mért, mit lehet tenni ez ellen?
le vannak szarva a bringások..sõt az extrémekkel még ellenszenvet is érzek. meg azért idegesítõ hogy emiatt nem lehetnek pl jobb ugratók a hegyen mert lebontják. vagy pl emiatt nem is lehet verseny a janihegyen.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

DH/4X/DS versenyek
Indította
Major
, 2004. január 04. 13:02
Írta 2007. december 04. - 22:19

Írta 2007. december 04. - 22:00

sztem ha a k***g zöldek
azt a jelzõt gondold át még egyszer
Mellesleg meg sírni hogy mekkora szarok a törvények, meg milyen geci ország a legkönyebb……ez mondjuk vonatkozik a cc-sekre is. Amig mindenki csak sír de senki nem tesz senkit mi a fasztól várja a változást bárki is.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2007. december 04. - 21:45

Messor: emellett újra végigolvasva a postodat, van igazságtartalma.
Csak onnantól kezdve hogy a fogast használók több mint 90%a nem azonos azokkal, akik a magyar versenysportban legalábbis minimálisan résztvesznek.
Sõt, közük sincs hozzá, és ha jól sejtem ismered is mi történik arrafelé, így közel lehetetlennek tartom azt, amit írsz.
Ez maximum a megszervezett versenyek helyén elképzelhetõ, lásd redbullos megmozdulások kint -- bárhol engedélyt kaptak, ahol eredetivé alakították vissza a helyszínt. (mekkora esélyét látta akár itthon is pl egy metrós versenynek?)
Csak onnantól kezdve hogy a fogast használók több mint 90%a nem azonos azokkal, akik a magyar versenysportban legalábbis minimálisan résztvesznek.
Sõt, közük sincs hozzá, és ha jól sejtem ismered is mi történik arrafelé, így közel lehetetlennek tartom azt, amit írsz.
Ez maximum a megszervezett versenyek helyén elképzelhetõ, lásd redbullos megmozdulások kint -- bárhol engedélyt kaptak, ahol eredetivé alakították vissza a helyszínt. (mekkora esélyét látta akár itthon is pl egy metrós versenynek?)

Írta 2007. december 04. - 21:44

Én is kijárok enek ellenére ugyan ugy.Nem azt mondtam hogy hagya abba mindenki,hanem azt probáltam kifejteni hogy valahogy kompromisszumot kell kötni.
Írta 2007. december 04. - 21:20

Komolyan a budapesti bringások a hibásak mindenért?Pont errõl a felfogásrólbeszéltem
Majd 5 évig abbahagyja minden bringás (nem csak extrém) a sportot, hogy megmutassa - betartják a szabályokat!
És akkor kapunk egy ösvényt. (hehe lol)
Pupák, Messor: környéketeken tényleg szabad az erdõben bringázni?
Nem hinném...
Daci építeni nem kell.
Pont ez a lényeg, építeni ott szabad, ahol van rá engedély.
És nem fikázni, beletörõdni ebbe sajnos, így lehetne azt a békés együttélést megtartani, ami eddig - ráfogom - volt.
Ezért sem értem Messor, és Pupák mire gondol hirtelen.
Illetve Messor: remélem Te sem vagy a jános hegyen, hisz akkor magadról beszélsz.
Írta 2007. december 04. - 20:27

sztem ha a k***g zöldek nem nem bontanák le azt amit építenek itt bp-en akkor lenne itt is rendes pálya, mert sztem nincsenek rossz adottságai a jánoshegynek, leszámítva azt h rövidek a pályák.
sztem nem a ridereken múlik h nincs profi pálya a jánoson, csak úgy minek építsenek, ha úgyis le lesznek bontva?
sztem nem a ridereken múlik h nincs profi pálya a jánoson, csak úgy minek építsenek, ha úgyis le lesznek bontva?
Írta 2007. december 04. - 11:31

