Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
4846 hozzászólás a témában

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
Véradásra nem, de vérengzésre igeeeen.. :D

Itt egy kis infó a témában..
http://www.distributed.net/rc5/
Az 56-bites projektben anno én is résztvettem, de azóta már a 64 bitest is feltörték és most a 72 bites megy..
A honlapon megtalálható a régi des próbálkozások is. A DES-III-at 22.5 óra alat törták..

Edit: Jja, minden törhetõ. Ezek a módszerek is bruteforce-t alkalmaznak. Nem kell hozzá kulcsrészlet.. Bár a végrehajtási idõt erõsen csökkenti..

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Zolle , GPS cuccok
http://www.lightpixe...

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

sianis

sianis

törzsvendég

• fórumtag
  • 323 hozzászólás
Úgy látom, hogy te otthon mozogsz a témában, én csak ami IT hírekben megjelenik tudok, meg amit józan ésszel kilogikázok.

Viszont én úgy tudom, hogy az RSA törése egyenlõre nem lehetséges, ahol sikerült ott a kulcs javarészt valahogy ismert volt. Bár én ezt fél éve egyik sulis elõadáson hallottam, hogy ez most azóta mennyire érvényes, vagy sem azt nem tudom, mindenesetre szívesen olvasom hozzászólásaid ilyen számomra "érdekes" témákban, ha esetleg írói vénád véradásra áhítozik. :)
"Új hibákat csak azután követhetsz el, ha már beismerted a régieket..."

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
Az, hogy valami létezik, az korántsem jelenti, hogy használják is.
Amikor mi már (cégnél) 128 bites titkosítást használtunk, akkor általánosan még alig volt olyan cég, aki 64-nél többet használt volna. Még az RC5 RSA kódolása is csak 56-nél tartott.. Minnél nagyobb a kulcs, annál több idõt és processzor terheltséget jelent, ezért szeretik a törés határon tartani a dolgokat. Ez persze a jelszóknál érdektelen. Az RC5 kódtörési "játék" pont azért indult, hogy bizonyítsák mekkora idõ kell a töréshez. Illetve mekkora kell a desh-ez, amit ugye az usa egyedül engedélyezett (nem tudom, hogy változott-e), mert azt "õ" még fel tudja törni.. Az állításuk szerint csak nagyon drága géppel lehet, de ezt gyorsan cáfolta egy "olcsó" célgéppel valaki. Egy nap alatt törte a feladatot..

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Könyvjelzõ, meg kuki importra ott van a MozBackup pölö.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

sianis

sianis

törzsvendég

• fórumtag
  • 323 hozzászólás
Igen, de gondolom, hogy mivel pl Wifi esetén ma már létezik 256 bites kulcs is, Mozilla sem nagyon adhatja alább. Nem nagyon tudom, hogy ez a törés dolog hogyan mûködik, de azt igen, hogy felkell kötni a gatyát, ha pl egy szakértõ akar védekezni. Minden törhetõ, ez nem kérdés, de vannak dolgok amikért nem érdemes ennyit izzadni.

Ui: A profil -os megoldás tényleg mûködhet, a könyvjelzõket és a cookie-kat nekem sikerült importálni 1.0.7-bõl 1.5-be Linux alatt, bár ott kicsit könnyebb volt rábukkanni.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
raycoon,köszi a tippet :)

-=B.B.B.=-

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás

az újabbakat az SDA-n tárolom már egy progival,de van pár régebbi amit nem tudok

gondolom van olyan fájl ami tárolja ezeket és visszatéve lehet használni,vagy nincs?

Nincs idõm megnézni, de ha neked van, akkor nosza.. Itt egy kis segítség hozzá..
A firefox profile-okat tart nyilván és valószínû ebben van tárolva a jelszó halmaz is. (Nekem véletlenül derült ki, hogy adott felhasználón belül is van profile, mert beragadt az ff és csinált magának egy újat, ahol semmi bejelntkezést nem tudott..)
parancssorból indítva egy paraméter segítségével elõhozható. Ha ott csinálsz egy újat, akkor könnyebb megkeresni a változás miatt. Ha megvan és más fájl nem nagyon változott, akkor vidd át egy másik gépre, és nézd meg, hogy beveszi-e..

firefox - profilemanager

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Te csak ne adj tippeket a firefox-nak :D

itthon húzós(mint minden win cucc ami nem PC),de kint most vett egy ismi,170 font elõfizuval

ha valami progi kellene megkérdezhetem Neked ;)

-=B.B.B.=-

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
én ha firefox lennék, a registryben tárolnám a jelszavak shadow-jeit :D
onnajt aztán találd meg ha tudod

ez a pda 200 körül van, nem? vagy felette

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

hát pl meg kell jegyezni :D

vagy mindenhová azt kell használni? :)

nekem ez kell ha már QVGA ;)
http://www.pdamania.hu/pda/243/
jah,a proci dual core-os,üti a 400 MHZ-es cuccokat :D

-=B.B.B.=-

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
az újabbakat az SDA-n tárolom már egy progival,de van pár régebbi amit nem tudok

gondolom van olyan fájl ami tárolja ezeket és visszatéve lehet használni,vagy nincs?

-=B.B.B.=-

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
hát pl meg kell jegyezni :D
nekem van 3-4 jelszavam, azt csók
vagy mint az egyszeri titkárnõ, írd fel a monitorra postittel:)

pont a HP oktatáson mondták hogy a laptopokba és a workstation-ökbe raknak egy titkosító chipet, amin keresztül ír a vinyóra a gép, és ha átrakod másik gépbe, nem látsz rajta semmit, mégha van is benne ilyen izé
szal okos

viszont amit utálok, az az ujjlenyomat
körülményes

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás

Szerintem nem visszafejthetõ. Ezek általában már Desh vagy RSA kódolást használnak, azt pedig eddig nem nagyon nyomták fel.

Ha van egy kis eszük, akkor szerintem sem lehet visszafejteni, de azért ne mondjuk, hogy a desh-t és az rsa-t nem lehet törni.. Lényeges, hogy mekkora kulccsal titkosítanak.

sianis

sianis

törzsvendég

• fórumtag
  • 323 hozzászólás
Én ezért nem használom a jelszómegjegyzést! Mert így nem keveredek abba a hibába, hogy kényelmes leszek, és elfelejtem

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
visszatérve a PDAra a HP okosan csinálja most, mert kiszórja a "szar" gépeit (fúúj csak 240*320as felbontás pedig a VGA mennyivel jobb) ócsóér
persze biztos jobb a VGA csak mire? kicsi a kijelzõ, többet zabál, nagyobb proci kell hozzá

úgyhogy elégedett vagyok a választásommal, meg a HP az mégiscsak HP
ha nyomtatókat nem is tud gyártani, de a számítógépes részlege (compaq) elég jó
(voltam ám oktatáson, úgyhogy mindent tudok, nagyonjó a hp:D:D)

én nem túrom a netet, mert már kiolvastam hatszor:D

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
:D firefox a pc-n van :)
a smarton Explorer,Opera és Opera mini bengészde van :)

köszi,akkor nem tudok meg pár régi jelszavat :( de jó lenne tudni ha majd egyszer véletlenül gyalu lenne...

egyébként én szinte mindenhol a netet túrom,ez már betegség szerintem....

-=B.B.B.=-

sianis

sianis

törzsvendég

• fórumtag
  • 323 hozzászólás
Nem beteg! :) Nekem is szokott hasmenésem lenni, közben valamivel el kell ütni az idõt! :D

sianis

sianis

törzsvendég

• fórumtag
  • 323 hozzászólás
Szerintem nem visszafejthetõ. Ezek általában már Desh vagy RSA kódolást használnak, azt pedig eddig nem nagyon nyomták fel.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
firefoxolsz PDAn?:)
okos...
én expókerrel budiról szarás közben wifivel fórumoztam
beteg?:)