Jelentkezz be Regisztrálj

DH/4X/DS versenyek
Írta 2004. május 03. - 21:08

Amugy hálábol szerintem több annál nem kell hogy a tavaji év leg nívosabb verseny a mienk volt! Ez mindent megér! Na meg az hogy ez a verseny egy kis hobby versenynek indult és ez lett belõlle! Különben a szövetséget nem kell hibáztatni "egy fecske nem csinál nyarat" kevés az idõ na meg a lelkesedés! Ha kialakul majd akkor lehet reklamálni! Addig is meg kell elégednetek a kis versenyekkel !!!!!!
Írta 2004. május 03. - 17:39

Arra gondoltam a "miért jó" alatt, hogy a szövetség támogatja-e õket: kapnak vmi jutalékot, segítenek nekik szponzort szerezni, idõmérést szervezni stb...
Nincs mibõl jutalékot kapni, ha szakmai segítség kell azt természetesen a Szövetség (is) add. Ha kontaktok kellene akkor azt is tud(ok) adni... stb.
Csak azért volt a kérdés, mert most számomra úgy látszik, hogy a szövetség kiírt néhány "lehetséges idõpontot", a pénzt azt õk -a szövetség- szedi be, na de mi jut a munkán kívül a szervezõknek?
KÖNYÖRGÖM!!! VKI MAGYARÁZZA MÁR EL MILYEN PÉNZRÕL BESZÉL ITT MINDENKI...
Nem hiszem, hogy idén vki kapott versenyszervezési pályázati kiírást (mert én csinálom és még az elnökség többi tagja sem látta (mert nincs kész)). Akkor honnan tudod, hogy mit kér a Szövetség egy versenyért?
Az egyesületi tagdíj gyakorlatilag az adminisztrációs költségeket sem fedezi. Ugyanis - milyen meglepõ - egy szervezetnek kell iroda, telefon, számítógép, internet, stb... Sõt kell egy irodai alkalmazott aki az elnökségi tagokkal ellentétben nem társadalmi munkában a normál munkaidõn kívül dolgozik...
Szóval pls mondja el vki milyen pénzrõl beszéltek itt... Lehet hogy van pénz csak mi nem vettük észre...
Jó, nem a szövetség feladata, hogy versenyt szervezzen, de a szövetség sem várhatja el, hogy valakinek csak a "sz*pás" meg a munka legyen a versennyel (meg persze gondolom az öröm is).
Nem hiszem hogy itt elvárásról van szó.
Kérlek lássátok már be, hogy nem tudok / tudunk kibújni a bõrömbõl / bõrünkbõl. El kell készítenem a pályázatot és a szerzõdést. Ha ezek után pályáznak valakik a versenyek szervezésére akkor a versenynaptár birtokában lehetséges a támogatók megkeresése (de tudni kell, hogy komoly cégek tavaly év végén zárták a büdzsét). Mindeközben helyre kellene állítani az akadozó adminisztrációs folyamatokat (ez is nagyon fontos) és újra kellene gondolni a Szövetség kommunikációs lehetõségeit / feladatait (fel és le egyaránt).
Mindemellet ,bár nem ebbe a topicba tartozik, Magyarország idén elõször kijuttatt 1 MTB kerékpárost Athénba. Szerintetek ezzel nincs munkája a Szövetségnek?
Higyjétek el, én lennék a legboldogabb ha ez a Szövetség flottul mûködne (pld. mint az osztrákoké). Illetve azt kell mondanom, hogy a Szövetség flottul mûködik a lehetõségeihez és az erõforrásaihoz képest.
De amíg a magyar gazdaság döcög, amíg a multik többsége (tisztelet a kivételnek) itthon nem támogat extrémsportokat (itthon sokkal népszerûbb a mainstream), amíg az emberek többsége az élet minden területén a kiskapukat keresi, addig ez sem fog tudni jobban mûködni, hiszen ebben a környezetben kell mûködnie.
Kedves ZSÍROSMACSKA! (és a többi hasonló érzelmû ember)
Itt van minden elérhetõségem, beszéljünk meg egy talit és ott vitassuk ezt meg... Sztem ez itt már sokakat untat...
Írta 2004. május 03. - 16:31