Sajnos ez a felfogás megy már egy pár éve. A fõvárosiak beleszarnak, de soha sem fognak így fix pályát kapni.
Vidéken meg a kicsit visszamaradott vezetõkkel van baj, akik teljesen elzárkóznak az ilyen stílusú sportoktól. Mondjuk ennek a törvényi szabályozás is az oka, ugyanis ha egy kijelölt pályán verseny közben megsérül, akkor a károsultnak lehetõsége van beperelni akár az erdészetet is, hiába iratatják vele alá, hogy saját felelõségére indul a versenyen. Ezért is nem nagyon akarnak engedélyeket adni. Félnek az ilyen esetektõl.
Vidéken meg a kicsit visszamaradott vezetõkkel van baj, akik teljesen elzárkóznak az ilyen stílusú sportoktól. Mondjuk ennek a törvényi szabályozás is az oka, ugyanis ha egy kijelölt pályán verseny közben megsérül, akkor a károsultnak lehetõsége van beperelni akár az erdészetet is, hiába iratatják vele alá, hogy saját felelõségére indul a versenyen. Ezért is nem nagyon akarnak engedélyeket adni. Félnek az ilyen esetektõl.
FanatiX
Írta 2007. december 03. - 15:20

sosem volt szabad
legalábbis igen régóta.
sõt szinte semelyik erdõben sem, szal feleselges megint a lázadás
amíg az erdész le nem lõ, addig nincs gond.
Versenyeken meg majd a szervezõség elitézni amit el kell.
Pont errõl a felfogásrólbeszéltem
Írta 2007. december 03. - 14:24

Mennyire naív vagy (tisztelet a kivételnek).Versenyeken meg majd a szervezõség elitézni amit el kell.
Írta 2007. december 03. - 14:21

sosem volt szabad
legalábbis igen régóta.

Írta 2007. december 03. - 13:34

jánoshegyen nem úgy volt h kezdetektõl ki voltak tiltva a dh-sok?
bár én leszarom hogy ki vagyok tiltva ott fogok bicózni és kész. eddig nem volt belõle problémám mint ahogy másoknak sem, szal elvileg papíron illegális a dolog, valójában mindneki leszarja.
persze jobb lenne ha legális lenne a dolog mert lehetne ugratókat építeni a pályákra, addig marad az a pár ami van (pl kápolna sísánc stb) de szerencsére egyre több bike prk épül ahol lehet gyakorolni az ugrálást is.
a dh pályának meg nem az a lényege hogy a járhatatlannak tûnõ helyeken le lehessen menni úgy h élvezze az ember? sztem van pár élvezhetõ pálya azért, pl no comment, sziklakert, libegõ, tündér.
jótudom h divat fikázni a jánoshegyi pályákat mert messze nem tökéletesek, de azért aki itt bicózik el tud jutni egy bizonyos szintre, ha tényleg bicózik és nem csak gizdul a fogasnál.
a dh versenyekhez még nem értek, mindenesetre jövõre szeretnék rendszeres induló lenni.
bár én leszarom hogy ki vagyok tiltva ott fogok bicózni és kész. eddig nem volt belõle problémám mint ahogy másoknak sem, szal elvileg papíron illegális a dolog, valójában mindneki leszarja.
persze jobb lenne ha legális lenne a dolog mert lehetne ugratókat építeni a pályákra, addig marad az a pár ami van (pl kápolna sísánc stb) de szerencsére egyre több bike prk épül ahol lehet gyakorolni az ugrálást is.
a dh pályának meg nem az a lényege hogy a járhatatlannak tûnõ helyeken le lehessen menni úgy h élvezze az ember? sztem van pár élvezhetõ pálya azért, pl no comment, sziklakert, libegõ, tündér.
jótudom h divat fikázni a jánoshegyi pályákat mert messze nem tökéletesek, de azért aki itt bicózik el tud jutni egy bizonyos szintre, ha tényleg bicózik és nem csak gizdul a fogasnál.
a dh versenyekhez még nem értek, mindenesetre jövõre szeretnék rendszeres induló lenni.
Írta 2007. december 03. - 13:33

nem nagyon tilthatták ki mivel kevés kivétellel eddig sem volt legális erdõterületen kerékpárolni ,-sem cc dem dh sem egyéb mûfaj- a törvény szerint....Mi ez a "János-hegyrõl kitiltották a dhsokat" dolog?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Írta 2007. december 03. - 13:03

Idén nyáron jött ez a rendelet vagy micsoda.Mondjuk megértem õket,de csak részben.Mi ez a "János-hegyrõl kitiltották a dhsokat" dolog?
Amiben egyet értek velük hogy tényleg nagyon szét van baszva az erdõ sok helyen,pont amilyat mert a mai dh-sok csak mennek a pályákon de szarnak rá hogy milyen a pálya és ezzel sajna iszonyat rombolás kelletkezik.Nem tudom nézted e mostanság a Libegõ közepén a pálya végét ahol kivágodik az ember az aszfaltra.Jelenleg sajna szó szerint.engem igen csak meglepett mikor megláttam,a utolso 2-4 méter teljesen megszünt létezni azon a szakaszon.
És még van jó pár ilyen hely ami annak idején pályának volt hivható,de manapság inkább nevezném egy rakás sz...nak.
Itt kénne kezdeni az összefogást,hogy rendben tartani a pályákat.Én annak idején még versenyeztem is a jános hegyen aztán ezek a versenyek elmaradtak valamiért.
Kint írországban a dublin megyében lévõ pályákat heti szinten felváltva tartják karban a versenyzõk,legyen az profi v amatõr.Átlag heti 3 napot kötelezõ ilyen társadalmi munkában részt venni,és abszolut nem balhéznak a közegek hogy ott versenyeznek az emberek.Mi több kijelölt dh-s pályák vannak ahol az turisták nem flangálnak mint itt az országban.
Itthon el kéne érni ezt a változást,sokat jelentene a magyar hegyikerékpáros életben ez a megmozdulás.
Csak sajna a magyar mentalitás az...na jó ezt inkább nem fejtem ki.
Ezért is kértem az elõzõ nagyobb bejegyzésembe,hogy aki ugy gondolja hogy a magyar Dh,freeride,4x és hasonló dolgokért tud vagy szeretene esetleg akar tenni az igen is jelentkezen és fogjunk össze.
Akik a versenyeket tartják ország szerte nekik is össze kéne tartani nem széthuzzni meg egymásnak keresztbe tenni.
Itt kezdõdnek az alapvetõ problémák.
Igazság szerint én szeretnék újra itthon versenyezni,legalábbis azt a pár évem ami még vissza van a versenyzésbõl.Esetleg még az is szoba jöhet hogy alapitok egy saját csapatott.
Visszatérve eredeti témánkhoz.Aki ugy gondolja hogy hajandó egy ilyen nagy kaliberû összefogáshoz az kérem jelleze.
Mondom szerintem nem lehettelen.
Esetlegesen aki tudja azon egyesületek címét,elérhetõségét,csapatvezetõ nevét akik versenyeket rendeznek kérem küldje el nekem.Aztán megpropálok valamit tenni,legalábbis elkezdem.
Írta 2007. december 03. - 12:42

Írta 2007. december 03. - 12:00

Akkor legalább a sötét zöldek marhára fognak örülni, az ultra veszélyes kerékpáros állatfajt, sikerült kiírtani. Vagy az a maradék egyed már nemrombolja az õ szent zöldjüket. De remélema vaddisznóknak is szólnak ne túrjanak már olyan nagy dagonyákat,meg ne a védet növények között tegyék ezt. Habár erre már itt szekszárdon is figyeltünk. De ez se számított, mert megmondták nekünk az erdõ nem arra való, hogy én ott biciklizzek.
FanatiX
Írta 2007. december 03. - 10:44

A másik hogy 50 év múlva nem lesznek pályák már a karbantartás hiánya miatt.
Írta 2007. december 03. - 10:40

Írta 2007. december 03. - 09:09

Messor
Már elkéstél tavaly volt egy ilyen irányú egyesület össze hívás, és mint mondtad, itthon nincs összetartás. Mindenki védi a versenyét. Sõt jövõ évi versenyekre lett volna egy remek kis ötlet, de helyi szervezõk érdektelensége miatt nagyon úgy néz ki ebbõl sem lesz semmi. Szóval mehetsz vissza Írországig, ha összetartást akarsz látni. Ez nekünk még nem megy. Majd talán egy 50 év múlva.
Már elkéstél tavaly volt egy ilyen irányú egyesület össze hívás, és mint mondtad, itthon nincs összetartás. Mindenki védi a versenyét. Sõt jövõ évi versenyekre lett volna egy remek kis ötlet, de helyi szervezõk érdektelensége miatt nagyon úgy néz ki ebbõl sem lesz semmi. Szóval mehetsz vissza Írországig, ha összetartást akarsz látni. Ez nekünk még nem megy. Majd talán egy 50 év múlva.
FanatiX
Írta 2007. december 03. - 02:07

Lenne még egy kérdésem.Valaki nem tudja honnan lehetne letölteni a NWD 8. részét?
Írta 2007. december 03. - 02:04

Szevasztok!
Ahogy elnézem itt a fórumot ,úgy tûnik a magyarországi "hegyikerékpáros" mûfaj lassan leáldozik.Sajnos:(
Én már lassan 15 éve versenyzek és az elsõk közt voltam annak idején akik a pályák nagy részét épitették itt az országban.
Pár napja jöttem haza írországból és azzal a rossz hirel fogadtak ismerõsökhogy a János hegyrõl és környékérõl ki lettek tiltva a Dh-sok.Na most ebben az a vicc hogy rengeteg ösvényt az öreg dh-sok jártak ki épitettek és anno karban tarttotak,amit a mai bringások sajna nem tesznek és egy két pálya (szinte az összes) iszonyuan borzalmas állapotban van.
És ami a legrosszabb az egészben hogy mindenki külfödre jár már ki emiatt.Jó mondjuk kint elõnyõsen jobb pályák vannak, ez tény és segitõ készebbek.
Lehetne gy olyan megoldást össze hozni,hogy mondjuk összetartás (ami sajna a magyarok 90%-ra nem jellemzõ) és ez saját tapasztalatból mondom.És közös erõvel kivivni azt hogy minden pályán tudjunk versenyt rendezni.Persze ehhez kompromisszumokat kell kötni.
Pl.:Szilvásváradon a korroziora fogják,ez tény sajna a a kerekek a fékezéseknél igen szépen tudják bontania talajt,de egy turista 100-szor akkora pusztitást végez az természetbe mint 50 dh-s egy átkozott versenyen ami után karba lehet tartani az pályát ill erdõt amerre megy az ösvény.
A másik fõ probléma hogy magyarországon kevés a komoly egyesület,akivel szoba állnának a illetékes hatóságok egy verseny megrendezése véget.
Hogy õsszinte legyek én is kimentem külfödre versenyezni,jelenleg egy dublini csapat tagja vagyok.És sokkal nagyobb kint az összetartás mint idehaza.
Én pl szívesen összehoznák egy találkozott az összes egyesülettel vagy emberrel akik ide haza rendezik a versenyeket és úgy kénne lebeszélni merre és hogyan lehetne megoldani a versenyeket idehaza esetlegesen környezö országokban.
Aki úgy gondolja szívesen benne lennne egy ilyen jellegû megmozdulásban az kérem jellezze és tartsunk össze.
"Lehetetlen nincs csak tehetetlen"
Ahogy elnézem itt a fórumot ,úgy tûnik a magyarországi "hegyikerékpáros" mûfaj lassan leáldozik.Sajnos:(
Én már lassan 15 éve versenyzek és az elsõk közt voltam annak idején akik a pályák nagy részét épitették itt az országban.
Pár napja jöttem haza írországból és azzal a rossz hirel fogadtak ismerõsökhogy a János hegyrõl és környékérõl ki lettek tiltva a Dh-sok.Na most ebben az a vicc hogy rengeteg ösvényt az öreg dh-sok jártak ki épitettek és anno karban tarttotak,amit a mai bringások sajna nem tesznek és egy két pálya (szinte az összes) iszonyuan borzalmas állapotban van.
És ami a legrosszabb az egészben hogy mindenki külfödre jár már ki emiatt.Jó mondjuk kint elõnyõsen jobb pályák vannak, ez tény és segitõ készebbek.
Lehetne gy olyan megoldást össze hozni,hogy mondjuk összetartás (ami sajna a magyarok 90%-ra nem jellemzõ) és ez saját tapasztalatból mondom.És közös erõvel kivivni azt hogy minden pályán tudjunk versenyt rendezni.Persze ehhez kompromisszumokat kell kötni.
Pl.:Szilvásváradon a korroziora fogják,ez tény sajna a a kerekek a fékezéseknél igen szépen tudják bontania talajt,de egy turista 100-szor akkora pusztitást végez az természetbe mint 50 dh-s egy átkozott versenyen ami után karba lehet tartani az pályát ill erdõt amerre megy az ösvény.
A másik fõ probléma hogy magyarországon kevés a komoly egyesület,akivel szoba állnának a illetékes hatóságok egy verseny megrendezése véget.
Hogy õsszinte legyek én is kimentem külfödre versenyezni,jelenleg egy dublini csapat tagja vagyok.És sokkal nagyobb kint az összetartás mint idehaza.
Én pl szívesen összehoznák egy találkozott az összes egyesülettel vagy emberrel akik ide haza rendezik a versenyeket és úgy kénne lebeszélni merre és hogyan lehetne megoldani a versenyeket idehaza esetlegesen környezö országokban.
Aki úgy gondolja szívesen benne lennne egy ilyen jellegû megmozdulásban az kérem jellezze és tartsunk össze.
"Lehetetlen nincs csak tehetetlen"