Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

DH/4X/DS versenyek

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11827 hozzászólás a témában

hotchili3

hotchili3

vendég

• fórumtag
  • 87 hozzászólás

tudod kedves hozzá szolo ez nem legenda...ez igy történt, nem érdekel hogy a kocka ült e ott vagy nem..én ott voltam láttam hallottam, a haverom ott volt.. ennyi...amugy ja, a magyar dh nak nincs értelme mert nincs jo pálya..akár meg is szünhet..mindenki külföldre jár ugyis..
....nem akarok én szidni senikit..csak az MSZPseket ...mindenki ott kerózik ahol akar nyilván, ha nekem nem tetszik a magyar szervezés nem kell elmennem ez is igy van...majd ha ujra lesz jo pálya, jo szervezés..akkor ok
páá ,,I,,

Kedves mutafuki!
A legjobb szándék ellenére is történnek sajnálatos hibák,amelyek orvosolhatóak.Azon dolgozunk, hogy ezek a hibák egyre kevésbé legyenek érzékelhetõek . Ha talán belelátnál abba, hogy mennyi energiába kerül a versenyszervezõknek még egy kisebb verseny megszervezése, akkor talán másképp látnád a dolgokat.Tény és való van mit tanulnunk a külföldi versenyekbõl, de azon vagyunk, hogy közelítsük a távolságot, ami a két véglet között van. Vannak jó pályák Magyarországon is, csak meg kell találni azokat a lehetõséget, amellyel a versenyek eladhatóbbak lesznek .Nem elég egy meredek hegyoldal, és kész a verseny.Ahhoz, hogy egy versenybõl rendezvény legyen, rengeteg mindenre kell odafigyelni.Az elmúlt években ezek a szempontok talán kissé feledésbe merültek, amelyek a versenyek szinvonalának az átmeneti csökkenéséhez vezettek. Mint ahogy elõbbiekben mondottam minden orvosolható, és változtatható . Gyere el a hétvégén Bükkzsércre, és ott megláthatod azokat a változásokat, amelyekrõl beszéltem .Lehet, hogy ez a versenyünk sem fog zökkenõmentesen lezajlani, de azon dolgozunk, hogy ne vegyétek észre .A szabályokat betartjuk, és betartatjuk, de kompromisszumok nélkül rendezni nem lehet, és vannak olyan helyzetek, amikor a versenyszervezõnek egy kérdéses helyzetben döntenie kell, és a stressz, és egyéb okok miatt nem mindíg a legjobb döntést hozza .
A Bükk Kupa sorozatban található pályák mindegyike jó színvonalú, élvezhetõ, a a tesztriderek szerint is.
Tudom, hogy nem szidtál senkit, és sem megvédeni akartam senkit, de ahhoz, hogy változások legyenek mindenkinek a dolgok mellé kellene tennie magát .

De igen, a Magyar DH-nak van értelme, mert itthon otthon vagy,és elõször itt kell teljesíteni, eredményt elérni, tapasztalatot szerezni .Aztán jöhet a külföld .Én is járok külföldre is, látom ott is a hibákat, a jó dolgokat is.Sehol nincs kolbászból a kerítés.A jó dolgokat megpróbálom átimportálni.De nem szabad abba a hibába esnünk, hogy a hazai versenyeinket a külföldiekhez hasonlítsuk.

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás

A hely és a bíró már megvan. Már csak a riderek nevére lennék kíváncsi...
(Mellesleg az eredményeket meg lehet óvni, sõt a bírói hibát lehet jelenteni.)

Hát az eredménylista alapján lehetne találgatni, de ha jól sejtem ez a 3Ride kategóriában esett meg. Ott vannak elrontott futamok, és utána nagy javítások. De ez szerintem eléggé életszerû. Simán lehet, hogy valaki elbassza az idõmérõt, és ott dühöng (saját magán leginkább), hogy "még ez is megelõzött!". Aztán a döntõn összeszedi magát. És egy ~3 perces pályán 20 másodpercet meg simán lehet rontani is.
De persze az arab terroristák mindenre képesek, és mindenhol ott vannak.
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

Porpy

Porpy

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás
sziasztok,

én nem jártam túl sok versenyen, de ettõl függetlenül pár dolog feltûnt:
- az h a hazai versenyek színvonala még alacsony annak több oka is van pl. hazánkban uralkodó fociláz, a sportág ismerettlensége a közönség számára,
- de ennek ellenére sok ember sok munkát öl bele abba h ezek a versenyek létrejöhessenek és érzésem szerint egyre magasabb szinten mûködnek
- az h hiányosságok vannak az vitatthatattlan, de az is h egyre kevesebb dolog akad és egyre kisebb esetekben merül fel gond.
- viszont ha leírják egy verseny szórólapjába hogy poló és frissítõ és egyik sem lesz az gáz
- az idõmérés külön történet de az is egyre megoldottabbnak látszik
- ha pedig vki télleg elégedettlen a dolgokkal szervezen versenyt vagy menjen külföldre
- az értelmét meg engedjük meg engedjük emg h az döntse el aki elmegy ezekre a versenyre...(hál Istennek sokan)
- összegezném gondolataimat, ez a sport nem arról szól, h ott vagyok egy versenyen és elégedettlenkedek, hanem h dhzunk egy jót a haverokkal

"Éld úgy az életed, hogy jobb legyen mint képzeled"

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

nem érdekel hogy a kocka ült e ott vagy nem

???kocka???

A hely és a bíró már megvan. Már csak a riderek nevére lennék kíváncsi...
(Mellesleg az eredményeket meg lehet óvni, sõt a bírói hibát lehet jelenteni.)

amugy ja, a magyar dh nak nincs értelme mert nincs jo pálya..akár meg is szünhet..

Ez biztosan jól esik az összes olyan embernek aki az elmúlt években akár egy gyufaszálat is megmozdított, hogy - többek közt neked is - jobb legyen.

mutafuka

mutafuka

vendég

• fórumtag
  • 62 hozzászólás
tudod kedves hozzá szolo ez nem legenda...ez igy történt, nem érdekel hogy a kocka ült e ott vagy nem..én ott voltam láttam hallottam, a haverom ott volt.. ennyi...amugy ja, a magyar dh nak nincs értelme mert nincs jo pálya..akár meg is szünhet..mindenki külföldre jár ugyis..
....nem akarok én szidni senikit..csak az MSZPseket ...mindenki ott kerózik ahol akar nyilván, ha nekem nem tetszik a magyar szervezés nem kell elmennem ez is igy van...majd ha ujra lesz jo pálya, jo szervezés..akkor ok
páá ,,I,,

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Persze, szûnjenek meg a versenyek a "legendák" miatt. Olyan dolgokat tudnak kitalálni az emberek... , nálunk is szoktak olyanokat mesélni (egyik csapat a másikról, hogy mit csinált egy másik meccsen, amin persze ott voltam csak nem tudják) hogy vissza kell fognom magam, hogy ne nevessen ki a mesélõt.

A sebesség mindent megold.

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

Ez az eset Sátoraljaujhelyen történt tavaly...

Nos, ott tavaly (is) én voltam a célbíró...

mutafuka

mutafuka

vendég

• fórumtag
  • 62 hozzászólás
Ez az eset Sátoraljaujhelyen történt tavaly... annyi köze lenne elvileg ehhez, hogy azt mondtad az MMTBSZ jelöli ki a birákat stb...nem akarok ebbe belefolyni ki mit csinál, nyilván te otthonosabban mozogsz ebben a témakörben..nekem is igazábol hasonlo a szakterületem és a munkám, ezért sejtéseim vannak dolgokrol..mi hogy müködik..de persze semmit nem állitok...nem tom a bicós sportban ez hogy müködik.,..de amig vannak ilyen esetek, szabályok ide-oda..nincs értelme annak a maradék kis béna versenyeknek magyarországon..

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
"az egyik ilyen a sok pénz lenyúlása"

A semmibol sokat lopni, na az am a pofatlansag :D :D
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

egy komoly kérdés: mi a dolga az MMTBSZSZ-nek?

Én már leírtam itt is, neked azt hiszem külön is.

Képviseleti, adminisztrációs, szervezésési (nem versenyszervezési) és ellenörzõ feladatokat lát el. Kapcsolatot tart az állami szervek és a egyesületek felé, közremûködik a törvényben és egyéb jogszabályokban leírt feladatokban, de ott az SZMSZ olvassátok el.

Azt hiszitek a mundér becsületét védem, holott néhányótoknak elég pontos fogalma lehet arról, milyen a viszonyom a sport vezetõivel.

Ugyanakkor nyilvánvaló ökörségek (bocs) mellett sajnos nem tudok szó nélkül elmenni - az egyik ilyen a sok pénz lenyúlása, a másik a csalások.

pályabírókat küld a versenyekre, és vaskalapos szabályokat gyárt?

Maximum rajt illetve célbírót mivel ennyire van pénz.

A "vaskalapos" szabályok pedig a UCI szabályokra épülnek csak honosítva lettek, és elég sokan meg lettek hívva (több fórumos is) szóval nem lehet azt mondani, hogy nem az érintettek bevonásával készültek - az más kérdés mennyien vettek ebben részt.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
pályabírókat küld a versenyekre, és vaskalapos szabályokat gyárt?

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
egy komoly kérdés: mi a dolga az MMTBSZSZ-nek?

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

mondjak storyt? tavaly egy barátomnak az ideje jobb lett merevvel(és tényleg jol megy nem az idömérö volt elkurva) mint egy pesti ismert és amugy tényleg jo ridernek..na a kedves pesti rider odament ahhoz aki irja az idöket..aki természetesen az ismeröse volt..és : Az nem lehet hogy ez jobbat jött nálam.. erre a futamon a haverom már plusz 20 másodpercel és 15 helyel hátrébb rakták..ennyit az egészröl..ja..bizz az MMBTSZben a pályabírokban..stb..

Kíváncsi lennék ez hol történt és ki volt ott.
De továbbra sem értem mi köze ehhez az MMTBSZSZnek. Ez az idõmérõ, az idõt író és a két rider ügye, hol itt az MMTBSZSZ?

(Egyébként ilyennel pld. már engem is vádoltak, de az idõmérõ eltárolja a fotocella által küldött adatokat az elsõ rajttól az utolsó célbaérésig, mindezt századmásodpercben.
Sztem a többségnek nem éri meg a csalás / részlehajlás a távlati célokat figyelembe véve - nekem sem.)

mutafuka

mutafuka

vendég

• fórumtag
  • 62 hozzászólás
mondjak storyt? tavaly egy barátomnak az ideje jobb lett merevvel(és tényleg jol megy nem az idömérö volt elkurva) mint egy pesti ismert és amugy tényleg jo ridernek..na a kedves pesti rider odament ahhoz aki irja az idöket..aki természetesen az ismeröse volt..és : Az nem lehet hogy ez jobbat jött nálam.. erre a futamon a haverom már plusz 20 másodpercel és 15 helyel hátrébb rakták..ennyit az egészröl..ja..bizz az MMBTSZben a pályabírokban..stb..

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

pedig de....:P

Miért?

mutafuka

mutafuka

vendég

• fórumtag
  • 62 hozzászólás
pedig de....:P

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

Mintha a kulcs az utolsó mondatban lenne...

Pedig nem...

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13.478 hozzászólás
Mintha a kulcs az utolsó mondatban lenne...

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

de még ha nincs is pénz benne, akkor is ha már rendeznek legalább normálisat..de nem? megértem azokat akik kimennek szlovákiába és ausztriába..de komolyan..

Ha most visszaolvasnál kb 3 évet akkor elolvashatnád amit ott (is) írtam: az MMTBSZSZnek nem feladata (és nem is volt soha), hogy versenyeket rendezzen.
A versenyeket versenyrendezõk szervezik, akik pályáznak a különbözõ pontszerzõ versenyek rendezési jogára (ez a jog nem kerül semmibe, csak az elbírálási folyamaton kell átesni) tehát az hogy az adott verseny milyen a rendezõn múlik.
Természetesen valamilyen ráhatása nyilván van az MMTBSZSZnek is, hiszen a bírók az elnökség által elfogadott szabályzat szerint bíráskodnak.

mutafuka

mutafuka

vendég

• fórumtag
  • 62 hozzászólás
de még ha nincs is pénz benne, akkor is ha már rendeznek legalább normálisat..de nem? megértem azokat akik kimennek szlovákiába és ausztriába..de komolyan..