Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

DH/4X/DS versenyek

- - - - -

• Please log in to reply
11827 replies to this topic

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
A másik meg hogy ez egy verseny, és mint olyan(még ha hobbi is) más követelményeket támaszt a résztvevõkkel szemben mint az amikor lecsorognak a Jánoshegyen..
Versenyre versenyzõként kell menni, még ha buliként is fogjuk fel mégis csak egy verseny.
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts
nemáá..de te mindenbõl újat veszel a versenyre..:D
Van állásom...:bananadan

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,627 posts
Egyébként btw nem is értem honnan indul a vita. Most nézem a kiírást és ott sisak van semmi más.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Ha valaki nem tud indulni egy versenyen, mert nincs megfelelo vedofelszerelese, akkor az adott versenyre szant penzbol meg is veheti :) Legalabbis ha jol emlekszem egy videki verseny olyan 20-25e korul volt nekem tavaly, gondolom masnak is :)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
Csuklik õ eleget:D

De, valamit valamiért, ha valaki szeretne versenyezni tisztelje meg annyival a sportot hogy odafigyel magára és nem okoz szívbajt a szervezõknek.
Elõször sokan rinyálnának persze, de hidd el megvennék õk a gerincvédõt, mellesleg szvsz a fullface-t is kötelezõvé tenném.
Ha meg azt akarod hogy ne legyen nagy anyázás akkor mondjuk a szezon végén legyen bevezetve ez a szabály az utolsó pár versenyen és akkor már új rendszer van, de télen van idõ kérni a jézuskától egy 15 ezres védõt.

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,627 posts

Néha csak a kemény döntéseknek van eredménye.

Amíg nem a te mamád csuklik addig ez egy jó tanács.

Annyira nem csórók itt az emberek hogy egy alap védõt nem tudnak összespórolni, csak megeröltetõ a pizzapénzt meg a cigipénzt félretenni..:rolleyes:

Van ebben is vmi...

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts

Mi kellett itt tavaly?!?!? verseny is alig volt...

...és hogy "megnyugtassalak" még mindig nem tudom mit írjak a szabálykönyvbe.

Néha csak a kemény döntéseknek van eredménye.
Annyira nem csórók itt az emberek hogy egy alap védõt nem tudnak összespórolni, csak megeröltetõ a pizzapénzt meg a cigipénzt félretenni..:rolleyes:

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,627 posts

...mert pl tavaly, mint említettem nem kellett

Mi kellett itt tavaly?!?!? verseny is alig volt...

...és hogy "megnyugtassalak" még mindig nem tudom mit írjak a szabálykönyvbe.

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts

csáó!
Kényes kérdés ez...
Személy szerint én a versenyzõre bíznám, hogy neki ér e annyit a dolog hogy nem használ más védõt a sisakon kívül...

hát én nem bíznám rájuk..sokan még sisakot sem vennének...

edit:

ez nem fog érdekelni senkit mikor majd vérzik vmije...

miért, volt már aki próbálta a felelõsséget a szervezõkre tolni??

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,627 posts

,,mindenki saját felelõségére indul'' és ezt aláírásommal megpecsételem mindenegyes nevezésnél...

ez nem fog érdekelni senkit mikor majd vérzik vmije...

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
Egy gerincvédõtõl, nem prtotektortól, nem fogsz nehezebben mozogni.
A protektor már tészta, azt én sem hordom most meg már nem is szeretném.

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,627 posts
Na látom végig lõttétek nagyjából a sort ;)

Véleményeim:
  • telitalálat az az észrevétel, hogy egy szigorú megkötéssel sok embert "zárunk ki" a versenyzésbõl és ez nem cél (persze az x db vérzõ ember / verseny sem az) már a 2006-tól kötelezõ licensz is problémás téma...
  • általában pont az elite kategóriák azok, ahol általában már van vmilyen tapasztalat, igaz õk jobban is csapatnak, de általában ott már van felelõsségérzet.
  • az mmtbszsz-nek nincs hatása a nem az égisze alatt rendezett versenyekre (tipikusan városi downhill) ott csak a szervezõ dönthet aki szintén nem szeretné hogy kevesen induljanak.

jakesz

jakesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 249 posts
csáó!
Kényes kérdés ez...
Személy szerint én a versenyzõre bíznám, hogy neki ér e annyit a dolog hogy nem használ más védõt a sisakon kívül...
A személyes tapasztalatom, hogy ha rajtam van a páncél sokkal nehézkesebben mozgok a bringával... (Mondjuk nekem jelenleg egy motoros páncélom van...)
Ebbõl kifolyólag ha nem túl veszélyes a pálya nem szoktam felvenni...
,,mindenki saját felelõségére indul'' és ezt aláírásommal megpecsételem mindenegyes nevezésnél...
Persze ha hoznak egy szabályt hogy kötelezõ a menetdísz, akkor nincs mese...

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
bírlak titeket ;)

senki nem csodálkozott, csupán megjegyeztem, hogy eddig nem volt kötelezõ, most az lett. azóta elmentem és vettem. soha nem kérdeõjelezném meg a fontosságát, ma már nem mosolygom rajta. engem csak az zavar, hogy nem tudnak megállapodni. vagy kötelezõ, vagy nem. akkor már inkább legyen kötelezõ, csak tudjam, hogy mire számítsak. ennyi. mert pl tavaly, mint említettem nem kellett.

mr.downhill: nem tudom még hogy mi mikor megyünk, de asszem nem a 6.10 essel, hanem valami kicsit késöbbivel ;) de még meglássuk

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts
de szerintem az elitben úgyis van majdnem mindenkinek nem??

mondjuk lehetne pl a gellrthegy vagy kilátó dhkra élbõl kötelezõvé tenni a dolgot...

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,353 posts
vagy lehet még azt hogy csak bizonyos versenyre kötelezzük a teljes menet felszerelést.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Vagy koztes megoldaskent az elit versenyzoknek kotelezo, hobbystaknak meg ajanlott, vagy nemtom, valami ilyesmi. Valamit biztos lehet tenni. Esetleg megallapodni mondjuk a 661 -al, hogy akinek van licensze, az kedvezmenyesen kap 661 vedot meg bukot.
Nemtom mit lehetne tenni, de szerintem az illetekesek egyre inkabb azon vannak hogy megtegyek amit lehet.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts
igen, igazad van...
de sajna az átlag ember itt Magyarországon a biciklire úgy gondol, hogy max 20 e...ha meg drága (50) akkor az már legyen tárcsás, telós és teszkós...
szerintem itt csak salamoni döntést lehet, hozni: vagy megtizedeljük az indulók létszámát nagyobb biztonság mellett, vagy marad minden a régiben..

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts

a kötelezõséggel szvsz csak egy baj van, sok fiatal srác a bicóját is alig bírja kifizetni, nehogy még 30+ ért vegyen egy felsõtestvédõt..egyeseknek az a binga árának a fele, harmada...

Itt jon az, hogy egy szulo nem lehet olyan felelotlen, hogy vedo nelkul engedje a kolket vesenyezni. Persze sokan vannak akik megis megteszik, de az ilyeneket nagyon nem ertem. Egy szulonek pedig nem olyan nagy ervagas mondjuk karacsonyra vagy szulinapra venni egy vedot ami 25-35e es evekig jo.
Persze Mo. meg szegenyseg, de ez nem az a sport.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts
a kötelezõséggel szvsz csak egy baj van, sok fiatal srác a bicóját is alig bírja kifizetni, nehogy még 30+ ért vegyen egy felsõtestvédõt..egyeseknek az a binga árának a fele, harmada...
szóval szerintem sokan vannak, akiknek ha annyi pénzük lenne, inkább vennének egy új telót stb...és ha kötelezõ, akkor emiatt nem indulnának...
persze amúgy egyetértek, hogy fontos, jó dolog, én is vennék, ha mennék néha hegyre (:D) meg ha lenne rá pénzem...:)