Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Trükkök és figurák elsajátítása

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1800 hozzászólás a témában

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*
  • vendég
Valaki tudna nekem segíteni hogyan kell JÓL!!! csinálni a Pedal-Grind-ot (úgy tudom így hívják, nem?). A helyzet az, hogy már nem egyszer beadtam, de nem is biztos, hogy jól csinálom...és itt ha valami nem úgy megy ahogy annak kell, akkor néhány alkatrész bizony csúnyán megsínyli...
Szóval, én kb. 20-30 fokos szögben megyek a "padka" felé (amin csúszni szeretnék), majd ott kiemelem az elsõ kereket és felteszem a padkára, valamint a jobb oldali pedált is ráillesztemn a padka szélére, de fontos, hogy a két hajtókar nem vízszintesen áll (mint minden ugrás és trükk közben), mert akkor nagyon könnyen lehet a trükkbõl vagy Rockring-en csúszás vagy nagy esés...:)
Szóval a jobboldali pedál jóval a vízszintes szint alatt van. Lehetõleg arra is próbálok figyelni, hogy a padált annyira a padka szélére teszem, hogy a hajtókar vége (ahová a pedáltenegely van "belehúzva") már a levegõbe lógjon, mert az alacsony pedálprofilnak köszönhetõen bizony könnyen megeshet, hogy a hajtókar vége ér le elõbb.
Ha már feltettem a pedált és a kormányt is helyesen, akkor pedig arra kell figyelned, hogy a kormányt kifelé fordítsd picit (ha a jobb oldali pedálon csúszól balra kormányozz), úgy hogy az elsõ kerék pont párhuzamos legyen a padkával. Erre figyelni kell mert az ember ösztönösen befelé kormányoz (hogy feljusson a padkára, de nekem nem ez a célom és ezt az ösztönt ki kell ölni!), ekkor azonban nõ a szög és egy idõ után a hátsó kerék is hozzá fog érni a padkához (a külsõ), ami nem jó (a gumi is kopik, meg téged is lassít).Ha pedig grind közben már rohamosan fogy a lendületed, akkor egy balra-Side-Hop-szerüséggel egyszerûen csak le kell ugrani.
Értelemszerûen aki a bal pedálon szeretne grind-olni, annak minden irány fordítva van.

Szóval én ezt így csinálom. Kell még valamire figyelni? Ez ilyen formában csak a pedált koptatja igaz (azt meg úgyis ki fogom küszöbölni )?

UniQuE

UniQuE

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás
Köszi, majd gyakorlom! Egyszer csak beadom;) vagy nem:D

Písz!
Ne törõdjél semmivel, egyél zsemlét kiflivel!

Hófehérke

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.369 hozzászólás

Sziasztok!!
Másik dolog pedig: hogy kell normálisan 1kerekezni?:D Egyszer-kétszer már sikerült pár métert menni de az utcán még nemtok végig menni.:D
Peace!

Ha már pár m ment akkor tudod hogyan kell kiemelni.Marad a gyakorlás.Hiába olvas az ember leírásokat, nem fog jobban menni tõle.A bunny-t peig úgy érdemes tanulni-szerintem-ha szerzel valami kisvideót amin egy profi küldi.Lassítva megnézed jó sokszor, és sokkal hamarabb menni fog, mintha csak szövegeket olvasol.

vendég_galuska_*

vendég_galuska_*
  • vendég
nesze: (forrás:mtb-online.hu)

Egykerék

Ez az elsõ kerék levegõbe emelkedését jelenti, úgy, hogy a nyeregben maradsz, és közben tekersz.
Ennek gyakorlásához érdemes egy enyhén emelkedõ terepet választani és elöl hátul kettes fokozatba váltani. Tekerés közben már az elõbb említett fekvõtámasz figurát kell alkalmazni csak a nyeregben ülve. Most a testsúly hátradobását, a karok kinyújtása segíti, amiket megfeszítve kell tartani. Ekkor már a hátsó keréken tekerünk nyújtott kézzel! Az oldalra való kibillenést a térdeinkkel tudjuk korrigálni. Ha balra dõlünk, akkor a jobb térdet fordítjuk jobban ki a keró síkjából és fordítva.
Figyelni kell arra, hogy az egyik ujj mindig a hátsó féken legyen, mert eleinte könnyen hanyatt dobja magát az ember, fõképp patent pedállal.
Érdemes még a vészleszállást is gyakorolni hogy éles helyzetben már rutinból menjen a dolog. Ez végül is azt jelenti, hogy tudatosan kitekered magad alól a kerót és lepattansz hátrafelé.

Bunny hopp

Mondhatjuk, hogy ez az alaptrükkök királya és a király trükkök alapja.
Itt teljes összhangba kell hozni mindazokat a gyakorlatokat, amiket az elõzõekben bemutattunk. Megfejelve azzal, hogy itt mindkét kereked felemelkedik a levegõbe. Végre! ?
Ez a trükk, gurulásból indul miközben a pedálon állunk. Elõre toljuk a már begyakorolt fekvõtámasz pozícióba a felsõtestünket, majd hátra dobjuk a testsúlyt a manuálban leírtak szerint. Csak hogy itt nem áll meg a mozdulatsor. Ekkor már elemelkedik az elsõ kerék, mi pedig a fenekünket elõre toljuk úgy, hogy a pedál és a kormány között legyen. A láb szinte nyújtva van. Ha jól csináltad, akkor már a levegõben vagy. Ekkor felhúzod a lábad, így kerül a hátsó kerék is magasabbra. Leérkezésnél a végtagok hajlítva vannak, hogy puhán landolj a talajra.
Ezt a trükköt nem lehet egy rövid délután begyakorolni. Sokat kell foglalkozni vele ahhoz, hogy simán beadhasd bármilyen szituációban.

És ahogy tapasztaltam, sokat köll gyakorolni.

UniQuE

UniQuE

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás
Sziasztok!!
Vki leírná normálisan, hogy hogy kell bunnyzni??? Ezt lehet monnyuk CC géppel (20") is mûvelni??? Másik dolog pedig: hogy kell normálisan 1kerekezni?:D Egyszer-kétszer már sikerült pár métert menni de az utcán még nemtok végig menni.:D

Peace!
Ne törõdjél semmivel, egyél zsemlét kiflivel!

Hófehérke

nyuulbela

nyuulbela

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás
valahol van a neten trükkismertetõ?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
igazából nekem is a szürke van:-)
az említett b+
sajna nem a sárga... de így talán jobban is harmonizál a géppel
viszont ezzel mutattam hogy a márkanév megfizetése nélkül is lehet tökéletes pedált kapni
magnézium, ha minden igaz, iparis, cserélhetõ szegecses, mini villáskulccsal... ezer igényes, és erõs. szép akadásokat kapott már, és még mindig nincs rajta semmilyen bemélyedés.
tehát ha valaki nagyon jót akar venni, az...
persze jó az olcsóbb wellgo, nekem eddig az volt, csak már nem gyõztem a kotyogását hova tenni:-) kónusz átka, igaz 5 évesnél is több a pedál.
de még mûködik..
tehát ebben a márkában rosszat nem kapni, csak rá kell áldozni valamennyi pénzt, hogy ne legyen gond vele(3-4 körül kezdõdik a túlélõpedál kategória)

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás
Thez!

Ugyan ez fut most (szürke színben) B+ márkanév alatt is. A Budaörsi Divex-ben lehet is kapni 14900,- Ft. kapsz hozzá tartalék pöcköket és kulcsot.
De ez a szín... Gyönyörû!
"nem vagyok senki csak ûzöm a vadat
másnak hajtok, mások hajtanak"

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
hát azér ne 1k forintos pedált vegyünk mert abban hitvány a csapágyazás
vegyünk cserélhetõ pecker rendes bike+t (wellgo) 4-5ezerér, és örök élet+1nap;)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
mivel az sem más, csak kapott + matricát:-)

tehát nem a tudása miatt drága.

nekem ez van:
Feltöltött kép

wellgo.. mint ahogy szinte minden(shimano is) drága, viszont k.va jo. nem csúszik, nem vészesen nehéz, zsírozható, egész tengelyes, iparicsapágyas.....
csak nincs rajta se speci se SC se cannondale felirat, ezért még a megfizethetõ kategóriába tartozik
és fincsi:-)

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
mondjuk nekem sokkal kenlmesebb a wellgo platform, mint a specialized platform..deez megszokas kerdese..

anno, mikor uj volt a tamas demoja, mondta, hogy milyen jo a pedal, stb..nekem nem jott be, pedig joval dragabb...

szal nem mindig jobb a dragabb pedal...
Van állásom...:bananadan

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
mer szebb. és minimálisan jobb, és nem szedi szét a cipõ talpát annyira, mint egy 1e ftos.
(nem úgy oldják meg a tapadást hogy minél vékonyabb és nagyobb szöveg, hanem hogy minél kevésbbé roncsoló szögek)

meg néz, meg kinézet.
egy ember, aki tud biciklizni, mind2-vel ugyanúgy tud.

valamint nem hetente kell cserélni a csapágyakat, nem kell 2 havonta utánahúzni, igényes kidolgozás, stb....

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
de most komolyan én télleg nem értem mibe lenne yobb egy 30k-s pedál egy 1rongyosnál. persze észrevehetöen.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
pedálra kell sok pöcök, hogy megfoja az ember cipõjét
kb ennyit kell tudnia
ezt tudja egy 1000 forintos wellgo és egy 30ezer forintos DA BOMB is vagy mi a tököm :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
pedál nem kérdés
nem a pedálban van a hiba
ha nem törne ketté a lábam, normál etniz cipõvel ,egy eggbeaterrel is uganígy bicóznék.
csak legyen egy 2 centis felület, amin rajtavan az ember talpa....
a többi inkább csak rutinkérdés.
legkókányabb teszkópedállal is megcsinálható midnen, igaz elsõ puklin kettétörik.
tessék csak gyakorolni
és ha a bicó elöbb esik le, az kb olyan mintha mellette nekifutna az ember
ergó nem érzi a kerékpárját, mintha rátekerne, és a szintkülönbség szélén elengedné.
akkor nemcsoda h leesik......
érezni kell ám:-)

nzoli

nzoli

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás
Szóval inkább gyorsan menni rá. Sosmogyika is mondta.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
most már én is elég jól tartom inkább az elején volt ez gond, h nem mertem egy jumpnak gyorsan nekimenni mert féltem leesik a lábam, de most már ha nagyobb sebességgel megyek rá a jumpra akkor se esik le.

csupán azért kérdeztem ezt az egészet mert igazából én nem fedeztem fel jumpnál se rossz tulajdonságát a lábbefogós pedálnak, ami a régi bicomon van.

nekem a szerelö aztmondta a wellgo pedáljaimra mert nekem is oan van a 2001es pxemen de úgyláttam szerintem tévedett, mert ott volt a lyuk a pedálon ahova elvileg fel lehet csavarozni.

nzoli

nzoli

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás

ez a pedál ügy engem is érdekelne. patentpedál ill lábbefogós pedálról nekem is sokkal kevésbé csúszik le a lábam, mivel ilyen van a hauseren.

a px-re nem akartam venni, mert elég gázosan nézne ki sztem, de igazából sztem biztonságosabb mert volt már több alkalom is h ugrásnál lement a lábam a pedálról, pedig sztem elég jó pedál van rajta.
mivel nem vagyok azona szinten h a levegöben trükközgessek a lábammal, ezért nem értem, mért nem hazsnál senki ilyen pedált, pedig sztem nem lenne rossz.
lehet h vannak szituk ahol nagyobbat lehet esni, de ugrásnál pont jó h megfogja vmi az ember lábát.

Elég sok DH-s megy patenttel, meg a 4X-osok meg valamelyik BMX-ágat (nemtom mi a neve) is azzal nyomják. Ha nem trükközik az emberke, valszeg jobb. Azért örülök, hogy nemcsak nekem akad problémám ezzel a láblecsúszással :). Valószinûleg én a súlypontomat helyezem rosszul vagy valami hasonló, rossz a technikám (vagy inkább nincs is). Van aki ösztönösen jól nyomja, én sajna nem...

Ranger^41

Ranger^41

törzsvendég

• fórumtag
  • 953 hozzászólás
Hát ha idei gyári PXed van, azon a pedál elég kuka... Én próbáltam, és nekem e nagyon akarta megfogni a lábamat :) Viszont a wellgo már másfél éve kapaszkodik a gyári szegecseivel

[whitetrash.hardcore.rock&roll.fuckyou]

Sosmogyika

Sosmogyika

törzsvendég

• fórumtag
  • 713 hozzászólás
Az én lábam még mûanyag pedálnál sem esik le.
Feszisd rá a lábad.Nekem ezzel valahogy sohasem volt bajom.
Szerintem a lábtartástól is függ ez a dolog.
az aláírásod nem lehet hosszabb három sornál!