Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
4846 hozzászólás a témában

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
Zolle: A 24 órát nem is neked írtam.. :) Egyébként mire is volt régen a monitor védõ? Más kérdés, hogy szinte semmi sugárzás nincs a monitor üvege elõtt. Akkor mit is lõ a szembe?

Al: 60Hz. Ugyan azzal az intenzítással mûködik a fõnököm és olyan típus, hogy leszarja, hogy ,ás mit gondol, szóval nem hiszem, hogy presztizs kérdést csinálna egy szemüvegbõl..

Jja, és a TFT orvosilag nem ártalmatlan! Közelre nézel folyamatosan, szinte semmit nem mozognak a lencse mozgató izmok, és nem pislogsz! Ez sokkal nagyobb kár, mint a CRT "sugárzása"..

Egyébként nagyon kevés dolog van, amit egy TFT nem hoz a CRT-vel szemben. Az emberek 70-80%-nak nem számítanak azok..

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
a 24h monitorbambulásnak már vége
amúgy a CRTtõl azér is fáj az ember szeme mer ami por van a levegõben, azt az elektronágyú mint az ember szemébe "lövi"

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Nekem meloban 17-es TFT van, otthon meg a jo kis 17"-es Eizo CRT-m. Ami ugyan 5 eves, de mar akkor tudta a 100hz-et 1280-on es minden szabvanyt hoz :-) Ami ki nem pusztul nem cserelem le. Olyan szep a kepe, amit mas monitoron meg nem lattam. Eizo power, nem veletlenul draga...

Amugy Ti keveritek a dolgokat. 60hz kozelrol, sokaig, piheno nelkul rontja a latast, ez teny. Aki nem vallja be, annak is. Nem feltetlenul szemuveg, hamarabb elfarad a szem, stb. 100hz nem bantja a szemet, de attol meg a CRT technologia nem tesz jot. Aztan ott a TFT ami ugy jo ahogy van. Orvosilag. Csak jelenleg nem tudjak hozni azt amit egy CRT. Kinek mi szamit.

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
Kivétel vagy? :)
A fõnököm még a 60Hz-es monitor korszakban nõtt fel kb kétszer annyi ideje használ monitort, mint én, napi 13-15 órában (fanatik).. Amikor nekem már rég 100Hz felett üzemelõ monitorim volt, az övé még mindig 60-non ketyeget, mert nem zavarta.. És nem romlott a látása. Biztos õ is kivétel..

De végülis tök mindegy. Senki nem akarja elvenni az örömödet, hogy neked ez sokkal jobb és így már "egészséges" a szemnek a 24 órás monitor bambulás . Ettõl még nem biztos, hogy mindenkinél változást hoz és erre próbáltam meg rávilágítani.. Ez nem csoda...

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
nekem volt hogy elfáradt a szemem, de az napi 8 óra pasziánszozástól
de ha 8 órán át olvasol könyvet, attól is elfárad..

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
nekem hozott
nem villog ez a montior.
sztem ennyi pont elég.
és attól romlott.
mint ahogy a neon sem tesz jót, ezért van random edison által feltalált izzó itt a monitor felett, ami megvilágítja a hátteret.

és voilá, 24 óra alatt sem fárad el a szemem.
nemúgy mint korábban

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
Pont azt írtam az elõbb, hogy nekem semmi változást nem hozott.. Szvsz nem a technológiától romlott a szem. Hanem a használattól..

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
crt-hez képest látni fogod hogy nem fárad el.

mert nekem 100hz-en is picit elfordítvaa fejem, láttam a villogást.....
és szar volt
itt meg nincs ez.
sötétebbre kell venni a kontrasztot, vagy csinálni világítást a monitor mögé, hogy ne egy világító folt legyen a sötétben, és akkor nem fárad el a szemed.
de elfáradni még okés, csak nem is megy tönkre mint a crt-tõl.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
én 100 hz-en nézem a syncmasterem, és azért akartam tft-re cserét, hogy hátha kevésbbé fárad el a szemem elõtte, de látom ezen a tft sem fog segiteni.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
flém
Feltöltött kép

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás

értesz te egyáltalán a fórumból bármit is?

