DIG: ... miattunk ilyen amilyen. Hogy ezt hogy ertem: mivel nekunk ,minnel hamarabb kell uj es uj ezert nincs ido a tesztelesre....
Szerintem ezt nagyon rossz oldalról közelíted meg. Nekünk nem kell újabb és újabb windows. De alánk rakják és a nép nagy részével megetetik, hogy neki ez kell. A tesztelés dolog meg... Nekem se marad rá soha idõ, de ettõl még kifogásnak nagyon gyenge... PiciPuháéknál meg egyébként is halomban kell (ene?) állni a gépeknek, amiken hónapokig automatikus tesztek futnak.
Mert azért a pc-k döntõ többségét olyan helyeken használják (irodák pl), ahol soha nem lesz szükség XP-re, pláne nem longhornra a 80 gigás vinyók helyett simán elég lenne egy 10-es, de annak meg 10 évig bírnia kellene, mert biztonsági mentés úgysincs...
...Gondolj bele egy olyan op rendszert kell megirniuk ,ami minden gepen a takolmanytol a brand gepig fusson...
A tákolmányok és a brand alkatrészekhez is ugyanarra a szabvánosnak mondott architektúrára épülõ driverek vannak. És mivel a driverek csatlakozási pontjai szabányosak/azonosak, az, hogy az ócska gépeken gyakrabban fagy a win, a driver írójának a hibája, vagyis ettõl az oprendszer megírása még nem lesz nehezebb.
Az pedig, hogy a driver olyan amilyen, szerintem leginkább a profitorientáltságnak meg a gyors termékciklusoknak köszönhetõ.
Aztan az userek egyre jobban nem ertenek a fobb dolgokhoz csak felhasznalok---> tobb hibat generalnak.
Ha egy szoftvert egy hülye user ki tud akasztani, akkor az okos is ki tudja, max elkerüli a hibás funkciókat. De a progi ettõl még nem lesz jobb, csak nem látszik annyira.
Kernel szinten egy poblemat kikerulni vagy a folyamatot ujra kezdeni egyaltalan nem gaz.
Dehogynem. Mi köze a kernelnek a (z akár többréteggel) felette futó alkalmazások hibáihoz. Ha a progi hibázik, azt nem a kernelnek kell lekezelni, hanem a proginak.
Szerintem.