Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
4846 hozzászólás a témában

Juhi

Juhi

törzsvendég

• fórumtag
  • 735 hozzászólás
engem az érdekelne ha egy vcd-re vagy egy svcd-re több fájlt írunk azt a dvd-n egymás után tudjuk megnézni vagy ki lehet választani hogy melyiket akarjuk?

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
egyébként vannak olyan segédprogramok, amik avi, vagy mpeg keretben lévõ video file-okból SVCD-t csinálnak....

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
;D
nekem meg annyi tapasztalat, hogy a kranked 5 EZER jo a tv-n ;)
szal svcd-be kiirva, tokeletessen kukodik... JEEE!
viszont mast meg nem tudtam atkodekelni.. de akkoris tok jo!
koszi az eddigi segitseget! :-* :-* :-*

GT-Rider

GT-Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 848 hozzászólás

...
Amit Rider emlitett javitó cucc

Inkább gt:) ;)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
Megoldodott a problem...
Amit Rider emlitett javitó cucc (137 mega) és a letoltes.comról angolt szedtem le én láma :P
Aztán elõástam egy haverom
és átküldött valami service avckot ( amit emlitetek utána) és most jó ;)

Köcce a segítséget..

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.133 hozzászólás
vcd azaz video cd szabvány és készítése http://www.dvdrhelp.com/vcd
svcd azaz super video cd szabvány és készítése http://www.dvdrhelp.com/svcd
itt pedig egy link ,hogy mit-hogyan konvertáljunk (dvd>vcd/svcd stb.) http://www.dvdrhelp.com/convert
mit mivel játsszunk le http://www.dvdrhelp.com/play
ez pedig egy nagyon hasznos link (legalábbis számomra de biztos vagyok benne,hogy ti is hasznát veszitek) ahol a forgalomban levõ asztali DVD lejátszók kompatibilitási adatai vannak fent! vagyis ,hogy melyik lejátszó milyen cd-t vesz be! http://www.dvdrhelp.com/dvdplayers

sok sikert a klikkelgetésekhez.

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.133 hozzászólás

a túlírás miért nem jó?

azért nem jó mert akkor csak normál adatként írod meg a filmet és az olyan dvd-jatékos :) , amire rá van biggyesztve az svcd felirat ... majd kiköpi neked,hogy számára ismeretlen formátum. vagyis : data módban írva (túlírással) adat cd lesz belõle . svcd módban írva (általában nem kell túlírni mert az így írt lemezek kb830megáig ráférnek egy 700megás cd-re!) svcd lesz belõle.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

navajon ;) tobbek kozott azert, mert akko elkuld a pitsbe a gep olyan uzenettel h not ináf frí szpész. es ez nyomos indok am ;)
de igysemmegy a gyesznyó.... meglincselem magam.... van meg valakinek samsung dvd-je? ha igen, megy?

asszonynak vettem karira de ne mond el neki ;)

GT-Rider

GT-Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 848 hozzászólás
hát ez CD író függõ,hogy mennyit tud túlírni...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
navajon ;) tobbek kozott azert, mert akko elkuld a pitsbe a gep olyan uzenettel h not ináf frí szpész. es ez nyomos indok am ;)
de igysemmegy a gyesznyó.... meglincselem magam.... van meg valakinek samsung dvd-je? ha igen, megy?

GT-Rider

GT-Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 848 hozzászólás
a túlírás miért nem jó?

vinnie

vinnie

törzsvendég

• fórumtag
  • 424 hozzászólás

;)
SVCD...

SVCD készítése 700 meganal nagyobb file-ból:

Fogsz egy Nero-t, és az elején az SVCD-t választod. Áthúzgálod egérrel a nem baj hogy nagyobb file-t, azon szüttyög egy kicsit, és már írhatod is.

Az SVCD azért jó, mert csak a video idõtartamától függ, hogy mennyi helyet foglal majd a CD-den. Vagyis ha van egy 800 megás, de csak pl 35 perces videód, akkor az elõzõ módszerrel az bõven felmegy a CD-re.

Másik. Ha van egy SVCD-ben írt cd-d és le akarod másolni:

Sima egyszerû CD copy-t kell Nero-ban választani.

Harmadik: Van egy cd image file-od (cue/bin), amiben SVCD van:

Bemount-olod Daemon Tools-szal, innentõl ugyanaz mint az elõzõ.

A lényeg: nem úgy írjuk a 800 megás file-t CD-re, hogy megpróbáljuk túlírni.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
mar cseten kifejtette Sala kollega, most tesztelodik... ;)
NO DISC.... :'( :'( :'( :'(

GT-Rider

GT-Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 848 hozzászólás
Az SVCD-nek és a VCD-nek a bonyolult könyvtárszerkezet kell ,és a videónak DAT fájlba kell lennie.
vegyél egy 800-as CD-t,és írd túl!akkor ráfér a 820mb.
még valami? :D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
epp ezt teszem, de mar nom, mivel csak 4szeresen irhato a cd.... 20perc/proba.... UNOM!!!
valami gyakorlatias otlet? vagy inkabb egy kis XP valakitol?

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Egy 800mb-os cd talán elég lesz, az a 20mb lehet hogy még ráfér.

Sztem egyébként a windows logot alapból leszedheted róla.. ;D

A svcd-rõl meg õszintén szólva fogalmam sincs mire jó meg mire nem, még nem volt rá szükségem. Majd jön vmi okos ember. :)
Sztem fogj egy rw cdt és próbálgasd hogy vmi videót ráírsz svcd-nek. Nincs jobb ötletem. :-\

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
;)
ALAP.
nekem meg mar valami nagyon izeli a csoromet.
van egy tok klafa asztali samsung dvd-jatekosom.
ez eddig ok.
DE az is ott figyel rajta, hogy cd-r/rw, meg az is h svcd...
illetve egy windows logo.
namarmost ez legjobb tudomasom szerint az jelenti, h barmilyen irott ujrairott supervideocd-t lejatszik.
de ilyenem nincs, es akkor hogyan irjam le?
svcd-be, ilyen nagyon IDIOTA konyvtarszerkezetbe tomoritse at dat-ba?
vagy mpeg/mpg-be? es melyikbe?
es itt nagykepuen mondja mindenki, h tokjo, ritka dolog, meg szuper dolog h a kranked 5 svcd formatumban van.
de hogy a tokomben fer ra egy 700 megas cd-re 820 mb??? jo, lehet kene vennem olyan 99 perces cd-t? vagy mi a fene van mar itt? osszeeskudott minden ellenem.... :'(

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Okok. ;)

Egyébként ha jólemlékszem akkor nem egybõl jön be ez az ablak hogy restartol a géped, hanem egy kis idõ múlva. Szal ha fürgekezû a srác akkor lazán megcsinálja. 8)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

Egy percen belül indul újra a géped? Akkor ez télleg az a vírus. Le kell szedned egy XP service pack-et, nemtom melyik az sajna. A lényege ennek a vírusnak hogy most van egy rés a rendszereden, és tulajdonképpen figyelmeztet rá.

en csak erre utaltam ;) 1 perced van letolteni, telepiteni, es kielvezni azt h nem bootol re.
de khmm, csekely az esely.
mindamellett fel perc alatt lentvan, 1.27 mb, asszem enis felrakom, habar ki tudja ;)

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Thez: én azt nem mondtam hogy le is jön egy perc alatt... Tekintve pl hogy ha a mikroszft oldaláról akarod leszedni akkor eleve talál vagy 40-50 javítást, és az össz az úgy 50mb lehet ha jólemlékszem. Szal ha akarnád sem tudnád leszedni ennyi idõ alatt... ;D ;D De mivel GT kollega már ideszúrta a direkt linket így már könnyebb. ;)