Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

számítógép zsenik ide!
Indította
lor
, 2003. november 28. 16:28
Írta 2005. február 24. - 01:50

HI!
Használj firefox-ot vagy írd be újra a jelszavaidat és elméletileg akkor mûködni fog...
Használj firefox-ot vagy írd be újra a jelszavaidat és elméletileg akkor mûködni fog...
"...- Idõt bõven hagyj mindenre! Inkább a sátradban ebédelj, mint a sziklafalban vacsorázz. Soha nem indulhatsz túl korán!..."
Írta 2005. február 23. - 23:42

firefoxot...
de nemhiszem, hogy az IE a baj.
de nemhiszem, hogy az IE a baj.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
vendég_nhunor_*
Írta 2005. február 23. - 21:02

Írta 2005. február 23. - 20:24

Van egy netes gondom. Adott egy gép 98-al. ADSL bekötve modem ok,kábel ok. Explorerben minden beállítva jelszó,meg egyebek. A kezdõlapot betölti, de közben kidobja azt a csatlakozós ablakot. Viszont ott is hiába van eltárolva a jelszó azt mondja, hogy nem tud kapcsolódni,mert érvénytelen felhnév,vagy jelszó...
Akkor most ez hogy lehet? A kezdõlep betöltõdik cache ürítés után is, de setovább...meg adsl nél nem is kellene a külön bejelenkezõ ablakot kitennie nem?
Hátha valaki tudja a választ...
Köszi:)
Üdv:thy
Akkor most ez hogy lehet? A kezdõlep betöltõdik cache ürítés után is, de setovább...meg adsl nél nem is kellene a külön bejelenkezõ ablakot kitennie nem?
Hátha valaki tudja a választ...
Köszi:)
Üdv:thy
Írta 2005. február 23. - 19:46

amberok
az icq hol tarolja a historyt?
c:/documents and settings/lor/application data/icg lite
nah es ottan van history
bigyo
az icq hol tarolja a historyt?
c:/documents and settings/lor/application data/icg lite
nah es ottan van history
bigyo
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2005. február 22. - 15:30

A 21 " CRT vel az a baj, hogy 120 Hz mellett is sugárzik, mûködésébõl kifolyólag. És ez sem egészséges, nem csak a villódzó monitor.
Írta 2005. február 22. - 13:37

hát, ainek van cash egy 2500 usd-s moncsira, az urias lehet.... nekem 2500 forintom sincs...

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2005. február 22. - 13:35

nah megkerdeztem par havert
aszongyak nem gond a tft
egyik azt ha nem jatszana alandoan akkor hasznalna tft-t
a masik
meg ezt mutatta nekem
http://www.wacom-eur...dex.asp?lang=en 2500$
o egy fotos fazon geographic oldalt szerkeszti meg a cegnel melozik.
hozzajuk vettek most egy 21-es applet :-)
egy masik epetesz srac is ajanlja (o meg jatszik is vele)
cadhez igazan jo csak a sik kepernyo.
a sik viszont nem ad szep szineket.
tehat ez alapjan akkor?
de jo lesz nekem az tft.
hasznaltat nem akarok venni.
ezentul urimod fogom nyomni
amikor lejar a gari eladom, mint haverom a bringat amikor elkopott a lenc akkor cserelte a bringat. :-)
hova lett az alairasom?!
aszongyak nem gond a tft
egyik azt ha nem jatszana alandoan akkor hasznalna tft-t
a masik
meg ezt mutatta nekem
http://www.wacom-eur...dex.asp?lang=en 2500$
o egy fotos fazon geographic oldalt szerkeszti meg a cegnel melozik.
hozzajuk vettek most egy 21-es applet :-)
egy masik epetesz srac is ajanlja (o meg jatszik is vele)
cadhez igazan jo csak a sik kepernyo.
a sik viszont nem ad szep szineket.
tehat ez alapjan akkor?
de jo lesz nekem az tft.
hasznaltat nem akarok venni.
ezentul urimod fogom nyomni
amikor lejar a gari eladom, mint haverom a bringat amikor elkopott a lenc akkor cserelte a bringat. :-)
hova lett az alairasom?!
Írta 2005. február 22. - 12:23

Ha pedig tényleg olcsón akarsz venni nagyon jó monitort akkor érdemes eljönni Pestre a Király utcába.Ott vannak használtcikkes üzletek ahol nagyon jó állapotú,használt vagy új(lopott)monitorok vannak.Pl. tegnap néztem hogy Samsung 17" LCD monitor 40000ért volt.Sony pedig 45ért.Szóval ezek nagyon megérik hogyha rábeszéled magad hogy jó cuccokat lehet venni a használtcikkes üzletekben.
NO OFF,USE SEARCH
Írta 2005. február 22. - 10:20

