerûen nem éri meg (???) nekik, hogy hamarabb belezsúfolják egy már futó megrendelésbe, vagy hogy utánajárjanak jobban, és legalább 100%-ra mondják hogy lesz. (Tudod, balkán meg hasonlók, egyelõre még nem õk vannak értünk... :( )

Szóval én beleugrottam egy 19,5"-os TREK-be mert ez volt a polcon és nem a szezonban kell várni a bringa építésre. (A disznó kereskedõ a kezembe nyomta, hogy nézzem meg, majd felsegített a bringák közül, ahová beájultam, és hozott felmosórongyot - így lehet jól eladni egy drága vázat :) )

ZooLee

#129
Paraferee

Paraferee

    bentlakó

  • fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
Hali!

Jómagam is 185-6-7-8centi magas vagyok, és hasonló gondokkal küzdöttem egy éve...

Ami kisült a keresgélésekbõl:
ha fulltelós lovat veszel, sokkal hamarabb találsz magad alá valót, mert ezek vhogy nagyobbak mint a méret jelölésük, és gyártanak is egyikbõl-másikból ennek ellenére extraL-es méretben is.
lsd: KONA

amúgy merevfarú gépnél a legjobb megoldás szvsz: ha élõben ráülsz... mert a legtöbb esetben lósz*rt sem ér a jelölésük...

üdv, Péef



#130
bicigli

bicigli

    új vendég

  • fórumtag
  • 9 hozzászólás
Sorstársak, 190 cm felett!
Milyen (és fõleg MEKKORA) vázakat használtok? Én szelíd CC-s stílusban járom hegyeinket, és egy 24-es(!) Merida matts SE vázat gyûrök (2 m vagyok). Közeledik a vázcsere ideje, ha hasonló bigmenek vagytok és ugyanebben a stílben toljátok, írjátok meg saját tapasztalataitokat, a vázak paramétereit is beleértve. Sajnos a flancos márkák gyártói (és a forgalmazók) tudomást sem vesznek a létezésünkrõl (mellesleg: a pénzünkrõl sem). Szóval HELP! Talajmenti emberkék elmélkedései a kihúzott nyeregcsövekrõl meg extrahosszú stucnikról nem érdekelnek.