Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

DH/4X/DS versenyek

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11827 hozzászólás a témában

xenium

xenium

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.448 hozzászólás
Tavalyi http://dalmamag.hu/a...lp_lang_pref=en

nem a velemenyalkotasoddal van baj...
egyszer leirtad a siralmaid, most hagyd, hogy masok is velemenyt alkothassanak nezd meg a bongeszod cimsorat ->forum...
remelem azert jot bringaztal a Mecsekben...

szerintem meg tegyetek a foldre is legkozelebb valami szivacsokat nehogy megussek a nezok magukat, ha esetleg elcsusznanak...lol
Sei, soku Si.

g-fox

g-fox

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Bocs ha túlságosan szemtelennek tüntem volna, nem állt szándékomban megbántani másokat .De akkor kérdem én, miért nem Bükkzsércen, vagy Bükkszentkereszten van az OB helyszíne? Miért kell egy ilyen helyszínnel égetnünk magunkat ? Milyen típusú a Bükkzsérci, és a Bükkszentkereszti pálya?

hotchili3

hotchili3

vendég

• fórumtag
  • 87 hozzászólás
Nem kellene ilyen élesre venni a hangnemet .De azt el kell ismerjem, igazad van abban, hogy Az Országos Bajnoksághoz mind idõben, és mind technikai nehézségben komolyabb pálya kell mint ez a mostani .Abban is igazad van, hogy azok a problémák amiket leírtál valósak, és nem a szabályzat szerint került megrendezésre a verseny. De most jelenleg csak a Bükkzsérci új nyomvonal, és a Bükkszentkereszti pálya lenne alkalmas helyszíne az OB-nak

g-fox

g-fox

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás

G-fox, látni hogy még soha nem szerveztél versenyt, mert akkor tudnád mennyi rengeteg mindenre kell odafigyelni .Mi már túl vagyunk egy jópár versenyrendezésen, és a legnagyobb akaratunk ellenére sem sikerül mindíg tökéletesre .De abban igazad van a szabályzat mindenkire nézve kötelezõ .Ezt be kell tartani mindenkinek versenyzõnek, és rendezõnek is .
A rendezõknek köszönet a munkáért, és a versenyzési lehetõségért .Az az utolsó ugrató nagyon jóra sikerült .

G-fox te pedig merülj bele a paragrafusaid mögé .

Figyu Hotchili,QkYQMBU(jó név),Dániel .Lehet hogy ti már régóta szerveztek versenyeket, de szerintem egyáltalán nem értetek hozzá .Alapvetõ fogalomzavarban szenvedtek .Most õszintén kérdem a véleményeteket, szerintetek szárazon ez a pálya 1'35 alá lemegy. Ez méltó egy Országos Bajnoksághoz? A nehézségi foka is olyan amilyen .Egy Szlovák erre azt mondaná gyerek-tanuló pálya

hotchili3

hotchili3

vendég

• fórumtag
  • 87 hozzászólás

A stílusod lenyûgözõ ahhoz képest, ahogy a múlt héten nyilatkoztál errõl a pályáról .És hidd el teljesen tisztában vagyok mindazokkal amiket elmondtam az elõzõekben, és ha veszed magadnak a fáradtságot és elovasod a versenyszabályzatot, akkor te is rá fogsz jönni , hogy a versenyt ennyi szabálytalanság ellenére nem lett volna szabad elindítani .Csakhogy a versenybírók is azt szerették volna hogy ne tegyenek be a szervezõknek.De ha nem adott minden feltétel a biztonságos versenyrendezéshez, akkor teljesen fölösleges egyáltalán versenyt szervezni . Mint már az elõzõekben leírtak miatt nagy a felelõsség a szervezõkön .

G-fox, látni hogy még soha nem szerveztél versenyt, mert akkor tudnád mennyi rengeteg mindenre kell odafigyelni .Mi már túl vagyunk egy jópár versenyrendezésen, és a legnagyobb akaratunk ellenére sem sikerül mindíg tökéletesre .De abban igazad van a szabályzat mindenkire nézve kötelezõ .Ezt be kell tartani mindenkinek versenyzõnek, és rendezõnek is .
A rendezõknek köszönet a munkáért, és a versenyzési lehetõségért .Az az utolsó ugrató nagyon jóra sikerült .

G-fox te pedig merülj bele a paragrafusaid mögé .

