Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
4846 hozzászólás a témában

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Persze hogy ugyanugy muxik, de a hot swap benne van a SATA szabvanyban en ugy tudom, tehat minden eszkoznek tudnia kellene, kulonben nem szabvanyos.
Az meg hogyha kihagytak volna belole meg ok lenne (de nem hagytak, hanem elb*sztak) , de az hogy pofatlanul fel sem tuntettek hogy nem tudja ,az mar aze durva volt.
Ezt irta a csoka anno:
"If your motherboard is intel ich5 SATA, sorry it can't support hot-swap
with another SATA chip like silicon.
It can remove HDD and no problem, but when you plug into again, it will
hold there until you remove HDD or reboot computer.
It is chipset problem, we only advice you to buy a SATA host card"
A vicc az hogy a racken silicon van ,de a lapon mar promise , s mivel az bugos........
Jo kis hotswap, ha ujra hasznalni akarod a hdd-t inditsd ujra a gepet lol, ezt meg a PATA is megcsinalja , ha nagyon eroltetem :)))

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Tudtommal csak az tud Hot Swap-et amihez oda is van írva, amúgy úgy viselkedik velük a rendszer mint a "rendes" winyókkal. Intelhez egyébként nem értek, utoljára 815-ös chipkészletem volt tölük.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Szerintem a hoszenzoros ventik is nagyon jok haz/vinyo illetve melegedo alkatreszek/feluletek hutesere. Ha jol helyezed el a szenzort (amit kulon is lehet kapni pl konradban) akkor mindig pont annyra lesz huvos es halk amennyire lehetseges (hasznalod)
Sot meg a fogyasztas is csokken (bar a ventik eleg keveset visznek el)
Viszont ha ez nem eleg adjustable, akkor meg mindig ott vannak a potisok :D

Jut eszembe nem tud valaki valamit arrol, hogy az uj intel (ill 9xx) chipsetes lapok mar rendesen kezelik a SATA-t?
Ertem ez alatt azt hogy pl a 8xx-as szerianal mukodott minden ,csak amikor egy lecsatlakoztatott SATA vinyot (a lecsatlakoztatassal nincs baj) vissza akarsz kotni, akkor gyonyoruen belefagy a win. Tehat a SATA SPECIFIKACIOBAN leirt hot swap-et NEM tudta lekezelni az intel chipsetes lap.
Ezt onnan tudom ,hogy mikor vettem egy SATA racket akkor nem ment ez a dolog vele (kepzelhetitek hogy orultem neki, pont azert vettem) A vipoweres srac pedig a gyarto reszerol tajekoztatott hogy az bizony nem... ejnye-bejnye ne csinaljam :-o
A vinyo ami benne volt NEM rendszer vinyo volt azzal semmifelekepp nem lehet megcsinalni (termeszetesen)
Azt meg megtudtam tole, (asszem tavaly volt) hogy csak es kizarolag a silicon image nevu (alaplapi integralt vagy kulso egysegben levo) SATA csipek tudjak a hot swapet. Legalabbis akkor meg igy volt.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Nekem R14 van, meg 2000

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.555 hozzászólás
help me!!!
autocad-re lenne sürgössen szükségem!!!
...a legrosszabb, ha a hülyeség szorgalommal párosul!!!

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 hozzászólás
en meg annak orulnek ha ezt a kemence mikronom technikat hanyagolnak :P

jo tudom hulyeseget beszelek :D

szal szerintem nem lenne hulyeseg olyan huto venti gpura es cpura hogy 12cm venti legyen rajta 1000rpm el :D egy ket lapon es hazban siman elferne szerintem...

iljics stab kona :D egyenkent vigyazz az 5v al mert nehany vent nem szereti es leeg... nekem 2 is megmakkant azatn ezert tertem at a stab kockara 1 kocka elhajt 3-4 venti halkan igy huvos is meg kuss is van :D
"A processzorok füsttel mûködnek, ha a füst kiszáll belõlük nem mûködnek tovább."
"Ami nem öl meg az csak erõsít."
"A kerékpár számomra a szabadság szinonímája"
Tom Ritchey

Nem értem ,miért gyártanak olyan 10.000.000Ft-os autót amin nem megy az index? :chin:

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
bízom benne hogy kitalálnak egy teljesen új architektúrát a mostaniak helyett
kisértetiesen emlékeztet ez a mostani helyzet a 5-6 évvel ezelõttire, mikor a vudu3ak, 4,5ök jöttek ki mindegyiken 8 GPU ezer giga ram, minden fasz, aztán jól el is tüntek
remélem az nvidia is eltünik ;)

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Stab (Kona ? :D ) kockát ismerem, de nekem jó az 5V, azt könnyebb megbuherálni a tápvezetékek cseréjével.

