Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

DH/4X/DS versenyek
Indította
Major
, 2004. január 04. 13:02
Írta 2004. április 30. - 12:50

Angliai láncnélküli verseny, pontosabban ez egy DH verseny záró eseménye volt:
http://www.pinkbike....cleview&id=2001
http://www.descent-w...onrounds3_4.htm
http://www.pinkbike....cleview&id=2001
http://www.descent-w...onrounds3_4.htm
Írta 2004. április 30. - 10:20

A soprono csapat tervez egy dh-t idén, már épül a pálya, és folynak az egyeztetések. Ha összejön, akkor egy nagyon kis színvonalas (ráz mint a fene) verseny lesz! Kb 1200-1300m hosszú, épített ugratók, letörések, brutál köves vízmosás (néha fél méter mély és kb 20-30 cm széles), döntött kanyarok, nagy tempó. Szóval mindenbõl van benne egy pici. A srácok lelkesek, és az erdészettõl/tájvédelemtõl is van ígéret! Drukkoljatok...! Zágrábban is!
Írta 2004. április 30. - 04:11

Wik:
Az a baj, hogy egyesek mindenben csak a rosszat keresik, jártatják a szájukat, hogy ez mért van/nincs, ez így szar, úgy szar, de tenni "szinte" senki nem próbál semmit.
Mindenki elött ott volt/van a lehetõség, hogy változtasson.
Ott volt a DH-4X Szakvezetõi posztra a pályázat, amire rajtam kívül senki sem jelentkezett.
Emellett ott van a versenynaptár tervezet több szabad idõpontal amire a Szövetség várja a jelentkezõket.
A semmibõl nem lehet pillanatok alatt csodát kihozni.
Hidjétek el mindenki azon van, hogy a versenyzõknek jó legyen, változni fognak a dolgok.
Az a baj, hogy egyesek mindenben csak a rosszat keresik, jártatják a szájukat, hogy ez mért van/nincs, ez így szar, úgy szar, de tenni "szinte" senki nem próbál semmit.
Mindenki elött ott volt/van a lehetõség, hogy változtasson.
Ott volt a DH-4X Szakvezetõi posztra a pályázat, amire rajtam kívül senki sem jelentkezett.
Emellett ott van a versenynaptár tervezet több szabad idõpontal amire a Szövetség várja a jelentkezõket.
A semmibõl nem lehet pillanatok alatt csodát kihozni.
Hidjétek el mindenki azon van, hogy a versenyzõknek jó legyen, változni fognak a dolgok.
Írta 2004. április 29. - 23:44

Írta 2004. április 29. - 21:02

Nem annak van itt az ideje, hogy azt kérdezd mit tehet érted a sport, hanem annak, hogy Te mit tehetsz a sportért...
Teljesen igazad van,mindenbe! A szövetség nem rendez versenyt. De támogatást adhat,és szokott is adni. Akkor mért van az hogy minden hétvégén van cc,maraton valamelyike. (tudom nem mind támogatott.) Még is rendeznek versenyt, és azért egy maraton szervezése táv,rendezök száma,stb miadt komolyabb mint egy dh. Mégse rendeznek azok dh versenyt akik mindig is szoktak. Miért? Tokodiakat maximálisan becsülöm hogy már pár éve egy dombol kihozzák a maximumot évente 2X ! (csak most nem ez kellene) Az elõzõ szövetséget sokan szidják,és szidták de a mostanit is ugyan anyian fogják. Naivság lenne azt mondani, hogy most mindenkinek jó lesz!
Teljesen igazad van,mindenbe! A szövetség nem rendez versenyt. De támogatást adhat,és szokott is adni. Akkor mért van az hogy minden hétvégén van cc,maraton valamelyike. (tudom nem mind támogatott.) Még is rendeznek versenyt, és azért egy maraton szervezése táv,rendezök száma,stb miadt komolyabb mint egy dh. Mégse rendeznek azok dh versenyt akik mindig is szoktak. Miért? Tokodiakat maximálisan becsülöm hogy már pár éve egy dombol kihozzák a maximumot évente 2X ! (csak most nem ez kellene) Az elõzõ szövetséget sokan szidják,és szidták de a mostanit is ugyan anyian fogják. Naivság lenne azt mondani, hogy most mindenkinek jó lesz!
Írta 2004. április 29. - 13:48

Zágrábba jön valaki jövõ hétvégén déházni? Van merevfarú kategória is! Mi pénteken megyünk Sopronból öten! Jó lenne, ha lenne egy nagyobb magyar csapat!
Úgy tûnik mi* megyünk.
*:
Dalma
Sonka Zsuzsi
GuMi
Huti
Lukács Bálint
Palmi
Pósa Peti
+kiséret
Írta 2004. április 29. - 13:34

Fogadjatok el vegre, hogy lanc nelkuli lesz a verseny. Sokkal jobban szamit majd a technikai tudas, mint eddig. Ha lenne lancos is, akkor kene kulon palya is...
Aki nem akar lanc nelkul versenyezni, az nem megy ki, ennyi.
Aki nem akar lanc nelkul versenyezni, az nem megy ki, ennyi.
Írta 2004. április 29. - 13:34

Zágrábba jön valaki jövõ hétvégén déházni? Van merevfarú kategória is! Mi pénteken megyünk Sopronból öten! Jó lenne, ha lenne egy nagyobb magyar csapat!

Írta 2004. április 29. - 13:30

Hali
Igen, pont ezt akartam javasolni!
Legyen láncos, és láncnélküli kategória is!
Én a láncosba neveznék................
Vannak jó és rossz ötletek, miért kell eröltetni azt ami nem örvend nagy népszerûségnek?
Ha csak láncnélküli lesz, akkor a motort viszem, és motorozni fogok
) / a mocin lesz lánc/!
Igen, pont ezt akartam javasolni!
Legyen láncos, és láncnélküli kategória is!
Én a láncosba neveznék................
Vannak jó és rossz ötletek, miért kell eröltetni azt ami nem örvend nagy népszerûségnek?
Ha csak láncnélküli lesz, akkor a motort viszem, és motorozni fogok

Írta 2004. április 29. - 13:28

Baró. Akkor mit is csinál? Egy csomó olyan dolgot, amire kb 20 embernek van szüksége, de fizetni azt mindenkinek kell, miközben valami olyat kapsz érte, amire nagyon nincs szükséged. Nem hangzik tiszteségesen.
Kedves ZSÍROSMACSKA!
Nem hiszem hogy eddig nem magyaráztam el érthetõen és vitatkozni is teljesen felesleges lenne.
Te az alapján itélsz meg egy csoportot (embereket) ahogy az eddig mûködött (nem ezekkel az emberekkel). Nem vagy hajlandó figyelembe venni, hogy az idõ halad és - remélem - új szelek fújnak. Az amit te szeretnél úgy hívják anarchia.
Azt hogy a szövetség felesleges, mond annak aki majd az Olimpiára megy vagy azoknak akik UCI illetve egyéb nemzetközi versenyen szeretnének indulni ugyanis a külföldi szövetségek, vagy a MOB és a GyISM nem áll szóba magánemberekkel.
De nyilván én látom hibásan a dolgokat és Te nem azok közül vagy egy aki csak számonkér (a semmire) hanem súlyos órákat fektetsz abba naponta (pénzt és energiát nem kímélve), hogy a kedvenc sportod ne halljon ki... További sok sikert!
Én ezt itt befejeztem és lezártnak tekintem, eleget írtam már arról mi hogy mûködik / nem mûködik.
Írta 2004. április 29. - 12:20

lehetne két kategória:
lánccal és lánc nélkül. Mindenki örülhetne, lenne egyetértés meg nyugalom.
Más:
Baró. Akkor mit is csinál? Egy csomó olyan dolgot, amire kb 20 embernek van szüksége, de fizetni azt mindenkinek kell, miközben valami olyat kapsz érte, amire nagyon nincs szükséged. Nem hangzik tiszteségesen.
lánccal és lánc nélkül. Mindenki örülhetne, lenne egyetértés meg nyugalom.
Más:
AZ MMTBSZSZ NEM RENDEZ VERSENYEKET!!!
Írta 2004. április 29. - 09:51

Írta 2004. április 29. - 09:43

Talán észre venné a szövetség, hogy nem csak az létezik hogy a 8532 gr bringával nyomulunk 5 kört,vagy 80 kmt minden hétvégén.
Úgy látom még mindig nem tiszta... :-\
AZ MMTBSZSZ NEM RENDEZ VERSENYEKET!!!
Mindemellett:
1. Az új elnökség a megválasztása óta rendszeresen tart elnökségi üléseket és néhány hónap alatt sajnos nem lehet sz*rból (pld.: több éves rendezetlen tartozások derülnek ki) várat építeni...
2. Több mint egy hónapja ismertek a versenyrendezésre alkalmas dátumok, a kevés (és nagyszerû) kivételtõl eltekintve nem nagyon nyomulgatnak az egyesületek ill. egyéb társulások, hogy "Na, mi akkor csinálnánk egy Magyar Kupát vagy Bajnokságot..."
Pontosan ez az a szituáció amirõl néhány hónapja beszéltem: Mikor a közgyûlés volt az elsõre nem jött el annyi egyesületi vezetõ, hogy határozatképesek legyünk. Mikor ki lett írva a szakágvezetõi pályázat, akkor sem telt be a mailbox a rengeteg jelentkezõvel. A versenyrendezõk sem járnak csapatostól az ajtó elé, hogy õk márpedig versenyt akarnak rendezni...
Én itt köszönöm meg azoknak akik versenyt rendeznek, hogy ennyire lelkesek és megértették azt amit sokan nem: Nem annak van itt az ideje, hogy azt kérdezd mit tehet érted a sport, hanem annak, hogy Te mit tehetsz a sportért...
Írta 2004. április 29. - 08:59

Xaxtok bringás Hõlgyek-Úrak!
El kell keserítelek titeket! A sok ellenvélemény ellenére is láncnélküli verseny lessz !!!!! Az meg nem a mi bününk hogy idén csak ennyi verseny lessz,reklamályatok följebb! Amugy irták azt hogy készüjünk arra hogy kevesebb lessz a nevezö! Valahogy ez most minket nem zavar,mert már azon túl vagyunk hogy arra hajtsunk! Annak ideén a feltolás miatt is azt monták hogy kevesen lesznek!!! azt lázsd Gizmo-Gulyás is tologatják a verdákat!!!
El kell keserítelek titeket! A sok ellenvélemény ellenére is láncnélküli verseny lessz !!!!! Az meg nem a mi bününk hogy idén csak ennyi verseny lessz,reklamályatok följebb! Amugy irták azt hogy készüjünk arra hogy kevesebb lessz a nevezö! Valahogy ez most minket nem zavar,mert már azon túl vagyunk hogy arra hajtsunk! Annak ideén a feltolás miatt is azt monták hogy kevesen lesznek!!! azt lázsd Gizmo-Gulyás is tologatják a verdákat!!!
Írta 2004. április 28. - 23:07

Ja még valami. Nem tud valaki linket küldeni ahol a Szekszárdi eredmények fent vannak? Vagy azon a négy lapon vannak csak amit verseny után meg lehetett tekinteni?

Írta 2004. április 28. - 22:53

Bob: Teljesen igazad van,hogy nagy buli az egész! De nem akkor kellene ilyet ellöni amikor van az egész évben 2 hivatalos (ob) verseny. Szerintem a dh társadalom versenyezni szeretne. Nem azzal bibelödni hogy monot hegeszen be és szedjen le "minden" részét a hajtásnak. Több ezret otthagyni bringa boltba a szerelésért,majd még többet az elforgó hajtókar utáni esés javitására. Ez nagy buli lenne év végén amikor meg van a ranglista,bajnokság,lefutott az a 5-6 verseny ami kellene..... Legalább akkora poén lenne mint az egész dh mezõny elindulna cc ob-n azzal a jelszoval, hogy ott versenyzünk ahol tudunk! Talán észre venné a szövetség, hogy nem csak az létezik hogy a 8532 gr bringával nyomulunk 5 kört,vagy 80 kmt minden hétvégén.
Írta 2004. április 28. - 22:38

DH-zni lanc nelkul halal. a lanc akkora ellenallast ad hogy nem dobalja ezert a hajtokart ossze vissza egy egy zuzosabb lefelenel. ugyan ez lanc nelkul kb olyan mintha mocsárba lepkednel. naggggyon instabil.
az meg hogy rogziteni a monoz. hat nemtom ti hogy vagytok vele, de en nem vegig egy lab allasba szoktam lejonni, valtoztatom a poziciot attol fugg, mi jon eppen.
hamost ha ezt nem lehet akko az elegge gaz. ennyi erövel felrakok ket deszkat es azon legurulok,
ez mar telleg az a tipikus: a szar is gurul lefele elv...
az meg hogy rogziteni a monoz. hat nemtom ti hogy vagytok vele, de en nem vegig egy lab allasba szoktam lejonni, valtoztatom a poziciot attol fugg, mi jon eppen.
hamost ha ezt nem lehet akko az elegge gaz. ennyi erövel felrakok ket deszkat es azon legurulok,
ez mar telleg az a tipikus: a szar is gurul lefele elv...
Írta 2004. április 28. - 11:56

Írta 2004. április 27. - 21:10

a régi középcsapágyakat, ha rendesen meghuztad teljesen megszorultak... ilyet nem lehet bedobni a mostani vázakba?
Írta 2004. április 27. - 18:41

a megszokás tényleg nagy úr. kell egy kis korrekció, -és pont egy ilyen szakágnál, mint a dh, ösztönösen csinálod a dolgokat - rá fogsz tekerni és ott is a perec. A megoldás szerintem az lenne, hogy valami mesterséges ellenállást tenni a hajtásba. Pl. valami rongyot, vagy akár rossz belsõdarabot felcsavarsz a hajtókar és a monoblokk közti részére. vagy pl. az egyik hajtókart (azon oldalit, amelyik nem a csáklitfút felöli) nagyobb kábelkötegelõvel, odafixálni a láncvillához.
mondom én, aki még egy árva dh versenyen nem vett részt, úgyhogy lehet baromságokat hadobálok ;D
mondom én, aki még egy árva dh versenyen nem vett részt, úgyhogy lehet baromságokat hadobálok ;D