Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

számítógép zsenik ide!

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
4846 replies to this topic

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13,478 posts
És esetleg hallott már valaki "az alvó borbély" klasszikus párhuzamos programozási problémáról?!?!?!

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13,478 posts
Szeretnék segítséget kérni. Egyszrû definíciókat keresek a szemafor-ra és a mutex-re. Nagyon fontos lenne!

A szemafor még úgyahogy megvan: Szemafor segítségével védhetjük és vezérelhetjük azokat a folyamatokat, amelyek egy kritikus szakasz mûveleteit kell hogy végrehajtsák. A szemafor egy egész típusú változó, melyhez egy várakozási sor tartozik... Stb, stb...

És a mutex?!?!?!

Elõre is köszönöm!

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
ctrl+p

lehet sok mindent én divxel csináltam de a hang elcsúszott... az elején jó, aztán folyamatosan elcsúszik a végére meg már totálgáz. ezzel mit lehet kezdeni?
van egy olyan érzésem, h erre magamtól nem jövök rá ;)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
akkor ird man le, hogy hol van.
ha mar be irod ide a kerdest
akko legyen man valasz is!

thx

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
virtual duban hol tudom beállítani,h milyen minõségbe mentse el a anyagot?
láma vagyok megvan :D

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
nah nálam is volt gond ezzel...
nem tudom már hogy mi volt a megoldás de aszem ajumperek voltk rosz helyen.

tegnap fél 3ra sikerült a windows öszeállítását...
ugy látszik hogy félévente ujra kell telepíteni...

jah meg egy érdekes kép:
http://vicclap.hu/pic/748/

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

F1

F1

törzsvendég

• fórumtag
  • 422 posts
Jó a kábel az lehet gyorsabb.Akkor úgy fogalmazok hogy az alaplap ATA 66 os részébe beledugott kábel.

lor nem tudom mi lehet a gond nálam már volt ilyen felállás(3 winyo+DVD író)és nem volt gond velük.Jumpereket nézted,ha ott el van rontva akkor máshol nem tudod kiküszöbölni a hibát
NO OFF,USE SEARCH

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
no hat nemtom nekem regen egy haver ezt mondta
meg tan csak igy akart menni annak idejen a cdrommal.

bios-ban latja az osszeset faszan
csak az ablakokban nem jo

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Miért kéne a másik kábelnek ATA-33-asnak lennie ? Pl. nálam is ATA-133 az összes kábel, Az más kérdés, hogy az optikai meghajtók max. ATA-66-ot tudnak kihasználni !

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

F1

F1

törzsvendég

• fórumtag
  • 422 posts
ÖÖÖÖ érdekes összeallitas.A DVD iro miert a rendszervinyo kabelen van(ata 133)holott annak eleg a masik kabel is(ata 33 amin most ket winyo van)?Szerintem probald meg ugy hogy a renszervinyo melle berakod valamelyik masik vinyot Primary Slave-nek a masik kabelen pedig Secondary Masternek a DVD irot secondary slavenek pedig a masik vinyot.Aztan ellenõrizd le a biosban is hogy minden jol van e beallitva.(A Jumpereket mar elotte probald meg jo helyekre feltennni mert kulonben kurv* sok idot elb*szol a ki es beszerelesekkel)Jo munkat
NO OFF,USE SEARCH

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
me van az, hogy
ha berakok egy harmadik vinyot is akkor nagyon osszeutkoznek a dolgok
alapbol vane gy 160-s rendszernek master
mellette slaven egy dvd iro
masik ide-n egy 120-s masterkent
es ha melle benyomok vmit pl most a kis 80-s vinyomat akkor sehogyse nem akarja elfogadni.

?

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
révi:
A hálozati kapcsolat tulajdonságain belül kapcsold be az azonosítás vendégként funkciót mindenhol. Ha tûzfal van akkor meg fõleg.
A nyomis gép mindenképp fix ipre kerüljön.

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3,201 posts
Nálam a Gateway a DHCP szerver, tökéletesen látom egy másik programon keresztül, hogy mit csinálnak az adott gépen, csak egy kib@szott nyomtatót nem tudok beállítani.:)

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
A levelezési beállításokban kell lenni egy oannak, hogy másolat maradjon a szerveren. Iksz. Legalábbis Outlookban. Expresst nem használtam.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts
thommey:
Állítsd be, hogy hagyjon egy másolatot a szerveren...
Eszközök->Fiókok, ott a levelezõ fiók tulajdonságai, és valamelyik fülön ott lesz a megoldás.

Ha nem látják egymást a gépek, az valószínûleg attól van, hogy külön ip alhálóba osztották egymást, ha automatikus címkiosztás van, és nincs DHCP szerver. Érdemes megnézni ipconfig-gal, hogy melyiknek mi az ip címe, és ha nincsenek 1 hálóban, akkor ott a megoldás...

pixel

pixel

törzsvendég

• fórumtag
  • 250 posts
be lehet állítani, hogy ne törölje a szerverről, majd megmutatom...

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3,201 posts
Van egy pipálni való a beállításokban, hogy csak akkor törölje az eredetit, csak akkor ha az outlookban is törlöd, vagy ne törölje.

Ha nem törli akkor fenthagyja a szerveren is, csak magának veszi le.
Most ninc itt outlook, de ha hazamegyek és nem találtad meg magadtól megmondom pontosan hol van.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Jujj de jó, hogy vannak itt hálóban jártas emberek ! :)

Nálam ez a szitu:
ADSL, 1 asztali gép, 1 router, 1 laptop. A desktop gép és a router között madzag van, a laptop->router kapcsolat WLAN-on megy. Müködik a netmegosztás, ezzel nicns gond, de nem bírom beállítani, hogy lehessen egyik géprõl a másikra másolni, stb. meg hogy lehessen nyomtatni a laptopról. Teljesen láma vagyok netbõl, tehát úgy kéne leírnotok a megoldást hogy egy 5 éves gyerek is megértese ! ;)

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Nekem viszont olyan kérdésem lenne,hogy outlook expressben hogyan lehet beállítani azt,hogy ne csak a fõgépre,hanem a másik hálóba kötött gépre is letöltõdjenek a levelek,mert ha a fõgépen megnyitom,akkor oda letölti,és törli a szerverrõl:(
És nem tudok másféle levelezõt használni...
Köszi:D

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
LOL és ROTFL