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Nem akarok nagyon belefolyni a vitába, de sosincs biztonságos verseny.
Viszont a mentõautó a helyszínen alap.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

g-fox

g-fox

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás

g-fox. menj a....! Mit akarsz 0 FT-ból vb pályát építsünk! Építettél már pályát(terveztél,szereztél területet hozzá, mentõ tudod milyen költséggel jön? elárulom 50-65.000+áfa között, és sorolhatnám). Én 5 éve küzdök, hogy valamit összehozzunk,1 jó 7végét , jó versenyt. Nem, hogy örülnél, hogy van az országban még valami. Biztonság? Elkell, de szerintem a srácon a szivacs nem sokat segítet volna, ha oldalt fopgja + a fát, és a pálya teljes hosszába rak6tak volna szivacsot. Ha valaki a célba beáll (szerintem) 50%,hogy a célba be is fut. Bármi lehet. Szallagozás? úgy tudom a MK-ra elõírt a pálya 2oldali teljes szallagozása-IGAZAD van. Pályabírok? a pálya szélén kint álltak minden kritikus ponton. A versenyre kiküldött BÍRÓK,-ha nem lett volna szabályos a pálya,a versenyen nem lett volna elég pályabiztosító, nem lett volna start-cél, és közte összeköttetés miért engette le a mezönyt! Talán õk is hibáztak? Csúszás mindenhol van. Zene a célba jó, de TE zenét mentél halgatni, vagy versenyezni mentél!? A sõrsátornak momentán én örültem volna ROCSI! Ásványvíz volt csak vazze, több üveggel! Igérem a magyarszéki szupor team a következõ versenyre +hozza a versenyfillinget. Az OB-t próbáld + lerendezni, mert mindent tudsz, kened-vágod a témát úgy olvassuk! Rocsi hajrá OB! Csak 1 kis meló a pályán és jó lesz. 1 F...., Magyarszékrõl

A stílusod lenyûgözõ ahhoz képest, ahogy a múlt héten nyilatkoztál errõl a pályáról .És hidd el teljesen tisztában vagyok mindazokkal amiket elmondtam az elõzõekben, és ha veszed magadnak a fáradtságot és elovasod a versenyszabályzatot, akkor te is rá fogsz jönni , hogy a versenyt ennyi szabálytalanság ellenére nem lett volna szabad elindítani .Csakhogy a versenybírók is azt szerették volna hogy ne tegyenek be a szervezõknek.De ha nem adott minden feltétel a biztonságos versenyrendezéshez, akkor teljesen fölösleges egyáltalán versenyt szervezni . Mint már az elõzõekben leírtak miatt nagy a felelõsség a szervezõkön .

-Rider's Soul Team- Sz.A.

vendég

• fórumtag
  • 216 hozzászólás

Miért nem ezzel kezdted :D
Én itt töröm magam :)

Bocs :D Az én hibám...:D
Rider's Soul Team ; www.riderssoul.gportal.hu ; http://riderssoulteam.pinkbike.com

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Miért nem ezzel kezdted :D
Én itt töröm magam :)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

vendég

• fórumtag
  • 216 hozzászólás
Köszi, ezt is tudom, de nem tudom letölteni a gépre, mert nem az enyém (nem én vagyok a rendszergazda)...:(
De azért köszi, majd megnézem valahogy:)
Rider's Soul Team ; www.riderssoul.gportal.hu ; http://riderssoulteam.pinkbike.com

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Itt van
Ingyenes
White Horse

vendég

• fórumtag
  • 216 hozzászólás

Bringa TV

Tudom,hogy itt van,de nincs fleshplayer-em, így nem tudom megnézni...:(

QKYQMBUno1

QKYQMBUno1

törzsvendég

• fórumtag
  • 267 hozzászólás
g-fox. menj a....! Mit akarsz 0 FT-ból vb pályát építsünk! Építettél már pályát(terveztél,szereztél területet hozzá, mentõ tudod milyen költséggel jön? elárulom 50-65.000+áfa között, és sorolhatnám). Én 5 éve küzdök, hogy valamit összehozzunk,1 jó 7végét , jó versenyt. Nem, hogy örülnél, hogy van az országban még valami. Biztonság? Elkell, de szerintem a srácon a szivacs nem sokat segítet volna, ha oldalt fopgja + a fát, és a pálya teljes hosszába rak6tak volna szivacsot. Ha valaki a célba beáll (szerintem) 50%,hogy a célba be is fut. Bármi lehet. Szallagozás? úgy tudom a MK-ra elõírt a pálya 2oldali teljes szallagozása-IGAZAD van. Pályabírok? a pálya szélén kint álltak minden kritikus ponton. A versenyre kiküldött BÍRÓK,-ha nem lett volna szabályos a pálya,a versenyen nem lett volna elég pályabiztosító, nem lett volna start-cél, és közte összeköttetés miért engette le a mezönyt! Talán õk is hibáztak? Csúszás mindenhol van. Zene a célba jó, de TE zenét mentél halgatni, vagy versenyezni mentél!? A sõrsátornak momentán én örültem volna ROCSI! Ásványvíz volt csak vazze, több üveggel! Igérem a magyarszéki szupor team a következõ versenyre +hozza a versenyfillinget. Az OB-t próbáld + lerendezni, mert mindent tudsz, kened-vágod a témát úgy olvassuk! Rocsi hajrá OB! Csak 1 kis meló a pályán és jó lesz. 1 F...., Magyarszékrõl
www.outlawriders.fw.hu

