Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

DH/4X/DS versenyek

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11827 hozzászólás a témában

g-fox

g-fox

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Szia Rocsipeti !
Elõször is szeretném leszögezni. hogy a pályád nem rossz, és ilyet nem is mondtam, és ha visszaolvasol egy pár oldalt akkor azt is megtalálod, hogy jól éreztem magam egy jó hangulatú buli színtû versenyen, de nem egy Magyar Kupának szánt pályán .És fõleg nem alkalmas ez a pálya egy OB-ra .Még egyszer ismétlem a pálya jó, csak nem ilyen színtû versenyre .
Ha versenyt szervezel akkor tudnod, ismerned kellene a versenyszabályzatot,
és tudod is nennyi szabálytalanság volt a verseny alatt, amit a szabályzat versenyrendezésielõírásként meghatároz .
Szivacsozás:én sem azt mondtam, hogy minden fára kötözz szivacsot, de a veszélyesebb helyekre igen . És mit tettél volna akkor, ha a Román srác a helyszínen belehal a sérüléseibe? Akkor hogyan számoltál volna el ezzel a nemtörõdöm stílusod miatt bekövetkezett esettel? Még így sem lehetetlen, hogy maradandó sérüléseket szerez .Akkor modhattad volna a nyomozóknak, hogy minek jött ide, magának kereste a bajt .De te mint versenyszervezõ felellõsséggel tartozol minden egyes indulóért .
Orvos :azt mondod 4 ,azaz négy orvos volt a pályán .Hogyhogy egyet sem láttunk? Kérlek add meg a nevüket szeretném õket felhívni .És mit tettél volna akkor, mint már a fenntiekben leírtam, ha nem tud mentõ idelyében jönni?
UCI jelzések: nem voltak.Ha lettek volna felhívták volna a figyelmét a Román srácnak arra, hogy veszélyes elem közeledik. idõben fékez, és nem töri magát össze .
Rádiókapcsolat:Adó-vevõ rádió nem volt
Pályazár nem volt
Nem kell ahhoz Bíró Ádám(mert nem olyan nagy szám)hogy szóljon a zene .Õ amilyen drága anyira rossz, úgyhogy nem ajánlatos.
Tanuldd még egy kicsit ezt a mûfajt, és ha helyi buliversenyeken megerõsödsz csak akkor merészkedj ilyen színtû kupafutam megrendezésére .
Ha nem tudod megteremteni a Magyar Kupának, és Országos Bajnokságnak megfelelõ színvonalú, és megfelelõ módon biztosított rendezést akkor inkább ne is rendezz, mert a felelõsséged óriási, és egyedül te felelsz az összes bekövetkezett súlyos balesetekért .Mert ne feledd nincs gond, amíg gond nics .A gond akkor kezdõdik amikor már megtörtént a baj.
Ja és a felszállítás az nagyon gyenge volt .
Egy OB-ra ez a pálya nem megfelelõ,de ranglista futamot lehet rajta rendezni, mert ahhoz kiváló .
Remélem kritikámat úgy veszed ahogy én adtam: jobbító szándékkal .
Maradok tisztelettel:G-Fox

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás

csáó mindenkinek!
sztem nem volt rossz verseny, a pálya is elég jo volt meg minden de most egy dologra térnék ki ami nagyon furja az oldalam és ez az hogy az utolsó ugrató elõtt közel 10 cm mély vájat volt a kerekektõl és rocsi nem hagyta h páran kicsit igazitsanak rajta, SÕT a késõbbi junior gyõztest oltotta le hogy ha nem mer ugrani nem kell versenyezni ( tudniillik h ugrotta ).
Szal rocsi sztem változtathatnál a stilusodon nem kéne lenézni vki azért mert nem ismered pláne nem ugy hogy nem tudod mire képes. Ugyhogy nekem megvan a véleményem rolad.És hivatkozhatsz arra hogy UCI szabály szerint nem szabad a pályához nyulni, de könyörgöm elõtte két gyerek eset pofára a nyomvájúba és csak szerencse h egyiknek sem lett semmi baja és ezen akartak páran segiteni h kisimitják, ami sztem nem a versenyzõk dolga lett volna, mert oda volt téve 1 ásó, 1 lapát meg még nem tom mi mert csak futolag néztem de mindenki aki illetékes csak nézegette.
Szal nekem ennyi a véleményem.