Persze, hogy én is nagyon örülök, hogy vannak ilyen lelekes emberek, akik csinálják -és mennek, és szerveznek- csak az érdekelt, hogy meghálálják-e ezt nekik. Csak azért volt a kérdés, mert most számomra úgy látszik, hogy a szövetség kiírt néhány "lehetséges idõpontot", a pénzt azt õk -a szövetség- szedi be, na de mi jut a munkán kívül a szervezõknek?
Biztos kell telefonálniuk, engedély után járni, de kompenzálja ezt nekik valaki, vagy csak kiírja az idõpontot és utána az õ részérõl le van tudva.
Jó, nem a szövetség feladata, hogy versenyt szervezzen, de a szövetség sem várhatja el, hogy valakinek csak a "sz*pás" meg a munka legyen a versennyel (meg persze gondolom az öröm is).
Bocs, ha félreérthetõ voltam, vagy ha még így sem tetszik.
Írta 2004. május 03. - 15:34

Uraim, ez nem vezet elõbbre, picit finomabb hangnemben no.
Egyet kell értenem a Moderátor Úrral... :-\
Picit higgadtabban pls. Ne szolgáljunk rá az amúgy sem túl kedvezõ elõítéletekre. :

Írta 2004. május 03. - 15:21

Bob egyébként a Tokod Team oszlopos tagja és a nagysikerû tokodi DH-k egyik szervezõje.
Írta 2004. május 03. - 15:21

Írta 2004. május 03. - 15:19

Írta 2004. május 03. - 15:15

Írta 2004. május 03. - 15:07

Pajti Fõleg azért hogy a hozzád hasonlók bringára uljenek és befogják!!!! Akik rendeznek legalább csinálnak valamit nem pedig csak POFÁZNAK!!!Tehát még semmi.
És
Miért jó az valakinek, ha versenyt rendez (gondolok itt vmilyen egyesület vagy mittudomén mire)?
Írta 2004. május 03. - 13:10

Tehát még semmi.
Semmi _konkrét_!!! Sztem nem mindegy...
Miért jó az valakinek, ha versenyt rendez (gondolok itt vmilyen egyesület vagy mittudomén mire)?
Versenyt még nem szerveztem... de gondolom ez is olyan mint minden más rendezvény...

Lássuk csak: A kitûzött naphoz közeledve egyre többször kapsz gutaütést / szívinfarktust, a telszámládon olyan szám szerepel majd amit ki sem tudsz mondani. A kedvesed magánál tartja a fényképed, hogy majd megismerjen... Stb.
De!!!
Általában vannak olyanok akiknek tetszett amit csináltál és akkor ott az erkölcsi elismerés...
Aztán profitálhatsz még a közben szerzett rengeteg kapcsolatból is...
Végül még lehet az is, hogy elég ügyes vagy ahhoz, hogy anyagilag se veszíts rajta...
Írta 2004. május 03. - 11:31

Kérdezd meg Pupákot, hogy jó volt-e nekik, hogy megszervezték a szekszárdi DH-t, és ha igen, miért!

Írta 2004. május 03. - 11:27

És
Írta 2004. május 03. - 11:16

Najó. Lesz egyáltalán ebben az évben verseny (felszállítással + minden)?
Igen...
Erre te azt fogod kérdezni: "Mikor, hol?"
Én erre azt válaszolom: "Ez lesz az egyik hely ahová rögtön be fogom írni ha biztosat tudok..."
Jó így?

Írta 2004. május 03. - 10:23

Írta 2004. április 30. - 18:20

Írta 2004. április 30. - 17:51

Kevesen vagyunk, ohne támogatás, tehát örüljünk, hogy vannak lelkes emberek, akik legalább próbálnak tenni valamit, és amennyire lehet segítsünk nekik.
:Az érdekünk közös, függetlenül attól, hogy dh, cc, 4x, triál, dirt, bmx...arc vagy-e!

Írta 2004. április 30. - 14:38

Kicsit olyanok a válaszaid mint a politikában mindig éppen kormányon lévõ pártoké! Mindenki az elõdeivel próbál takarózni.
ööö ??? Én nem takarózok semmivel (nincs miért) csak arra reagáltam, hogy a Szövetség semmi munkát nem végez. Inkább úgy érzem, hogy pont az elõdeink miatt érnek alaptalan vádak...
Ha te el vállaltad azt,hogy rendet raksz az MTB sportban miért nem úgy kezdtél hozzá hogy van háttered?
Azért mert szeretném ha ez a sport nem szünne meg és úgy gondoltam, hogy inkább megpróbálok tenni valamit minthogy ölbe tett kézzel nézzem azt ami folyik. Ha tudsz alkalmas embert én szivesen felállok.
Miért gondolod hogy a semmire téged támogatni fog bárki is?!
Semmire?!? Úgy gondolom annál egy picivel már többet letettem az asztalra... Ha nem tudod mirõl beszélek akkor viszont pls ne ítélj meg!!!
Én még emlékszem azokra az idõkre amikor az MMTBSZ rendezett versenyeket évente 6-8 DH-t és kb ugyan ennyi CC-t,idõméréssel felszállítással a célban Pepsi Colával.Volt nálunk Hans Rey bemutató UCI CC verseny (2szer is!).
Biztos vagy abban, hogy ezeket a Szövetség rendezte? Sztem ugyanúgy csak partner volt ahogy most is partner szeretne lenni...
Mire adjunk pénzt?
Ki és mire kért pénzt? Mindössze annyit kértem, hogy egy picit több bizalmat adjatok valakiknek akik valóban tenni szeretnének a sportért illetve hogy ne a folyamatos fik*zás hallatszódjon itt is (mint egyébként mindenfelé...).
De ahogy korábban írtam befejezem ezt. Beszélgettem egy rakás emberrel akik csináltak / -nak versenyeket, lelkesek, versenyezni szeretnének és tele vannak ötletekkel. Inkább velük foglalkozom mert Õk inspirálnak.
Írta 2004. április 30. - 13:34

Sajnos én itt nem vagyok abban a helyzetbe, hogy tehessek vmit a sportért, mivel ahhoz elõször hegy kellene. Az meg nincs.
Írta 2004. április 30. - 13:32

Kicsit olyanok a válaszaid mint a politikában mindig éppen kormányon lévõ pártoké!
Mindenki az elõdeivel próbál takarózni.
Ha te el vállaltad azt,hogy rendet raksz az MTB sportban miért nem úgy kezdtél hozzá hogy van háttered?Miért gondolod hogy a semmire téged támogatni fog bárki is?!Miért várod el,hogy egyesületek rendezzenek versenyeket HELYETTETEK amire TI majd azt mondhatjátok na ez most 1 Magyar Kupa.Én még emlékszem azokra az idõkre amikor az MMTBSZ rendezett versenyeket évente 6-8 DH-t és kb ugyan ennyi CC-t,idõméréssel felszállítással a célban Pepsi Colával.Volt nálunk Hans Rey bemutató UCI CC verseny (2szer is!).Csakhát sajnos ahogy az már lenni szokott mindenki fújt arra ami mûködik és átvette a helyét a vezetõnek (Szõcs) egy olyan ember aki már az élet más területén is csõdöt mondott és ezért az MTB sportot is becsõdölte!!Akkoriban voltak OB és sima "házi versenyek" te viszont most azt várod el,hogy az eggyesületek amik szintén rendre szûnnek meg rendezzenek versenyeket vagy valaki támogassa az MTB sportot.
Mire adjunk pénzt?
Ha ezt nem tudod megoldani és lehetõséged sincs rá akkor azt ne a versenyzõkkel akard megoldatni!
Írta 2004. április 30. - 12:59