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

(kár,hogy a HHH DH-ról nem készült videó)

Bringa TV
White Horse

vendég

• fórumtag
  • 216 hozzászólás
A videó jó. Minõség elhanyagolható ilyen felbontásnál...(gondolom ha .wmv formátumban lenne fönn akkor többeknek tetszene...)
(kár,hogy a HHH DH-ról nem készült videó)

g-fox

g-fox

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Az elõbb a mondandóm végérõl lemaradt a következõ majd olvassátok hozzá:
Igazad van a verseny hiányosságaiban sokminden orvosolható, csak egyetlen dolog nem:a jelenlegi helyszín. Ide akartok Országos Bajnokságot hozni? Ki az az eszement szponzor, aki ennek a pár nézõnek a kedvéért elmegy támogatónak .A támogatót az érdekli, mennyi civil embert tud a rendezvény vonzani.
A helyszín választás ezért fontos. Több okból sem megfelelõ ez a helyszín az Országos Bajnokságra:
-Nincs kialakított infrastruktúra
-A versenyt kevés látogató nézõ látja
-A pálya hossza, technikai szintje, erõssége nem Országos Bajnoki színtû pályának megfelelõ.
-A rendezõi gárda nem alkalmas egy nagyszabású futam megrendezésére

A kérdésedre, hogy ez vagy sehol?-Inkább sehol minthogy ez legyen az OB .Vicc
Ja és nyelvtanilag így helyes menjen sakkozni(és nem "mennyen sakkozni", a szallag is csak 1L.)
Még erõs túlzással sem lehetne Magyar Kupafutamnak minõsíteni ezt a pályát, de Ranglista futamnak kiváló .Mert a pálya ennek megfelelõ .Nekem is nagyon tetszett a pálya, de mint csak ranglista futamot tudom a jövõben elképzelni Magyar Kupának, és Országos Bajnokságnak semmiképpen .

g-fox

g-fox

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Helló Dani !
Te melyik elõadást nézted?
Ha jól értelmeztem te is rendezel versenyeket, ha így van neked kellene a legjobban tudnod, hogy egy pálya nem attól lesz jobb vagy keményebb, hogy menyire veszélyes rajta bringázni . mindenki bármikor hibázhat a kritikus részeken,(még te is) és akkor megtörténik egy olyan baj, ami egyébként egy kis odafigyeléssel meg lehetett volna elõzni .Egy ilyen figyelmetlenségnek (szivacsozás hiányának)köszönhetõen fekszik most súlyos sérülten a kórházban egyik versenyzõtársunk . Neked mint versenyszervezõnek tudnod kell a felelõsség fogalmát .Ha pl. veled történik ilyesmi, és az állapotod súlyosabbra fordul, kíváncsi lettem volna akkor a véleményedre ("le kéne szakadni a szivacsmániáról")vagy a szülõk véleményére .Egy versenyszervezõ felelõssége nem csak addig tart hogy rendezek egy versenyt, és lesz- ami lesz.
Visszatérek a Román versenyzõhöz, bukott, de ha a fa aminek csapódott szivacsozva lett volna akkor megúszta volna .Orvos a helyszínen nem volt, a hordágyat egy Suzuki hozta .
Orvos kérdés:itt nem volt orvos . (versenyszabályzat4/7 pont)Ez teljes mértékben megkérdõjelezi a szervezõk alkalmasságát .Csak gondoljátok végig:ha van orvos a helyszínen, de mentõ nélkül, mit tud tenni az orvos életmentõ mûszerek nélkül, ami egy mentõautóban megvan .Be tudja kötözni a sérüléseidet, felköti a sérült karodat,kihívja a súlyosabb sérültekhez a mentõt .De mi van akkor, ha abban a pillanatban nem tartózkodik a mentõállomáson, kórházban mentõ, a mentõhelikopter valahol úton .A súlyosan sérült beteg versenyzõ állapota targikussá válik, és bekövetkezik a legrosszabb és elveszíti az életét .Na ekkor jönnek igazából a felelõsségi kérdések:-Biztonságos volt a pálya?
-Voltak a kritikus helyeken ütközéscsillapítók?-Volt gyors információáramlás a pályabírók között?(adó-vevõ rádió)(versenyszabályzat22/1-es pont)-Volt mentõ a helyszínen, megfelelõen gyors volt-e az ellátás?-Voltak jelzések(UCI)(versenyszabályzat 7.pont) a veszélyes helyeken?
Ezek a kérdésék mind-mind nagyon súlyos felelõsségi kérdések, és nem lehet azzal elintézni, hogy mindenki saját felelõsségére teljesíti a versenyt stb., mert az igazi felelõsségi kérdések akkor kezdõdnek amikor bekövetkezik egy súlyos baleset, esetleg halál .Akkor már a legkevésbé érdekli a nyomozóhatóságot, hogy mit írt alá a versenyzõ .Kivizsgálják mindenki felelõsségét, és megnézik, hogy a versenyrendezõ megtett -e mindent hogy a pálya versenyszerû használatra megfelelõ legyen .A versrenybírók felelõssége is felvetõdik, mert a fenntiekben már említett hiányosságból ha csak egy is megvan nem lett volna szabad a versenyt elindítani.Versenyszabályzat4/2) Azért van a versenyszabályzat, hogy ahhoz tartsa mindenki magát, és ezek a szabályok nem véletlenül lettek kitalálva. Ajánlom mindenki figyelmébe az MMTBSzSz honlapján található versenyszabályzat böngészését .Neked is Dániel, mert ahogy látom vannak hiányosságaid-versenyszervezõ létedre-a témában .
Sorozatos szabálytalanságok:
-nem volt pályazár a verseny elõtt, (ver,szab.23/3)
-nem volt regisztrált kötelezõ edzõkör(vers.szab.23/3)

