Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
4846 hozzászólás a témában

Csucsu

Csucsu

törzsvendég

• fórumtag
  • 780 hozzászólás
  • LocationBudapest
Jorus, lor köszi a választ, majd kiderül okosabb lettem-e vele. Próbálkozom tovább ezek ismeretében.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
következõ a helyzet:
van egy html file, ami feldarabolt képekbõl áll
szeretnék bizonyos képekbõl linket csinálni - erre tudtok mondani valami egyszerû progit?
notepaddal nem boldogulok, a word összekutyulja a képeket.
mit ajánlotok?
thx

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

Akkor hogyan lehetne megnézni - -t nem támogató játékosban ?

dvd olvasók 99,9%-a --t tud olvasni. viszont sokkal kisebb, (de manapság ez nagyon felmelkedett) százaléka tud +-t.
minuszos lemezt csak néhány a szabványokat direkt kerülõ termék nem tud kezelni.
(itt asztaliakról beszélek)
sz.gépesek is úgytudom hasonló elven készültek idõben.

nekem outlook:
bejövö: freemail.hu (mail szolgáltató, aki támogajta az ilyen klienseket!)
kimenö: mail.axelero.hu (mail.internetszolgáltato.hu legtöbb esetben)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás

Ha használ valaki levelezõ rendszert a gépén (pl thunderbird), elárulhatná hogy kell rávenni, hogy elküldjön levelet (jelen esetben vipmailen keresztül). Letöltéssel nincs gond, csak a feltöltés nem akar összejönni.

nekem olyan gond volt a the bat-al, hogyaszongya
perform smtp authentikation rfc 2554
na ezt be kellett katyintanom
juz setting of mél retrieval

nah nekem ez kellett
es nem a net szolgaltato bigyoja van bellaitva
bar nekem a fw.hu ad rendes mail szolgaltatast

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Akkor hogyan lehetne megnézni - -t nem támogató játékosban ?

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
a dvdr-9 pedig valójában dual layer-es minuszos

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
valszeg a lejátszó hibája lesz:/ úgyhogy szerintem megy vissza gariban..
Mert zsír új premier filmek csak használódtak el..
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás

DVDbõl van + és -.Halvány lila gõzöm sincs hogy mi a különbség a kettõ között(technikailag)de mindenki azt javasolta hogy inkább - DVD lemezt vegyek mert ha azokat megírom akkor azt mindenhol be tudják majd olvasni a lejátszók.Namármost lehet hogy a te lejátszód allergiás a + lemezekre.De mondom technikailag nem értek hozzá de azt tudom hogy a + DVDk régebbiek mint a - és az LG SZÁMOMRA soha nem nyújtott olyan megbízhatóságot hogy ne merjek esetleg erre következtetni hogy nem olvas vmit.

Szerintem

A film kölcsönzõi, tehát gyárilag nyomott DVD-9, amibõl nincs + vagy -.
A - -nak valóban nagyobb a kompatibilitása a + -nak meg az általános mínõsége jobb (nehezebb gyártani ezt a fajta lemezt, így a szupergagyik nem is nagyon boldohulnak a feladattal).

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás

LG DVD író lejátszó blabla

Kölcsönzõben nézesd meg velük, lehet, hogy elhasználódtak a lemezeik.
LG low-end, de azért DVD-t illenék normálisan olvasnia.

Mer' egy állat vagyok !

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
"Egy rendszer képessége több mint egy feladat párhuzamos, vagy annak látszatát keltõ módon történõ futtatására.

Valódi párhuzamos feldolgozást jelentõ multitaszking (multiprocesszing) csak több processzorral rendelkezõ rendszerekben valósítható meg.

Az egyprocesszoros gépeken a multitaszkingot az operációs rendszerek az ún. idõosztás segítségével valósítják meg úgy, hogy minden egyes feladatot csak a másodperc törtrészéig hagynak futni, ami után elveszik tõle a vezérlést, és egy másik feladatot hagynak hasonlóan rövid ideig futni.

Mivel így egyetlen másodpercen belül akár több tíz folyamat is "szóhoz juthat", azaz mûveleteket végezhet, ezért a felhasználóban az képzet keletkezik, hogy a programok párhuzamosan mûködnek - pedig valójában minden idõpillanatban csakis egyetlen egy folyamat fut.

Lásd még ütemezõ, kooperatív, preemptív, idõosztás. "

Néhány tétel: http://www.carac.hu/bmf/asao/asao.ppt

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Csucsu: a kimenõ levelek kiszolgálóját a netszolgáltató adja, nem függ össze a pop3-mal pölö.

Csucsu

Csucsu

törzsvendég

• fórumtag
  • 780 hozzászólás
  • LocationBudapest
Ha használ valaki levelezõ rendszert a gépén (pl thunderbird), elárulhatná hogy kell rávenni, hogy elküldjön levelet (jelen esetben vipmailen keresztül). Letöltéssel nincs gond, csak a feltöltés nem akar összejönni.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Erre is gondoltam de most fordítva tettem be mint ahogy nézni akartuk volna de így sem jött be:D

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás
Dig: hát vedd ki õket fordított sorrendben legközelebb...

Aktuális civil

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13.478 hozzászólás
Ha még két dologban tudna valaki segíteni... Éspedig: multi-taszk és dinamikus kötés... Semmi használhatót nem találok róluk...

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Volt nagyon régi film amit nem vitt és volt premier film..
Szóval nem tudom...
Hallottam hogy fikázzak az LG-t de tök friss..á

F1

F1

törzsvendég

• fórumtag
  • 422 hozzászólás
DVDbõl van + és -.Halvány lila gõzöm sincs hogy mi a különbség a kettõ között(technikailag)de mindenki azt javasolta hogy inkább - DVD lemezt vegyek mert ha azokat megírom akkor azt mindenhol be tudják majd olvasni a lejátszók.Namármost lehet hogy a te lejátszód allergiás a + lemezekre.De mondom technikailag nem értek hozzá de azt tudom hogy a + DVDk régebbiek mint a - és az LG SZÁMOMRA soha nem nyújtott olyan megbízhatóságot hogy ne merjek esetleg erre következtetni hogy nem olvas vmit.

Szerintem
NO OFF,USE SEARCH

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Na megint van remek porblémám.

LG DVD író lejátszó blabla

Pár napja történt elõször, kivettem két kölcsönzõi filmet és az elsõt gond nélkül lejátszotta de a második filmnél csak pörgette és kész be sem tudta olvasni..

gondoltam rossz a dvd..

következõ alkalom ismét két film az egyiket viszi a másikat nem..

ma ugyan ez..

kölcsönzõi filmek elõtte kb 30 filmet vettünk már ki de semmi...

Mi lehet?

elvileg tud mindent olvasni a lejátszó és már újra is raktam de semmi..

Aki tud segítsen..

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13.478 hozzászólás
Nagyon szépen köszönöm!!! Gyakorlatilag az alvó borbély azt írja le, amit a szemaforhoz tartozó kezdeti érték határoz meg?! Mert az azt mutatja, hogy egyszerre hány folyamat léphet a kritikus szakaszba. A szigorú (vagy bináris) szemafor változójának csak két értéke lehet: 0 és 1. Tehát ebben az esetben a borbély csak egy vendéget tud fogadni?!?! Kicsit nehezen hozom õket kapcsolatba...

A mutex pedig egy eszköz. Nem beépített függvény, nem több folyamat számára is hozááférhetõ változó, hanem egy eszköz... Csak mert már százféle megfogalmazást találtam...

És tényleg nagyon köszönöm!!!

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
"Többfeladatos rendszerekben az osztott erõforrásokhoz történõ hozzáférés szinkronizálását lehetõvé tevõ IPC eszköz.

A mutex lehetõvé teszi annak biztosítását, hogy egy védett erõforrással egyszerre mindig csak egyetlen feladat dolgozhasson, és így elkerülhetõk legyenek a párhuzamos - egymást zavaró - hozzáférések, módosítások által okozott problémák.

Lásd még szemafor."

"A probléma a következõ:
egy processzus (a borbély) kiszolgál más processzusokat (vendégek).
Reggel kinyit, ha nincs vendég aludni megy
Érkezõ elsõ vendég ébreszti
Csak meghatározott számú (a székek száma szerinti) vendég tartózkodhat az üzletben. Ha nincs benn ülõhely, a vendég várakozni kényszerül az ajtó elõtt."