Jelentkezz be Regisztrálj
Giant
Írta 2006. július 19. - 19:09
Írta 2006. július 19. - 17:29
Írta 2006. július 19. - 13:40
Írta 2006. július 19. - 12:33
Írta 2006. július 19. - 09:16
Más tag és más villa van benne valszeg
Írta 2006. július 19. - 07:57
A www.neuzer.hu oldalon a 2006-os Giant katalógusban (egy pdf file) van kétféle is. (http://www.neuzer.hu.../Giant-2006.pdf).
Segítsetek mi a különbség a kettõ között, és melyik a jobb.
Mert nem egyforma az tuti, és nem csak a szine más.
Írta 2006. július 19. - 02:22
de a 2005-ös az tuti nagyon király, rendkivül jo sulyban van, jo geometria, jo csapágyazás,erös, szoval hajrá hajrá!
Viszont a nagytesója:
Az uj Faithemet leteszteltem!
Gyárilag 222mmes FOX DHX4.0-ás rugostaggal szerelik.
mozgása nagyon jo, progressziv.A hátsó agy egy 150mm-es széles, 12mmes tengelyes Novatec agy, amit sajna nem adnak hozzá.
A vázra 5 év garanciát adnak, csakugy mint az AC-re.
A váz sulyelosztása ésgeometriája nagyon jo, a vázcsövek a kialakitásuknak köszönhetöen nagyon .
Hátul rengeteg hely van a nagyobb, ballonosabb gumik számára.(a 2,3-as Nokian nagyon virsliként mutat a vázban, egy 1.9 es sárgumival pedig egyenesen mokásan hatna)
Amit szivesen kiprobálnék az a 24 es kerekes opcio, de a gyakorlatilag ujnak tekinthetö 26-os kerekeim miatt ezt nem is nagyon eröltetném.
Ami elsöre szokatlan az a mozgása(maestro), teljesen más mint a többi és ez erösen érzödik is.Tényleg nagyon furcsa kezdetben.
A mozgásrenszdszerrel kapcsolatban, illetve annak merevségével voltak félelmeim, de szerencsére ezek a félelmeim abszolult nem igazolodtak.
A váz forgopontjaban bitangnagy zárt csapágyak találhatok.
A rugostagban keresztbe átmenö csavart nem lehet elnyalni, pontosabban beleszakitani a himbakarba , ugyanis a csavar utja egy zsákfuratban végzödik , ami ugye fix, tehát nem lehet tulhuzni (bár sok mágust ismerek) emelett még esztétikai szempontbol sem rossz , bár nem hinném, hogy ezt sokan észrevennék, de viszont ha a tuloldalt egy batár nagy anya lenne, azt meg annál inkább.
A váz hibája egyedül a festés, ami a sok réteg miatt (feltételezem) és annak keménysége miatt a könnyebben lepattan ha az ember odaveri. emelett ennek elönye is van, a festés keménysége miatt nehezebben kopig.
A váz fejcsöve , annak falvastagsága brutális.gyakorlatilag egy ágyucsö, aminek a két végébe belemartak, hogy a kormánycsapágy beleférjen.
A hátulja abszolult nem keményedik fel fékezéskor (és ez tényleg igy is van.)
Emelett nagyon jol tekerhetö, merev, egyáltalán nem pogozik,
Még elsö válto is szerelhetö a vázra, aminek a bowden elvezetését is nagyon okosan,átgondoltan oldották meg.
Meglepöen jol dönthetö a bico.
a nyergcsönél van egy matrica, amin az áll,hogy 30.9 es nyeregcsövel használhato... hát az bele sem megy, ugyhogy nagy mák, hogy nem vettem meg a nyergcsövet egyböl,látatlanba, hanem elötte lemértem biztosan nem lettem volna idegbeteg, hogy ha azt a Syncros (aproban volt) nyeregcsövet megveszem potyára...igy egy BBB nyeregcsö került bele.van egy lyuk is a vázon a nyeregcsönél,a vázcsö tetejétöl 80 mm-re, hogy lásd, hogy eléggé mélyen benne van e a nyeregcsö vége a vázban.(min 80mm-t bele kell lognia a nyeregcsönek az utasitás szerint)
Van még egy furiság a vázon, ami lehet, hogy valakinek probléma.
A monoblokk ami belevalo, az eszméletlenül széles, ennek elönye is és hátránya is van.
ennek mint elönye is hátránya is van.elönye, hogy igy könnyeb irányitani a bicot, legalábbis nekem, de hátránya ( az érzékeny subler lábuaknak) hogy szélesebben kell tekerni, bár ezt észre sem vettem csak akkor amikor elkezdtem agyalni a dolgon.
Gyárilag egy FSA PIG DH pro kormánycsapágyat adnak a vázhoz, ami a közvéleménykutatásom szerint nagyon klafa.
A rugostag karakterisztikája iszonyat széles skálán állithato, ez ugye a rugoelöfeszitésen és a kamranyomáson állithato+visszaut.A kiskönyvében benne van, hogy bizonyos felhasználások mellett hogyan ajánlott, de hát ugye ez ember függö is és még a villa is nagy szerepet játszik a dologban.
Amit meg elfelejtettem, hogy 2006-os boxxerrel használom.
remélem senki nem unta halálra magát az irományom elolvasása közben,aki mégis, annak bocsi
Azt hiszem minden fontosat leirtam.
Írta 2006. július 18. - 16:37
A www.neuzer.hu 2006-os katalógusában van kétféle is.
Segítsetek mi a különbség a kettõ között, és melyik a jobb.
Persze a szinén kívül.
Írta 2006. június 27. - 12:34
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Írta 2006. május 27. - 23:03
meg cécó ezerrel.
a giant meglepõen NEM pogózik. sosem értettem miért akar az ember mindig propedált meg mi értelme is van, de most rájöttem mire való.
ilyen gondom a gianttal nincs.
Írta 2006. május 27. - 23:01
bár meg sem szólalok az enyém is S es...
oksa majd figyelek,nem nagyon gondoltam mit jelent
meg anyira rákptam/tunk a hoszabb tekerésre hogy lassan veszek egy kisbukót is:)
akkko sem kell
de nagoyn más élmény igy menni szerintem,ezerszer emlékezetesebb egy freeride túra mint egy gyors csapatás kb 10perc alatt lent vagy és kész...
jah az az egy volt jó a swingerben is,de ezel sem himbálozik pedig kb 50kilós embernek való.
lénegében egy nagyon jó dolog..
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!
Írta 2006. május 27. - 22:59
ez is tekerhetõ, napi 40-50 megvan vele:)
csak a francér vagyok 2 méteres.
Írta 2006. május 27. - 22:55
bocs
nem lenne rossz és azt sem mondhatnám hogy nics villa hozzzá,nem?!
de végre gy jól tekerhetõ gép állt össze,de lefelé sem kell sajnáli,szal jó ez
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
Írta 2006. május 27. - 22:42
Vizdi használja a szürkét, asszem valami 450essel de ennek utána tudok/tudnak sokan járni
AF: esetleg egy DH team?
Írta 2006. május 27. - 22:38
hány kiló és mekkora erõsségû rugóval használja?!
Thommey,neked mekkora volt?!
Írta 2006. május 18. - 08:48
Írta 2006. május 17. - 22:56
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2006. május 17. - 18:16
probikeban kérdezd meg....konkrétan lóg egy a falon, csak nem tom mekkoraHalihó!
Tud valaki esetleg egy "elfekvõ" NRS vázról valahol? 2004, 2005 M-es kéne, esetleg kompletten is jó lehet...
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való