Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Giant

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3192 hozzászólás a témában

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.069 hozzászólás
Lemaradtam a módosításról. Természetesen nem csípem a gerincemet ért behatásokat a merevfarún:)

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.069 hozzászólás
Himbálózás tényleg nem vészes, én csak aszfaltos emelkedõn kapcsolom be a propedalt.Terepen mindig nyitva van a rugóstag és nincs vele baj. A maestro tényleg jól mûködik. Ezt bizonyítandó itthon 3 Giant áll (Anthem,Trance,Reign)
Engem is elkap néha a nosztalgia és ráülök egy merevfarúra. És valóban nem feltétlenül a lefeléknél hiányzik a rugózás hiánya, hanem a köves felfeléknél és a vízszintes vagy gyengébb leejtõknél (terepen) ûlve tekerés közben. Ilyenkor veri a gerincem, derekam és én azt már csípem. A különbség a végén jelentkezik, hogy milyen érzés leszállni egy merevfarúról 50-60 km tekerés után és milyen egy- csak akár 9cm-t mozgó- fullyról. Hát én mindkettõt próbáltam,valamelyik nem ugyanaz:chin:. (by Hofi)
Ezt mindenkinek magának kell eldönteni, hogy megéri és kell e neki a plusz komfort és biztonság lefelé. Hosszútávon kiderül mit ad a fully.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
add el mindket jelenlegi gepet, azok talan megszponzoraljak egy uj komplett anthem vasarlasat. nemet e-boltokbol biztos lehet olcson kifogni, itt a szezon vege, arazzak lefele a 2008as bringakat mint az allat.

pogozastol nem kell felned, a maestro rendszer ilyen szempontbol eleg jo. trance-szel mentem parszor, es soha nem vettem eszre hogy himbalozna.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A kb 1kg plusz súly és a 200e huf, ami ellene szól, 11kg-s gépet építenék belõle. Eddig középtávon indultam, jövõre viszont azt tervezem, hogy átmegyek hosszúra. A plusz súly okozta idõhátrányt (1,5-2perc) nem tudom, hogy hazai viszonyok között visszahozza-e a rugózás. A másik bajom az, hogy mennyi energiát vesz el a pogózás. Nem a lejtõk miatt gondoltam fullyra, hanem a köves mászások miatt. Jelenleg van egy merev xc gépem és egy 150et mozgó fullym (mondjuk ez inkább szobadísz, mert nem használom), merevvillával is lemegyek a legtöbb helyen. Kb 1 hónapja kitaláltam, hogy kell nekem egy anthem, de lehet igazából mégsincs szükségem rá. Nem tudom. Majd megoldom a problémát.

A sebesség mindent megold.

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.069 hozzászólás
Hahó.
Nekem 2008-as anthem áll az istállóban. Nagyon jó gép, L-es méretben 2620g a váz, rugóstaggal, és két korm.csap. csészével. http://forum.bikemag.hu/DSC02353Jól mászik, stabil lefelé.
Én egy nagyobb gépet használok mellette (Reign). Ennél fogva szeretem küldeni lefelé, de néha megtréfál a kevesebb rugóút. Ez csak nekem probléma.
És így igaz, teljesítményorientált maratonra a legjobb. Én nem teljesítményorientáltra, de maratonra használom és nagy könnyebbség a Reign helyett azzal menni.Az enyém 12,5 kiló. De én batyuval együtt 88-90 kg vagyok, ezért erõsebb kerekek vannak alattam és Joe bácsi szmötyijével felöntött belsõ ami kb. 150g plusz a két kerékre.Szóval 12 kg alá lehet vinni a súlyát és nem is kell hozzá full XTR szett.
Melegen ajánlott váz a hazai terepekre. Vedd ha tudod.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ha merevvazrol valtasz, akkor zavaro lehet a tobbletsuly. haverom Trance-rol valtott, aminel viszont konnyebb, ot meg zavarja, hogy kevesebb a rugout.

de ettol fuggetlenul nagyon sokan dicserik. teljesitmenyorientalt maratonozasra elvileg pont megfelel.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Nekem

Akkor tudsz nekem segíteni. :) A geometria táblázatok alapján igazi xc versenyváz geometriája van (meredek szögek, alacsony középcsapágyház, stb). A valóságban is így van? Nekem teljesítményorientált maratonozásra kellene.

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás
Nekem
Ausztria, Kenguruk földje!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Van valakinek Anthem váza vagy bringája?

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás

elmeletileg lehet, hogy igy mukodik, de egy teleszkopbuheralasban jartas forumtarsnal lattam mar rebahoz push belsot, mit beszerelesre hagytak nala ;)

Ebayon néha találni Push belsõségeket.

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás
elmeletileg lehet, hogy igy mukodik, de egy teleszkopbuheralasban jartas forumtarsnal lattam mar rebahoz push belsot, mit beszerelesre hagytak nala ;)

----

FÁJVÓ

----

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás

http://www.pushindus...s.com/index.php

teleszkop es rugostag tuning alkatreszeket gyartanak, horroraron, de nagyon dicserik.
http://www.pinkbike....-Pike-2007.html
http://www.pinkbike....k.html?trk=n,25

Azért ez nem olyan egyszerû. A Push nem egyszerûen tuningalkarész-gyártó, inkáb tuningmûhely. A kiteket, amivel átalakítják a villákat-tagokat, nem veheted meg, csak úgy mûködik, hogy beküldöd a cuccot és õk megberhelik. Emellett a beállításokat személyre (súlyra, egyéni izlésre, bringázási stílusra) szabják, így egy adott személyre Pushingolt villa, vagy tag egy másiknak már nem biztos, hogy jó lesz. Adott egy 105 kilós keményen nyomatós déhásra hangolt tag, amit megvesz egy 65 kilós, visszafogottan guruló rider. Hiába vesz vissza a légnyomásból, és a csilibõl, nem mozog majd úgy alatta. Ez olyan mint a lábadra szabott cipõ. Hiába csinálta a város legnevesebb, legdrágább cipésze Bélának, neked már nem biztos, hogy jó lesz.

CSEKONICS

CSEKONICS

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 hozzászólás
Tudom egyéni ízlés,de nekem ez a váz nagyon nem tetszik.Olyan girbe-gurba.Mintha megolvadtak volna rajta a csövek.Amúgy cuccok rajta nagyon faja!!
Akár azt gondolod,hogy képes vagy valamire,akár azt,hogy nem,mindenképp igazad van!

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás

tudatlan vok...
Mi az a push?

Szép reign!

http://www.pushindus...s.com/index.php

teleszkop es rugostag tuning alkatreszeket gyartanak, horroraron, de nagyon dicserik.
http://www.pinkbike....-Pike-2007.html
http://www.pinkbike....k.html?trk=n,25

----

FÁJVÓ

----

nyimi

nyimi

vendég

• fórumtag
  • 135 hozzászólás

huhhh, alomgep!!!!!!
push-al tuningolt villa pedig nyalcsorgatos!

tudatlan vok...
Mi az a push?

Szép reign!

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás
huhhh, alomgep!!!!!!
push-al tuningolt villa pedig nyalcsorgatos!

----

FÁJVÓ

----

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás

Feltöltött kép

Hmm.. 2009-es Reign? Szép! Feketében elfogadnám, bár ezt sem hajítanám el, ha odaadná valaki.... :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás
Feltöltött kép

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

M-es "régi " (amúgy pont annak a mért súlya a 2,6)

Kösz.
Sejtettem. :)

nyimi

nyimi

vendég

• fórumtag
  • 135 hozzászólás

Hát, pedig a felsõbilincses nem megy rá a hegesztések miatt, az alsóbilincsesbe meg belever az alsó link, úgyhogy vagy mi vagyunk ennyire bénák, vagy változtattak valamit a vázon.

Nekem alsóbilincses XT van rajta, a felsõ nekem se ment rá.