Jelentkezz be Regisztrálj

DH/4X/DS versenyek
Írta 2007. október 20. - 21:55

Azért grat minden szervezõnek és a törekvéseiknek.. az tény h az engedélyekkel sok gond van a legjobb pályáknál szinte..
De az mennyire igaz h a mostani pályákon sajnos a 20 cm-t mozgo keróinkkal ugy megtörik a lendület, elveszi az energiát, a sebességet sok helyen.. amikor kis keróval megyek ugyanott érzem h gyorsabb sokszor :S na de ez van, "néha" kell menni külföldre is.. aztán a remény hal meg utoljára, hogy lesznek még "jó" pályák itthon is..és rajtuk verseny.
Írta 2007. október 20. - 18:45

hogy jó esetben 1 nap 5 kört mehessek, miközben szétcseszõdik a bringa felszállításkor, amiért nagyon sokat dolgoztam.
ez a másik dolog..valaki megküszködik nagynehezen egy normál állapotu bringáért, egy verseny allatt ez viszont el is uszik:D

Írta 2007. október 20. - 18:39

Írta 2007. október 20. - 10:45

Mellesleg el ne felejtsétek holnap Tatabánya Dh edzõnap, vasárnap verseny ha az idõ is kegyes lesz akkor nagyon jo verseny lesz ha nem akkor dagonya de a pálya kárpotol, mindenkit szeretettel várunk.
ha holnap meek (elvileg tervezem ha nem esik)
akkor idõmérõ elõtt még le lehet menni 2-3x a pályán, meg kicsit gyakorolni az ugratókat?
Írta 2007. október 20. - 08:23

És kíváncsi leszek arra a pályára.
a tavalyi nagy Útátugrónak 30 centis érkezõbe nem láttam értelmét, a többi része nagyonklafa volt, onantól lefelé.
"a kamikáze részeket lehessen kerülni, és akkor önként halnak meg a riderek"
Írta 2007. október 20. - 04:57

Írta 2007. október 20. - 04:36

Fabien Barel otthagyja a Kona-t és átigazul a Subaru-hoz. A találgatások szerint Lapierre bringán versenyzik majd a teljes egészében francia csapat (a fõ szponzor japán, de mindenki francia lesz a csapatban)
Írta 2007. október 19. - 21:11

Írta 2007. október 19. - 21:05

De tudod milért romlik a dh helyzete?Mert kényszerszerûen akar mindenki egyre jobb és jobb pályát csinálni és tény h nem igy kell.
Külföldre visszatérve ott sem a szél fujta oda a pálykat azok is nagyon sok éven át fejlõdtek h olyanok legyen amilyenek, meg ott azért vmivel nagyob brigád áll minden verseny mögött.
Írta 2007. október 19. - 20:50

Sztem félreértettél egy kicsit Lcs.
Lehet, de félreérthetõ volt. Nálatok még nem voltam, így nem tudom a Tiétek milyen, de Ádám dícsérte a tavalyit, neki pedig hiszek, mert hasonlóak az "igényeink" meg az ízlésünk a pályákkal kapcsolatban.
Amit írtam, azt 7 éves tapasztalat alapján írtam az általános tendenciáról, melybõl az utolsó 4 év csak egyre rosszabb lett.
Természetesen voltak/vannak jó pályák is, mégis egyre többen csak örömbringázunk külföldön, és az elit zöme is külföldre jár.
Én tisztelem minden lelkes versenyszervezõ szándékát, de a szándék sajnos kevés és itthon sokan összetévesztik a "nehéz" pályát az "életveszélyessel".
Így én már 3-4 szívás és felesleges leutazgatás után biztos nem adok ki a Pupák által is említett hétvégenkénti 15-20 ezer Ft-ot egy lutri verseny kedvéért, hogy jó esetben 1 nap 5 kört mehessek, miközben szétcseszõdik a bringa felszállításkor, amiért nagyon sokat dolgoztam.
Lehet nyugodtan megsértõdni (nem neked szól milan), meg vitatkozni a semmirõl, de ez az én véleményem / tapasztalatom, ennyi.
Írta 2007. október 19. - 19:47

Sztem - reálisan - nem ez a baj a szövetséggel.A szövetség is adja amit ad, mégis õ rosszfiú mert nem old meg minden problémát és csinál nemzeti sportot az extrémbringásokból.
Lecsapott a magyar MTB sport legkártékonyabb embereA baj sokrétû, túl sok rossz dolog történt az elmúlt években.

Írta 2007. október 19. - 19:47

Nálunk nem idiotára sikerült szakaszok vannak hanem egy természetes nyomvonal ami igaz h durva de ne mondja nekem senki h nincs ilyen külföldön.
És nem kamikaze nyomvonalat építettünk, mert mi is végig tudunk rajta menni meg más is aki itt volt és csak 3 ember kötött bele, a többi azt mondta h csak igy tovább, lehetne még durvább de az már tényleg életveszélyes lenne (mondjuk melyik komolyabb nyomvonal nem az).És az ilyen pályákkal nem csak nekünk de az a célunk h itthon is magasabb szintre emeljük a versenyeket.
Írta 2007. október 19. - 18:54

Sztem azon is érdemes elgondolkodni, hogy miért van az sok bringásnál, versenyzõnél, hogy egy-két hazai pályán elõfordul, hogy fél és nem ad be egy idiótára sikerült pályaszakaszt/elemet.Mondták nekünk h vkinek teljesithetetlen a pálya...Na erre mondom azt h az ilyen emberek miatt nem fejlõdik a sport, mert ugy áll hozzá hogy van egy bizinyos technikai szint amin jól érzi magát és nem tud és nem is akar továbblépni, pedig pont ez az a sprotád ahol a TECHNIKAI ÖNFEJLESZTÉSSEL NEM LEHET LEÁLLNI.
És ugyanez az ember bármelyik külföldi - akár VK pályán sem fél, iszonyat jót bringázik, 100x annyit fejlõdik, mint egy itthoni kamikaze pályán és ráadásul 1 napba belefér 15-20 kör (és nem 4-5 egy nap).
Én akkor döntöttem úgy, hogy nem erõltetem a hazai versenyeket, amikor fele annyi pénzbõl kijött 4x annyi bringázás ausztriában (és nem a "magas hegyek" az oka) . _Sajnos_ ez van, szerettem itthon versenyre járni, de nem találtam semmilyen nyomós indokot, hogy miért járjak továbbra is.
Írta 2007. október 19. - 16:09

Írta 2007. október 19. - 16:01

Ha azt veszem számításba, hogy egy hazai verseny ami mondjuk tõlünk 300-350 km-re van, ahhoz nekem már pénteken el kell mennem, az 2 nap ott alvással kajával nevezéssel, kb. 15-20 ezer Ft-ba kerül. Ha csak a környékünket nézem a szlovén, horvát, osztrák versenyek kb. hasonló távolságban és áron vannak
ha kocsival mész akkor amit emlitettél összeget a "köbö" 15-20 ezer forintot, csak tankra számold

Írta 2007. október 19. - 15:59

De sztem ha hátrébb olvasol ott írtam h hogyan lehet eljutni a pálya aljára onnan meg végig kijárt ösvény megy a pályáig és azon is.
Írta 2007. október 19. - 15:49

Írta 2007. október 19. - 15:21

A legfõbb sztem a sportágot kedvelõ és nézõk számának kicsinysége.
A Cross Cuontryban meg a Marathonban százszor több szponzor van mint a Downhillben és ezen kéne elsõdlegesen változtatni.
DE
Ahhoz h vki vmihez a pénzét adja ahhoz annak a vminek vonzania kel az embereket és ez a nézõközönség.
Mi most megcsináltuk a Tatabányai DH pályát kemény de lehetne még keményebb.
Mondták nekünk h vkinek teljesithetetlen a pálya...Na erre mondom azt h az ilyen emberek miatt nem fejlõdik a sport, mert ugy áll hozzá hogy van egy bizinyos technikai szint amin jól érzi magát és nem tud és nem is akar továbblépni, pedig pont ez az a sprotád ahol a TECHNIKAI ÖNFEJLESZTÉSSEL NEM LEHET LEÁLLNI.
Én ezt igy gondolom és sztem még nagyon sokan.
Aki nem az kicsit gondolkodjon el rajta h hol is tart valójában tudásban és akkor lehet veszekedni meg hasonlitgatni az idõket.
Ennyi a véleményem.
Írta 2007. október 19. - 14:08

Ha azt veszem számításba, hogy egy hazai verseny ami mondjuk tõlünk 300-350 km-re van, ahhoz nekem már pénteken el kell mennem, az 2 nap ott alvással kajával nevezéssel, kb. 15-20 ezer Ft-ba kerül. Ha csak a környékünket nézem a szlovén, horvát, osztrák versenyek kb. hasonló távolságban és áron vannak, ha úgy számolok, hogy csak a lejövetelek száma számít, akkor a külföldi versenyek nyernek a versenyen hétvégenkénti 10-11 menettel. Itthoni versenyeken idén úgy 8-9 kör volt a legtöbb és ez 2 napi bringázás. Ha úgy számolok hogy a lejövetelek árát nézem, akkor nem sokkal drágább egy külföldi, egy hazai versenytõl, a pálya nehézségét nem néztem.
Azt hiszem jövõre sok elite tényleg csak külföldön fog indulni. És meg is értem õket. Itthonra tök fölösleges egy 20 centit mozgó bringa, de a Európa, Világbajnokságot nem itthon rendezik, oda nem elég egy kis össztelós, vagy fél merev bringa, amivel lehet itthon bajnoknak lenni. Ha ott nem akar valaki nagyon hátul lenni kell a nagy bringa és kell nagybringás pályát látni, menni rajta sokat és persze edzeni sokat, olyan körülmények közt. De amíg itthon legalább egy kicsit sem hasonlóak a pályák amin menni kell, addig ki kell menni.
4x téren alakul a helyzet, ahogy hallottam a tokodi pálya elkészültével végre van itthon egy montis 4x pálya, a racinges 4x pálya az a gyõri és kész nincs több.
A csoki és olcsó versenyek jók, mert a fiatalok is meg tudnak ismerkedni a sporttal, de nincs hova tovább lépniük. Lehet hogy tehetséges, de ha a családja nem tudja anyagilag segíteni,ma senki sem áll mellé, ez a sport le van szarva.
A baj sokrétû, túl sok rossz dolog történt az elmúlt években.
Írta 2007. október 19. - 13:27

A csoki kupáké a jövõ!
De egy Bükkzsérci vagy Bükkszenti ob-val kiegyeznék mert szerintem kis hazánkban még ezek a pályák elég élvezetesek ,nehezek és technikásak!!!
Szerintem egy ob pályán alap hogy a legnehezebb pélya legyen ami van!!
Felszállítás van a pálí végig jó szóval semmi problem!!
Sztem!!