Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

DH/4X/DS versenyek

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11827 hozzászólás a témában

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
Szerintem is a tempó miatt csinálja mindenki.:) Õk is (az elsõ idei VK edzõnapja):
http://www.ride-cent...rt_from=&ucat=1&

mutafuka

mutafuka

vendég

• fórumtag
  • 62 hozzászólás
azért magyarországon is lenne pénz ha jol sejtem a versenyszervezésre..pályaépítésre, normális!szivacsokra a fákon..stb, és persze egy igazi pályára. de hát mit várjuk ettöl az országtol..meg az emberek mentalitásátol, megértem aki kimegy a sógorokhoz inkább:)

hááát, kemények a cc-sek, föleg külföldön, olyan osvényeken mennek le, amin kiakadtam:) és kiprobáltam volna a saját kerómmal.. de azért védem a dh-t
:D EXTRÉM EZ A JAVÁBÓL..nincs aza dolog ami pótolhatná azt az érzést amit a keró nyujt lefelé száguldva:)

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
A kinti pályákat profi bringások építik, azért és úgy, hogy tökéletesen bringázhatóak legyenek, Sauh meg egy eredei ösvény, amelyet nem mindig hozzá értõk (lsd, sípálya körüli gázos ívû ugratók) próbálnak bringázhatóvá tenni. Mivel itt nincs pénz, meg lehetõség gépekkel komolyabb (biztonsági) alakításokat végezni, így maradnak a veszélyforrások, amelyek miatt - fõleg az én korosztályom - inkább nem kockáztat.

Tavaly ott (Sauh) megveretem az egész amatõr mezõnyt, meg az elitben is befértem volna az elsõ tízbe, holott sokan voltak, akik ugrották. Én gyorsultam az idõmérõben, mert semmit nem kockáztattam, míg sokan rontottak a nagy ugrálások miatt. Nekem megérte óvatosabban menni.

Mutafaka: te Újhelyi vagy? Mi a helyzet a szavazással (park ügyileg)?

CC vs. DH: szerintem a cc extrémebb sport, mint a dh, mert ott lejtõre alkalmatlan geometriájú, gumijú gépekkel, védõcucc nélkül tépnek néha akár dhpálya szintû lejtõn. Lsd HHH. Sokkal többet estem, amíg cécéztem.

mutafuka

mutafuka

vendég

• fórumtag
  • 62 hozzászólás
na látod ebben igazad van Ádám, ujh-en ha rontasz, szivás:) máshol, pl osztrákoknál meg van hely rontani, stb..ez igy van, emiatt teknikás az ujh, mert kanyarbol kell nagytempoval rontás nélkül bevenni...de megtanulni egyértelmüen könnyebb egy füves területen v ilyesmin:)

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
Naná, az újhelyit csak ugrani gyors. Ott nincs más lehetõség. Az újhelyivel nekem az volt a gondom egy külföldihez képest, hogy ott szinte semmi érkezõ nincs, illetve nincs hely rontani.

Schladmingban van egy szinte tökéletesen ugyanilyen méretû, szerkezetû ugrás, de egy nyílt, famentes helyen, ahol van hely rontott érkezéshez is, bár errõl Szecskay és Szedõ úr is tudna mást nyilatkozni. Könnyebb a megfeleõ tempójú nekifutás is. Ott tehát könnyebb volt begyakorolni ezt a méretet, ami után már bátor az ember.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Ádám, ezért mondom mindig, hogy a dh közelebb áll a cc-hez, mint fr-hoz, a cc, dh az idõért megy, a fr meg csak látvány.

A sebesség mindent megold.

mutafuka

mutafuka

vendég

• fórumtag
  • 62 hozzászólás
mivel ha lepumpálod fékezned kell, máris gyorsabb az ha ugrod, mert ott kiengeded és gyorsulsz...

mutafuka

mutafuka

vendég

• fórumtag
  • 62 hozzászólás
Nem azt mondtam h egy ugrás jelent fejlödést, de amig az nem megy speeddel, meg a többi teknikás rész, addig megérné oda is járni..de mindegy..Halász lehet ott nyert idöt, de ha lendületböl az érkezõ után érkezek 2m-el és beveszem a kanyart, annál azért talán lassab a többi, és kell oda teknika..és azt nem mondtam h ujhelyen csak azzal lehet idöt nyerni, félre ne értsd:) full teknika az egész pálya..föleg a felsö szakasz..(azért még vmi: lehet peat ott azzal nyert idöt, és sok helyen érvényes ez, h lepumpál..és feleakkorát ugrik, de ez ujh 2.on nem igaz..sztem..) azért az érdekes és figyelemre méltó dolog, hogy ujh nem ugorja csak 15 ember...de külföldön mindenki bátor és durvábbakat is beadnak..akkor itt miért nem..?ezen elgondolkoztam..

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
Példának ott van a 10-11-szeres világbajnok Nico, aki idén visszatér.

