Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

számítógép zsenik ide!
Started by
lor
, 2003. November 28. 16:28
Posted 2005. May 17. - 16:46

w2k javasolnek neked AGA stabilabbe s jobb persze csak service pack 4 utan...
Aztan meg www.nvidia.com es a legujjab grafikus driver.
Bios beallitasok :
Ha valami nincs neked ezekbol az nem baj.
CPU Internal Cache: Enabled
CPU external Cache: Enabled
Ezek a CPU belso kulso Cash jet lehet ki be kapcsolni mindenkeppen enable.
Assign IRQ for VGA:
Enabled: A BIOS oszt ki megszakitas kerelmet a Video karinak
Disabled: Igy nem oszt ,ki ezaltal felszabadulhat egy ket IRQ a rendszer szamara. Bekapcsolva gyorsabb a CPU es VGA kozotti kommunikacio.
PCI/VGA Palette Snoop:
Disabled: MIndenkeppen kikapcs.
Video BIOS Shadow:
Enabled:A Video Bios bemasolasra kerul a rendszer RAMjaba VIDEO SHADOW nemikeppen noveli a teljesitmenyt.
AGP Speed Rate:
Az opció, ami az AGP busz átviteli rátáját vezérli önmagáért beszél. Logikusan, a "4x"-es gyorsabb, mint a "2x"-es, még ha néhány alkalmazás az AGP buszt megkerülve cserél (swappol) is textúrákat.
Primary VGA BIOS:
Két grafikus kártyával bootolni: lehetõség van egy AGP vagy egy PCI kártya között váltani.
Spread Spectrum Control: Teljesítménynövekmény: a lelassítja a rendszert. Mindig ki kell kapcsolni.
Graphic Aperture Size:
Egy-két dolgot érdemes tudni az AGP-vel kapcsolatban: a "32 MB"-os beállítás több mint elegendõ, hiszen gyakorlatilag minden program képes az AGP méretét maga állítani. Windows 98 SE és Windows 2000 alatt úgy is a grafikuskártya driverek szabályozzák az
AGP méretét az operációs rendszerrel egyetemben. Alapvetõen nincs észrevehetõ teljesítménynövekedés a nagyobb beállítás mellett.
AGP Fast Write: Enabled erõsen növeli a teljesítményt
Aztan meg www.nvidia.com es a legujjab grafikus driver.
Bios beallitasok :
Ha valami nincs neked ezekbol az nem baj.
CPU Internal Cache: Enabled
CPU external Cache: Enabled
Ezek a CPU belso kulso Cash jet lehet ki be kapcsolni mindenkeppen enable.
Assign IRQ for VGA:
Enabled: A BIOS oszt ki megszakitas kerelmet a Video karinak
Disabled: Igy nem oszt ,ki ezaltal felszabadulhat egy ket IRQ a rendszer szamara. Bekapcsolva gyorsabb a CPU es VGA kozotti kommunikacio.
PCI/VGA Palette Snoop:
Disabled: MIndenkeppen kikapcs.
Video BIOS Shadow:
Enabled:A Video Bios bemasolasra kerul a rendszer RAMjaba VIDEO SHADOW nemikeppen noveli a teljesitmenyt.
AGP Speed Rate:
Az opció, ami az AGP busz átviteli rátáját vezérli önmagáért beszél. Logikusan, a "4x"-es gyorsabb, mint a "2x"-es, még ha néhány alkalmazás az AGP buszt megkerülve cserél (swappol) is textúrákat.
Primary VGA BIOS:
Két grafikus kártyával bootolni: lehetõség van egy AGP vagy egy PCI kártya között váltani.
Spread Spectrum Control: Teljesítménynövekmény: a lelassítja a rendszert. Mindig ki kell kapcsolni.
Graphic Aperture Size:
Egy-két dolgot érdemes tudni az AGP-vel kapcsolatban: a "32 MB"-os beállítás több mint elegendõ, hiszen gyakorlatilag minden program képes az AGP méretét maga állítani. Windows 98 SE és Windows 2000 alatt úgy is a grafikuskártya driverek szabályozzák az
AGP méretét az operációs rendszerrel egyetemben. Alapvetõen nincs észrevehetõ teljesítménynövekedés a nagyobb beállítás mellett.
AGP Fast Write: Enabled erõsen növeli a teljesítményt
"A processzorok füsttel mûködnek, ha a füst kiszáll belõlük nem mûködnek tovább."
"Ami nem öl meg az csak erõsít."
"A kerékpár számomra a szabadság szinonímája"
Tom Ritchey
Nem értem ,miért gyártanak olyan 10.000.000Ft-os autót amin nem megy az index? :chin:
Tom Ritchey
Nem értem ,miért gyártanak olyan 10.000.000Ft-os autót amin nem megy az index? :chin:
Posted 2005. May 17. - 16:34

320 MB elég az XP-nek, több koleszos haverom gépében 256MB van csak és mind XP-t használ !
Mer' egy állat vagyok !
Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.
Posted 2005. May 17. - 16:28

Nem megy ezer szar csak a szokásos kb 12 dolog. Enélkül mi értelme a többfeladatos rendszernek. Most csak 4-5 fut épp.
Ride everywhere.
.
Posted 2005. May 17. - 16:05

320Mb?
elég
havernak 256-tal megy
csak nem kell ezer szart futtatni egyszerre
elég
havernak 256-tal megy
csak nem kell ezer szart futtatni egyszerre
Autist Team:)
Posted 2005. May 17. - 16:03

Nekem nem fontos erõmûvész kártya mert keveset játszom akkor is régebbi játékokkal. Ikszpéhez meg kevés a 320Mb ram. 2000-hez mennyi kell?
Ride everywhere.
.
Posted 2005. May 17. - 15:34

Bár nem egy erõmûvész a karesz, de az integrált után mindenképpen ugrásnak kéne lennie, valószínüleg a Win98 a gond, ezek a kártyák már nem arra vannak fejlesztve, nem is támogatják már rendesen. Szerintem XP alatt fog csak rendesen menni vagy marad a Linux.
Mer' egy állat vagyok !
Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.
Posted 2005. May 17. - 15:22

Posted 2005. May 17. - 15:09

Milyen kártyáról is van szó ? :confused:
Mer' egy állat vagyok !
Posted 2005. May 17. - 14:43

Forceware-t nem találtam 98-hoz. Bios beállításról írnál valamit, mert a linux sokszor kikerüli õt

Ride everywhere.
.
Posted 2005. May 17. - 14:40

AGA: gondolom driverek a legujjabak...
az a furi ,hogy linux alatt meg jo ,mert ha nem lenne bios beallitasra gyanakodnek
az a furi ,hogy linux alatt meg jo ,mert ha nem lenne bios beallitasra gyanakodnek
"A processzorok füsttel mûködnek, ha a füst kiszáll belõlük nem mûködnek tovább."
Tom Ritchey
Tom Ritchey
Posted 2005. May 17. - 13:45

Gui, a gond vele, hogy szerintem nem gyorsabb a gép vele mint az integrálttal volt (most nincs integrált, mer az másik lap volt) A win az 98-as, igaz csak régebbi játékokkal próbáltam. Pl screamer4x4 full felbontással akad pedig ezt bírnia kéne mert nem mai game. Linuxba nincs gond.
van egy pdf2txt progi, néha használtam. Symbianos acrobat readert hogy lehet rávenni az ékezetes betûk megjelenítésére? (pontosabban õ, û nincs benne
)
van egy pdf2txt progi, néha használtam. Symbianos acrobat readert hogy lehet rávenni az ékezetes betûk megjelenítésére? (pontosabban õ, û nincs benne

Ride everywhere.
.
Posted 2005. May 16. - 21:51

lor: oszt nem veszekednek ossze a reader meg a keszitoje ?

Tom Ritchey
Tom Ritchey
Posted 2005. May 16. - 13:22

nekem a prof van fennt
meg a reader is
de a prof ugyis felulirja magat.
meg a reader is
de a prof ugyis felulirja magat.
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Posted 2005. May 16. - 07:47

AGA: mi a gond vele ?
lor: Nekem az Adobe Õrofessional 6 nem xaraxik annyit. Sokkal stabilabb mint a reader es meg szerkeszteni is tudok vele.
Viszont egy oriasi nagy elonye van es ez szerintem mindent visz. Egy pdf kinyomtatsz minden gepen egyforman jon ki egy .doc mar nem biztos.... jah es doc reader nincsen
(microsoftos)
lor: Nekem az Adobe Õrofessional 6 nem xaraxik annyit. Sokkal stabilabb mint a reader es meg szerkeszteni is tudok vele.
Viszont egy oriasi nagy elonye van es ez szerintem mindent visz. Egy pdf kinyomtatsz minden gepen egyforman jon ki egy .doc mar nem biztos.... jah es doc reader nincsen

Tom Ritchey
Tom Ritchey
Posted 2005. May 16. - 05:37

vagy pl egy progi serial kodjat doc-ban
olyankor tudok orditani.
mar-mar olyan mint amikor felraknak egy f.o.s. 3/6mpix-es fotot
es tolem varjak el, hogy majd ott barmi is lesz
ilyenkor lepek is ki egybol a fotok kozul oszt helo
esetleg van egy 160Gb-s vinyom is...
off vege
olyankor tudok orditani.
mar-mar olyan mint amikor felraknak egy f.o.s. 3/6mpix-es fotot
es tolem varjak el, hogy majd ott barmi is lesz
ilyenkor lepek is ki egybol a fotok kozul oszt helo
esetleg van egy 160Gb-s vinyom is...
off vege
NE ÍGY! NE ÍGY!
Posted 2005. May 16. - 02:37

bizonyos dolgokra elég jó a pdf, de azt én is utálom, amikor pl a zh idõpontját felrakják pdf-ben, és 5 perc amig betöltõdik az adobe plugin
Posted 2005. May 16. - 00:54

kell vkinek egy 120GB-s vinyo?
~15
ha joltom maxtor
de van egy 80GB-s maxtor is.
en azt utalom a pdf-ben, hogy mindenhol midnen kis pocs infot abban raknak fel
es nagyon lefogja a gepet
haver most csinalja a dipi munkajat (most is eppen, mert meg online)
es annyit szidja o is a pdf-ket, hoyg csak na.
~15
ha joltom maxtor
de van egy 80GB-s maxtor is.
en azt utalom a pdf-ben, hogy mindenhol midnen kis pocs infot abban raknak fel
es nagyon lefogja a gepet
haver most csinalja a dipi munkajat (most is eppen, mert meg online)
es annyit szidja o is a pdf-ket, hoyg csak na.
NE ÍGY! NE ÍGY!
Posted 2005. May 16. - 00:13

A maxtor computer-ben a múlt héten volt western digital 40Gb-s vinyó asszem 6000-ért (a Rákóczi tér mellett) Az egyikük biciklis, beszéltem vele és aszonta többet nemér azért adják ennyiért.
Van valakinek itt gef5200-es kártyája? A windozze szarakszik vele :-
Van valakinek itt gef5200-es kártyája? A windozze szarakszik vele :-
Ride everywhere.
.
Posted 2005. May 15. - 22:20

de nem azt kapod szet amit en vedek le ...
paran mar probalkoztak a nem olyan maceras pdf editorokkal

Tom Ritchey
Tom Ritchey
Posted 2005. May 15. - 21:28

málna köszi !
asszem séta egy helyi számtekboltba, az lesz a legcélravezetõbb.
Itt tõletek, csak egy irányelvet vártem, ezt megkaptam..
asszem séta egy helyi számtekboltba, az lesz a legcélravezetõbb.
Itt tõletek, csak egy irányelvet vártem, ezt megkaptam..

Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda