Nekem is volt SMC és néhány naponta valóban meghalt. De nem 10 percenként. Ahoz volt firmware, bár nem volt hajlandó felmászni rá... Szóval szerencse kérdése.
Ha a router NAT-ol és a portokat 65k fölé pakolja, azt észreveheti a szolgáltató. De itt szerintem nem ez lesz a baj.
Még egy ötlet. Melóhelyen egy x-micro router szaggatja a kapcsolatot egy-egy pillanatra. De csak ha melege van. Szóval legyen szellõs helyen, hátha...
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

számítógép zsenik ide!
Indította
lor
, 2003. november 28. 16:28
Írta 2005. március 10. - 08:24

vendég_Charon_*
Írta 2005. március 10. - 08:10

Szolgáltató nem szólhat, mert csak a router harvercímét láthatj, a többi gép mögötte rejtve van. És egyes routerek elõszeretettel játsszák ezt a dolgot, ami veled történt.
Különösen az SMC barricade család, de a d-linkrõl még nem hallottam rosszat, pedig vagy 13 ment már át a kezem alatt, és mind jól mûködik.
Ha garis, cseréltesd ki. Nem kell bizonyítani feltétlen...
A firmware pedig általában az európai altípusoknál nem elérhetõ. De próba cseresznye.
Különösen az SMC barricade család, de a d-linkrõl még nem hallottam rosszat, pedig vagy 13 ment már át a kezem alatt, és mind jól mûködik.
Ha garis, cseréltesd ki. Nem kell bizonyítani feltétlen...
A firmware pedig általában az európai altípusoknál nem elérhetõ. De próba cseresznye.
Írta 2005. március 09. - 23:46

Írta 2005. március 09. - 23:24

a modem simán jó..akkor csak hibás a router lehet rossz...a szolgáltató nem baszakodhat?merthogy több gép van egy vonalon...garis, de tudom milyen nehéz bebizonyítani,hogy rossz a cucc,mert a szervízben tuti jó lesz:D
Írta 2005. március 09. - 23:17

próbáld ki a routert kiiktatva direktben csak a modemet, igy kiszûrheted, hogy a kettõ közül melyikkel van a gond
nem garisak a cuccok?
nem garisak a cuccok?
Írta 2005. március 09. - 22:50

Köszi a linket:D
Akkor még egy hülye kérdés...adott egy Dlink adsl modem,és egy Dlink ADSL router
Olyat csinál a router, hogy néha ritkábban, néha gyakrabban megszakítja a kapcsolatot. Ezt csak a táp ki be kacsolásával lehet orvosolni.Van amikor csak óránként,de van hogy 10 percenként. Ez fenn áll akkor is,ha csak egy gép van rajta, és akkor is,ha 3
Mi lehet?
Már az agyamra megy.
Elõre is thx
Akkor még egy hülye kérdés...adott egy Dlink adsl modem,és egy Dlink ADSL router
Olyat csinál a router, hogy néha ritkábban, néha gyakrabban megszakítja a kapcsolatot. Ezt csak a táp ki be kacsolásával lehet orvosolni.Van amikor csak óránként,de van hogy 10 percenként. Ez fenn áll akkor is,ha csak egy gép van rajta, és akkor is,ha 3
Mi lehet?
Már az agyamra megy.
Elõre is thx
Írta 2005. március 09. - 22:44

Írta 2005. március 08. - 21:04

Egy kérdés, van valakinek quark express 6 vagy annál nagyobb?Nagyon kéne itthoni munkához..
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.
Írta 2005. március 08. - 14:30

NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2005. február 27. - 16:12

Én is csak vékony vonalat használok CADnél, ha erre gondoltál.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.
Írta 2005. február 27. - 14:39

gondolkoztam azon, hogy ez a vekony meg vastag vonal dolog mit jelent.
aztan rajottem, hogy ti ugy rajzoltok, hogy van vekony meg vastag vonal.
na en ezt nem, csak szinek vannak.
aztan rajottem, hogy ti ugy rajzoltok, hogy van vekony meg vastag vonal.
na en ezt nem, csak szinek vannak.
NE ÍGY! NE ÍGY!
Írta 2005. február 26. - 22:51

A TN/TV paneles TFTk torzítanak állítólag, meg a vékony vonalakkal is gondd lehet. Asszem prohardver fórumon volt errõl szó vmikor. Szal a panellal van a gond, nem a sík képernyõvel.
Ezeket küszöböli ki az MVA panel.
1ébként tegnap megnéztem egy viewsonic vx912-t és egy vx910et (a 910 MVAs), tényleg látható volt a különbség (fõleg színekben, kontrasztban), pedig csak a panel más. A 910nél sem láttam komoly utánhúzást (25ms), bár csak egy kocka szaladgált a képernyõn.
Ezeket küszöböli ki az MVA panel.
1ébként tegnap megnéztem egy viewsonic vx912-t és egy vx910et (a 910 MVAs), tényleg látható volt a különbség (fõleg színekben, kontrasztban), pedig csak a panel más. A 910nél sem láttam komoly utánhúzást (25ms), bár csak egy kocka szaladgált a képernyõn.
Írta 2005. február 26. - 22:40

mie van geometriai torzitasa a tft-nek?
crt-nel uyge szep szint ad a nem sik kepcso mert arra tudjak egyenletesen szorni a cuccost.
sik meg geometriailag faja mert nem trozit a sik felulet.
ezek alapjan?
vagy akkor a maszk lyukasztasa ami miatt torzit?
crt-nel uyge szep szint ad a nem sik kepcso mert arra tudjak egyenletesen szorni a cuccost.
sik meg geometriailag faja mert nem trozit a sik felulet.
ezek alapjan?
vagy akkor a maszk lyukasztasa ami miatt torzit?
NE ÍGY! NE ÍGY!
Írta 2005. február 26. - 22:16

Kicsit beleástam magam a TFTk világába, sõt jövõ 7en le is csapok 1re:)
Photoshopra tényleg felejtõsek, mert nem színhelyesek sajna, illetve milla körül már vannak mindenttudó panelesek.
A CADre való profi szintû alkalmazásukkor a geometria torzítása lehet zavaró. Erre megoldás lehet az MVA paneles TFT, ami nagyon jó képminõséget és színhûséget biztosít, de sajna (megfizethetõ árban) csak 20-25ms-osak. Ezeknél, ha FPSre használod, zavaró lesz az "utánhúzás", de filmnézésnél még nem. Haver (tervezõ)cégénél 1ébként most újítottak be ilyeneket, meg mondta is h szerinte jó CADre.
Ha játékra kell inkább, akkor TN panelest kell venni, mert az nagyon gyors (8-12ms), viszont kevésbé kontrasztos, és a látószög is kisebb (140°fok ált.)
CRT adja a legszebb képet, az újak sugárzási szintje gyakorlatilag elhanyagolható (de azért sugároz!), de hiába megy 120Hz-en, akkor is jobban fárasztja a szemed, mint a TFT.
Photoshopra tényleg felejtõsek, mert nem színhelyesek sajna, illetve milla körül már vannak mindenttudó panelesek.
A CADre való profi szintû alkalmazásukkor a geometria torzítása lehet zavaró. Erre megoldás lehet az MVA paneles TFT, ami nagyon jó képminõséget és színhûséget biztosít, de sajna (megfizethetõ árban) csak 20-25ms-osak. Ezeknél, ha FPSre használod, zavaró lesz az "utánhúzás", de filmnézésnél még nem. Haver (tervezõ)cégénél 1ébként most újítottak be ilyeneket, meg mondta is h szerinte jó CADre.
Ha játékra kell inkább, akkor TN panelest kell venni, mert az nagyon gyors (8-12ms), viszont kevésbé kontrasztos, és a látószög is kisebb (140°fok ált.)
CRT adja a legszebb képet, az újak sugárzási szintje gyakorlatilag elhanyagolható (de azért sugároz!), de hiába megy 120Hz-en, akkor is jobban fárasztja a szemed, mint a TFT.
Írta 2005. február 26. - 15:06

Írta 2005. február 26. - 12:05

DSL ROUTER MICRONET SP888B 4 PORT 8.740HUF
* Sebessége: 10/100 Mbit
* Csatlakozó: 4 RJ45-ös UTP
* DSL és kábel router
* Méretei: Szé.: 230 mm * Ma.: 38 mm * Mé.: 150 mm
* Beépített tûzfal
* Egyszerû, web alapú konfiguráció a böngészõn keresztül
vagypedig:
HÁLÓZAT - DSL ROUTER SURECOM EP-4904SX 4 PORT 7.490HUF
* DSL és kábel router, valamint USB printer szerver
* Beépített tûzfal
* Méretei: 165 mm * 87 mm * 30 mm
Melyiket érdemes megvenni?
a második olcsóbb és printer-t is megoszt...ennek függvényében?
* DSL és kábel router
* Méretei: Szé.: 230 mm * Ma.: 38 mm * Mé.: 150 mm
* Beépített tûzfal
vagypedig:
HÁLÓZAT - DSL ROUTER SURECOM EP-4904SX 4 PORT 7.490HUF
* DSL és kábel router, valamint USB printer szerver
* Beépített tûzfal
* Méretei: 165 mm * 87 mm * 30 mm
Melyiket érdemes megvenni?
a második olcsóbb és printer-t is megoszt...ennek függvényében?
Autist Team:)
Írta 2005. február 25. - 18:17

Ja igen, a TFT ! Játékra kiválóan alkalmas, HA az "utánvilágitási ideje" 25ms (40 fps max.) alatt van, lehetõleg 16ms (63 fps max.) vagy kevesebb !
A CRT naná, hogy sugárzik 120Hz-en is, de cserébe jók a szinek is, bár lehet, hogy CAD-del el lehet rajta lenni, Photoshop-pal biztosan nem.
@conor
Asszem igen, de kérdezz meg olyat aki ért is hozzá !
A CRT naná, hogy sugárzik 120Hz-en is, de cserébe jók a szinek is, bár lehet, hogy CAD-del el lehet rajta lenni, Photoshop-pal biztosan nem.
@conor
Asszem igen, de kérdezz meg olyat aki ért is hozzá !

Mer' egy állat vagyok !
Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.
Írta 2005. február 25. - 18:15

hümm akkor nekem is a mostani 2 gép közötti cross kábel helyett patch kábel kell majd?
Írta 2005. február 25. - 18:13

Nálam is 2 gép van 1 ADSL-en, senki nem foglalkozik vele és gond nélkül müködik akárhány géppel, csak a sávszélesség fog elosztódni !
@Thommey
Az ADSL "doboz" és a PC között jó a kábel ? Nekem 5 napig tartott kibarkóbázni + be kellett vetni egy informatikust is, hogy simán rossz annak a kábelnek a bekötése (olyat hoztak ami 2 gép közé kell és nem olyat ami az ADSL és a PC közé !) amit a Matáv hozott az ADSL szerelésekor !
@Thommey
Az ADSL "doboz" és a PC között jó a kábel ? Nekem 5 napig tartott kibarkóbázni + be kellett vetni egy informatikust is, hogy simán rossz annak a kábelnek a bekötése (olyat hoztak ami 2 gép közé kell és nem olyat ami az ADSL és a PC közé !) amit a Matáv hozott az ADSL szerelésekor !
Mer' egy állat vagyok !
Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.
Írta 2005. február 25. - 17:26

pár kérdés:
ugye adsl szerzõdés értelmében egy gépen lehet felkapcsolódni, ezért elsõ felkapcsolódáskor a hálókártya vmilyen címét eltárolják, nem?
namost ha veszek egy adsl routert, és azzal osztom meg az adsl vonalat 2 gép között, akkor hogyan oldom meg azt, hogy ne jöjjön ki az axelero hogy megszegtem a szerzõdést?
2.: ha van egy harmadik gép, egy laptop, ami egy munkacsoport tagja, akkor ha itthon rádugom a routerre, és hozzáadok egy új kapcsolatot akkor mûködni fog azon is a net?
ugye adsl szerzõdés értelmében egy gépen lehet felkapcsolódni, ezért elsõ felkapcsolódáskor a hálókártya vmilyen címét eltárolják, nem?
namost ha veszek egy adsl routert, és azzal osztom meg az adsl vonalat 2 gép között, akkor hogyan oldom meg azt, hogy ne jöjjön ki az axelero hogy megszegtem a szerzõdést?
2.: ha van egy harmadik gép, egy laptop, ami egy munkacsoport tagja, akkor ha itthon rádugom a routerre, és hozzáadok egy új kapcsolatot akkor mûködni fog azon is a net?