Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

DH/4X/DS versenyek

- - - - -

• Please log in to reply
11827 replies to this topic

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts

fent is voltak bõven. szaladgálni kellett, hogy ne csípjenek. (a kábelfektetés egy rémálom volt:D)

fõleg hogy a kábelre a legyek is jönnek;)
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,796 posts
fent is voltak bõven. szaladgálni kellett, hogy ne csípjenek. (a kábelfektetés egy rémálom volt:D)

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Hat meg lent, mikozben ettek a szunyogok is. Akkor eppen nagyon utaltunk :)

meg is jött...suhanás/puffanás és ment is :))
jaj de szar volt fent annyit várni:_(

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,796 posts
meg is jött...suhanás/puffanás és ment is :))
jaj de szar volt fent annyit várni:_(

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Ezt pedig tankonyvekbe lehet rakni. Igy nem erkezunk. Erre a kepre buszke vagyok :)
http://gyik.rulez.or...0_tokod_dh.html

Ennél volt sokkal nagyobb csõrös az alsó north shore-nál, csak nem láttuk, mert éppen a fentinél vártuk tAmS-t.

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Feszultseget minek csinalni, amugy?

Enyim Paripa

Let the people speak

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
Ádi: Ki szólt be?
priviben is jöhet a név.
mellesleg aki szerint a cécées szarul mennek az nézzen kinti versenyt.
ahol mindenki úgy meg mint a Jani..
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts

Tehát minden kis nagyarcúnak üzenném, hogy nem kell lenézniük a virsligumisokat, mert néha durvábbakat csinálnak, mint mi. Erõnlétileg meg nem is érdemes nagyon hasonlítgatni.

Nagy cc versenyt meg dh-s - John Tomac óta - nem nagyon nyert.

azért azt meg lehet nézni,hogy az öregebb dhsok mindegyike cc-n kezdte annak idején.én is.sõt,én a mai napig országútizom,jövõre meg maratongépet is veszek.egyébként most is jó lenne ha egy-két cc versenyt teljesítenie kéne mindenkinek.akkor nem hangzana el néhány szájból,hogy "nyeszlett ccsek".azokat a "nagyon profi" dhsokat,akik egy padkánál nagyobb dombon már leszállnak tolni,nagyon tudom sajnálni.

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Ezt pedig tankonyvekbe lehet rakni. Igy nem erkezunk. Erre a kepre buszke vagyok :)
http://gyik.rulez.or...0_tokod_dh.html

Enyim Paripa

Let the people speak

Nagy_Dani01

Nagy_Dani01

vendég

• fórumtag
  • 126 posts
Hali

Tényleg frankó verseny volt. Jó volt a szervezés, sok induló, sok ismerõs. A pálya jó volt,megvolt benne minden.
Chickenrõl annyit hogy õ iszonyatosan tud menni, ha nincsenek nagyon durva részek a pályában akkor mindig kell vele számolni. Õ 1:27 ment a döntõ futamban, ha jól emlékszem, jakesszal jöttünk egyet a végén a hobbi rajthelyrõl, jakesz jött 1:29-et.(GT DH-I-vel) tehát vannak pályák ahova teljesen fölösleges a sok rugóút. Chicken szép volt.
Mégegyszer köszi a jó versenyt.

Üdv Pupák
FanatiX

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,715 posts
Naná, hogy a cc-sek ügyesek, legalábbis a jobbak. Õk sokszor hasonló terepen - bár a szakaszok rövidebbek - jönnek le mint mi, csak a bicajuk erre totál nem alkalmas (hurka, slick gumik=no tapadás, kihúzott nyeregcsõ, lapos és keskeny kormány=nulla irányíthatóság, mindez 80-100mm rugóúttal elöl, és persze semmi védõcucc). Ha ezek után valaki túléli, vagy esetleg még jó tempót is megy lefelé, az biztos, hogy egy lejtõre való géppel nagyon fog menni, mert ugye erõnlétük az van.

