Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

DH/4X/DS versenyek

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11827 hozzászólás a témában

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

mert megvolt a jó pálya csak a sok nagyképû millió fölötti értékû bringáját fényezõ emberke kijelentette hogy teljesíthetetlen.

nemtudom, lehet, hogy el lehetne inkább gondolkodni olyanok véleményén, akik évek óta ûzik ezt a sportot, fõleg, ha többen is ugyanazt mondják, akármilyen unszimpatikus zsírmillerek :icon_roll

...vmelyik pályaéptõ brigád belerak tényleges értelemben vett durva részeket akkor meg van szolva.

nem attól durva egy pálya, hogy benne van egy szakadék, amit vagy beadsz, vagy meghalsz - attól csak veszélyes.
az értelmetlen vagy életveszélyes megoldások és a nehéz pálya között jó lenne már lassan tudni különbséget tenni

egyébként jártál már külföldi pályán?

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

emlékszem. talán te is, hogy mennyit vitáztam akkor a szöv. elnökével, itt a fórumon. asszem még mindig ott ül a székében.

Igen, igen :/

milan89ers

milan89ers

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás
Nekem, mint sima versenyzõnek a szervezéshez túlzott hozzáértésem nincs csak sima véleményt tudok mondani de sztem nem hülyeség.

Kicsit régebbre visszanyúlva a pályákról szólnék. Sztem ha nincs is meg a megfelelõ adottság akkor is lehet jó pályát építeni. És a jó pálya vmilyen szinten a versenyzõk elégedettségével jár és ez maga után onhatja a jókedvet is. Mondjuk ennek pont a mi tatabányai versenyünkön montunk ellent vmilyen szinten, mert megvolt a jó pálya csak a sok nagyképû millió fölötti értékû bringáját fényezõ emberke kijelentette hogy teljesíthetetlen. Kérdem én, mért volt rá mégis képes pár mereves titán akiknek még sokat jelent a sport és igenis akarnak vele valahova jutni? És ez kérem azért van mert benükk van a lelkesedés és elsõ nekik a teljesítésvágy és csak utána szolnak egy szót is, de ha nem is megy neki akkor sem feltétlen fikázni kezd, hanem elõszõr magában keresi a hibát, hogy miért nem tudja megcsinálni.

Ja és a másik dolog ami sztem nagyon szemet szúr:
-sokan nagyon fikázzák a pályákat külföldiekre utalva, jó persze itthon nem valószínû hogy lesznek olyan kemény pályák mint kint és ha vmelyik pályaéptõ brigád belerak tényleges értelemben vett durva részeket akkor meg van szolva.
Na most én nekem ne adja be senki, hogy ha valaki itthon nem tud magával mit kezdeni a pályákon akkor nem hiszem el mert nagyjából fizikai lehetetlenség hogy külföldön jobban menjen.

Ez az én véleményem ha esetleg kihagytam vmi ugyis a téma során eszmbe jut.
The best part of racing: the adrenalin rush...

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
exxpert: a magyarszéki riderek a helyi iskola és óvoda számára ajánlották fel a bevételt.

Zsolo: emlékszem. talán te is, hogy mennyit vitáztam akkor a szöv. elnökével, itt a fórumon. asszem még mindig ott ül a székében.

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.288 hozzászólás
Az nem lehetne egy járható út, ha felkarolnánk egy olyan dolog/személy ügyét, akinek/aminek a helyzete, még a mienknél (kerékpárosok) is rosszabb? Gondolok itt pl. arra, hogy minden versenyen a nevezési díjak x százalékával, ill. még privát adományokkal a helyszínen támogathatnánk pl: egy gyermekkórházat, vagy bármi hasonló jellegû dolgot/személyt. Természetesen ez csak egy példa, de valami hasonló dologgal talán jobban figyelne ránk a média, és ezáltal nemcsak saját magunkat reklámozhatnánk, hanem felvállalnánk egy olyan dolgot, amit amúgy is sajnos csak az emberek összefogásával érhetünk el.
Én nem vagyok versenyszervezõ, nem tudom hogy mennek ezek a dolgok, ez csak egy puszta ötlet.

[highlight] The bike way of life [/highlight]

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

tv: egy-két évvel ezelõtt a sport tv mountain bike mûsort indított. minden adásban volt cc, maraton. dh, 4x nem. azért nem, mert a szponzor, aki a cc futamokat támogatta adta a pénzt a tv-s megjelenésre. kérdem, tárgyalt akkor valaki a lejtõzõs szakágakról? nem hiszem.

