Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Trükkök és figurák elsajátítása

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1800 hozzászólás a témában

Tomekumf

Tomekumf

vendég

• fórumtag
  • 109 hozzászólás

Üdv
A fúrum egy másik topikjában kérdeztem az egykerekezésrõl, és kaptam is segítséget. (azóta bezárt a topik) Gyakorolgatok de nem jöttem rá mi az a sebesség amivel érdemes elkezdeni. Volt köztetek valaki aki mérte mikor tanult hogy hogy a legkönnyebb?

Sztem nincs sebesség.. van egy pont amikor hanyatt se esel meg elõre se dölsz.. ha az a potn megvan akkor már bármilyen gyorsan lehet menni.. fék adagolásával természetesen.. deh ezcsak az én véleményem..:) a mestereket is halgassuk meg.:P

:)

CsorvaGep

CsorvaGep

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás
Üdv
A fúrum egy másik topikjában kérdeztem az egykerekezésrõl, és kaptam is segítséget. (azóta bezárt a topik) Gyakorolgatok de nem jöttem rá mi az a sebesség amivel érdemes elkezdeni. Volt köztetek valaki aki mérte mikor tanult hogy hogy a legkönnyebb?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Én rendszeresen ugrok még egy nagyobb patkáról is no footot, amikor elfelejtem, hogy nem az spd-s gépen vagyok. :)

A sebesség mindent megold.

Gyusza007

Gyusza007

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás

Hy all!
Nekem 1 bizonyos Mongoose Michlef bmx bringám van és aki ismeri az tudja h igen csak van súlya!
Nos ezt a biciklit nem rég vettem és az lenne a kérdésem h hogyan tudnám elkezdeni mert nem nagyon tud felemelkedni se mert nehéz és nem is nagyon vagyok hozzá szokva...
Szóval az lenne a kérdésem h hogyan kezdjem ill hogy tegyem a bicajt könyebbé?
Elõre is köszi a válaszokat!

Egy BMX hogy lehet nehéz? Mert azt megértem h egy maxos freeride gép Marzochi Monsterrel nehéz. De BMX? Bár én sose szerettem a BMX-eket kicsinek és törékenynek tûnnek egy brutál DH gép mellet. Bár valszeg nem így van csak én gondolom így. De a trükköket szetem simán megcsinálod azzal. Csak sok sok gyakorlás.

Gyusza007

Gyusza007

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás
Multkor nyomtam egy egy noo foot-ot véletlen :D Ugró elõtt betekertem a bringát mint álat (én még a szokom a repülést státuszba vagyok) és kidobott de jó magasra. Ien még nem volt velem de egyszerûen megiettem a levegõben és meg volt a no foot majd eszembe jutott h csunya világ lesz ha így érkezek le és vissza láb majd egy tökéletes érkezés. Szetem ezt az elkövetkezõ fél évben nem csinálom meg ilyen jól :D

Off: Itt a fejlécben van egy hirdetés h 22-dikén újpest Dirt Jump mit tuttok róla h pontosan hol és mikor lesz mert lehet h érdekelne a dolog :) Természetesen mint nézõ :D

Tomekumf

Tomekumf

vendég

• fórumtag
  • 109 hozzászólás

:D Én még nyomattam a konditeremben amikor senki se volt benn :D Ien derékerõsítõ amit így jobra barra kel csavargatni én mé azzal is bunny-ztam :D Meg felkaptam mintha elsõkerék lenne és mértem meddig tudom megtartani 1sec 1m nek felelt meg :D

Jólvan akkor nemcsak én vagyok ilyen hülye :D

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
Szerintem facsnak van igaza.Sok bringás azért hagyja abba mert mindent meg akar csinálni, az elsõ egy-két hét alatt és amikor 3-4 hónap alatt se tud nagyokat ugrani(mint a náluk ügyesebbek a helyi skteparkba((akik évekig gyakoroltak)))akkor bemeséli magának hogy õ béna és kész.A másik kategória a "vakmerõ újonc" pl itt budaörsön is van elég ilyen a gyerek neki ment egy nem nagy (2m)es ugratónak- úgy hogy nincs egy hónapja hogy bringázik-és olyanokat ugrott hogy azthittem minjá megölimagát.Ez a tipus egybõl a felsõbb szinttel kezdi ahelyett hogy megtanulná az alapokat, ami elég baj, mert ebbõl jön az hogy már beugorja a 5méteres dirt-et de vagy olyan csúnyán ugrik hogy nézni se lehet vagy a szerencsén múlik hogy ivbe tuggya-e rakni.Na 100 szónak is 1 a vége: szerintem mindenki aki most profi pár éve még ott tartott hogy leugrik egy patkát vagy egy 2-es 3-as lépcsõt, mert valamikor õ is megtanult és épp azért lett profi mert nem egybõl az 5méteresekkel kezdett hanem végigment az "unalmas" de elég hasznos alapokon.

Gyusza007

Gyusza007

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás

Kemping.. hóhóó :D Én télen nagy hóba amikor sajnálom ebbe a sóslé trutyiba kivinni a gépet akkor a szobabicón ülök ált.. azal is tok bánizni de csak helyben.. némileg helyetessiti a vágyakat :D:D :clap: szal gyakorlás kérdése... megtom hajtani 99 km/h ra.. (csak ennyit jelezki) manuálozni nemtok vele me nemhalad :D (tom nemvagyok teljesen normális;))

:D Én még nyomattam a konditeremben amikor senki se volt benn :D Ien derékerõsítõ amit így jobra barra kel csavargatni én mé azzal is bunny-ztam :D Meg felkaptam mintha elsõkerék lenne és mértem meddig tudom megtartani 1sec 1m nek felelt meg :D

Tomekumf

Tomekumf

vendég

• fórumtag
  • 109 hozzászólás
Kemping.. hóhóó :D Én télen nagy hóba amikor sajnálom ebbe a sóslé trutyiba kivinni a gépet akkor a szobabicón ülök ált.. azal is tok bánizni de csak helyben.. némileg helyetessiti a vágyakat :D:D :clap: szal gyakorlás kérdése... megtom hajtani 99 km/h ra.. (csak ennyit jelezki) manuálozni nemtok vele me nemhalad :D (tom nemvagyok teljesen normális;))

bylder

bylder

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Köszi a segítséget:)

Gyusza007

Gyusza007

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás

Jájáj gyerekek. Az a baj hogy többet fórumoztok mint bicajoztok!
Egykerekezni meg bunnyzni még anyám kempingjével is tudok, szerintem nem a bicajon múlik, gyakorolni kell.

Ez így igaz. Bár 28-as al nem tudok :D Míg nem tudtam hátsókeréken pattogni anyit gyakoroltam mint állat :D El hazase mentem míg nem tudtam megcsinálni. Elmentem délután 6-kor és hazaértem hajnali 5-re :D Bár én videóból tanultam sokat. Nem oktató filmekbõl. Hanem New World magyar videók. Ha nem bringáztam azokat néztem :D

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*
  • vendég
Amúgy! Levegõben bringa orrát tolod és nem húzod oldalra lefelé, míg a lábaddal próbálod magad alá húzni és nem tolni a bringát. Persze nyilván lábbal nem tudsz jelentõset dönteni rajta, de ha eléggé bedöntöd az elejét, akkor utánamozdul a háta is. A kormány meg idõvel úgyis elfordul, mert így értelemszerûen kényelmesebb a testednek.

Amúgy nyilván nem kell minden trükköt így beadni elsõre...ehhez már több-éves rutin kell. Elõsször elég, ha már látni lehet, hogy mit akarsz csinálni, aztán lehet egyre jobban dönteni.

Meg levenni az alsó lábad v. invert-be csinálni (lefelé fordul a kormány, nem felfelé)...na jó, abbagytam :D
Amúgy Facs-nál a pont: megnézed egyszer a videoban -> gyakorlás -> megkérsz egy havert (aki már nyomja) hogy segítsen néked -> gyakorlás-gyakorlás-gyakorlás

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás
Jájáj gyerekek. Az a baj hogy többet fórumoztok mint bicajoztok!
Egykerekezni meg bunnyzni még anyám kempingjével is tudok, szerintem nem a bicajon múlik, gyakorolni kell.

Gyusza007

Gyusza007

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás

Szóval aki tudja az légyszi írja le!
Elõre is köszi a válaszokat:)

De ha csak simán a hátuját akarod húzni akkor meg dõlsz elõre és megfeszíted a lábad.

Olvass elõzõ hsz-eket! Meg próbálgasd bárhogy ahogy eszedbe jut. De sztem elõszõr a kecskét próbáld abból már menni fog a hátulja emelés.

bylder

bylder

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Szóval aki tudja az légyszi írja le!
Elõre is köszi a válaszokat:)

bylder

bylder

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Bocsi de el írtam:)
Gyakorolnék ha tudnám h kell feltenni a hátsó kereket!
De sajnos nem tudom.
Ezért kérdeztem meg.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
menjél ki és gyakorolj... vag nézz videokat..
nem úgy fog menni azonnal értsd már meg
énis 3 hónapig szenvedtem vele!

amúgy meg azért tudom h net meg minden, de mért nem lehet rendesen leírni h hátsó és nem "hácsó" kerék? eze vhogy idegesítenek.

bylder

bylder

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Hy!
a hácsó kereket nem tudom anyira felhúzni:(
légyszi majd magyarázd el:)

Gyusza007

Gyusza007

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás
Thx Már képbe vok. De ez nehezebbnak tûnik mint az X-UP

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

Üdv El tudnád mondani mi az a table-top mert néztem videókat de a minõségük miat nem igazán tudtam kiveni hogy mit is akar csinállni.

Feltöltött kép
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda