Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

DH/4X/DS versenyek

- - - - -

• Please log in to reply
11827 replies to this topic

clio

clio

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,281 posts

ígyvan. és minek mindenkinek licensz? mert életében egyszer kipróbál egy versenyt?

Ácsi!!
Liszensz a pontszerzõ versenyekre, OB-ra MK-ra kell. Verseny feelinget kipróbálni lehet pl Tokodon, és ott nme kell liszensz. Azt, ha teccik,akkó tessék liszenszet kiváltani ;).

Én személy szerint leginkább a biztosítás miatt váltottam ki.

Vigyázat! Nagyfeszültség! :D
evvagyokén

ParadicsomHáz & TermeszetesTanya
TÉGY!

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts

elméletileg csak úgy lehet liszensze valakinek, ha tagja egy az MKSZ-nél bejegyzett egyesületnek.

A licensz feltétele egy kerékpárszövetségnél bejegyzett klubban való tagság...A licenszet viszont nem a klub, hanem a szövetség állítja ki és akinek van licensze az nem a levegõbe kapja, tehát õket egyszer tudomásul veszik mint egyesületi tag és a szövetségnél is tudnak róla mert kért licenszet...

inkább az kerékpáros szövetségtõl kéne lekérni a licensszel rendelkezõk névsorát, és kategóriájukat, ha ez regisztrálva van, mert így lehet csak biztosra menni, nem úgy hogy ki mit mutat fel.

ezeket a dolgokat én is így tudtam, tehát akkor elméletileg létezik egy nyilvántartás, hogy mikor, ki, miben indult...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
ígyvan. és minek mindenkinek licensz? mert életében egyszer kipróbál egy versenyt? a licenszkérõ lap mellé meg kiviszünk egy orthopédiust, egy neurologust, egy laborost, egy szemészt, egy EKG-s orvost és még ki tudja kit? aki nem gondolja komolyan, az úgyis a hobbiban megy, inkább az kerékpáros szövetségtõl kéne lekérni a licensszel rendelkezõk névsorát, és kategóriájukat, ha ez regisztrálva van, mert így lehet csak biztosra menni, nem úgy hogy ki mit mutat fel.

nyunya

nyunya

vendég

• fórumtag
  • 157 posts
ja más, Pupák felé: visszaolvastam ezerrel de nem találtam mindenre választ...
Szal Szexi kérdések: a cél utáni részen lehet sátrazni? A tábor vizesblokkjait sikerült kinyittatni? És ha igen nyitva lesznek már szombaton is?És tényleg sör fog folyni a csapokból? :)

köszi!: nyunya
------ www.rideguide.hu ------ under construction

nyunya

nyunya

vendég

• fórumtag
  • 157 posts
[quote name='legszebbcsavo']miért, a versenyzõk nincsenek regisztrálva?

és a versenyengedéllyel rendelkezõ versenyzõk egyáltalán regisztrálva vannak az egyesületeiknél?

A licensz feltétele egy kerékpárszövetségnél bejegyzett klubban való tagság...A licenszet viszont nem a klub, hanem a szövetség állítja ki és akinek van licensze az nem a levegõbe kapja, tehát õket egyszer tudomásul veszik mint egyesületi tag és a szövetségnél is tudnak róla mert kért licenszet...
Ez nagyjából olyan mint a bogár-rovar téma...
Minden licenszes klubtag, de nem minden klubtag licenszes...

Legalábbis én így tudom...de lécci javítsatok ki ha nem így van!

ny.
------ www.rideguide.hu ------ under construction

clio

clio

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,281 posts

én még mindig azt mondom, hogy kicsit változtatni kellene a licensz-rendszeren. pl. minden nevezõnek, akinek még nincs licensze, az a nevezés során töltse ki az igénylõlapot. és ha ez nem 2000 Ft lenne,akkor ez el is várható lenne minden hobbistától. innentõl fogva pedig ez folytatni kellene minden versenyen, így az adott év összes versenyzõje regisztrálva lenne.

Õszintén megmondom, hogy nem értem ezt a nyüglõdést liszensz témában.
Nem hiszem el, hogy azoknak, akik eljutnak a versenyre, nincs évi 2000 ft-juk és 1 napjuk arra, hogy legyen liszenszük, ha már kötelezõ.
Sok liszensz = van megbízható, komolyan vehetõ tömegbázisa a sportnak, és akkor ezt nem csak mi tudnánk, hanem picit feljebb is.
Biztos lenne még jobb rendszer, de nem lehetne kezdetben arra koncentrálni, hogy a meglévõt betartsuk?

Kéretik nem nekem ugrani ;)

evvagyokén

TÉGY!

clio

clio

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,281 posts

miért, a versenyzõk nincsenek regisztrálva?

és a versenyengedéllyel rendelkezõ versenyzõk egyáltalán regisztrálva vannak az egyesületeiknél?

hozzászólhatna vmilyen egyesület részérõl vki, hogy hogy is van ez a regisztrálás dolog.

nem tom pontosan mire is gondolsz, de elméletileg csak úgy lehet liszensze valakinek, ha tagja egy az MKSZ-nél bejegyzett egyesületnek. Legalábbis én így tudom.
részemrõl tag vagyok és vasárnap kézhez kaptam liszenszem :D

evvagyokén

TÉGY!