Szia

Igen, ez az én oldalamat is kicsit fúrja. Hidd el, hogy nem lenézésbõl tettem. Egyszerûen ez a szabály. Ugyanígy nem engedtem volna meg egyetlen más versenyzõnek sem, legyen az akármekkora "sztár". Ha pályán kifogásod van valami ellen, akkor azt a szervezõknek és/vagy a bíróknak kell megmondanod. Egyedül a bíróknak van joguk a pályán változtatni. Akkor is, ha ez csak kis módosítással jár.
Mindketten (vagy akár hányan is voltunk ott) túlreagáltuk a dolgot. Ha az én magatartásom sértõ volt, azért elnézést kérek, de emlékezz, én szép szóval indítottam, és engem ugattak le elõször. Fogalmam sincs, hogy ki volt, nem is érdekel, de elhiheted, hogy elég idegeskedéssel jár egy verseny lebonyolítása, és az hiányzik a legkevésbé, hogy engem kioktasson valaki szervezésbõl és bringázásból.
Volt idõ, amikor a dh versenyeken a "nagy"(szájú) versenyzõknek mindent szabad volt; verseny napján átszalagozni a pályát, átépíteni egy-egy ugratót, stb.stb. Ne akarjuk visszahozni ezt a rendszert. És ez csak úgy tehetõ meg, ha mindannyian betartjuk a szabályokat, akkor is, ha az éppen az érdekünk ellen szól.

Köszi
Rózsavölgyi Péter

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
A román srácra visszatérve:

Ma megyek hozzá a kórházba, az egyesületünk pénzén veszünk neki mindent meg,amit ehet-ihat, és segítünk a társainak, családjának, amikor visszajönnek érte. Amint többet tudok róla, ide fogom beírni elsõnek.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
na itt vagyok.

Kedves Gfox!

Köszönjük a kritikáidat.

1. Magyarországon nincsenek több ezer méter magas hegyek, így elég nehéz vb színvonalú pályát csinálni. Ráadásul a szövetség elég sokáig ült a benyújtott kérelmünkön, és kb. 3 héttel a verseny elõtt lett biztos, hogy megrendezhetjük. Így nem sok idõnk volt a pálya kialakítására. Az OB-ra hidd el, még jobb lesz. Egyébként nálad sokkal tapasztaltabb versenyzõk mondták, hogy az egyik legjobb magyar pálya. Ettõl persze neked még lehet, hogy nem tetszik, de ne mondd, hogy szar.

2. Szalagozás
Igazatok van, a sárga-fekete szalag nehezen volt látható az erdõben. De sajnos csak ilyet lehetett kapni. Aki rendezett már versenyeket, az tudja, hogy szalagot szerezni az egyik legnehezebb dolog. Persze, ha több idõnk van, akkor ez is másképp alakul. Az OB-ra ez is orvosolva lesz.

3. Mentõ
Adott szituáció: pálya közepén megsérül valaki, le kell hozni a pályáról. A sérülés pillanatában mentõt hívunk, ami csak a pálya aljába tud megállni. Mire lehozzák a sérültet, addigra a mentõ is kiért.

A pályán egyébként 4, azaz négy orvos volt elosztva. A román srácért a külön erre a célra tartott terepjáró ment le a pályára. Egyetlen mentõ sem ment volna be érte.

4. Szivacsozás
Engem, mint versenyzõt személy szerint zavar, mert a fa vastagabb lesz, így könnyebb beleakadni. De könyörgöm, erdõben ûzött sportról beszélünk!!! A pályán nem rakhatok végig minden fára szivacsot.

5. Hangosítás
Ezek a versenyek elég kis költségvetésbõl készülnek, és egyáltalán nem profitorientáltak. Egy profi szpíker 80-100 ezer Forintba kerül. Ez a verseny teljes költségvetésének kb. 50 %-a lenne. De az OB-ra mindenképpen szeretnénk ÁDÁMot idehívni:)

Ezek voltak a fõbb "vádpontok". Remélem nem felejtettem el semmit. Végül csak annyit hadd fûzzek hozzá, hogy a versenyzõk túlnyomó része élvezte a hétvégét és a pályát is. Tehát valószínûleg mindkettõ jó volt. Lehet, hogy ettõl még neked nem tetszett, de akkor kérlek azt mondd, hogy "nekem nem tetszett", és ne azt, hogy egy szar volt az egész.

Köszönöm
Rózsavölgyi Péter
mert én a nevemet is ideírom

DHGEGEEEE

DHGEGEEEE

vendég

• fórumtag
  • 108 hozzászólás

Félreértettél. A Honvédban már egy jó ideje ezt a szöveget mondják a bringásoknak, páran kerültünk oda csúnya állapotban már. Ettõl függetlenül nem ez a helyes eljárás, amit folytatnak sztem.

Egyébként meg a képlet egyszerû, hogy on maradjak: Kis ország, kevés hegy. Ami hegy azt is írtják, vagy védik, tehát kevés az engedély. Amire van engedély, az messze van mindentõl, tehát kevés a nézõ. Ahol kevés a nézõ, meg egyáltalán lenézett sport, ott nincs pénz. Így kicsi a költségvetés, és ezért a háziverseny hangulat.
Régen volt Pécsen verseny TVtoronytól, a Széchenyi térig, angol(!) versenyzõkkel. A jelenlegi erdészeti vezetõ azt mondja, hogy ilyen nem volt, ez nem igaz, de alatta semmiképpen nem lesz.

áá bocsánat evvel akkor offolom magam...kicsit félre értettem..este van majd arra fogom meg a sok kiadodt fáratsáág:D bocs...és igazad van amúgy..
A bringázás egy vízszintes irányú mozgás függõleges kifejezõdése! :cheers: :):)

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás
Félreértettél. A Honvédban már egy jó ideje ezt a szöveget mondják a bringásoknak, páran kerültünk oda csúnya állapotban már. Ettõl függetlenül nem ez a helyes eljárás, amit folytatnak sztem.

Egyébként meg a képlet egyszerû, hogy on maradjak: Kis ország, kevés hegy. Ami hegy azt is írtják, vagy védik, tehát kevés az engedély. Amire van engedély, az messze van mindentõl, tehát kevés a nézõ. Ahol kevés a nézõ, meg egyáltalán lenézett sport, ott nincs pénz. Így kicsi a költségvetés, és ezért a háziverseny hangulat.
Régen volt Pécsen verseny TVtoronytól, a Széchenyi térig, angol(!) versenyzõkkel. A jelenlegi erdészeti vezetõ azt mondja, hogy ilyen nem volt, ez nem igaz, de alatta semmiképpen nem lesz.

Aktuális civil

DHGEGEEEE

DHGEGEEEE

vendég

• fórumtag
  • 108 hozzászólás

Hát, a Honvédban nem Ti voltatok az elsõ bringás sérültek ugye... Persze ettõl elfogult ítéletet nem kéne mondania egy dokinak. (Merthogy pl. az autó is magának keresett).
DHGeGe: Te hogy vagy egyébként?

Ákos: szerencsére nem mindenki, ez általában 2-3 ember szokott lenni, ami az indulók 2%-a. Ez szerintem belefér. Csak a szidás mindig picit hangosabb a természeténél fogva...

én nem vagyok fontos az enyém nem sullyos de köszönöm szépen jolvagyok otthon, kulcscsont jobb váll ficammal, csigolyazuzodásokkal, és vérrögöt találtak a fejemben, amugy nem érzem hogy itéletett tettem volna a dokinak ha igen bocsánat(azt is tudom hogy nem adhat ki informáciot az illetöröl semmilyen esetben se) de megprobáltam azért kikönyörögni egykét dolgot, és ö megjegyzést tett erre a sportágra ..hogy milyen elvetemült és milyen örülteknek találták ki..igy inditott mikor bementem én...és erre hoztam egy példát amint szerintem nem mondtam semmivelse rossz dolgot hogy minden sport veszélyes ahogy az élet is ;), az viszont természetes hogy nem mi voltunk az egyedüli bringás sérültek aznap, de viszont emlitete hogy külföldi és tegnap "elött" hoztákbe sullyos belsösérüléssel és borda töréssel leszakadt epe és máj sérüléssel., igy ebböl itélve gondoltam hogy ö az...

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás
Hát, a Honvédban nem Ti voltatok az elsõ bringás sérültek ugye... Persze ettõl elfogult ítéletet nem kéne mondania egy dokinak. (Merthogy pl. az autó is magának keresett).
DHGeGe: Te hogy vagy egyébként?

Ákos: szerencsére nem mindenki, ez általában 2-3 ember szokott lenni, ami az indulók 2%-a. Ez szerintem belefér. Csak a szidás mindig picit hangosabb a természeténél fogva...

Aktuális civil

ulmerakos

ulmerakos

vendég

• fórumtag
  • 71 hozzászólás
emberek
mér van az hogy majdnem mindenki csak szidni tudja mások munkáját ,még akor van rá joga ha ööööööö is letesz valamit a "bringások nagy kerekasztalára "ugyértve már öö is rendezet verseny amit nem ért biráló megjegyzés. remélem senkinek nem tetem a szemébe gerendát

www.outlawriders.fw.hu
iron horse sunday

DHGEGEEEE

DHGEGEEEE

vendég

• fórumtag
  • 108 hozzászólás
én megyek mindenhova versenyre remélhetöleg nem gától meg semmi egyéb technikai probléma se, és részemröl a pécsi pálya jo volt föleg igy sárosan voltkihívás és csuszkálás ,én ugy gondolom..hogy bárhol is legyen az ob , a lényeg hogy van és ennek kéne "örülni"

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
OFF A jégkorong rossz példa volt :) , a foci és kézilabda sokkal veszélyesebbek. ON

A sebesség mindent megold.

