Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Trükkök és figurák elsajátítása

- - - - -

• Please log in to reply
1800 replies to this topic

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
úúristenem...ezt tuti nem bírnám megcsinálni...csak a bunnyt bírom meg egykerekezni bmxel...hogy lehet megtanulni a 180at?:D

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 posts
Lehet menne, csak leginkább bringát féltem, nem hiszem h keréknek tetszik a dolog..
Akkor viszont kp:)
rájöttem h gurulás közben egész könnyû. Padkáról lefele úgy kezdjem, hogy elõször csak nem pörgetem meg hanem mondjuk kirántom közben befogom nyerget és elengedem kormányt nem? igy logikusnak tûnik, aztán ha megy ez rendesen akkor lehet pörgetni:P

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,724 posts
szerintem, meg mikor már közeledik a padka, úgycsinálsz mintha bunnyzni akarnál, csak mielõtt elemelkedne a hátulja izomból megrántod valamelyik irányba ( jobb-bal)
és ha ügyesvagy akkor sikerüli fog elõbb vagy utóbb a 180

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 posts
180at így padkáról lefele hogy kéne?:) ha lassan gurulok akkor 150 körül lazán megy, de ha padkán ugrok 90nél földet érek..az meg elég finom tud lenni:P
ja igen. 180, az az egész egy bunny legyen, vagy úgy is jó, hogy 90et fordulok hátsó keréken és utána bunnyzok?

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*

• vendég
Ehhez nem kell video. Gurulsz egyenesen->felugrás->levegõben fordulás 180 fokkal (hátra arc)->földetérés->gurulás tovább, de már háttal (mert ugyebár megfordultál). Persze ennek a kivitelezése nem ilyen egyszerû, de ez már másik tészta...a nagy tömeg úgyis csak ennyit lát. Persze lehet álló helyzetben is, meg tailtap-ezve...meg kismillió variációval.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
milyen az a 180?valaki tud nekem videót mutatni?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Biztos mindenki élvezte. :)

A sebesség mindent megold.

darabka

darabka

vendég

• fórumtag
  • 17 posts
Háát nekem nem sikerült ott a helyszínen.
Amúgy meg mindenképpen jó figura kiterülni a rakparton szerintem... :D

Majd elbújdosok valahol és gyakorolgatok
Sacred cows make the best burgers

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
5cm elsõ kerék emelés már figura? :)
20cm-es padkára kerékemelés nélkül is fel lehet menni.

A sebesség mindent megold.

darabka

darabka

vendég

• fórumtag
  • 17 posts
A minap megvolt az elsõ próbálkozásom street ügyben.
Drámai alaphelyzet: sínek közül kellene a 20cm-s padkán felevickélni. Leszállni nem akartam, "nem lehet az olyan bonyolult!" belsõ felkiáltással nekiindultam.
Egy kb. 25 kilós romboló alattam, én vaok vagy 90 és jó puha az elsõ telóm.
Elsõ kerék emelés próba, a 20cm-bõl olyan 5 meg is van... Perec... :D
Szerencsére senki nem látta...
Sacred cows make the best burgers

Barna_UMF

Barna_UMF

törzsvendég

• fórumtag
  • 337 posts

+ ha jól megnézitek pl. nwd7-ben jeff lenosky is a rock shox argyle-vel akkorát bunnyzik, pedig az se vmi aprósúlyú teleszkóp.((de ha gyúrsz egy kicsit akkor biztos jobb lessz )) :D

nem lehet állandóan a NWD filmekbõl kiindulni, azok az emberek profik (mint én :D:D)

• vendég
Az utolsó hsz-el értek egyet...

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 posts

+ ha jól megnézitek pl. nwd7-ben jeff lenosky is a rock shox argyle-vel akkorát bunnyzik, pedig az se vmi aprósúlyú teleszkóp.((de ha gyúrsz egy kicsit akkor biztos jobb lessz )) :D

Ez a lényeg..lehet akármilyen telód merevvillád akármid ha nem tudod a technikát nem tudsz bunnyizni..tehát csak gyakorlás kérdése az egész.
Azt meg mindenki döntse el maga, hogy melyikkel könnyebb.:)

Hardy91

Hardy91

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
sztem is teljesen mindegy h merevvilla vagy 200as travis.(bunnyhopp szempontjából)ez csak attól függ h mennyire szoktad meg a geometriát,meg magát a bicajt...amugy én mindig ugy csinálom h manualból ugrok el a hátsó kerékrõl,ésakkor végképp nem számít h mennyit mozog meg h milyen puha,mert akkor már rég alevegõbe van.De azt észrevettem, h puha telóval picivel könnyeb kiemelni az elejét.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts

Szerintem merevvillával nehezebb bunnyzni mert amikor felhúzod az elejét akkor pumpálsz egy kicsit és a merevvillának nincs mozgása ezért nehezebb pumpálni.
Szerintem.....

kruvamindegy, régebben a levegõs telókkal nagyon szar volt ugrani, mert kicsit lassúak voltak, de mamár azsem sokat számít. országútival és 200mm úttal is lehet nyulazni...
legalább is nekem ment.

Ride everywhere.

.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
kérdés: komolyan egy ~1 kilós merevvilla és egy ~2-3 kilós teló közti súly az amitõl függ milyen magasra tudja az ember rántani a bringát?

el kell menni gyúrni hogy elbíjuk a másfél literes narancslé súlyát...:)

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts

No, azért ez nem egészen van így! Egy teló nemritkán kétszer-háromszor olyan nehéz, mint 1 merevvilla, tehát utóbbit jóval magasabbra tudod rántani, ami nagyrészt meghatározza, hogy mekkorát is ugrasz...
Arról meg már nem is beszélek, hogy a telók mozgásuk révén itt hátrányt jelentenek, mert a húzóerõ egy jelentõs részét elnyeli a rugóút...
Nocsak, Dig, elkezdtél sztrítelni? :D

Nem, csak most merevgépem lesz idénre elvileg, és egyelõre nincs pénzem rendes villára.
Furcsa dolog ez, aki ebben ügyes az mindent tud:)
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,724 posts
megnéztem és bannyi elõt tmegsem mozdul a telóm belfelé, csak mikor már lerakom...

Tomekumf

Tomekumf

vendég

• fórumtag
  • 109 posts
Valamilyen szinten mindenképp lemegy a teló.. akár mit mondtok.. az tény, hogy a teló egy kis energiát elvesz.. mindennek van hátránya..:) Deh én maradok a telóval jobb sztem.. picit lök nagyobbat lehet :P

:)

D@NI

D@NI

vendég

• fórumtag
  • 59 posts
Nekem volt merevvillám is és azt vettem ott észre hogy ha kicsit laposabb a külsõm akkor jobban tudok bánnizni.
De szerintem nézd meg magadat egy videón és szerintem te is biztos egy kicsit benyomod a telót bánninál akaratlanul is.
(zárójelben azért megjegyzem mindenkinek más a technikája és szerintem nem az a lényeg ki ,hogy hanem hogy hogy csinál.)