Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

DH/4X/DS versenyek

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11827 hozzászólás a témában

mutafuka

mutafuka

vendég

• fórumtag
  • 62 hozzászólás
olvasgatom a hozzászólásokat.. és asszem mind a két felet meglehet érteni.. de egy valamit azért hadd kérdezzek meg mindekitöl!!! Magyar pályán mikor éreztetek utoljára adrenalint? Mert elvileg azért is csináljuk.. nem? Azért az érzésért amikor átjárja a tested mert olyan helyen vereted lefelé, mert olyan ugrást adtál be x sebességnél..stb.. hát én legalább 3 éve nem éreztem magyar pályán.. nem tudom ti hol láttok itthon veszélyes meg kamikaze pályát.. Igen a vk pályák sem durvábbak feltétlenül.. attol függ h mész le rajta.. full fékkel...vagy...
Azért grat minden szervezõnek és a törekvéseiknek.. az tény h az engedélyekkel sok gond van a legjobb pályáknál szinte..

De az mennyire igaz h a mostani pályákon sajnos a 20 cm-t mozgo keróinkkal ugy megtörik a lendület, elveszi az energiát, a sebességet sok helyen.. amikor kis keróval megyek ugyanott érzem h gyorsabb sokszor :S na de ez van, "néha" kell menni külföldre is.. aztán a remény hal meg utoljára, hogy lesznek még "jó" pályák itthon is..és rajtuk verseny.

DHGEGEEEE

DHGEGEEEE

vendég

• fórumtag
  • 108 hozzászólás

hogy jó esetben 1 nap 5 kört mehessek, miközben szétcseszõdik a bringa felszállításkor, amiért nagyon sokat dolgoztam.

ez a másik dolog..valaki megküszködik nagynehezen egy normál állapotu bringáért, egy verseny allatt ez viszont el is uszik:D
A bringázás egy vízszintes irányú mozgás függõleges kifejezõdése! :cheers: :):)

Márkó76

Márkó76

vendég

• fórumtag
  • 89 hozzászólás
Ha megy valaki Pestrõl Tatabányára a versenyre vonattal, én is szivesen betársulnék hozzá(juk)!

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás

Mellesleg el ne felejtsétek holnap Tatabánya Dh edzõnap, vasárnap verseny ha az idõ is kegyes lesz akkor nagyon jo verseny lesz ha nem akkor dagonya de a pálya kárpotol, mindenkit szeretettel várunk.

ha holnap meek (elvileg tervezem ha nem esik)
akkor idõmérõ elõtt még le lehet menni 2-3x a pályán, meg kicsit gyakorolni az ugratókat?

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.333 hozzászólás
Tudok menni TB-ra.
És kíváncsi leszek arra a pályára.
a tavalyi nagy Útátugrónak 30 centis érkezõbe nem láttam értelmét, a többi része nagyonklafa volt, onantól lefelé.

"a kamikáze részeket lehessen kerülni, és akkor önként halnak meg a riderek"

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
Jurgen Beneke pedig jópár év után visszatér a Marin-hoz a 2008-as esztendõre.
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
Nagyban benne vagyunk az átigazolási szezonban, a legfrissebb hír:
Fabien Barel otthagyja a Kona-t és átigazul a Subaru-hoz. A találgatások szerint Lapierre bringán versenyzik majd a teljes egészében francia csapat (a fõ szponzor japán, de mindenki francia lesz a csapatban)
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

milan89ers

milan89ers

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás
Mellesleg el ne felejtsétek holnap Tatabánya Dh edzõnap, vasárnap verseny ha az idõ is kegyes lesz akkor nagyon jo verseny lesz ha nem akkor dagonya de a pálya kárpotol, mindenkit szeretettel várunk.
The best part of racing: the adrenalin rush...

milan89ers

milan89ers

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás
Igazad van elismerem.
De tudod milért romlik a dh helyzete?Mert kényszerszerûen akar mindenki egyre jobb és jobb pályát csinálni és tény h nem igy kell.

Külföldre visszatérve ott sem a szél fujta oda a pálykat azok is nagyon sok éven át fejlõdtek h olyanok legyen amilyenek, meg ott azért vmivel nagyob brigád áll minden verseny mögött.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

Sztem félreértettél egy kicsit Lcs.

Lehet, de félreérthetõ volt. Nálatok még nem voltam, így nem tudom a Tiétek milyen, de Ádám dícsérte a tavalyit, neki pedig hiszek, mert hasonlóak az "igényeink" meg az ízlésünk a pályákkal kapcsolatban.
Amit írtam, azt 7 éves tapasztalat alapján írtam az általános tendenciáról, melybõl az utolsó 4 év csak egyre rosszabb lett.
Természetesen voltak/vannak jó pályák is, mégis egyre többen csak örömbringázunk külföldön, és az elit zöme is külföldre jár.
Én tisztelem minden lelkes versenyszervezõ szándékát, de a szándék sajnos kevés és itthon sokan összetévesztik a "nehéz" pályát az "életveszélyessel".
Így én már 3-4 szívás és felesleges leutazgatás után biztos nem adok ki a Pupák által is említett hétvégenkénti 15-20 ezer Ft-ot egy lutri verseny kedvéért, hogy jó esetben 1 nap 5 kört mehessek, miközben szétcseszõdik a bringa felszállításkor, amiért nagyon sokat dolgoztam.