ulmerakos

ulmerakos

vendég

• fórumtag
  • 71 hozzászólás
nem rosz a videó csak az szar youtube ne lenne ilyen ratyi
az esés az kemény benne
iron horse sunday

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.333 hozzászólás
sziasztok.
gondoltm én is elmondom a véleményem hátha számít. chiken. és a többiek nem hinném hogy besérülnek a negatív kritika hallatára.

pozitívumok:

1. szép környék
2. Jó idõmérés
3. barátságos pályabírók és személyzet
4. bringamosási lehetõség
5. bõséges parkolóhely, büfé.
6. energiaital a célban, ásványvíz a rajtnál
7. a pálya jó szexárd emlékeztetõ suhanós
8. 2 ugró jó benne erõsek és nem peregnek szét.
9. a 2 pumpálós rész volt a kedvencem a tetjén és az alján.
10. nem volt benne emelkedõ
11. látszott a felszállítási utat is rendbetették hogy a kiskocsi is feltudjon menni.
12. szép széles és átlátható volt a pálya
13.A jelölõfestékekkel a kicsit nehezebb részekre felhívták a figyelmet, és felkiáltójelek voltak a fákra festve, gyökerek és még a kis kavicsok is jelölve lettek :D
14.

negatívumok:

inkább személyes izlés kérdései nem lehet mindenkinek megfelelni

1. sok volt az unalmas rész a pályán. (ahoz nem volt elég meredek hogy lehessen élvezni a hosszú egyeneseket)
2. sok volt a tekerõs rész ()
3. hiányoltam a köveket, és a technikás részeket
4. semmi értelme nem volt a nagy gépeknek
5. a felszállítás nagyon lassú és kicsi kapacitású.
6. Nem kellett gondolkodni a pályán nagyon egyszerû volt
7. lehet emiatt aludtak el az emberek és törték össze magukat
8. kis mûanyag fütyülõk nem szóltak elég hangosan, és nem voltak látótávolságra a bírók a rövid pályán.
9. Az idõmérõ csúszott 30 percet.

A román srác 1000km-rt utazott a versenyért, a törött borája átszúrta a üdejét és komolyan sérült a mája vagy a lépe. mesterséges kómában kell tartani 4 napig.

gee-nek sérült a 3. csigojája a kulcscsontja és vérrög keletkezett a fejében.
sok apróbb sérülés volt, és érdekes az is, hogy nem láttam senkit esni a nagy ugrón. és a legkönnyebb kis buckán meg halomratörik magukat az emberek. ezt nem értem miért van így. szerintem nem a kidobó hibája, a pályán nem volt nagyon veszélyes rész.

hirtelen ennyi. több jót találtam mint rosszat. a verseny jó volt jobb mintha nem lett volna. egy problémám van csak: ha itt lessz az ob akkor rendesen nehezíteni kellene a pályán, mert ez télleg kevés egy ob-hez, bár a helyiek mondták hogy találtak más durcás részt a helyen és azt beleteszik és hosszabb is lessz. remélem sikerül egy élvezetesebbé tenni helyet.

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Na itt van a videó a versenyrõl kicseszett youtube minõségben.
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök