Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
4846 hozzászólás a témában

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás

koszi
es a 15" az nagyon nevetseges meret(:D)?

vagy az sem sokkal olcsobb?

valaki nagykeres?:D

bar hatha belefutok valamilyen akcioba..

Igaz, amit Bikertigger ír. Normális esetben elég. Abból viszont véletlenül se vegyél 1024*768-nál nagyobbat, szvsz az elég durva, mondjuk nem is nagyon van belõle..
Ettõl függetlenül szerintem a 15-ösökbe már csak a régebbi technológiák kerülnek bele, így nem biztos, hogy a minõségük annyira megnyerõ.. Itt már neked kell eldöntened, hogy mi mennyit ér meg.. Akárcsak a bicók, kicsit elkezded nézni és jön a csillagos ég.. :D

Edit: gyorsan megnéztem a 15-ösök sem sokkal olcsóbbak, sõt, van köztük 60-70 nettóért is.. Ebbõlk is látszik, hogy azért van minõségi különbség rendesen.. ViewSonic-ból volt 40 nettó körül 3 típus is..

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

koszi

normál felhasználásra elég a 15ös , ne felejtsd el egy 15-ös TFT látható képmerete majdnem +egyezik egy 17-es CRT látható képméretével...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
koszi

Van állásom...:bananadan

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
Hmm, megnéztem az árakat ott, ahol én szoktam vásárolni, de 50 nettó alatt nem nagyon volt 17colos TFT.. Ha esetleg eltudod számoltatni valahol az áfát..
Vagy esetleg egy nagykeres ismerõs jól jöhet..

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás

Csak ha nem a recommended resolution van belõve. De akkor mindig sz.r

Nem csak a vita kedvéért.. :)
De amikor egy olyan oldalt nézel, ami valamilyen felbontásra és valamilyen betûméretre van optimalizálva, akkor ha nagyítod a betûméretet, akkor sokszor szétesik az egész oldal.. Tudom, van olyan browser, ami megoldja, de nem mindenhol engedik a cseréjét a IE-nek..

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Csak ha nem a recommended resolution van belõve. De akkor mindig sz.r

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás

nem lehet e?

CTRL + SCROLL
nekem mindehol müködik..
a moncsi meg be van rakva 1280*1024be, és örülés van:-)

Jee, valamit tanultam.. :) Köszi..
Ettõl még lehet ronda a képe.. ;)

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás

igen, nagy ur, de ha most rszanom magam, akkor jo lenne valami tartosat venni...
persze meg nembiztos, mert ez a jovo evi nyaralasbol vennem..:D:D

Akkor szánd rá az idõt is.. Menj és nézz körül, akrá egy tescóban is, de jobb lenne valami spec cégnél.. Azt hiszem a Mikland sok monitort rakott ki kipróbálásra, régebben..
Amire figyelni kell, utánhúzás mértéke csak papíron szokott igaz lenni, meg kell nézni, betekintési szög és a színek változása.. Baromi idegesítõ, hogy ugyanaz a kék szín fent világos, lent sötét (régi Sony-m).
És ami a legfontosabb olyan helyen érdemes venni, ahol ki tudod próbálni megvétel elõtt.. Sok TFT panel pixel hibás, és nem sokan adnak pixrel-zero-toleranciával monitort (pl. Samsung).. Végig kell nézni teljesen fehér, piros, kék, zöld színnel, mert nem mindet venni észre, valamikor csak egy-egy pixel komponens rossz..

Edit: MM-ben is sok van..

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
nem lehet e?

CTRL + SCROLL
nekem mindehol müködik..
a moncsi meg be van rakva 1280*1024be, és örülés van:-)

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás

az egesz biztos, hogy idovel egyre tobbet fogok a gep elott ulni..a dolog apropoja, hogy a parom mostanaban fog nekiulni a szakdogajanak, es eleg szar a mostani monitorszeru valami....

meg elobb-utobb lesz otthon is net, akkor meg nonstop menni foga gep...

Akkor TFT-t vegyél. Pont.

Jorus: ebben igazad van, pláne, ha 100Hz-en ketyeg..
A TFT-knek is van hibája.. A neten sokszor nem lehet karakter méretet változtatni, ha igen, akkor csúnya lesz.. Na most a fix felbontás miatt viszont sokszor árgus szemekkel kell nézni a TFT-t..

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
igen, nagy ur, de ha most rszanom magam, akkor jo lenne valami tartosat venni...
persze meg nembiztos, mert ez a jovo evi nyaralasbol vennem..:D:D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
akkor mindenképpen egy tft/lcd!

én egy lg flatron L1730b-t használok hatalmas megelégedettséggel
(a többi 17'estõl a DVI bemenetben különbözik, minden más ugyanaz)
akkár ilyet is végy nyugodtan, ha látsz olcsóért.

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás

tehát ha már egyszer vesz valamit.. ne olyat vegyen, amit el kéne felejteni... mert csak rongál...
remélem nemsoká a tv-k árai is lemennek, szar is ez a crt/crt szerü kijelzõ...

Ebben egyébként egyet értünk :) , de sokszor a pénz nagy úr..

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
az egesz biztos, hogy idovel egyre tobbet fogok a gep elott ulni..a dolog apropoja, hogy a parom mostanaban fog nekiulni a szakdogajanak, es eleg szar a mostani monitorszeru valami....

meg elobb-utobb lesz otthon is net, akkor meg nonstop menni foga gep...

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Én 10-ért túrtam magamnak otthonra 19-es SVGA-t. Tök jó meg minden. Egész nap a gép elõtt ülök (itt), otthon ha nem muszáj akkor inkább már nem szal max fél órák, kiv. ha játszom. A TFT (itt) ugyanúgy lestrapálja a szemem nap végére, és ez nem abból fakad, hogy rezeg (mert ugye nem), hanem, hogy egy kis területre bambulsz folyamatosan, és elfárad a szemed. Szal egész nap semmit sem jó nézni. 15 éves thai kurvákat esetleg.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
Ami miatt jobb: nem "remeg" a képe (jobb a szemnek), kisebb hely (sokat számít), alacsonyabb fogyasztás, pontos geometria (nincs torzítás, és szín eltolás), natív felbontásban mindig éles kép.
Amitõl rosszabb: ha nem elég gyors, akkor utánhúzás (játék, film), nem natív felbontásban sokkal rosszabb, mint a CRT, ha silány minõség, akkor rossz a szín visszaadás, "foltos" a kép (normálisan nem látni), sérülékenyebb..

Hirtelen ennyi..

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
de ha megnézem kislust hozzászólásait a fórumon... van belõle:-)
igaz, melóhelyrõl....
de ha már elszab csomó pénzt, akkor már rendeset vegyen...
megtérülõ befektetés, vagyis nem az, de helyben is sokkal jobb, és úgy az egész is.

tehát ha már egyszer vesz valamit.. ne olyat vegyen, amit el kéne felejteni... mert csak rongál...
remélem nemsoká a tv-k árai is lemennek, szar is ez a crt/crt szerü kijelzõ...

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás

CRT felejtõs, csak ha nincs pénz akkor szabad olyat venni, mert szétveri a szemet, akármilyen is.
böe

Ha csak annyira használja a gépet, mint a párom, akkor szvsz tökmindegy.. Többet árt az 50 Hz-es tévé..

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás

hat szerintem max 50...

es ha latok a fenti 2 markabol valamelyik tecso/ach./stb ben, ott is erdemes megvenni, vagy keruljem oket nagyivben? ha nem ott, hol erdemes?
csak ez a ket marka jon szoba?

Szvsz a puding próbája.. Szóval menj el egy olyan helyre, ahol sok ki van álítva és nézd meg õket.. Ha valamelyik tetszik nagyjából árban is, akkor keresd meg, hol a legolcsóbb..
Nem csak õk gyártanak jó tft.. Én egy CTX elõtt ülök, de semmi bajom vele.. Elõtte Sony volt (ellpoták) és a többi a cégnél Samsung, de a drágábbikból.. PróbáltamHP-t nekem nem jött be..

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
én lg-t vettem médiában..
bírja mint a Zállat, és jó is
tetszik
bárhol veheted, garanciális dolog úgyis márkaszervízben van úgytudom...
de ott vedd ahol olcsó

CRT felejtõs, csak ha nincs pénz akkor szabad olyat venni, mert szétveri a szemet, akármilyen is.
böe