Lehet nyugodtan megsértõdni (nem neked szól milan), meg vitatkozni a semmirõl, de ez az én véleményem / tapasztalatom, ennyi.

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

A szövetség is adja amit ad, mégis õ rosszfiú mert nem old meg minden problémát és csinál nemzeti sportot az extrémbringásokból.

Sztem - reálisan - nem ez a baj a szövetséggel.

A baj sokrétû, túl sok rossz dolog történt az elmúlt években.

Lecsapott a magyar MTB sport legkártékonyabb embere :D

milan89ers

milan89ers

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás
Sztem félreértettél egy kicsit Lcs.
Nálunk nem idiotára sikerült szakaszok vannak hanem egy természetes nyomvonal ami igaz h durva de ne mondja nekem senki h nincs ilyen külföldön.
És nem kamikaze nyomvonalat építettünk, mert mi is végig tudunk rajta menni meg más is aki itt volt és csak 3 ember kötött bele, a többi azt mondta h csak igy tovább, lehetne még durvább de az már tényleg életveszélyes lenne (mondjuk melyik komolyabb nyomvonal nem az).És az ilyen pályákkal nem csak nekünk de az a célunk h itthon is magasabb szintre emeljük a versenyeket.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

Mondták nekünk h vkinek teljesithetetlen a pálya...Na erre mondom azt h az ilyen emberek miatt nem fejlõdik a sport, mert ugy áll hozzá hogy van egy bizinyos technikai szint amin jól érzi magát és nem tud és nem is akar továbblépni, pedig pont ez az a sprotád ahol a TECHNIKAI ÖNFEJLESZTÉSSEL NEM LEHET LEÁLLNI.

Sztem azon is érdemes elgondolkodni, hogy miért van az sok bringásnál, versenyzõnél, hogy egy-két hazai pályán elõfordul, hogy fél és nem ad be egy idiótára sikerült pályaszakaszt/elemet.
És ugyanez az ember bármelyik külföldi - akár VK pályán sem fél, iszonyat jót bringázik, 100x annyit fejlõdik, mint egy itthoni kamikaze pályán és ráadásul 1 napba belefér 15-20 kör (és nem 4-5 egy nap).
Én akkor döntöttem úgy, hogy nem erõltetem a hazai versenyeket, amikor fele annyi pénzbõl kijött 4x annyi bringázás ausztriában (és nem a "magas hegyek" az oka) . _Sajnos_ ez van, szerettem itthon versenyre járni, de nem találtam semmilyen nyomós indokot, hogy miért járjak továbbra is.

Márkó76

Márkó76

vendég

• fórumtag
  • 89 hozzászólás
Megvan, köszi!

DHGEGEEEE

DHGEGEEEE

vendég

• fórumtag
  • 108 hozzászólás

Ha azt veszem számításba, hogy egy hazai verseny ami mondjuk tõlünk 300-350 km-re van, ahhoz nekem már pénteken el kell mennem, az 2 nap ott alvással kajával nevezéssel, kb. 15-20 ezer Ft-ba kerül. Ha csak a környékünket nézem a szlovén, horvát, osztrák versenyek kb. hasonló távolságban és áron vannak

ha kocsival mész akkor amit emlitettél összeget a "köbö" 15-20 ezer forintot, csak tankra számold :D igaz nem részben ennyi, de ha valaki 300- 400 km-t utazik az nem ussza meg olcsobban és akkor..nevezés, kaja, szállás, és ezt nem egynapi ellátmányra értendö :D
A bringázás egy vízszintes irányú mozgás függõleges kifejezõdése! :cheers: :):)

milan89ers

milan89ers

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás
Persze tudok segiteni
De sztem ha hátrébb olvasol ott írtam h hogyan lehet eljutni a pálya aljára onnan meg végig kijárt ösvény megy a pályáig és azon is.

Márkó76

Márkó76

vendég

• fórumtag
  • 89 hozzászólás
Urak, le tudná írni valaki, pontosan hogyan lehet megközelíteni a verseny helyszínét NÉZÕKÉNT (milan89ers: :) ) ha vonattal+biciklivel mennék és hogy mikor fog kezdõdni? Erõsen gondolkozom az odautazáson ha nem lesz túl tetü idõ.

milan89ers

milan89ers

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás
Tény hogy vannak bajok az itthoni versenyekkel.
A legfõbb sztem a sportágot kedvelõ és nézõk számának kicsinysége.
A Cross Cuontryban meg a Marathonban százszor több szponzor van mint a Downhillben és ezen kéne elsõdlegesen változtatni.
DE
Ahhoz h vki vmihez a pénzét adja ahhoz annak a vminek vonzania kel az embereket és ez a nézõközönség.

Mi most megcsináltuk a Tatabányai DH pályát kemény de lehetne még keményebb.
Mondták nekünk h vkinek teljesithetetlen a pálya...Na erre mondom azt h az ilyen emberek miatt nem fejlõdik a sport, mert ugy áll hozzá hogy van egy bizinyos technikai szint amin jól érzi magát és nem tud és nem is akar továbblépni, pedig pont ez az a sprotád ahol a TECHNIKAI ÖNFEJLESZTÉSSEL NEM LEHET LEÁLLNI.

Én ezt igy gondolom és sztem még nagyon sokan.
Aki nem az kicsit gondolkodjon el rajta h hol is tart valójában tudásban és akkor lehet veszekedni meg hasonlitgatni az idõket.

Ennyi a véleményem.

Nagy_Dani02

Nagy_Dani02

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás
Itthon is lehetnének jó pályák, csak azoknál az ottani versenyszervezõknek vették el a kedvét (pl.:Szilvásvárad) vagy az engedélyek megszerzésével vannak bajok (pl.: Pécs Tv-toronytól). Az a baj, hogy olyan pályák vannak Mk-nak rangsorolva, amik nem azok. És igen inkább 6 szlovák, osztrák verseny (olyan pályán amin lehet fejlõdni) 1 idénybe, mint 10 magyar. Amit jó pályának lehet mondani, ma itthon-amin lehet versenyt is rendezni és rendeznek is- az bükkszentkereszti pálya. Nem láttam, éppen nem volt felesleges 15-20 ezer Ft-om, arra hogy a talán ez most jó lesz. Ja és nem a felszállítás miatt kell sírni mindig, az ausztráloknál is tologatósak a versenyek, és nézzük csak hol is tartanak, hm van Hill, Rennie, Kovarik, Graves, Hannah, aszem ez a névsor nem rossz és õk csak a nagy nevek. Talán a felszállításra szánt pénzt lehet okosabban is lehetne költeni, mondjuk nem sok de talán az erdészettel is meg lehet egyezni, hogy srácok én itt szeretnék versenyezni engedélyezzétek már. Megegyezni velük egy bizonyos összegbe, mint használati díj.
Ha azt veszem számításba, hogy egy hazai verseny ami mondjuk tõlünk 300-350 km-re van, ahhoz nekem már pénteken el kell mennem, az 2 nap ott alvással kajával nevezéssel, kb. 15-20 ezer Ft-ba kerül. Ha csak a környékünket nézem a szlovén, horvát, osztrák versenyek kb. hasonló távolságban és áron vannak, ha úgy számolok, hogy csak a lejövetelek száma számít, akkor a külföldi versenyek nyernek a versenyen hétvégenkénti 10-11 menettel. Itthoni versenyeken idén úgy 8-9 kör volt a legtöbb és ez 2 napi bringázás. Ha úgy számolok hogy a lejövetelek árát nézem, akkor nem sokkal drágább egy külföldi, egy hazai versenytõl, a pálya nehézségét nem néztem.
Azt hiszem jövõre sok elite tényleg csak külföldön fog indulni. És meg is értem õket. Itthonra tök fölösleges egy 20 centit mozgó bringa, de a Európa, Világbajnokságot nem itthon rendezik, oda nem elég egy kis össztelós, vagy fél merev bringa, amivel lehet itthon bajnoknak lenni. Ha ott nem akar valaki nagyon hátul lenni kell a nagy bringa és kell nagybringás pályát látni, menni rajta sokat és persze edzeni sokat, olyan körülmények közt. De amíg itthon legalább egy kicsit sem hasonlóak a pályák amin menni kell, addig ki kell menni.
4x téren alakul a helyzet, ahogy hallottam a tokodi pálya elkészültével végre van itthon egy montis 4x pálya, a racinges 4x pálya az a gyõri és kész nincs több.

A csoki és olcsó versenyek jók, mert a fiatalok is meg tudnak ismerkedni a sporttal, de nincs hova tovább lépniük. Lehet hogy tehetséges, de ha a családja nem tudja anyagilag segíteni,ma senki sem áll mellé, ez a sport le van szarva.

A baj sokrétû, túl sok rossz dolog történt az elmúlt években.
FanatiX

punkbiker

punkbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 569 hozzászólás
Szerintem igaza van Pzs-nek!!!
A csoki kupáké a jövõ!
De egy Bükkzsérci vagy Bükkszenti ob-val kiegyeznék mert szerintem kis hazánkban még ezek a pályák elég élvezetesek ,nehezek és technikásak!!!
Szerintem egy ob pályán alap hogy a legnehezebb pélya legyen ami van!!
Felszállítás van a pálí végig jó szóval semmi problem!!
Sztem!!