:kissmyass

:D+ ;)

ami erdekel, azt igen...
Van állásom...:bananadan

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
Háát a lényeg tényleg ez.. Vedd meg ami tetszik, oszt kész.. :)

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
értesz te egyáltalán a fórumból bármit is?

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás

túl hosszú postok, de hibátlan játékra a tft
akinek nem tetszik az néha mozduljon is ki a frászba a gép elöl, mert már OLYAN SZINTEN KOCKA HOGY NEM LÁTTA A NAPOT, MAX JPG-BEN 2 éve.

lényegében ennyi

mindeki minden gond nélkül játszik... ez csak megint az hogy belemegyünk a TECH részébe, és hangoztatjuk hogy fizikailag nem alkalmas rá...
nekem és midenki másnak jó akinek van....

hat szerintem ez a lenyeg...
ez olyan, mint osztani az eszet a monitor mogott, hogy melyik alkatresz hany grammal konyebb, meg hatekonyab meg nemtudom....
nem latom sok ertelet...

azert koszi a valaszokat, bar az uccso oldalbol semmit sem ertettem, de nem is erdekelt..:D:D
Van állásom...:bananadan

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
Feltöltött kép

nekem samsung 710T
90fokban tekerhetõ, gombnélkül baszogatható, DVI, DSUB, 12ms válasz, 500as kontraszt
fini

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

nekem valahogy mindig a hulladékok jutottak
bár a legelsõ szériás flatron akkor még kurvajónak számított

nekem most is 1 sz@r van.....15 " régi lg, épp hogy bírja a 85hz-et...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás

azokhoz párosul, hidd el!
énis elég sokat ülök moncsi elõtt, de annyi a lényege hogy rendesen kell ülni a k*rva gép elõtt
a monitor felsõ kávája a szemeddel egyvonalban legyen, így nem fáradsz el, mert lefele könnyebb nézni ugye..

bár ez érdekes dolog mer van aki nem tud aludni gép mellett. nekem az ágyam mellett van a gép, 0-24 bekapcsolva, zavar ha nem zúg

ELhiszem, nem láttam õket.. :)
Hidd el rendesen ülök elõtte, pont, ahogy írod.. :) Csak sajnos sokszor 10-12 órát vagyok gép elõtt, ezen már az sem segít.. Nem véletlenül van benne valamelyik törvényben, hogy max 6 óra lehet ez az idõ és az óránkénti 10 perc sem.. Van olyan bank, ahol a monitorok paraméterezhetõek és óránkánt egyszerûen kikapcsol 10 perce.. :)
Az enyém mellett nem biztos, hogy aludnál.. Szar a procihûtõm és nincs "becsomizva" a gép.. :)

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
nekem valahogy mindig a hulladékok jutottak
bár a legelsõ szériás flatron akkor még kurvajónak számított

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

iiYamának van asszem egy leányvállalata, nemtom mi a neve, az gyárt hasonló minõségü TFTket
az még érdekes lehet

kolegám mondta hogy neki olyan eizo monizorja volt amibõl 3 kábel jött ki, külön RGB, és vhogy külön csatijuk volt a videókártyába. így aztán nem zavarták egymás jelét

régen minden profi monitor ilyen volt (pld az iiyama is)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
azokhoz párosul, hidd el!
énis elég sokat ülök moncsi elõtt, de annyi a lényege hogy rendesen kell ülni a k*rva gép elõtt:)
a monitor felsõ kávája a szemeddel egyvonalban legyen, így nem fáradsz el, mert lefele könnyebb nézni ugye..

bár ez érdekes dolog mer van aki nem tud aludni gép mellett. nekem az ágyam mellett van a gép, 0-24 bekapcsolva, zavar ha nem zúg