Ez volt az egyik ok amiért felálltam anno.

A szükséges infó (szöveg és képek) át lett adva az ismertetõ mégsem készült el azóta. Ráadásul az ominózus szerzõdésekben következetesen MTB sport volt megjelölve, amik itt az XCO és XCM szakokat jelentették - semmi mást!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

pl.: valaki emlékszik még amikor a gyerek átugratta a Tour De France mezõnyét? .

ja, emléxünk dave watson vót

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
Bocs Pupák, de nagy hülyeséget mondasz. a rendezvények,és azok komolysága egyáltalán nem a pályák keménységi fokától függ. attól, hogy egy pálya kemény, még nem lesz jó a verseny. pl. Tokod lájtos pálya, mégis a legnépszerûbb verseny. sajnos vannak egy páran, akik egyszer látnak egy külföldi pályát, aztán Magyarország egybõl kevés lesz nekik. az itthoni pályákon is a leggyorsabb nyer. de elmehetünk odáig, hogy mint a hazai snowboard és síbajnokság, külföldi versenyeken elért eredmények számítsanak. baromság lenne. most sem támogatom, hogy a külföldi eredmények a legkisebb mértékben beszámítsanak az összetettbe. így a csorók sosem fognak elõre jutni. de emlékszem én a sokat emlegetett sátoraljaújhelyi versenyre, ahol mindenki megfogadta, hogy soha többet oda nem megy. hol is van annak a versenynek most a szervezõje?

nézzük meg Angliát. egy-két kemény pályájuk van, aztán mégis van bajnokság, meg jó néhány világklasszis. de a világ egyik legnépszerûbb versenye a Sea Otter, olyan dh pályán megy, amihez képest a pécsi is megállja a helyét. mégis még a nagymenõk is elindulnak rajta, holott nem számít bele semmibe.

persze, hozzuk vissza a régi pályákat. pl. Szilvásvárad. nekem is az egyik kedvencem volt. milyen referenciákkal - és fõleg ki - fog leülni a polgármesterrel, hogy támogassa? itt bevághatnám a néhánnyal ezelõtti hozzászólásomat, hogy mi kell ehhez.

a jobban szervezett országokban pedig megvan a versenynaptár októberben.nekünk pedig nem kell alkalmazkodni semmi máshoz, mint a világversenyekhez. aki magyar bajnok, válogatott akar lenni, az a magyar bajnokságban bizonyítson.

az szintén hülyeség, hogy egy szponzornak nem éri meg 50 fõs rendezvényt támogatni. a boxot is csak ketten játszák, mégis milliók nézik a tv-ben. egyszer egy hiradóba vagy fókusz/aktívba bekerülni hasonló nézettséget produkál. ehhez pedig némi extremitás elég.

tv: egy-két évvel ezelõtt a sport tv mountain bike mûsort indított. minden adásban volt cc, maraton. dh, 4x nem. azért nem, mert a szponzor, aki a cc futamokat támogatta adta a pénzt a tv-s megjelenésre. kérdem, tárgyalt akkor valaki a lejtõzõs szakágakról? nem hiszem. a nézõ pedig látott néhány cicanacis bringást, akik elindultak, aztán tolták, aztán lassan tekertek felfelé... és nem bántani akarom a cc-t. annak a tömegbázisban van az ereje, a dh-4x viszont médiabarát. csak foglalkozni kéne vele...
pl.: valaki emlékszik még amikor a gyerek átugratta a Tour De France mezõnyét? szerintetek saját ötlete volt? a cucc ami rajta volt, meg a bringa, amin ült valszeg elég nagy ismertségre tett szert, mivel egy hétig minden sportcsatorna ezt ismételte.

kezdem meddõnek érezni a vitát.

punkbiker

punkbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 569 hozzászólás

Egy nyamvadt 4x versenyre 4000 ft?
akkor már csak a biztos befutóknak éri meg elindulni

Hát szerintem az élmény,társaság és az ott szerezhetõ tapasztalat megéri ezt a 4000ft-ot

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

Ha a te ezt pénzért csinálod, még akkor sem :/

Demon

Demon

törzsvendég

• fórumtag
  • 314 hozzászólás
Nemtom ezt most mire mondjátok mer Mo-n nincsemek olyan ideális helyek DH és 4x pályáknak
amennyire én tudom a 4x pályának is leejteni is kell
DH pályának pedig télleg nagyon leejtõs terep kell abban padig hiányt szenvedünk
Taposd a pedált és hallgass metált
eladó cuccok

Demon

Demon

törzsvendég

• fórumtag
  • 314 hozzászólás

3000 ÉS 4000FT KÖZT VAN!!