A hangerõmmel én is elégedett vagyok, CPU-n 1 darab 8-as 2200rpm, házban 2 darab 8-as, 5V, 1000rpm, tápban 14-es, 900rpm, VGA-n Silencer, 1800rpm max. így egyik se hangosabb 21 DBa-nél ! :)

De kacérkodok az NCU2500 passzív CPU hûtõvel csak ne lenne olyan drága (18k), viszont VGA-n nem hiszek a passzívitásban, volt olyanom és kemencét csinált a házból, hameg fújnom kell egy ventivel akkor már nem passzív és ugyanott vagyok mint a Silencer-rel.

Este rakok fel képeket.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
hozzá kell tennem én a gépemmel nem a tökéletes hûvösséget igyekeztem elérni hanem a kusst. semmiféle extra ventit nem vagyok hajlandó berakni sehovase, pláne ha az illetõ kicsi. ha nem 0-24 menne a gép, nem kéne a hátsó 12es, és a zalman is csa 1300 RPMen menne :)
mobilrekkemben sincs venti

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 hozzászólás
iljics ajanlom neked a 9v stab kockat nekem a 9V jott be ventik uzemelese szempontjabol.
Egy stabkocka hajtja nekem a hatso ket 8cm venti es a vinyo huto je is ezzel van meghajtva ha 12 v hajtom ugye maxon akkor a 9v es 12v kozott 1-2C kulonbseg van ami nem sok.
"A processzorok füsttel mûködnek, ha a füst kiszáll belõlük nem mûködnek tovább."
Tom Ritchey

Nem értem ,miért gyártanak olyan 10.000.000Ft-os autót amin nem megy az index? :chin:

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 hozzászólás
zolle pelda erteku rend van a gepben tetszik a hazad meg talpja is :)

rob: lehet hazilag is csovezni ha nincs epp kessed. Fogsz egy spiralt tobb reszbe szeded a kabelt es betekered a spirallal :) en a kislemezmeghajtot es a tapokat igy csinaltam.
Tom Ritchey

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
ja, ha nincs bekapcsolva a hátsó 12es venya akkor melegebb minden 3-4 fokkal, de én szeretem ha búg, amit úgyis csak alvás közben hallok, amúgy meg az asztal felfogja
viszont a zalman egy olyan 3 hete van fenn és már felrakta magára a port, asszem lopok haza süritett levegõt ;)

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Azért kérdem csak, mert volt 1x egy TT shark házam, amiben ordítottak a ventik, elöl hátul 12-es volt benne. Ha az elsõt kikapcsoltam, a hátsót meg 5V-ra raktam akkor csöndes volt és a CPU kellemesen hüvõs volt, cserébe a winyók 50 fokosak voltak !! :scared:

12V-os elsõ ventivel meg 25, csak a lakásban nem lehetett megmaradni a hangjától. :(
Úghogy 1x, 1 hétig volt TT házam...

Mer' egy állat vagyok !

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
kézmeleg(35-36fokos)
pont onnan jön a cug és megy hátra

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Tényleg, a winyó hány fokos ?

Mer' egy állat vagyok !

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás

zolle-jé nagyon zsír, emlékeztet az enyémre (majd csinálok képet), robé a korábbi önmagamra emlékeztet ! :D Rendet raknál benne, lenne rendes szellõzés és csökkennének a hõmérsékletek is !

végre valaki megdicséri valamimet ;)
ha meg nem akarsz 80 eres drauttal szopni akkor vegyél sata átalakítót, az én vinyóm is olyannal van fasza piros kábel. pont ezért cseréltem le az ide drautot
asszem 2-3e az átalakító, fogalmam nincs, engem szponzorál a cég:D

amúgymeg az a ház amit mondtam, a foxconn, ilyenem van, és szép rendet lehet bele rakni, viszonylag olcsó (15 magassága táppal, nagykerben)
http://www.xbitlabs....conn-cases.html
csavar nélküli az egész, egyedül a vinyóba kell 4 csavar, hogy ezek "görgõként" szolgáljanak, így a fogantyúval lehet becsúsztatni a helyére.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Hopp, ezt elb.sztam ! :D:D

Helyesen a második: http://www.prohardve...p?mod=20&id=713

Mer' egy állat vagyok !

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
És a két link között hány különbséget kell felfedezni?
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Ezt is érdemes elolvasni !

Mer' egy állat vagyok !

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Jah, jó kis barkácsolós játék ! ;)

Vegyetek új VGA-t ! ;)

Mer' egy állat vagyok !