Update.
Továbbra is nyúzom a Giant Fathomot, kap hideget-meleget bőven és összességében nagyon elégedett vagyok ezzel a géppel!
Ami a dolgok borúsabb oldalát illeti: a fékkarok az utóbbi egy-két hétben hajlamosak a vándorló nyomáspont produkálására, ami régi jól ismert betegsége volt például az 8000-es XT szériának. Annyi különbséggel, hogy itt nem esik be markolatig egyik pillanatról a másikra a fékkar, de attól még ide-oda vándorol a nyomáspont, ami elég zavaró. Mindkét fék produkálja...
Érdekesség még: ha új fékbetétet teszek be, nem bírom a dugattyúkat visszanyomni annyira, hogy ne érjen a tárcsába bele egy kissé az új (kizárólag Shimano gyári!) fékpofa. 20-30 km után beáll, de addig viszont súrlódik.
1.5-2 hete jelent meg tekerés közben egy halk, recsegő hang, vagy a váltó, vagy a hátsó agy. Lehet, az utóbbi lesz (igen, a zsír új DT 240s EXP ), majd szétkapom.
Ami a pozitívumokat illeti: 5 hétvége, összesen 6 alkalom a Sopron Downhillen és nem fejlődtem annyit technikailag az elmúlt 5 évben összesen, mint ez alatt a 6 alkalom alatt. A freeride nyom ment végig szépen, az ugratók közül a legtöbbet megugrattam már és az utolsó 1/3-ban a kis- és nagy árokátkelés, melyből utóbbi olyan volt eddig, hogy nem, én ezen soha az életben le nem merek menni, hát simán lezúzok fék nélkül és az árok végén az eldobón 4-5 métert repülök.
Aztán jött a jobbos nyom: a 2015-ös XCO OB-ről sokak számára ismerős lehet a gyökeres sziklakert az ugratóval. Sima ügy. Sőt, a fenti is, ami már egy tuningolt drop, 50-60 cm-es eséssel, de a sebesség és lejtős leérkezés miatt szerintem ott 1 métert is eshetek. Jó-jó, dirtes és endurós srácok, pláne, akik ismerik, megmosolyogják biztosan, de nekem ez komoly fejlődés volt. Egyáltalán bevállalni, aztán meg eljutni oda, hogy már élvezem is. (-:
Negatív Cov19-teszttel, papírokkal sikerült hétvégére kimennem Ausztriába egyet és itt láttam igazán a fejlódést. Plusz megerősítette azon véleményemet, mennyire komoly és technikás pályák ezek a Mödling környéki osztrák trailek.
Log: https://www.strava.c...ties/5191006156