Nem akarom a Janit nagyon fényezni, de mi kint voltunk vele a verseny elõtti hétvégén Tokodon, ami elsõ dh gépes és dh pályás élménye volt. Annyira fogalma sem volt, hogy egy eldobóról, hogy kell ugrani, hogy az elsõ gurulás után rátekert a fa sáncra és mivel nem tudta, hogy emelni kell az elejét nagyon durván csõrre zuhant, de nem esett el.

Ezután rájött, hogy ez más mûfaj, és kérte, hogy mondjuk el, hogy kellene ugrania. Kis puklikon gyakorolt párat, minden tanács után jobban csinálta, majd újra fel ment, és ettõl fogva gyönyörûen ugrott. Õ sokszoros bajnokként elismerte, hogy akik ott voltunk mind többet értünk ehhez a szakághoz, és szívesen vette és megköszönte a segítséget, aztán ezt beépítette az évtizedes versenytudásába és jól odavágott mindenkinek. Ha õ ilyen tiszteletet és belátást tud tanusítani, akkor talán a kis nudli arcok is tanulhatnának tõle.

Csikken meg már régóta indulgat könnyebb dh-kon, így nem csoda, hogy hiba nélkül, szép stílusban végigverte a mezõnyt. Gratulálok, és jó volt meccselni, farigcsálni a tizedeken!

Tehát minden kis nagyarcúnak üzenném, hogy nem kell lenézniük a virsligumisokat, mert néha durvábbakat csinálnak, mint mi. Erõnlétileg meg nem is érdemes nagyon hasonlítgatni.

Nagy cc versenyt meg dh-s - John Tomac óta - nem nagyon nyert.

clio

clio

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,281 posts

[b]Clio: ha már binyiglizni nem tudok (de én a hajlott koromra fogom), legalább az az örömöm megvan, hogy másoknak segíthetek ebben a sportban. a többi versenyt majd megbeszéljük bikeügyileg :-)

Téged meg különösen :muah1:
Azt már le sem mertem írni, hogy minek köszönhetem a lányok áltla írt fejlõdést, nehogy megrohamozzanak téged ;)

Vigyázat! Nagyfeszültség! :D
evvagyokén

ParadicsomHáz & TermeszetesTanya
TÉGY!

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts
van valahol egy eredmenylista?
Van állásom...:bananadan

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,292 posts
Ádám: irigy emberek mindíg is lesznek. Nagy vagy!
"The faster you are, the slower your life goes by" - Lucas Brunel

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
Ádám: általában szvsz mint most sem, nem az elsõ pár helyezett morgott...
általában mint mindenhol azok morognak a legjobban, akiknek esélyük sincsen hogy ottlegyenek a dobogón.....

amúgy azon gondolkodtam, hogy ha dh-sok mennek el maratonra cc versenyre, nem verik el a mezõnyt, bezzeg ha fordítva, és eljön pár komoly cc versenyzõ, õk meg simán beuralták a mezõnyt... mondjuk csak így tudnak a profi cc sportban is eredményt elérni csak, és hibátlan gyakorlási, edzési lehetõség ez nekik.
sztem:-)

geeb

geeb

vendég

• fórumtag
  • 102 posts
Üdv mindenkinek!

Gratulálok mindenkinek az eredményéhez és nagy KÖSZÖNET a Tokodiaknak fõleg a oklevelekért amit mindenki megkapot, kivéve aki otthagyta ugye Lcs ;)
A képek hamarosan szöveget most csak halkan mondom, mivel most énis mint versenyzõ voltam jelen, persze van pár kép. Felnõtt kategóriában minden elismerésem Chickennek és Janinak, persze Ádám neked is gratulálok a 2. helyre lassan bérleted lesz :)
Köszi a bíztatásokért, és még egyszer köszönöm Tokod Team!

Ja és még valami, nem akarok senkit megbántani, de a szervezésrõl pédát lehetne venni!
" a felépülés tovább tart, mint a leépülés "

demo9

demo9

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Tokodiak! részemrõl is köszönet a kiváló hangulatú hétvégéért!

gratulálok mindenkinek a teljesítményéhez és eredményéhez. jók voltatatok! itt jegyzem meg halkan, hogy elsõdlegesen mindenki saját magával versenyez és azok akik az "Ádámféléket" (bocs Ádám) b.sztatja a profizmussal, sztem azoknak így legalább lehet vmi kihívás a futamon. bár általában pont nekik -tisztelet a kivételnek- mindig vmi rossz a versenyben, mert nem õk az elsõk! nem volt célom ezzel a megjegyzéssel senkit sem megsérteni csak gondolom érdemes ezen elgondolkodni.

Clio: ha már binyiglizni nem tudok (de én a hajlott koromra fogom), legalább az az örömöm megvan, hogy másoknak segíthetek ebben a sportban. a többi versenyt majd megbeszéljük bikeügyileg :-)

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,627 posts

de nem egy héttel elõtte kéne szólni,mert így megint nem tudunk menni.

Ez sajnos kicsit az én hibám is. El vagyok úszva egy rendezvénnyel és késtem néhány napot. Bocsánat és sajnálom. Viszont akkor ide gyorsban az ötleteket / javaslatokat (na jó mail is jó lesz)

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,715 posts
Köszönöm mindenkinek a gratulációt, és én is gratulálnék elõször a csajsziknak, hogy egyáltalán lejöttek, és hogy nem is gyenge idõkkel, másodszor pedig a dobogósoknak (fõleg a ccsebb arcoknak).

Egy kicsit viszont panaszkodnék is. Az utóbbi versenyeken többször (túl sokszor) megkaptam, a "miért nem mész már a profiban", "te csak a profiba nevezhetsz"...stb szövegeket. Gondolom ezt már megkapta más (Lcs, Yeti, Kroó Tomi...stb.) is. Ezt lehet megbecsülésként/elismerésként is értelmezni (ez esetben örülök és ismét köszönöm), ugyanakkor rosszul is eshet, mert kicsit "húzz már a fenébe, mert miattad nem tudunk nyerni" értelme is van. Ha valaki netán így gondolja, annak pár dolgot elmondanék magamról, hogy árnyaltabban lásson.

Én '92-ben kezdtem montizni, és '93-ban versenyezni - persze cc-ben. A munka/tanulás mellett persze csak hobbi szinten. Mindig minden pénzem a bicajba öltem. Tavaly elõtt vettem egy polarxet és tavaly kezdtem a Dh/4x versenyzést, és 4 hónapja ülök hátul is telós gépen. Tehát elmondhatom, hogy a versenyeken 13 év rutinjával, spórolgatásával, és edzettségével indulok. Ettõl viszont nekem ez csak hobbi, mert jó ha heti egyszer kijutok terepre, a térdem ennyi tekeréstõl szétkopott (porc) és a tekeréstõl már szinte mindig fáj is. Tanári fizetésbõl finanszírozom szeretett hobbinkat, tehát ha lezúzok egy alkatrészt, akkor egy ideig nincs tekerés.

Profiként szerintem rendszeresen kellene edzeni, kéne egy bizonyos szponzori háttér, amibõl legalább a kopó alkatrészt ki tudom fizetni, meg persze szabadidõ, edzéslehetõség külföldön, és nekem még két új térd (remélem most a szezon végével a hosszabb orvosi kúra azért segít) is. Tehát én biztos, hogy maradok a hobbi kategóriában. És ettõl a kifakadástól még persze ugyanolyan lelkes és vidám leszek, ha legközelebb találkozunk valamelyik versenyen, ami nekem valószínûleg Cserépváralja lesz.

Ja, és köszi tokodiak az ismételt szuper pályát (az eddigi legjobb volt), és szuper versenyt!

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
Zsolo: ötlet jó. most kaptunk emailt,hogy versenyszervezõi fórum lesz.de nem egy héttel elõtte kéne szólni,mert így megint nem tudunk menni.