Jelentkezz be Regisztrálj
Giant
Írta 2007. március 09. - 13:34
és továbbra sem itt vitatjuk meg hogy a speci alkatrészek miért jobbak a ricsinél és a ricsi miért szar. de ha te másképp látod, akkor fogalmazhatok sarkosabban is
Írta 2007. március 09. - 13:31
Endroo az utóbbi hozzászólásokban szereplõ, klf. márkájú kiegészítõkrõl folytatott diskurzusra utalt.Endroo!
Thommey topicindítója:
"Minden ami a Giantokkal kapcsolatos. Melyik modellnél milyen geometria,súlyadatok,alkatrészek,árak.Mivel már itt a fórumon is sokmindenkinek van-lesz."
Ha a moderátor úgy gondolja, nem az adott témához írunk, majd szól helyetted. Engem az érdekel, hogy a GIANT vázamban, hogy m?ködnek a cuccok, nem az, hogy pl. egy Meridás szerint, lehet, hogy jó a cucc a Giant vázamba...
Grande
Mellesleg nézd meg kik a Tech rovat moderátorai!:chin:
Igen, ezt most csúnyán benézted.
Írta 2007. március 09. - 13:18
Thommey topicindítója:
"Minden ami a Giantokkal kapcsolatos. Melyik modellnél milyen geometria,súlyadatok,alkatrészek,árak.Mivel már itt a fórumon is sokmindenkinek van-lesz."
Ha a moderátor úgy gondolja, nem az adott témához írunk, majd szól helyetted. Engem az érdekel, hogy a GIANT vázamban, hogy m?ködnek a cuccok, nem az, hogy pl. egy Meridás szerint, lehet, hogy jó a cucc a Giant vázamba...
Grande
Írta 2007. március 09. - 10:37
Írta 2007. március 09. - 09:15
Abszolút nem nevetek,nekem is sokat számít a kinézet,összhatás.Sõt,szerintem nagyon sokunknak.A Specko tényleg nagyon szép,de a Ritchey-n sincs szerintem sok felirat.
Thommy!Miért kuka mondjuk a Ritchey Pro?Mi a gond velük?
Írta 2007. március 08. - 13:56
Most ne nevessetek, mi alapján is választottam, de...
A speckót azért, mert egy szép, gravírozott minta van a felületén, amit elsôre nem is fedez fel az ember, csak, ha közelebbrôl megpislogja. Így jó az összhatás. Nem szeretem, ha tele van "írogatva" a bringa. A Ritchey igaz drágább és könnyebb, de Nekem nem tetszett a sok felirat rajta... Tudom, kukacos vagyok és hülye szempont alapján válaszotttam, de így jobban tetszik.
És miért ne lenne Mavicod? Az XM 717 Disc 12e körül van az ebike-on... Elôször egy Mavic DeeTrack-et akartam (88e volt a 3Ride magazinban akciósan meghírdetve), de itt is az esztétikum döntött. A fekete felni a sárga felirattal nem passzol a fehér vázhoz..:)
Thommey! Igen a Ritchey WCS lett volna a kiegészítôk terén.
Grande
Írta 2007. március 08. - 12:53
Mmmm...csorog a nyálam!
Utána is nézek milyenek a Specialized kiegészítõk,mert én Ritchey kiegészítõkön gondolkodom,de most felcsigáztál.Megnézem a Mavic-ot is bár az nekem sose lesz.
"A váz a dobozban". Micsoda??Nem az ágyad mellett??
Ricsit csak akkor, ha wcs...a többi kuka...
Írta 2007. március 08. - 12:50
Utána is nézek milyenek a Specialized kiegészítõk,mert én Ritchey kiegészítõkön gondolkodom,de most felcsigáztál.Megnézem a Mavic-ot is bár az nekem sose lesz.
"A váz a dobozban". Micsoda??Nem az ágyad mellett??
Írta 2007. március 08. - 12:00
a mislen gumi lesz a gyenge pontja szvsz....a többi hibátlanNa.. akkor Én írom mi van...
A váz a dobozban.. még. Két napja Vizdinél megrendeltem az összes alkatrészt. A Talas RLC még gondolkodóba ejtett...
Szóval az alábbiak.
Kerékszett. Mavic XM 717 Disk, XT aggyal és 2mm külökkel szerelve, Michelin gumikkal. Ezüst színben, mert az passzol a fehér vázhoz.
Hajtókar: Shimano LX vagy XT.
A stücni, kormányrúd és nyeregcsô: Specialized - mert szép gravírozott mintájával illik a váz grafikájához:) Tudom.. nehezebb, mint egy Ritchey, de még nem vagyok gramm mániás - egyelôre.
Markolat: Ritchey
Nyereg: WTB
A fékek (Avid Juicy 5 HD) ás a váltórendszer (XT elôl, SramX9 hátúl, X7 Trigger karokkal, Sram lánc és fogaskoszorú) marad.
A Talasra pedig gy?jtöm a pénzt.
Grande
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2007. március 08. - 11:50
A váz a dobozban.. még. Két napja Vizdinél megrendeltem az összes alkatrészt. A Talas RLC még gondolkodóba ejtett...
Szóval az alábbiak.
Kerékszett. Mavic XM 717 Disk, XT aggyal és 2mm külökkel szerelve, Michelin gumikkal. Ezüst színben, mert az passzol a fehér vázhoz.
Hajtókar: Shimano LX vagy XT.
A stücni, kormányrúd és nyeregcsô: Specialized - mert szép gravírozott mintájával illik a váz grafikájához:) Tudom.. nehezebb, mint egy Ritchey, de még nem vagyok gramm mániás - egyelôre.
Markolat: Ritchey
Nyereg: WTB
A fékek (Avid Juicy 5 HD) ás a váltórendszer (XT elôl, SramX9 hátúl, X7 Trigger karokkal, Sram lánc és fogaskoszorú) marad.
A Talasra pedig gy?jtöm a pénzt.
Grande
Írta 2007. március 07. - 23:55
Írta 2007. március 05. - 09:12
Gyönyör? a bringa, gratulálok! Remélem az Én kétkerek?m is ilyen szép lesz . Egy kérdés a Trance tulajokhoz. Érdemes UST felnit, belsô nélküli kerékrendszert kialakítani? Én a Mavix xm819Discet néztem ki.. csak feketében létezik.. És Roobi bringáját nézve egy ezüst felni jobban passzolna a bicajhoz, fene az izlésemet:)
Rebell! Sikerült a boldog Reign tulajjal beszélned, találkoznod?
Üdv.
Grande
Írta 2007. március 04. - 00:04
Vagy esetleg egy horgászboltban.
Írta 2007. március 03. - 18:12
Huhh, a reign mintáit és színeit nagyon eltalálták...
http://www.suspensio....com/reign.html
Írta 2007. március 03. - 17:39
14kg nem keves, de tudom, hogy nem erzödik 14kilonak.
..
Sajnos csak vacak digit személyi mérlegem van, ami fél kilos pontosággal mér.
Így lemérem magamat, majd bringával együtt újra ráállok és megkapom a különbözetet. Ezért ezt nem nevezném egzakt súlyszámításnak, valsz ha másutt mérném talán pontosabb értéket kapnék. De nem olyan vészes a súlya, és úgysem vagyok egy mászógép egy maratonon. Nem túlzottan zavar ha a kategóriámban az ezerhetvenvalahanyadik leszek
Én a hangulatos túrákat, jó kis közös csapatásokat élvezem, erre meg tökéletes!
Nem is értem egyébként hogy miért ilyen súlyos, ugyan nem a legkönnyebb alkatrészek vannak rajta, de nem is durván nehezek. Tán egy kis fogyózás majd ráfér, bár nem vagyok egy kimondott gramhuszár
Írta 2007. március 03. - 15:39
14kg nem keves, de tudom, hogy nem erzödik 14kilonak.
Az enyem 12,6kg (masik kerekekkel) acelrugos U-Turnös Revelational (85-130mm)
Itt egy link egy 11kg Tranceröl es lenn valahol excelben a sulyok, ha fogyozni akarsz valamikor:)
http://cosimo.ch/ind...t/view/104/126/
Tenyleg szep ez a feher szin...
Írta 2007. március 03. - 13:33
Roobi! Majd leírhatnád a komplett gép alaktrészeit és esetleg egy fotót is mellékelhetnél!
Grande
Nos itt a kész bringáról egy kép.
http://klaresz.cjb.h...ge.php?pos=-702
Szinte minden alkatrészt - kivéve átdobó és nyeregcsõ - átdobtam a rocky mountian-rõl. Én nem DH-zok ezért az alkatrészek is a lájtosabb kategóriában vannak.
Teló: RS Duke SL U-turn
kerekek: Mavic Cross-Link Disc
váltókar: trigger X7
átdobó: simamanó XT topswing
hátsóváltó: sram X9
hajtás: ISIS, truvativ stylo - 2006-os XT tányérokkal
monoblock:truvativ
Fék: deore/ LX tárcsafék 160-as tárcsa
kormány : zoggie "carbon"
stucni: kovácsolt acor 90 mm
nyeregcsõ: pazzaz
nyereg: ritchie comp
Így a teljes bringa kb. 14 kg. Nem tudom tizedes pontosan lemérni sajna :-(
Írta 2007. március 03. - 11:15
http://www.gambacicl...t trance 04.JPG
Egyébként Én is csak hétvégén használnám ki a Reign vázat, de akkor viszont simán:) Hétközben reggel melóba tekerés, este melóból haza.. és ha nem vagyok fáradt, egy kis Dunaparti õrült tekerés.
Mindenesetre az ár tényle elgondolkodtató és szerintem Trance-t is lehetne hasonló áron...
Grande
Írta 2007. március 02. - 23:54
Nem tud valaki egy képet a 2007 Trance vázrol? (Rebell,mint Giant guru)Létezik már olyan?
Írta 2007. március 02. - 09:55
Köszi az infot, szuper lenne, ha az úrral sikerülne beszélned, s mondjuk lenne elérhetôsége is, hogy rövidre zárjam az infocsatornát.
Csekonics!
Hát Én nagyon elgondolkodtam Rebell 640 dollár+120euro-s "ajánlatán". Fôleg azok után, hogy a neten is csak 899 Fontért (nem dollárért) találtam ilyen Reign vázat (béna keresô vagyok). Ezért nem ruháztam be és maradt a Trance, aminek persze örülök, de annak már nem, hogy olcsóbban (160-170ezer) megvehettem volna a Reign vázat
Grande