Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
4846 hozzászólás a témában

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
és 9600 xt árban vehetsz egy nvidia 6600gt-t, ami rommá alázza az ati x700-ast is. :D
ráadásul már vannak olyan 6600-asok (gt-k) amiken nem 2 ns-es ramok futnak, hanem 1.6-os, és abból is 256 mega (gddr3) innen már csak a pixel futószalag hiányzik a 6800 gt-hez....

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás

A sima 9600 sajnos nagyon gyenge nem eleg eros a gpu/ddr orajele kb egy gef3ti er fel... nem erdemes olyat venni.
Radeon 9600 SE:325/189
Radeon 9600 :325/200
Radeon 9600 Pro:400/300
Radeon 9600 XT:500/300

Ezekben az ATI ban az a jo ,hogy mindegyikbol lehet egyel felettit csinalni.
Az adatok gyartokkent elterhetnek egy ket mhz et.

Elõszõr is: az SE memórisávszélessége csak 64 bit és nem 128 mint az összes többié !!
Másodszor: a sima 9600 is jobb a GF3-nál, az órajel nem jelent semmit, maga a chip sokkal komplexebb és izmosabb nem beszélve a DX9.0 támogatásról !!

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
HOWTO Change Windows XP Home to Windows XP Pro

We can’t vouch for this hack, because we are too lazy to try it (and we never, ever violate copyrights or EULAs), but kind reader Martin explains the process for turning an Windows XP Home install disc to a Windows XP Pro disc after the jump.

It sounds pretty simple to do (just some registry changes), but you can’t install Service Pack 2, so you might try to slipstream in the changes to your modified install disc (if that’s even possible).

Alternately, buy XP Pro, or get a Mac.

yes indeed, you can’t change an installed Windows but only your Installation CD (or even a recovery CD in case the manufacturer had not left out important parts) Here’s the detailed breakdown you asked for.

1. Copy the root directory and the i386 directory of the WindowsXP CD
to your harddisk
2. Extract the Bootsector of your WindowsXP CD
3. Change 2 Bytes in i386\Setupreg.hiv :
a) Open Regedit
B) Highlight HKEY_LOCAL_MACHINE
c) Menu: File -> Load Structure -> i386\Setupreg.hiv
d) Assign an arbitrary name to the imported structure e.g. “Homekey”
e) Goto HKEY_LOCAL_MACHINE\Homekey\ControlSet001\Services\setupdd
f) edit the binary key “default” and change “01” to “00” and “02” to
“00”
g) Highlight “Homekey” and select menu: File -> unload structure
4. Burn your new XP Pro CD
5. Install WindowsXP as usual. Your XP Home Key will work.

Note: You cannot apply SP2 to such a WindowsXP Pro, so step 1.B)
might be to integrate SP2 in your Installation CD

Please check the menu-entries as I don’t owe an English copy of
XP and have to guess them.

(via gizmodo)
"In idem flumen bis non descendimus"

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 hozzászólás
AGA: Eloszor is (fasza az AVATAROD ;) )

A sima 9600 sajnos nagyon gyenge nem eleg eros a gpu/ddr orajele kb egy gef3ti er fel... nem erdemes olyat venni.
Radeon 9600 SE:325/189
Radeon 9600 :325/200
Radeon 9600 Pro:400/300
Radeon 9600 XT:500/300

Ezekben az ATI ban az a jo ,hogy mindegyikbol lehet egyel felettit csinalni.
Az adatok gyartokkent elterhetnek egy ket mhz et.
"A processzorok füsttel mûködnek, ha a füst kiszáll belõlük nem mûködnek tovább."
"Ami nem öl meg az csak erõsít."
"A kerékpár számomra a szabadság szinonímája"
Tom Ritchey

Nem értem ,miért gyártanak olyan 10.000.000Ft-os autót amin nem megy az index? :chin:

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Már az nf7-es is tökéletes volt. (szerintem) Az én gépemmel is elfut jópár nagyon jó játék, bár ritkán teszem vele :) A sima 9600 is jó, vagy az nagyon buta az xt-hez, pro-hoz képest?

Ride everywhere.

.

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 hozzászólás
wpa erosebb a wep nel jah utananeztem (mindig keverem :) ) jol emlekeztel iljicS.

AGA: egyik baratomnak van egy ilyen gepe hajszalra van benne egy ati9600pro es megy minden game 1024*768 full ban

Itt jegyeznem meg ,hogy gamereleshez azert nem kell mindig a high end ;)
"A processzorok füsttel mûködnek, ha a füst kiszáll belõlük nem mûködnek tovább."
Tom Ritchey

Nem értem ,miért gyártanak olyan 10.000.000Ft-os autót amin nem megy az index? :chin:

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
A WEP az az amit baromi könnyü feltörni, ugye ? És van az a másik WPA vagy mijarák ami már jó állítólag ? :confused:

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
ILYET NEKEM IS!!! :D
Amikor vette még nem volt 64bit Xp ;)

Ride everywhere.