DHGEGEEEE

DHGEGEEEE

vendég

• fórumtag
  • 108 hozzászólás
Joestét, mikor engem vittek röngen után a dokihoz a honvéd korházban Pécsett probáltam kicsikarni valami infot a másik sérült "áldozatrol" elvileg már a mentöbe majdnem meghalt, és az orvost kérdeztem hogy miért mi a baja errea válasz --> "Kérem hadd ne soroljam fel , csak annyit mondok hogy a halott és az élök között lebeg az intenzíven" és szo szerint azt mondta hogy ez egy fenomenálisan rossz sport bekéne tiltani, amikor mondta az én bajaimat akkor már nem nevettem ezen.. és emlitettem neki hogy de elnézés tmidnen sport veszélyes ugyan ugy a jégkorongozás stb..söt lemész az utcára elcsap egy kamion azse kellemes..és erre a másik válasza volt hogy azok nem "magának keresettt balesetek" lol mondom

hotchili3

hotchili3

vendég

• fórumtag
  • 87 hozzászólás

Bocs ha túlságosan szemtelennek tüntem volna, nem állt szándékomban megbántani másokat .De akkor kérdem én, miért nem Bükkzsércen, vagy Bükkszentkereszten van az OB helyszíne? Miért kell egy ilyen helyszínnel égetnünk magunkat ? Milyen típusú a Bükkzsérci, és a Bükkszentkereszti pálya?

Mivel ebben én vagyok a legérintettebb ezért válaszolok neked .Az OB lehetséges helyszínének a megitélése nem tudom hogyan történt, mert egyik pillanatban még nem volt OB helyszín, a másikban pedig már 2Pécsi Magyar kupafutam, és OB rendezésének a lehetséges rendezési helyszíne volt feltüntetve .A Bükkszentkereszti új pályanyomvonal nagyon ütõs, jobb mint a tavalyi, pedig az is nagyon jó volt .Itt az OB tökéletes helyszínre talál .
Bükkzsércen is teljesen új a nyomvonal, van benne minden, sziklakert, döndetõs gyorsasági részek, kanyarkombinációk, épített útátugrások, lelépteõ tipusú ugrató sorkombinációk, 400 m hosszú lépcsõsor .Ez a helyszín is kiválóan alkalmas hogy fogadja az OB-t .Majd kiderül mi lesz .

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
Filmes topic-ba tartozna...
Megmondóember visszatér
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

g-fox

g-fox

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás

Írtam volna, de nem...

Írj , szólj hozzá

JaniKirály

JaniKirály

törzsvendég

• fórumtag
  • 250 hozzászólás
Sziasztok

Nagyon élveztem a versenyt, nekem tetszett.
A pálya igencsak könnyûre sikeredett, de a (jég)esõ + sár kicsit megviccelte a dolgot. A végén az ugró egyszerûen fenomenálisra sikeredett, szombaton egész nap azt ugratgattam, vasárnap viszont csak a döntõben:P
Lenne 1 olyan kérdésem, hogy minden résztvevõ kapott oklevelet, vagy csak az elsõ 3? Mert az én barátom a verseny döntõjében megsérült, és vele mentem a kórházba, ergo nem voltam jelen az eredményhirdetésen.
Ha mindenki kapott oklevelet, van rá mód, hogy póstai úton átvegyem azt?

elõre is köszönöm
Jani

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
Írtam volna, de nem...
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

g-fox

g-fox

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás

Tavalyi http://dalmamag.hu/a...lp_lang_pref=en

nem a velemenyalkotasoddal van baj...
egyszer leirtad a siralmaid, most hagyd, hogy masok is velemenyt alkothassanak nezd meg a bongeszod cimsorat ->forum...
remelem azert jot bringaztal a Mecsekben...

szerintem meg tegyetek a foldre is legkozelebb valami szivacsokat nehogy megussek a nezok magukat, ha esetleg elcsusznanak...lol

Így van Xenium,tényleg jót bringáztam a Mecsekben, jól is éreztem magam, és ismétlem, a pálya jó egy Ranglista jellegû verseny lebonyolításához, de rangon alóli az Országos Bajnoksághoz . Ideje rendet tenni ebben a sportágban .És amíg ilyen szervezési hiányosságok vannak ne is várjuk a támogatók megjelenését .

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
nem akarok bleszólni de mibõl állt volna még pár szivacsot arra a helre rakni, ahol estek?
így legalább kisebb esélye van az illetõnek h sérüljön.. ez az eset sztem elég elrettentõ.. bordatörés meg minden.. soha nem akarom átélni

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Megkérnék mindenkit, hogy az utolsó két hozzászólás (7006, 7007) hangnemében folytassa tovább a diskurzust!