Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
4846 hozzászólás a témában

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás

van megbizhato firewire letolto oldal?
vagy ezek nem szoktak szarozni?
alaplahoz kene
mert nem akar az irom cd-rw-t ugykodni
(a lejatszora mar kerult vmi firewire)

Firmware-ra gondolsz? Talláltam egy jót a dvd-mhez, de alaplaphoz (Bios?) nem merném magam megcsinálni. Csakis szünetmentes táppal.

Azt meg tudom, hogy DDR, de hogy hany hz-eset, meg pc hanyast, no itt adtam fel...
elore is koszi!

Úgy tudom, hogy a processzor számolja ki hány Hz-n mennyen a memória. mivel ez "régi" gép szerintem belemegy akár a 400-as is csak 266-on fog futni.
(ÉN beszélek régi géprõl ;) :D )

Ride everywhere.

.

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13.478 hozzászólás

es ha kell neked kingston 512/400-as 10-ert akkor szolj! 8-)

A hét végén errõl még beszélünk, oks?!?! Vinyód nincs?!?!

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

lacley++

lacley++

törzsvendég

• fórumtag
  • 468 hozzászólás
ja, a szivatas az, hogy sehol nem talalok leirast rola a neten. vagy csak en vagyok bena. Ja meg hogy f*ngom nincs ezekrol a pcnemtomhanyas szamokrol

A megnezes 1000 kilometerrol kicsit nehez trukk:) Daniabol tervezgetem kis gepem jovojet...

meg eleg lenne butabb is, mert csak 266-ig viszi az alaplap
" Hogy nem kellenek ide nemzetek, Világ gépei, egyesüljetek, A gépnek nincsen múltja, se hiedelmei, Csak alkatrészei vannak neki"
ákos

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
es ha kell neked kingston 512/400-as 10-ert akkor szolj! 8-)

van megbizhato firewire letolto oldal?
vagy ezek nem szoktak szarozni?
alaplahoz kene
mert nem akar az irom cd-rw-t ugykodni
(a lejatszora mar kerult vmi firewire)

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13.478 hozzászólás
Nézd meg azt, ami benne van... Onnan már nem nagy trükk... ;)

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

lacley++

lacley++

törzsvendég

• fórumtag
  • 468 hozzászólás
hali!

A segitsegeteket szeretnem kerni. szeretnem megokositani a gepem 512 memoval, csak ahogy itt nezegettem a hirdeteseket, hat kisse tanacstalanna valtam.
1,7 Ghz-es celeron procim van, es egy Mercury KOB P4 M266 NDSU alaplapom. Micsoda memoriat kell ehhez beszereznem? Azt meg tudom, hogy DDR, de hogy hany hz-eset, meg pc hanyast, no itt adtam fel...
elore is koszi!
" Hogy nem kellenek ide nemzetek, Világ gépei, egyesüljetek, A gépnek nincsen múltja, se hiedelmei, Csak alkatrészei vannak neki"
ákos

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
De azért kemény munka több évig életben tartani egy windozze-t ;)

Ride everywhere.

.

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 hozzászólás
Hat brand gepek edesanyam munkahelyen tobb komoly brand gep van es rajtuk 4 eves win2000 es most is ugyanolyan gyors mint volt pedig nem csak arra hasznaljak. Erdekes brand gep mindig stabilabb es gyorsabb is ,hiaba rakod ossze ugyanazt ez a szabvany dolog ez inkabb olyan elvileg az...
Es attol meg hogy valami hasonlit egyaltalan ,nem ugyanaz a driver kell neki es nem lehet altalanositva mukodtetni az op rendszert. Ha az igy lenne nem szallitananak a microsoftnak evente tobb millio (sajat fejlesztesu) drivert.

Es egyebkent apam gepere most tettem w95 ot elso szeria ami ugye a legszarabbe es erdekes semmi baja mert nem terhelem meg minden szar progival.Az igaz hogy csak msn firefox es outlook express van rajta....

Ezt ugy ertem ,hogy a progik nagy resze szarul van megirva es uninstallalasnal otthagy egy csomo szemetet amitol lassul vagy akar beszarhat a rendszer. En egyaltalan nem vagyok microsoft fan ,de ha csak olyan termeket hasznalnek ami microsoft logos (tehat tesztelt) tobb mint valoszinu nem lenne semmi bajom a termekkel.

En szerintem igenis fontos elkerulni a hibat .mert nem lehet mindent bolond biztosra csinalni. Ha uvegen jaratod a kocsit vagy letoreseket csinalsz a kemping bajkkal akkor egyhamar tonkremegy akkor is szidod a gyartot?
Miert van az hogy az "egyszerubb felhasznalo" evente tobbszor telepit ujra windowzt mint aki konyit hozza? En nem hiszem hogy ez a mikroszoft hibaja lenne
"A processzorok füsttel mûködnek, ha a füst kiszáll belõlük nem mûködnek tovább."
"Ami nem öl meg az csak erõsít."
"A kerékpár számomra a szabadság szinonímája"
Tom Ritchey

Nem értem ,miért gyártanak olyan 10.000.000Ft-os autót amin nem megy az index? :chin:

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás

És mivel a driverek csatlakozási pontjai szabányosak/azonosak, az, hogy az ócska gépeken gyakrabban fagy a win, a driver írójának a hibája, vagyis ettõl az oprendszer megírása még nem lesz nehezebb.
.

Azt hiszem ez csak akkor lenne igaz ha meg tudnál nézni minden ugyanolyan tipusú de más márkájú/noname alkatrészt mûködés közben is. Volt alkalmam még az s3-as idõszakban pár videokar.-hoz amik más márkájúak de megegyeztek, aztán mégsem. Legjobban a monitoron lehetett észre venni, Pl. a szélesség/magasság teljesen más beállítással ment, mégha a portok meg is egyeztek. Ez driverhiba, de nem minden esetben a programozón múlik.

Ride everywhere.

.

skiri

skiri

törzsvendég

• fórumtag
  • 271 hozzászólás

DIG: ... miattunk ilyen amilyen. Hogy ezt hogy ertem: mivel nekunk ,minnel hamarabb kell uj es uj ezert nincs ido a tesztelesre....

Szerintem ezt nagyon rossz oldalról közelíted meg. Nekünk nem kell újabb és újabb windows. De alánk rakják és a nép nagy részével megetetik, hogy neki ez kell. A tesztelés dolog meg... Nekem se marad rá soha idõ, de ettõl még kifogásnak nagyon gyenge... PiciPuháéknál meg egyébként is halomban kell (ene?) állni a gépeknek, amiken hónapokig automatikus tesztek futnak.
Mert azért a pc-k döntõ többségét olyan helyeken használják (irodák pl), ahol soha nem lesz szükség XP-re, pláne nem longhornra a 80 gigás vinyók helyett simán elég lenne egy 10-es, de annak meg 10 évig bírnia kellene, mert biztonsági mentés úgysincs...

...Gondolj bele egy olyan op rendszert kell megirniuk ,ami minden gepen a takolmanytol a brand gepig fusson...

A tákolmányok és a brand alkatrészekhez is ugyanarra a szabvánosnak mondott architektúrára épülõ driverek vannak. És mivel a driverek csatlakozási pontjai szabányosak/azonosak, az, hogy az ócska gépeken gyakrabban fagy a win, a driver írójának a hibája, vagyis ettõl az oprendszer megírása még nem lesz nehezebb.
Az pedig, hogy a driver olyan amilyen, szerintem leginkább a profitorientáltságnak meg a gyors termékciklusoknak köszönhetõ.

Aztan az userek egyre jobban nem ertenek a fobb dolgokhoz csak felhasznalok---> tobb hibat generalnak.

Ha egy szoftvert egy hülye user ki tud akasztani, akkor az okos is ki tudja, max elkerüli a hibás funkciókat. De a progi ettõl még nem lesz jobb, csak nem látszik annyira.

Kernel szinten egy poblemat kikerulni vagy a folyamatot ujra kezdeni egyaltalan nem gaz.

Dehogynem. Mi köze a kernelnek a (z akár többréteggel) felette futó alkalmazások hibáihoz. Ha a progi hibázik, azt nem a kernelnek kell lekezelni, hanem a proginak.

Szerintem.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
A linuxnak is vannak hasonlói, de ott leginkább a programok fagynak ki amirõl figyelmeztet is a rendszer. Erre egy haver csak ezt mondta: "Itt nem tudsz kit szidni, mert bárki csinálhatta nem pedig egy konkrét cég" :) Igaza van.
Gui: Igen, van mostmár egy ilyen kártyám is :/. Gondolkodtam rajta, hogy elküldöm az nvidiának, hátha tesznek valamit. Leszoktam néha menni a bolhapiacra egy biciklishaverhoz, (használt alkatrészeket eladni, sörözni...) és nem úgy tûnt mintha ebbõl keveset gyártottak volna, mert mindenhol láttam belõle.

Ride everywhere.

.

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 hozzászólás
off
tomcattel mar kezd tele lenni a hocipom a star wars kritikaja is iszonyat gaz.... ugylatom ez a gyerek mindenbe bele kot (azaz elmondja demokratikusan a velemenyet).
on
"A processzorok füsttel mûködnek, ha a füst kiszáll belõlük nem mûködnek tovább."
Tom Ritchey

Nem értem ,miért gyártanak olyan 10.000.000Ft-os autót amin nem megy az index? :chin:

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 hozzászólás
bocso elnezest kerek nem lattam " " :D mert tegnap :tank: voltam meg neztem star wars 3 is :P
ugyhogy meg1x :prosze:
Tom Ritchey

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
dig idezett!
from tomcat.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 hozzászólás
DIG: en egyaltalan nem osztom a velemenyed ,azert mert egy hibat a kernelben kikerulnek. Azert (nem akarom vedeni ,mert en is ruhellem) ,de egy operacios rendszer megirasa azert nem piskota, miattunk ilyen amilyen. Hogy ezt hogy ertem: mivel nekunk ,minnel hamarabb kell uj es uj ezert nincs ido a tesztelesre. Gondolj bele egy olyan op rendszert kell megirniuk ,ami minden gepen a takolmanytol a brand gepig fusson mindenen plussz erre jonnek meg ra azok a problemak ,hogy nagyon gyorsan fejlodik a technika es menet kozben pl fel kell konvertalni 16b rol 32 re.Aztan az userek egyre jobban nem ertenek a fobb dolgokhoz csak felhasznalok---> tobb hibat generalnak.
Johogy a linux jobb ,mert tobb szem tobbet lat es utolag mindenki okos ezert persze hogy olyat epitenek ,ami ugyanazt a hibat nem idezi elo.
Kernel szinten egy poblemat kikerulni vagy a folyamatot ujra kezdeni egyaltalan nem gaz.
Pl.: ugyanezt teszi a befecskendezos kocsikban a computer programja ,ha valamelyik szenzor pl.: lamda szonda hibas jelet kuld, egyszeruen kikeruli vagy ujra inditja a folyamatot es a szonda mert ertekei helyett gyari egyseget vesz.
Lehet fujjni mindenre, de azert azt is nezzuk meg mi mit teszunk hozza....

Aga: elolvastam a forumot ,de nem ertem neked is pont ilyen csipszetu a karid?
Tom Ritchey

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Hat, ha nem is ujdonsag azert erdekes, bar szerintem minden kernelben vannak hibak , igy a linuxeban is pl. (Mivel az ember nem tokeletes, igy az sem lesz az amit csinal ,vagy maskepp ertelmezve a tokeletesseg relativ. Valakinek (pl MS) ez a "tokeletes" amit irtal , nezopont kerdese :)) )
Amugy ha jol tudom a win9x -es 32 khm bites oprendszerek is 16bit rol lettek felturbozva, pontosabban egy reszuk 32 bites mas reszuk pedig 16 rol "felkonvertalt" volt ;) Nemcsoda hogy fagytak rendszeresen.
Az NT alapuak viszont mar teljesen 32bitesen lettek megirva.
Mellesleg tegnapelott osszehanyta magat a gepem ,es most nagyon orulok hogy sikerult helyreallitani es nem kell ujra beallitani mindent.
A start logo utan fekete kep es halal -> a megoldas registry restore console-bol volt)
Akinek nem fut a system restore annak erdemes elmenteni rendszeresen a system32/config konyvtarat
Eljen Billy

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
"De mesélhetek a Microsoftról is, legfeljebb majd jól beperelnek, de kapják be. Micó kíváncsi volt, mi van az XP kernelében, amitõl az XP stabilabb, mint a korábbi NT/W2K verziók. Igen durva dolgokat talált. Például a kernel egy csomó hibát - segmentation fault és ilyenek - amelyek korábban kék halált okoztak, egyszerûen nem kezel le. Benne van a kernelben az is, hogy ha az Internet Explorer ilyen és ilyen hibával elrohad, akkor ne kék képernyõt dobjon, hanem ugrassa vissza a process futását a legutóbbi helyes mûveletre. És ez benne van kernelszinten! Külön-külön egy csomó hiba lekezelése kernel szinten!! Ez ám a valami, kernelbõl kerülgetni az alkalmazás hibáit. Bravó!! Trusted Computing, mi? Droidzóna, bazmeg. "

:o

Bár gondolom ez is csak nekem újdonság:D
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Most, hogy szembejuttattad rá is rakom ha instabilba megyek :) mikor többet windózóztam használtam ezeket, és nagyon tetszett.
A gond az 5200-essel hogy ez egy kamugeforce. Kiadtak egy sis-csipes izét is ez pont az :mad:. majd jól pofánbas...om az eladót. Most kereshetek sisgr.cab-et.
Amúgy Guinak üzenem, nekem még vagy tizenöt más beállítás is van az abit lapom award biosában. Egyet nemértek benne mi, ha ilyen fej vagy benne majd leírom mi az.
Hopp itt van-e:
http://forum.hwsw.hu...showtopic=86114
Az esetem hasonló :(.

Ride everywhere.

.

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Mivel volt rola szo korabban.
lor -nak es a tobbieknek akik nem szeretnek kulon programokat feltelepiteni mindenhez (hozzateszem sokszor jogosan :) ) igy tobbszaz megat foglalva , gepet lassitva stb...
...Szoval nekik ajanlanam ,ha meg nem ismernek a Total commander-t, pontosabban a pluginjeit.

http://www.ghisler.com/plugins.htm

Megtalalhato tobbek kozott doc, xls , pdf nezoke is - F3 -ra ;)
De vannak itt olyan nyalanksagok is mint pl a service-k listaja a halozati "konyvtaron" belul. Persze el tudok kepzelni inkompatibilitast a forras es a plugin kozott ,de szerencsere meg nem talalkoztam eddig ilyennel. Amit probaltam eddig : *.doc , *.xls , *.mp3 id3 tag nezo mind View-re bejonnek szuperul. Es nem mellesleg az ext2 filerendszer olvaso is jol johet (az irasra alkalmas progik fizetosek sajna :( meg kar hogy ext3 -ra meg nincs)
Van itt meg adatbazis-, registry- bongeszo, vagy flashnezo is (bar ez utobbi nem tom muxik e az uj 6,7-esekkel)

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
No a video bios shadowval vitatkoznék, ennek csak akkor van értelme, ha a kártyának 16Mb alatti Sg-je van. 128-nál már kissé túlzás, a G.A.S. meg tökmindegy, fõleg mivel ahogy írtad ami hasznnálja az maga állítja.
Nem kell valakinek? Elcserélem egy ATi-ra :)

Ride everywhere.

.