.

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 hozzászólás
lenyomoztam honna van a "legbolkapott" internetem :)

100-150m hatotavban a gyerek nem tett wep titkositast az internetmegosztasahoz a router mögé :)

a kis aranyos ;)
Tom Ritchey

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 hozzászólás
hat 50 bõ sovanka akkor csak klasszikus lapot tudsz venni

pl egy abit nf8 csak az a baj hogy az agp-s (amugy bitang jo kis lap)
1gbit lan integrated firewall !!!!! sata pata firewire usb 6x
es ezt megfejelni egy 3.0 A64 el
es az uj winxp 64 el nem rossz valasztas

AGA semmi baja a win xp 64 megy rendesen egy ket ritkabb eszkozhoz meg nincs driver ,de a rendszer gyors es stabil !
Tom Ritchey

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
A VGA-kon mindig gyorsabb volt...
50000-bõl hogy hozod ki? És ki tudod majd használni? Haver alig talált rá oprendszert, mikor megvette, de azt mondja két év múlva is gép lesz (ehhezképest havonta annyit költ rá, mint én évente. :) )

Ride everywhere.

.

Coldrock--->NRS

Coldrock--->NRS

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.291 hozzászólás
Össze kéne raknom valami AMD A. 64est :D
50.000 Ft-ból kijönnék, és akkor kur*vajó gépem lenne :)
Nem csak a deszkásoké a világ !
Amíg a Föld kerek,éljenek a rájderek !

Izé

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
RD simán nem gyorsabb a mostani DDR-ekhez képest, architektúra sincs hozzá, stb. Szépen elbukott a Rambus Inc. is meg az Intelnek is elúszott "pár" dodoja.
Viszont az új X-Box-ban van néma RD RAM, biztos ide tudta elpasszolni a maradékot az Intel ! :D

A DDR pedig igencsak fejlõdõtt az elsõ modulok óta, VGA-kon már 1.2GHz-en járnak a G-DDR III modulok.

Mer' egy állat vagyok !

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
800-1000 RD még mindig gyorsabb a mostani 600-800-as ddr-ek.
JA és a technológia nem csak az órejelek emelésével fejlõdik. A DDR nem fejlõdött, csak alig valamit ezen kívül.

Ride everywhere.

.

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Neeem ,az ugy volt ,hogy eloszor gyorsabb volt , (800-1000 korul) dragabb es kevesbe tamogatott. Azutan mar nem volt gyorsabb , meg mindig draga volt es meg mindig nem elterjedt. Vegul lassabb lett meg mindig draga volt es eltunt a sullyesztoben :)))

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
És miért nem terjedt el a Rambus ? Mert nem volt gyorsabb de sokkal drágább volt !

Mer' egy állat vagyok !

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás

a megszakításkérelemnek tényleg semmi köze ahhoz, hogy milyen órajelen megy a PCI slototod... Az csak az eszközök procihoz való hozzáférését vezérli, de attól, hogy "szinkronban" mennének, attól még nem fog tudni a CPU több eszközt egyszerre vezérelni. Ha valamelyik eszköz hozzáférését gyorsítani akarod, akkor lehet magasabb prioritást rendelni a megszakításkérelméhez, ha érdekel megkeresem hogyan.

A SYSCLK-ra gondolsz, estleg a Burst mód
vagy Posted Write Bufferdolgok ,de ezek p1-óta nem sok vizet zavarnak. LAtency timer érték inkább, de már ez is gyors. Az INTA/B/C/D mmanapság automatikus. A PCI-os hangkártyám a DMA miatt nem sokat zavar a hálókártyának is tökmindegy... csak felvetettem, Amúgy szerintem van köze hozzá, emlékezzünk csak miértt sd-ram az sd-ram. Synchronized ram, mert azonos volt az órajele a procival, csak az gyorsabban fejlõdött, és nem sok értelme volt az akkori alaplapok 33Mhz-s Fsb-s korlátai miatt. (a DDR meg csak double data rate SDram, nem fejlõdött sokat, ami igen az az RD-ram ez viszont nem terjedt el ez szintén olyasmi akart lenni mint az Sd annak idején. De hát...)

Ride everywhere.

.

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás
ggx: ahha, köszi. erre vártam. ;) :D

Aktuális civil

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
zap: most nincs kedvem elõtúrni az agp szabvány adatait, de a 9600se számára a 4x szinte biztos, hogy nem szûkítõ tényezõ

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

LL:mennyi penzbõ?

túl sok lenne, attól tartok, hogy én most vehessek egy olyat.
csak nem hiszem el, hogy létezik egyáltalán olyan, amin minden..
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda