Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

DH/4X/DS versenyek

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11827 hozzászólás a témában

jakesz

jakesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 249 hozzászólás

kõszegi dh pályáról mit lehet tudni? a szerdán arra járok, akkor meg tudom nézni?

Csörgess meg és meg tudod nézni. Kint leszünk és dolgozunk 1000-el.

milan89ers

milan89ers

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás
a tavalyi versenypályákhoz közül melyikre fog hasonlitani leginkább ?

mert hallottunk már mindent és sztem igy egyszerûbb a viszonyitás
The best part of racing: the adrenalin rush...

jakesz

jakesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 249 hozzászólás

A pálya talaja milyen lesz?

Remélhetõleg száraz, itt ott köves gyökeres erdei talaj.

Mennyire lesz tachnikás?

Amennyire csak lehet. :) Lesz benne ugrató. Ha rajtam múlik, akkor iszonyat nagy. :D

Én asszem tavalyelõtt, vagy az az elõti évben voltam a versenyen. Akkor egy patakoz közeli helyen volt a cél, a célterülettõl kicsit lejjebb valami north-shore szerûségek voltak. Na ahhoz a pályához képest milyen lesz, esetleg ugyanaz lesz?

Nem ott lesz és meredekebb.

Kérdésem még, hogy milyen helyen lesz a versenyközpont? Az érdekelne, hogy tudunk-e sátrazni, ill. lesz-e valami tisztálkodási lehetõség, esetleg van kemping, ilyesmi?

A belvárosban lesz a versenyközpont. Ha jók az értesületlenségeim, akkor a honlapon lesz egy térkép is, ami elkalauzol benneteket. Sátorozási lehetõség nincs. Egy iskola tornatermében és kollégiumi szobáiban foglaltunk csillió millió helyet, amit majd a nevezésnél tudsz kérni.

Üdv!

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás

Kicsit késve irom,csak bicóztam:D SZal aki nemtudná Gee Atherton nyerte a vb-t mer samhill elesett(3. lett) az uccsó kanyarba, igy fél másodpercel maradt le Steve Peat-tõl aki második lett.
Elég szoros volt. Magyarok is jól mentek

ja, igazságtalan egy vb volt... peaty 4. vb ezüstjét szerezte dh-ban. graves simán nyerte volna a 4X-t idén is. tavaly egy defekt miatt, idén pedig deldycke idiótasága miatt nem nyert...

kolin

kolin

törzsvendég

• fórumtag
  • 358 hozzászólás
t@arpi!

A pálya talaja milyen lesz? Mennyire lesz tachnikás? Én asszem tavalyelõtt, vagy az az elõti évben voltam a versenyen. Akkor egy patakoz közeli helyen volt a cél, a célterülettõl kicsit lejjebb valami north-shore szerûségek voltak. Na ahhoz a pályához képest milyen lesz, esetleg ugyanaz lesz?
Kérdésem még, hogy milyen helyen lesz a versenyközpont? Az érdekelne, hogy tudunk-e sátrazni, ill. lesz-e valami tisztálkodási lehetõség, esetleg van kemping, ilyesmi?

Azért ide írtam, mert másnak is hasznos lehet az infó.

Köszi! Jó szervezkedést!

t@arpi

t@arpi

vendég

• fórumtag
  • 91 hozzászólás

Nos, ma még semmi nyomát nem láttuk annak, hogy készülõdne valami Kõszegen. De persze lehet, hogy csak nem jó irányban jöttünk le, mert sajnos még mindig nem tudjuk merre fog menni. Kb. ezer verziót hallottunk már. Ebbõl ma kipróbáltunk egyet (a legutolsó verziót), de ott aztán nem volt még semmi.
Ha valóban a vrörös kereszttõl indul az Óház felé, akkor ez a rész feltehetõleg benne lesz:

Egészen addig, amíg kb. 1:30-nál ki nem ér a széles útra. A minõségért bocs, eléggé le kell tömöríteni a youtubra.

Jakesz hétfõ este érkezik Kõszegre és másnaptól éjt nappallá téve a nyomvonalon dolgozunk.
A hezitálás azért volt, mert felmerült, hogy egészen a várárokig le tudott volna jönni a pálya ami a város részére igen nagy látványosság lett volna.
A polgármester támogatta is az ötletet, csak sajnos a felsõ szakaszra a tájvédelemnek kellett volna rábólintani... ehhez viszont kicsit késõn szoltunk és hát ugye a bürokrácia... minden esetre megígérték, hogy ha leadjuk a tervezetet, akkor méltányos elbírálásban fog részesülni.
Nem baj, nem vagyunk elkeseredve, mert az engedélyezett nyomvonal is élvezetes és jó pályát lehet belõle csinálni.
A hét elején teljes lesz az info tár a honlapon és a térképek is elérhetõek lesznek.
Türelmeteket elõre is köszönöm!
Aki szeretne elõnevezni azt kérem csütörtökig tegye meg, mert utána már nem lesz idõnk az adatok feldolgozásához!
Üdv
RP

RP

Tuning mûvek

www.siklub-szombathely.hu

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
Kicsit késve irom,csak bicóztam:D SZal aki nemtudná Gee Atherton nyerte a vb-t mer samhill elesett(3. lett) az uccsó kanyarba, igy fél másodpercel maradt le Steve Peat-tõl aki második lett.
Elég szoros volt. Magyarok is jól mentek

hulp01

hulp01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.667 hozzászólás
Nos, ma még semmi nyomát nem láttuk annak, hogy készülõdne valami Kõszegen. De persze lehet, hogy csak nem jó irányban jöttünk le, mert sajnos még mindig nem tudjuk merre fog menni. Kb. ezer verziót hallottunk már. Ebbõl ma kipróbáltunk egyet (a legutolsó verziót), de ott aztán nem volt még semmi.
Ha valóban a vrörös kereszttõl indul az Óház felé, akkor ez a rész feltehetõleg benne lesz:

Egészen addig, amíg kb. 1:30-nál ki nem ér a széles útra. A minõségért bocs, eléggé le kell tömöríteni a youtubra.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
kõszegi dh pályáról mit lehet tudni? a szerdán arra járok, akkor meg tudom nézni?

milan89ers

milan89ers

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás
tudtam dobogon állni, nem errõl van szó, hanem arrol h jövöre egyetem mellett inkább maradnék a hobbi mellett mint eliteben.

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13.478 hozzászólás
Ha egyszer elkezdtél versenyeztni és volt licenszed, akkor most miért pályázol arra, hogy várj egy évet és utána ne legyen?!
Mert elkezdtél fejlõdni, de nem tudtál doboón állni és inkább húzol vissza, hogy "lealázz" minden kis hétvégi bringást, vagy aki még ismerkedik a sporttal?!
Na Milán, ezért van ez a rendszer és ha valaki így áll hozzá, az hagyjon is ki egy évet... (Vagy el se induljon többet.)

Tudnék mesélni, idén _nem kaptam_ liceszt, ergo nem versenyezhetek, sõt, jövõre megint mûtenek, szóval akkor sem, de várok. Indulhatnék utána bárhol, de akkor is ki fogom váltani és kûzdeni fogok, mert tudom hogy régen hogy ment és mindent elkövetek majd, hogy ugyan úgy nyomjam. Csak ez sokakból hiányzik.

Tényleg csak el kéne menni, versenyezni kéne, aztán meglenne az eredménye, de sok a szarrágás. Ádámnak meg teljesen igaza van. Régen összebeszélés nélkül is elmentünk és mindig mindenki ott volt, szinte egy fix baráti hétvége lett a versenyekbõl. De én is egyre keevsebb ismerõst látok. Szomorú.

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

milan89ers

milan89ers

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás

Szerintem sem tökéletes a szabály, mert adott esetben eltántoríthat pár versenyzõt a versenyektõl...

A sportorvos meg nagyon is hasznos. Akinek ennyit nem ér meg a testi épsége, azt csak sajnálni tudom.

Lehet, hogy hasznosabb lenne a csokikupás szinttel felfuttatni pár évig a sportot, majd ha megjött a normális nevezési létszám, akkor építkezni. Aki komolyan akar versenyezni, az úgyis külföldön megy már évek óta.

akkor vmi olyasmi megoldás kellene mint ob-n h a hobbiban, h akinek nincs licensze az hiába nyerte meg hivatalsoan nem lesz bajnok hanem az aki a sorban a köv. és van licensze.

azért sztem abban van igazság h ne vegyük el egy versenyzõtõl a lehetõséget csak azért mert nincs licensze mikor kellene, mert 1 szezont kihagyatni vkivel...erre megoldást kellene keresni

sportorvosi vizsgálatot eleve kötelezõ szinten be lehetne vezetni sztem
nekem is megvan sõt az egész licenszlapom ki van töltve csak nem adtam még le mert jövöre nem szeretnék eliteben menni idén meg ott kéne de igy h pár versenyt kihagytam végképp nem éri meg

a csokikupás verzioval egyetértek, mert azokon tényleg több versenyzõ van
az is baj h az a sok ember aki ott van a csokikupákon azt hiszi h a magyar kupák csak a "profiknak" van fenntartva pedig nem
és lehet h félnek attol h kinézik onnan õket mert sajnos láttam ilyenre példát és egyszerûen nem tudom elfogadni.

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás

II. Sashegyi kerékpár dirt/kissor verseny. Amatõr és elit kategória.
Június 29 vasárnap.
minden további információ: www.jambore.hu
adam@jambore.hu

nomeg lesz "slopestyle" is. Azaz pár longjump és ns-en

Nagy_Dani02

Nagy_Dani02

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás
Köszi Ádám. Nekem már nem is kell semmit írnom:D
FanatiX

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
Szerintem sem tökéletes a szabály, mert adott esetben eltántoríthat pár versenyzõt a versenyektõl, ami mondjuk a támogatóknak nem elõnyös, fõleg, hogy most már 50 fõ körüli magyar kupa indulólétszámokig sikerült "fejlõdnünk", és így egy mondjuk 5-6 fõs bokorugró társaság már akár tíz százalékos növekedést is jelenthet.

Amíg viszont ez a szabály - immár jópár éve - addig nem hiszem, hogy a 4000 Ft-os licenszdíj kellene, hogy eltántorítson embereket egy sporttól, ahol mindenki sokszázezres technikákkal vonul fel, és egy egy verseny 10-20ezer forintjába kerül. Ha éves szinten az arányokat nézem, akkor ez azért nem egy vészes kiadás.

A sportorvos meg nagyon is hasznos. Akinek ennyit nem ér meg a testi épsége, azt csak sajnálni tudom.

Ugyanakkor nem biztos, hogy a szabályozásban kellene megmutatkozni a magyar profizmusnak, hiszen baromira nem vagyunk azok. Elég csak a környezõ országokban egyszer versenyezni.

Lehet, hogy hasznosabb lenne a csokikupás szinttel felfuttatni pár évig a sportot, majd ha megjött a normális nevezési létszám, akkor építkezni. Aki komolyan akar versenyezni, az úgyis külföldön megy már évek óta.

Anélkül, hogy bárkit is meg akarnék bántani, a legutóbbi kupafutam 50 körüli nevezõi listájából tulajdonképpen csak Stefi neve volt ismerõs, pedig azért az élmezõny tagjait eléggé ismerem. Ha pedig õk már ilyen szinten fordítottak hátat az egésznek, akkor nagyobb gond van, mint hittük.

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

ezért kéne vmi szabályt hozni arra, hogy akinek eddig volt licensze de most nem tud részt venni annyi versenyen mehessen hobbiban (akár licenszel, akár anélkül), mert 1 év kihagyásnak nincs értelme.

tudom ez igy nem igazán igazságos mindenki részérõl, de ezt a problémát is orvosolni lehetne

Az sokkal igazságosabb, hogy a "dobogó képes" versenyzõk aratnak a hobbiban, elvéve ezzel a kezdõk lehetõségét és kedvét.

milan89ers

milan89ers

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás

Igen, ezt a bokorugró kategóriát már hanyagolni kellene. Minek fizettem licenszt, mentem orvoshoz, ha más enélkül is versenyezhet hasonló eredményekkel a háta mögött.

Aki olyan dinga, hogy nem fogja fel, hogy melyek az indulás feltételei számára, az ne indulhasson. És igen, akkor õ hiába utazott le. Megszívta. Hangsúlyozom, hogy õ szívta meg, és nem megszivatták. Be kellene már tartatni azt az egy-két minimális szabályt.

Tudom, hogy akkor jöhet a "de így sokaknak elmegy a kedve a versenyzéstõl" duma. Pár év alatt beállna a rendszer, és mindenki idõben kiváltaná a papírjait. Így viszont évrõl évre ugyanazokat a hihetetlenül nevetséges köröket futjuk, és csak visszafejlõdünk.

Megy a sírás, hogy nincs támogatás. Támogatás, akkor van, ha nagy a létszám, létszám, akkor van, ha azt bizonyítani tudjuk, akkor bizonyíthatsz, ha fel tudsz mutatni egy hivatalos versenyzõi listát (licenszesek). A bokorugró elindításával és életben tartásával viszont ennek teljesen elmegy az esélye. És ebben legalább annyira vétkesek azok a szervezõk, akik ezt engedik, mint azok a versenyzõk, akik erre pályáznak.

A VB-n, meg hajrá magyarok. Egész jók az eredmények, csak így tovább!

ezért kéne vmi szabályt hozni arra, hogy akinek eddig volt licensze de most nem tud részt venni annyi versenyen mehessen hobbiban (akár licenszel, akár anélkül), mert 1 év kihagyásnak nincs értelme.

tudom ez igy nem igazán igazságos mindenki részérõl, de ezt a problémát is orvosolni lehetne

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

Igen, ezt a bokorugró kategóriát már hanyagolni kellene. Minek fizettem licenszt, mentem orvoshoz, ha más enélkül is versenyezhet hasonló eredményekkel a háta mögött.

Aki olyan dinga, hogy nem fogja fel, hogy melyek az indulás feltételei számára, az ne indulhasson. És igen, akkor õ hiába utazott le. Megszívta. Hangsúlyozom, hogy õ szívta meg, és nem megszivatták. Be kellene már tartatni azt az egy-két minimális szabályt.

Tudom, hogy akkor jöhet a "de így sokaknak elmegy a kedve a versenyzéstõl" duma. Pár év alatt beállna a rendszer, és mindenki idõben kiváltaná a papírjait. Így viszont évrõl évre ugyanazokat a hihetetlenül nevetséges köröket futjuk, és csak visszafejlõdünk.

Megy a sírás, hogy nincs támogatás. Támogatás, akkor van, ha nagy a létszám, létszám, akkor van, ha azt bizonyítani tudjuk, akkor bizonyíthatsz, ha fel tudsz mutatni egy hivatalos versenyzõi listát (licenszesek). A bokorugró elindításával és életben tartásával viszont ennek teljesen elmegy az esélye. És ebben legalább annyira vétkesek azok a szervezõk, akik ezt engedik, mint azok a versenyzõk, akik erre pályáznak.

pont

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás

A VB-n, meg hajrá magyarok. Egész jók az eredmények, csak így tovább!

barcikadh

barcikadh

törzsvendég

• fórumtag
  • 281 hozzászólás

VBn és EBn nincs kvalifikáció.

akkor jó :D akkor holnap látjuk élõben a magyarokat. Aki nemtudná, folnap 12:45kor a www.freecaster.tv vagy www.mtbcut.tv -n megy élõben a dh, este meg 19:00kor a 4x!!