Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

számítógép zsenik ide!

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
4846 replies to this topic

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
hõtermelés nõ
szilicium élettartama csökken

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

hmm ha lokkos akkor ennyi a max.... :'( max annyit tudsz tenni ,hogy belovod a 2.6 ot es adsz tul feszt a cpunak eloszor 1 tizedet utana ha fagy 2 tizedet.
Viszont igy a hotermeles negyzetesen novekszik.

ez érdekel. még soha nem mertem kipróbálni. csak annyi a következménye, hogy nõ a hõtermelés?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
Rob: Mindenképpen ajánlom hogy vegyél egy márkás tápot! Nekem mindenféle megmagyarázhatatlan golnd volt a géppel, sûrûn fagyott is. Vettem 360-as Chieftech tápot és azóta semmi probléma nem volt. Kb 3x fagyott le a gép(XP) 3 év alatt.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 posts
esetleg erdemes megnezi a prohardweren nincs e hasznaltal lokk nelkuli ,mert azt akar 3.6 ig is huzhatod ;) es olcso is
"A processzorok füsttel mûködnek, ha a füst kiszáll belõlük nem mûködnek tovább."
"Ami nem öl meg az csak erõsít."
"A kerékpár számomra a szabadság szinonímája"
Tom Ritchey

Nem értem ,miért gyártanak olyan 10.000.000Ft-os autót amin nem megy az index? :chin:

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 posts
hmm ha lokkos akkor ennyi a max.... :'( max annyit tudsz tenni ,hogy belovod a 2.6 ot es adsz tul feszt a cpunak eloszor 1 tizedet utana ha fagy 2 tizedet.
Viszont igy a hotermeles negyzetesen novekszik.
"A processzorok füsttel mûködnek, ha a füst kiszáll belõlük nem mûködnek tovább."
Tom Ritchey

Nem értem ,miért gyártanak olyan 10.000.000Ft-os autót amin nem megy az index? :chin:

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
20 szoros a lock benne, 100-as fsb alapból, igy jön ki 120-al a 2.4 ghz.
majd még nekiugrom még egyszer, hátha. régebben bootolt 2.6 körül is, csak a 3dmark-ban már fagyott. most hogy a ramok jobbak, talán kipróbálom. bár ez a 2.4 stabil.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 posts
ezek nagyon jo homerseklet ertekek :)))
szorzo lokkos a cpu ?

ha nem akkor milyen beallitasokkal probaltad?
Tom Ritchey

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
board 29 celsius, cpu 35.5 celsius. (anno régi alaplapban ugyanez a házhûtõ nélkül 55 fok is volt) - bár lényegtelen, mert 74 körül kapcsol le, és sose kapcsolt le. csak nagyobb fsb-vel nem nagyon bootol....

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 posts
hany fokosak az eszkozeid ?

az fsb az istennek sem megy 120 nal feljebb ???
Tom Ritchey

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
oké, fagyás megoldva, csak a tápkábel ugy volt bekötve, hogy a vga a huszadik volt a sorban, és egy tápkábelrõl kb a harmadik egység... tegnap két óra cs:s után sem fagyott. persze lehet, hogy mégiscsak beruházok egy nagyobb tápba.

sandrát én is ismerem, használom is.

hûtés: egy hûtõ alu bordéûákkal a procin (neve nincs sz.tem) meg egy hûtõ a ház hátuljában. és egy fasza rézbordás márkás valami a videokártyán. (illetve két kis szirszar a rack-ben)

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 posts
hat a tapegyseg elkepzelheto ,hogy gyenge lancszem ,mivel 3 d kornyezetben a gep aramfelvetele megugrik akar 100w is :( de azert el kellene vinnie ezt a konfigot bar en tartos hasznalat mellett nem ajanlom.
mindenkeppen szerezz be egy ilyet ha codegen tapod van.
www.maxx.hu
kb 3e ft es nem kell kifizetned minden alkatreszedet ujra ha a tapod megmakkana.
ha van ra lehetoseged ker kolcson egy tapot...

masik tipp meg szerviz elott a megfelelo hutes. Hany ventillator van a gepben es milyenek ? a cpun milyen a venti ? Lehet ,hogy a huzas miatt az lesz a gyenge lancszem a melegedes miatt.

Fagyas kb mindig ugyanakkor kovetkezik be ? Kb egysegnyi ido utan ?
Lehet meg a memory is gond probald meg attallitani 1:1 re.

edit 2x: memory nal meg megint lehet gond hogyha huztad a akkor a timeing ertekei sem jok.... ettol is fagyhat mint allat.
Biosban ezek auton vannak? mert ha nem probalhatod
2.5-3-3-5 is vagy stabilkent 3-4-4-8.
de az is lehet ,hogy alaplap nem szerteti a karit vagy a kari maga hibas... :'(

edit:
FSB es memory huzasnal volt ilyen gondom ,hogy internetezni azaz idle modban nem fagyott...
tudom ajanlani a sis soft sandrat es az everest nevu prgt.
nekem az everestel mert ertekek tuning utan a kovetkezoek:
http://members.chell...gulyasgy/01.jpg
Forras:
Amd 1.8 TB mag FSB 100Mhz memory 200mhz
tuning utan:
Amd 2.2 FSB 200 Mhz memory 400mhz.
ezen stabil ,de megy meg 410 is de akkor nekem is ugy fagy mint neked jateknal.....

edit 3x: sosem jut eszembe egyszerre :(
kabel csatik sokszorositasahoz hasznalj y osztot.

edit 4x: :D
DVD lejatszik fagyas nelkul illetve ha van tv karid akkor az muxik e illetve filmet jatszik e le fagyas nelkul ?
Tom Ritchey

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
mittudomén.

edit: codegen van benne

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
300-as, de mi ? Mert nem ugyanaz a 300-as Enermax és társai vagy a 300-as Codegány... ;)

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
300-as a táp. lehet, hogy ez a baja. amugy sincs elég tápkábelem :) 1 cd olvasó, egy iro, két winchester, na meg most a vga....
maga a kép tiszta, meg szép meg minden.

F1

F1

törzsvendég

• fórumtag
  • 422 posts
Nekem az aalaplap meg a videókártya nem illett össze és csak játék alatt fagyott,netezés közben nem.Aztán kapott új alaplapot(ASUSt)és azzal jó lett.Vagy táp ja.
NO OFF,USE SEARCH

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
AGP-s 6600GT kártyák fõleg ha Inno3D-k nagyon lutrik ! És ha müködnek akkor is -számomra- elfogadhatatlanul hangosak ! Viszont nem biztos, hogy a kártya a bünös ! Tápból milyet adsz neki ?

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
a vége egy is7-e2 lett, megy benne két samsung 400-as dual channel, a proci 2.0 megy 2.4-en, ami azt jelenti, hogy fsb 120 mhz, mellette a ram 3:4 arányban megy (éljen a soft menu 3) tehát durván 160 mhz.
videokártyában meg egy inno3d 6600 gt lett, 128 megás. egyenlõre ugy tûnik, ingénybevétel mellett fagy (3dmark 1-2 mp-ig megy, de a játékok is kb fél percig indlnak el) majd visszaviszem jól.
ha nem ez a baja, akkor meg nem tudom mi, már 1 órája netezek, és ettõl bezzeg nem fagy le.... driver a legujabb nforce, mielõtt kérdezné valaki.

F1

F1

törzsvendég

• fórumtag
  • 422 posts
Sziasztok!

Tudnátok mondani nekem pár olyan Budapesti internetkávézó címet telefonszámmal,ahol le lehet foglalni a gépeket éjszakára multiplayer játék céljából?
NO OFF,USE SEARCH

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 posts
Alaplap: Nah ebbol semmikeppen se vegyel nonamet.... soha soha ... a noname lap szar fagy nem megy lassu szar....

Ajanlatom ABit vagy Asus esetleg MSI ,de en asus parti vagyok inkabb jol birja a tuningot.
A Ram csakis 400ast hasznalj a kov lapban ,mert 266 iszonyu lassu le is fogja a gepet plussz ha huzod a cpud akkor ha most 266 a lap akkor 133 az FSB erteked ezt kellene feltornaszni valahogy 200ra akkor ki is tudnad hasznali a 400 as memoryt plussz nagyon gyors lenne a geped eszre is venned.
Vid karibol meg lehet mindent valasztani 9600 Xt 9800pro 9800xt
Az atinak szebb a kepe es szebbek a szinei es a 9xxxx kategoriaban gyorsabbak az nvidianal ,mig a 6800GT 6600GT erossebb es jobban huzhato az ezzel kategorias x600 x800 ati tarsaik. egyebkent szemelyes velemenyem ... 9600xt vennek az emlitett konfighoz ,mert ha nem sikerul a cpudat felhuzni 200fsb re akkor ugyis megette az egeszet semmi ,mert akkor kb olyan lesz mint ha lenne egy deore xt valtod egy tournex racsni sorral.... :D csakhogy a bringanal maradjunk.
Nekem egy szarra tuningolt gef3ti200 om van es ezzel meg megy minden egesz jol bar a cpum is az egekben van.... :P
Tom Ritchey

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 posts
viszont a radeon jobban huzhato... :)
Tom Ritchey