Egy nyamvadt 4x versenyre 4000 ft?
Taposd a pedált és hallgass metált
eladó cuccok

punkbiker

punkbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 569 hozzászólás
Ahogy Pupák mondta ténleg jobb lenne visszahozni a régi nagy pályákat!!
Szerintem azt embereknek is nagyobb kedve lenne ezeken a helyeken versenyezni mert elõjönnek a régi emlékek hogy húú de jó volt azon a pályán versenyezni stb..így legalább szívesen jönnének azokra a helyekre versenyezni!!
Meg régebben komolyabban vették a pályák szintjét is,most a pályák nehézségére gondolok!!Nem mint a mai pályák amik szinte cc jellegûek!
Ilyenkor mikor leszólják a pályákat mindig jön a válasz hogy nincs jobb!!
A fenéket nincs,ott vannak a régebbi MK pályák!!!

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.333 hozzászólás
sziasztok, olvasgatom a TÉMÁT.

egy pár dolog felmerült bennem:

1. a környezõ országokban, vannak ilyen jellegû problémák, a versenyek körül? vagy voltak? mert ha pl a szlovák szövetség gyerekkorában ily módon botladozott, megkérdezheztnénk hogyan nõttek ki belõle. Szóval ha nem tudjuk megoldani nem szégyen segítséget kérni. Ha van valakinek rálátása a külföldi rendszerek mûködésére az írhatna valamit. az nem érdekel hogy most hol tartanak, és mennyire jók, hanem az út amin eljutottak oda ahol vannak.

2. 4X- hoz megfelelõ terepviszonyaink vannak, a kis srácoknak is töredékébõl kijön egy 4X gép mint egy DH, és nem feltétlen jelent nagy elõnyt a csúcstechnika. talán látványosabb, abból a szempontból hogy kissebb helyen tekergõzik a pálya, jobban belátható, mint a DH, így közvetíteni is jobb lenne :D

3. hivatásos vezetõség kellene, kevés az olyan lekiismeretes, elkötelezett ember aki ingyen is megcsinálja a munkát rendesen.

4 :D jólenne ha egy bizonyos nehézségi szint alá nem mennének a MK OB pályák, és nem nevettetnénk ki magunkat XC pályákkal, ebben egyetértek Pupákkal.

megyek meginni a kávét, hogy felébredjek az álmodozásból.

Nagy_Dani02

Nagy_Dani02

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás
Hali!

A Rocsi által felvetett dolog, nagyon jó. Csak egy óriási probléma van, nincs pálya. Bocs Rocsi és Béla, de ez fájdalmas lesz és pont tõlem, de ma magyarországon 1 pályáról tudok ami súrolja az MK szintet és az a Bükkszentkereszti. Sem a pécsi, semi a többi bükki pálya nem az a szint. Ha belegondolok erre nem igazán lehet építeni. Vissza kéne hozni azokat a pályákat a versenysorozatba, amiknek ott lenne a helye pl, Szilvásvárad, Sátoraljaújhely, Bagolyírtás, Kõszeg. Ha nem a helyi bringások szerveznék, akkor is, ehhez pedig pénz kell és egy profi gárda, aki ezt csinálja, szervez.
A másik ok az az októberi versenynaptár. Amíg a környezõ országok versenynaptára el nem készül és az azokba szereplõ közeli versenyek -amik magyarok által nagy létszámban látogatottak- addig itthon nem csinálhatunk versenynaptárt. Ennek az oka egyszerû, az utóbbi évek sajnálatos eseményei miatt az itthoni versenyzõk szívesebben mennek ezekre a versenyekre, mint az ugyanakkor rendezett haza versenyre. Így az itthoni nem túl nagy versenyzõi létszámot még jobban megosztjuk. És egy szponzor nem szívesen veszi hogy 50 embernek hirdetünk versenyt, abban neki semmi jó nincs.
Az a baj, hogy amit Rocsi mond az pofon egyszerû, de aki soha nem látott a színfalak mögé az el sem tudja képzelni, milyen sok dologra kell figyelni egy itthoni versenynaptár összeállításánál.
FanatiX

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás

Mert mehetne az Aktívban Molnár Anikó mellmûtéte helyett a Downhill OB összefoglalója. Tett vki érte bármit is? mindegy... Le a kalappal a pécsiek elõtt,hogy bevállaltak egy szezonra 3 országos kaliberû versenyt. Aki rendezett már versenyt, az tudja hogy nem egyszerû megoldani,hogy minden flottul menjen,akár anyagilag, akár technikailag. Lehet,hogy elég lett volna 2-t betervezni, több idõ marad 1 versenyre és több pénz is.

De lehetne az Aktívban. az a baj, hogy anikó bejelenti jóval a mellmûtétje elõtt, hogy mi is lesz. ekkor az aktív aláír vele egy szerzõdést, ami szerint, ha mégsem csináltatja meg a csecseit, vagy mégsem engedi be a kamerákat, akkor ennyi meg ennyi pénzt kell, hogy fizessen az aktívnak.
namármost. hány versenyszervezõ fog egy ilyen szerzõdést aláírni? vagy visszatérve a szövetséghez. ha idén sikerült volna egy szponzort találni a rajtszámra, akkor az tuti beperelt volna bennünket, mert a szövetség nem tudta lejuttatni a rajtszámokat az Ob-ra.

ahhoz, hogy eséllyel jelentkezzünk szponzoroknál, az kell, hogy októberben meg legyen a jövõ évi versenynaptár. az abban szereplõ versenyek szervezõinek vállalnia kell azt, hogy ha mégsem csinálják meg a versenyt, akkor azért anyagi felelõsségel tartoznak. ezen felül minden, a szponzor által elõírt szolgáltatást pontosan úgy kell megcsinálni, ahogy le van írva (ott, és akkora felületben látszódjon, ahogy leírtuk stb.)

számottevõ összeget pedig csak akkor fog egy cég akármilyen szponzorációra költeni, ha abban valamilyen értéket lát a maga számára. hogy ez image, vagy pénzbeni megtérülés, tökmindegy.

tehát a sorrend:

1. Megtervezett versenynaptár
2. Szerzõdés a médiákkal, akik a versenyekrõl bármilyen infót fognak nyújtani
3. Elõbbi kettõvel el lehet kezdeni szponzorokat nyûjteni.

Tudom, egyszerûnek hangzik.
amíg senki nem felel semmiért, addig ez sosem fog mûködni. de felelõsséget ingyen vállalni senki nem fog.

amíg az alapok hiányoznak, addig felesleges bármi másban is törni a fejünket.

punkbiker

punkbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 569 hozzászólás
Oks kössz az infókat!!!!
Akkor légyszi írd majd meg mikor lessz csoki kupa!!!!

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
Igen, voltam. Hivatalos, nagy verseny nem valószínû, hogy lesz, de egy csoki (ez a soprniaknál sört jelent:-)) futam valószínûleg lesz.

A pálya versenyezhetõ, bár még sok terv van. Egyelõre nagyon/túl gyors, ami egyrészt kissé veszélyes, másrészt néhány hoszabb egyenesben meg unalmas, mert egyszerûen csak tekersz és tépsz 50-nel. Már ha ez unalmas. Pár szakasz viszont nagyon ötletes és trükkös.

Van legalább 4 épített, sáncszerû eldobó, egy mini útátugrás, kb. ugyanennyi döntött kanyar. Most épül egy 5 méteres asztal is 2,5 méteres érkezõvel és eldobóval (a faanyag már a pályán).

Szóval szerintem jövõre nagyon élvezetes kis pálya lesz, amelyben mindenbõl lesz egy kevés, és mindenki által teljesíthetõ lesz.

Ha valami érdemi hír, meg változás lesz, akkor azt itt majd jelezzük.

punkbiker

punkbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 569 hozzászólás
Hello!!!
Ténleg Ádám mondtad hogy mész Sopronba.
Aztán mi helyzet beszéltél a fiukkal lessz vmi. verseny jövõre a soproni dh pályán??

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

mindig mindent magadra veszel

Bocsánat, igazad van.