CAD-re nem jó a TFT, se más profi felhasználásra (Photoshop, DTP, stb.) !
Azonkívül a TFT-k teljesen fix felbontásuak, tehát pl. 17" méretben 1280*1024-ben kell használni különben atomrondává válik a képe (játékokban mondjuk nem feltünõ, de 2D-ben nagyon) a kicsinyítés-nagyítás miatt.
Vegyél egy profi CRT-t ami mondjuk 1280-ban is tud 120Hz-et és garantáltan nem fogja kinyírni a szemed. Némi szerencsével 100e körül már nagyon durva Iiyama moncsikat lehet kapni.
Azonkívül a TFT-k teljesen fix felbontásuak, tehát pl. 17" méretben 1280*1024-ben kell használni különben atomrondává válik a képe (játékokban mondjuk nem feltünõ, de 2D-ben nagyon) a kicsinyítés-nagyítás miatt.
Vegyél egy profi CRT-t ami mondjuk 1280-ban is tud 120Hz-et és garantáltan nem fogja kinyírni a szemed. Némi szerencsével 100e körül már nagyon durva Iiyama moncsikat lehet kapni.
Mer' egy állat vagyok !
Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.
Írta 2005. február 22. - 02:16

probald ki mennyire gaz neked a 1280*...
a vonal gond a video kartya miatt is kijohet
a fizikai pixel szam az ugyanugy megvan a crt monitornal is
ugyhogy nem mindegyik felbontas jon ki szepen
a vonal gond a video kartya miatt is kijohet
a fizikai pixel szam az ugyanugy megvan a crt monitornal is
ugyhogy nem mindegyik felbontas jon ki szepen
NE ÍGY! NE ÍGY!
Írta 2005. február 22. - 01:03

mivel egy képpont csak egy szint tud megjeleniteni ezért nem tudsz felbontást állitani.
Ha egy tft-n 1280x724 pixel van akkor csak abban a felbontásban üzemel.
Ennyi
Ha egy tft-n 1280x724 pixel van akkor csak abban a felbontásban üzemel.
Ennyi
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2005. február 21. - 22:57

uhh, jó hogy mondod, mert mostanában akarok tft-t venni, és cadet is használok. Utánaolvasgattam fórumokon, de errõl a problémáról még nem hallottam.
Az a para h a crt-tõl nagyon kivan a szemem, szal biztos h tft lesz.
Felbonással nem lehet vmit ügyeskedni h jobb legyen cadhez?
Az a para h a crt-tõl nagyon kivan a szemem, szal biztos h tft lesz.
Felbonással nem lehet vmit ügyeskedni h jobb legyen cadhez?
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.
Írta 2005. február 21. - 21:00

Nem értek a témához, de azért beleszólok.
Mûszakis ismerõseim szerint CAD-hez nem az igazi a tft. Nemtom így van-e, de ha te sem tudod, akkor nézzél utána! Szerintem.
Én próbáltam Cad-ezni tft-n de elég felejtõs....Szar a kép...Olyan nagynak tûnik a pixel. A vékony vonalakat nehezen jeleníti meg.
Ha Cad-ezni akarsz vegyél egy 21"es CRT.
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2005. február 21. - 18:30

oda nagy felbontas lenne jo /meg akkora moncsi amekkora csak letezik/
ugy hogy ne is lassam mi van rairva az ikonokra.
de a mostani 1024*... felbontassal is elvagyok
a masik meg nem ferek el egy nagy monitorral.
a cad meg ~ hobbi
unalmas napjaimon indul a cad es rajzolok/tervezek vmit
vagyis ahoyg en nyomom arra jo a tft.
van egy ~ismeros gyerok aki mar kb 2-3 eve egy 23"-os plazma elott nyomja
pedig kolis.
nyilvan van mibol fizetnie mert oylan melokat vallal.
ha tehetneme en is olyat vennek, hogy ne is lassam a sarkait.
az majd a kovetkezo lesz
(remelem mire ennek lejar a garija mar nem nalam lesz mert lecsereltem egy majd 2x ekkorara)
addig csoro egyetemista vagyok. 8-)
ugy hogy ne is lassam mi van rairva az ikonokra.
de a mostani 1024*... felbontassal is elvagyok
a masik meg nem ferek el egy nagy monitorral.
a cad meg ~ hobbi
unalmas napjaimon indul a cad es rajzolok/tervezek vmit
vagyis ahoyg en nyomom arra jo a tft.
van egy ~ismeros gyerok aki mar kb 2-3 eve egy 23"-os plazma elott nyomja
pedig kolis.
nyilvan van mibol fizetnie mert oylan melokat vallal.
ha tehetneme en is olyat vennek, hogy ne is lassam a sarkait.
az majd a kovetkezo lesz
(remelem mire ennek lejar a garija mar nem nalam lesz mert lecsereltem egy majd 2x ekkorara)
addig csoro egyetemista vagyok. 8-)
NE ÍGY! NE ÍGY!
Írta 2005. február 21. - 17:12

Nem értek a témához, de azért beleszólok.
Mûszakis ismerõseim szerint CAD-hez nem az igazi a tft. Nemtom így van-e, de ha te sem tudod, akkor nézzél utána! Szerintem.
"always look on the bike side of life"
Írta 2005. február 21. - 16:55

lor nézz szét a sulinet.hu-n, ott fel van sorolva az összes sulinetes motyó, akár azt is megnézheted hogy kedvenc boltod(jaid) miket árulnak ezekbõl, persze árakkal együtt.
Írta 2005. február 20. - 21:44

én anno a prohardver fórumon láttam 1 linket, ahol volt 1 ilyen sulinetes terméklista. Sztem kérdezõsködj ott, hátha vágja valaki.
asszem a sulinet.hu-n belül volt vhol, de erre nem mernék esküdni:(
asszem a sulinet.hu-n belül volt vhol, de erre nem mernék esküdni:(
Írta 2005. február 20. - 20:25

annyira nincs szuksegem a dvi-re
most egy 16Mb-s nvidia video kartyam van.
de ezt si csak azert vettem mert a regi sima1 vagy 4Mb-s a 3d-s rajzoknal sokat egyszerusitett.
es ez valszeg nem is fog valtozni emg egy ket evet tuti
utana meg valszeg lepek tovabb sok tekintetben ha midnen igaz...
az a legjobb ebben a sulinetben, hogy mondjak, hoyg ez meg az nincs sulinetben de
egy konkret listat nem talalni arrol, hogy tulkepp mi van benne a sulintes listaban.
aaaa. lamak ezek!
most egy 16Mb-s nvidia video kartyam van.
de ezt si csak azert vettem mert a regi sima1 vagy 4Mb-s a 3d-s rajzoknal sokat egyszerusitett.
es ez valszeg nem is fog valtozni emg egy ket evet tuti
utana meg valszeg lepek tovabb sok tekintetben ha midnen igaz...
az a legjobb ebben a sulinetben, hogy mondjak, hoyg ez meg az nincs sulinetben de
egy konkret listat nem talalni arrol, hogy tulkepp mi van benne a sulintes listaban.
aaaa. lamak ezek!
NE ÍGY! NE ÍGY!
Írta 2005. február 20. - 19:04

hogy végképp összezavarjalak, én is okoskodom kicsit:)
szal a válaszidõ (ált 16-20ms) nem csak az "utánhúzásnál" érzékelhetõ (kisebb válaszidõ jobb játékra&filmekre), hanem a színhûségnél is. A 20ms-os monitorok szebb képet adnak általában (talán netezésnél számít)
Amiket írtál, azok közül én a Samsungot választanám, de 1ikben sincs DVI kimenet, ami pedig nem rossz. Samsungnál a 710t asszem, amin már van. Ez akkor lehet fontos, ha hosszú távra veszed a monitort (4-5év), mert addigra már biztos minden videokártyán DVI lesz csak. DVIvel a kép is szebb, mivel az átviteli hibákat kiküszöböli (de ez a javulás azért nem látványos)
1etlen hátránya a DVInek az ára, asszem a 710t 110k körül lehet,
Samsungra jó alternatíva az LG1730b (ez DVIs, de van anélkül is), ami szvsz a legjobb ár/érték arányú 17"os TFT a piacon
Ha rászánod magad a vásárlásra, vigyél tesztprogramot is a bótba, mindenképp csekkold le, nehogy pixelhibásat vegyél (bár a jobb márkáknál 1-2 hibánál már cserélnek)
szal a válaszidõ (ált 16-20ms) nem csak az "utánhúzásnál" érzékelhetõ (kisebb válaszidõ jobb játékra&filmekre), hanem a színhûségnél is. A 20ms-os monitorok szebb képet adnak általában (talán netezésnél számít)
Amiket írtál, azok közül én a Samsungot választanám, de 1ikben sincs DVI kimenet, ami pedig nem rossz. Samsungnál a 710t asszem, amin már van. Ez akkor lehet fontos, ha hosszú távra veszed a monitort (4-5év), mert addigra már biztos minden videokártyán DVI lesz csak. DVIvel a kép is szebb, mivel az átviteli hibákat kiküszöböli (de ez a javulás azért nem látványos)
1etlen hátránya a DVInek az ára, asszem a 710t 110k körül lehet,
Samsungra jó alternatíva az LG1730b (ez DVIs, de van anélkül is), ami szvsz a legjobb ár/érték arányú 17"os TFT a piacon
Ha rászánod magad a vásárlásra, vigyél tesztprogramot is a bótba, mindenképp csekkold le, nehogy pixelhibásat vegyél (bár a jobb márkáknál 1-2 hibánál már cserélnek)