Õt szenzációsan unalmas volt nézni, amikor még gimis koromban az Eurosport folymatosan közvetített minden dh/cc vk futamot. Peat, Carter, Lopes (akkor még rendszeresen indult déhákon), Rockwell, King, Warner, Beneke...mind, mind látványosan ment, de mindig rommá verte õket Nico, aki látszólag úgy ment, mint Józsi bácsi az Istenhegyin lefelé. Kihúzott nyereg, sok tekerés, semmi kilengés. Szinte soha nem repült, azaz mindig úgy tûnt mintha picit lebegne a föld felett.

Szóval déhán a tempó, slopestyleon meg a magasság és a figura a lényeg. Ki-ki döntse el, hogy neki mi tetszik, és menjen úgy.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Zöldségeket beszélsz. Nem arról megy a diskurzus, hogy megugorja vagy sem, hanem arról, miként teszi. Izomból vagy észbõl?

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
tudom.. csak sztem az ugratókat úgy kellene csinálni, h sokat veszítsen az aki nem ugorja meg

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Nem a látvány a lényeg, hanem az hogy milyen gyorsan teljesíted a pályát.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
meg sztem ugrani nagyobb élmény és látványosabb is..
és sztem ez is hozzátartozik sporthoz.
bár még sztem én se mernék mindent ugrani, de amit tudok azt ugrok.

a hhh dh-n én is kanyraokban vesztettem sokat, ami a kis tapadású gumiknak és a szar kanyartechnikám miat volt.

Ðave89

Ðave89

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás

és igen..fenomenális! elöneveztem polomkara kemény 1 perc 36 másdopercet vett igénybe..azt hittem bonyorultadd de mégse :D össze vissza nyomogattam mindent:D:D

Tudnál pontos infot is adni,hogy akinek nem megy annyira azis tudja?:)

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
Néha viszont kell ugrani. Az tud igazán, aki folymatosan tudja tartani a tempót, és a lehetõ leglaposabban és rövidebben tud ugrani ott, ahol kell.

Érdemes megnézni egy régi szekszárdi videón Misit, aki a nagy sánc érkezõjén már teker azon a helyen, ahol más még a levegõben volt, pedig nagyobb tempóval érkezett az ugróra, mint más.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Még én is tudom, hogy ugrani sokkal lassabb, mint amikor a földön mész, pedig nekem semmi közöm a dh-hoz.

Nagy_Dani02

Nagy_Dani02

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás
Ádámnak igaza van, ugratni bárki tud, nem nagy szám nagyot ugratni, csak rá kell menni és kész, sokkal kissebb techniaki felkészültséget igényel. De az igazi idõrabló dolog az a kanyar, minden ott dõl el.
FanatiX

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
Sajnos nem, mert még min. 4 hetet kaptam fekvésre, és még örülhetek, ha valaha bringára ülhetek. Sajnos nagyobb a baj, mint azt az eddigi doki gondolta.

Így hát itt a fórumon osztom az észt, hogy hogyan is kell bicózni!:)

DHGEGEEEE

DHGEGEEEE

vendég

• fórumtag
  • 108 hozzászólás

Mutafuka: szerintem nem egy ugrás jelenti a fejlõdést. Fõleg nem Sauhn.

Én ott az akkori tudásom maitt nem éreztem biztonságosnak az ugrást (utána nyáron több VK pályán is mentem, ahol aztán genyóbb ugrókat is összehoztunk, úgyhogy most pláne szívesen visszamennék megugrani), illetve tudtam, hogy az ellenfeleim nem ugorják még a fölsõt sem, így pláne nem éreztem szükségesnek küzdeni vele.

Kb. 4-6 mp-et jelentett az az ugrás. A Halász Krisztián bõ 20 mp-t adott nekem, és õ a video alapján eléggé elmérte az ugrását (síkra landolt), de nem ott verte meg a mezõnyt, hanem a felsõ, sziklás szakaszon, ahol szinte átfolyt, míg mi bukdácsoltunk.

Peat Willingenben fele annyit ugrott, mint a többiek, inkább a talajon maradt és tekert, és jól is ment. A bmx-esek sokszor átmanuálozzák a dupla ugrókat, ahelyett, hogy ugornák, mert ott ezzel még lendületet tudnak szerezni. Általában nem a nagy ugrás a gyors, hanem az ha tekersz, vagy pumpálsz a földön.

Gyakorolni meg Sauh tényleg az egyik legjobb pálya, mind ugrás, mind lendülettartás szempontjából.

Semmering meg egy tízezresbõl kijön egy napra: 20 Euró a felvonó, 300km-nyi benzin osztódik személytõl és fogyasztástól függõen. Persze ez csak Pestrõl érvényes.

szerintem igazad van, több haverom is emliti hogy ugrani fölös kockázatos és nem gyorsabb mintha pumpálnád :D
A bringázás egy vízszintes irányú mozgás függõleges kifejezõdése! :cheers: :):)

mnhnke

mnhnke

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás
Jobban vagymar Kg? Milyen a jarogipsz?
Hardtail RULEz!!! már nem...