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
miért, a versenyzõk nincsenek regisztrálva?

hozzászólhatna vmilyen egyesület részérõl vki, hogy hogy is van ez a regisztrálás dolog.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
én még mindig azt mondom, hogy kicsit változtatni kellene a licensz-rendszeren. pl. minden nevezõnek, akinek még nincs licensze, az a nevezés során töltse ki az igénylõlapot. és ha ez nem 2000 Ft lenne,akkor ez el is várható lenne minden hobbistától. innentõl fogva pedig ez folytatni kellene minden versenyen, így az adott év összes versenyzõje regisztrálva lenne.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
Pupák: ???

Tökre el vagy tévedve
Ha a sporttörvény bármilyen szinten is betartott lenne a DH szakágban, akkor nem ez lenne a helyzet ami.
A hobbi kategóriában jelenleg nem kötelezõ a licensz, majd ha az lesz, akkor lesz nekem is.
De van egy ötletem: kérdezd meg a zsolo-t mi miért van, õ tudja. Lehet, pont õ írta egyébként, hogy ha a hobbiban egyik napról a másikra kötelezõvé tennék a licenszt (ami egyébként más sportokban a sporttörvény alapján kötelezõ), akkor a versenyszervezõk sírdogálnának a legjobban, hogy kevés az induló.....és akkor hogy tudnánk népszerûvé tenni ezt a szakágat?

Ja és még egy: az, hogy nekem, vagy egy hobbi versenyzõnek nincs licensze senkivel szemben nem igazságtalan, és senkinek nem okoz hátrányt....én meg pláne nem okozok hátrányt.

Nagy_Dani02

Nagy_Dani02

vendég

• fórumtag
  • 175 posts
Lesznek, mármint új kanyarok :D

LCS: Nem tudom minek reklomál az, aki ha a sporttörvény szerinti bánásmódot szeretné és õ maga sem tartja fontosnak azt. Mert ha annak tartanád, lenne licenszed, tovább megyek ha nem fokozatosan vezetnénk be a szabályokat, akkor idén te sem indulnál versenyen. Az nem tudom mennyire tetszene, ha startba elkérném a licenszed és mivel neked nincs, azt mondom, akkor te ma csak nézõ leszel.
FanatiX

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,715 posts
Remek. És új kanyarok lesznek végülis?

Nagy_Dani02

Nagy_Dani02

vendég

• fórumtag
  • 175 posts
Mégegyszer: NEM KELL SZÁLLÁST FOGLALNI MERT 140 FÕRE VAN LEFOGLALVA.
Ja intézem hogy a kolinak az udvaráb abe lehessen állni az autókkal így nem kell kipakolni a bringákat, de úgy néz ki a koliba is fel lehet vinni a vasakat.
FanatiX

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts

No akkor, mert hát kibicnek mindegy.
Tokodon, Tatabányán simán lejössz. Mindkettõ tekerõs, de Tokodon van egy két erõsebb letörés, lépcsõ. Tatabánya elég cécós, de van benne egy mókás farönk . Mátra, Sauh, sztem erõsebb. Amennyire emlékszem a Bükk kupa versenyein is van egy két, nem cécó gépnek való rész. Szexi és Magyarszék/Magyarhertelend, most nem tom milyen, sztem Szexi-t meg tudod oldani. Többi helyen még nem voltam (vagy nem jut most eszembe), így arról nem tudok mit mondani. Én inkább nézni szoktam a versenyeket ;). Vizdi valóban erõs, de sztem azért van összehasonlítási alapja az itthoni XC pályákról, nekem meg nincs.

(amúgy "civilben" HBSE és éva ;) )

Komlón (szept. 2-3.) is le lehet jönni merevvel, van egy-két durvább rész, de mindenhol van kerülõút.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

Tokod aug 12-13
Dh-ban a verseny vasárnap van ;) (kiv Tatab)

Király, ekkor nincs más verseny.
CC-ben is vas. a fõnap, ez a hétvége "különleges".

KorianDHer

KorianDHer

vendég

• fórumtag
  • 25 posts
Hali!

Tud valaki egy tel számot adni amin tudok szekszárdra szállást foglalni? Úgy emlékszem már egyszer be lett írva de nem találom...
Lécci segítsetek!
KorianDHer >>> Ride or die!!!

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13,478 posts
Hógumit is hozzatok! ;)

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

Nagy_Dani02

Nagy_Dani02

vendég

• fórumtag
  • 175 posts
Hali

35 db 4 ágyas szoba lett félre rakva az azt jelenti hogy 140 embernek kell elférnie. Van egy olyan érzésem, hogy ennek elégnek kell lennie.
Mondjuk én lennék a legboldogabb, ha ez kevés lenne.
FanatiX

clio

clio

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,281 posts

Clio, köszi a részletes infókat!

Sexi nem jön össze, szombaton CC verseny lesz. Tokod, és Tatabánya nem szerepel a hivatalos versenynaptárban.

Tokod aug 12-13
Tatabány Oktober 28 vszeg.

Dh-ban a verseny vasárnap van ;) (kiv Tatab)

evvagyokén

TÉGY!

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
legyen már péntek :D

fuck me, i'm famous!