Jelentkezz be Regisztrálj

számítógép zsenik ide!
Posted 2005. September 09. - 11:32

Szép színek, de párosul-e hozzá a tökéletes geometria is?
Posted 2005. September 09. - 11:31

az még érdekes lehet
kolegám mondta hogy neki olyan eizo monizorja volt amibõl 3 kábel jött ki, külön RGB, és vhogy külön csatijuk volt a videókártyába. így aztán nem zavarták egymás jelét
Posted 2005. September 09. - 11:29

végre egy ember aki ismeri az iiyama-t...ezér mondtam hogy én mondjuk samsung párti vagyok, sztem az a beszt, kicsit alább a vjúszonik
a grafikusok meg CRTt használnak, mindig is fognak, mert csak.
TFTnek a mûködésébõl adódóan csak 1 felbontásban jó a képe, 17eseknél és 19eseknél 1280x1024 - ami alatta van ott torzít, meg behomályosít. játékban nem érdekes, mert AA szerüde amúgy zavaró.
szal ha komolyan akarsz graffolni, akkor ne TFTt, de minden más esetben meg igen, mert nem bassza meg a szemed.
én pl szeretek graffolni, de vmit vmiért, meg a Flatron szarakodott..
de ez egy olyan dolog hogy vesz az ember 50-100ér egy TFT-t ami nem kúrja szét a szemed, vagy vesz 100-150ér egy színhû iiYama CRT-t aminek meg szép a szine.
nekem a szemem fontosabb

amúgy + igazából, télleg csak a naon profi fotóretushoz, nyomdai elõkészítéshez kell crt, oda viszont nagyon jó.....
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2005. September 09. - 11:17

a grafikusok meg CRTt használnak, mindig is fognak, mert csak.
TFTnek a mûködésébõl adódóan csak 1 felbontásban jó a képe, 17eseknél és 19eseknél 1280x1024 - ami alatta van ott torzít, meg behomályosít. játékban nem érdekes, mert AA szerü

szal ha komolyan akarsz graffolni, akkor ne TFTt, de minden más esetben meg igen, mert nem bassza meg a szemed.
én pl szeretek graffolni, de vmit vmiért, meg a Flatron szarakodott..
de ez egy olyan dolog hogy vesz az ember 50-100ér egy TFT-t ami nem kúrja szét a szemed, vagy vesz 100-150ér egy színhû iiYama CRT-t aminek meg szép a szine.
nekem a szemem fontosabb
Posted 2005. September 09. - 10:00

Ez érdekelne, de legalább látszik, hogy nem írtam hülyeséget..A TFT-knek soha nem lesz jó a színhüsége, a müködési elvükbõl fakadóan, de most nemtom kifejteni, mert hulla vagyok, szal grafikai munkára CRT, minden másra TFT.

Nekem annyira szar volt a drága Sony tft-m (még szerencse, hogy céges volt), hogy szemben ülve, a betekintési szög miatt az alja már sötét volt, míg a teteje világos. Ha szép homogén színt raktál a képernyõre, akkor egy "csodaszép" gradienst rajzolt.. Szóval van egy szint, aminél még bõven számít..tft-ben nem érdekel, hogy hány fokból látom (csak szembõl nézem....) de a kontraszt az érdekel, és a válaszidõ. igyis utánhuzása van a hitboxnak, akkor még a képnek is legyen? ...
Szerencsére már nem nagyon van ilyen a piacon, de azért jó odafigyelni vásárláskor.
Posted 2005. September 08. - 23:57

1024*768, no fsaa és no af, grafika full low
Ezesetben valóban ne vegyél TFT-t, nem érné meg...

Mer' egy állat vagyok !
Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.
Posted 2005. September 08. - 23:53

nekem mindent visz a monitor...
igaz nem vagyok retus bajnok, de én így szeretem.
és örülök hogy megszabadultam a CRT-tõl, azóta nem világít zölden a szemem esténként...
(ezért gyorsan idetettem a TV-t a monitor mellé nemsokkal, hogy nehogy ne kapjam meg a szükséges dózist:-)
Posted 2005. September 08. - 23:50

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2005. September 08. - 23:45

akinek nem tetszik az néha mozduljon is ki a frászba a gép elöl, mert már OLYAN SZINTEN KOCKA HOGY NEM LÁTTA A NAPOT, MAX JPG-BEN 2 éve.
lényegében ennyi
mindeki minden gond nélkül játszik... ez csak megint az hogy belemegyünk a TECH részébe, és hangoztatjuk hogy fizikailag nem alkalmas rá...
nekem és midenki másnak jó akinek van....
Posted 2005. September 08. - 23:41

1024*768, no fsaa és no af, grafika full low. de grafika full high és 4*fsaa nelett se esik 50 alá.
3200+ a64 és fél giga ram. (a másik beszart, még nincs meg az uj, de veszek valami ütõset eskü, mert ez nem állapot)
tft-ben nem érdekel, hogy hány fokból látom (csak szembõl nézem....) de a kontraszt az érdekel, és a válaszidõ. igyis utánhuzása van a hitboxnak, akkor még a képnek is legyen? ...
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2005. September 08. - 23:27

Mer' egy állat vagyok !
Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.
Posted 2005. September 08. - 22:55

Nna meg milyen videókártya kell hozzá, hogy natívban nyomja ezt a sebességet..10ms, vagyis 100fps, és az miért nem elég ? Annyival nem is fut a CS:S !

Posted 2005. September 08. - 22:54

Háát igen, nagyjából ezeket írtam én is..Na tök rendes itt mindenki ,hogy már korábban beszélt témát újra és újra megtárgyal,pedig csak vissza kéne olvasni az illetõnek.
De hogy ne csak azt írjam le, hogy miért írtad le bõvebben..

A színhûséget is írtam, de fejtegessük kicsit. Ha valamilyen cég grafikával dolgozik, és ilyenre adja a fejét, akkor valószínû tudja, hogy mi az a kalibráció.. Nem-nem, nem arra gondolok, hogy nyomkodja a menüben a rgb komponenseket mértékét, és nem is színhõ állításra.. A profi monitorokhoz hardveres színkalibrálót is be lehet szerezni. Ha ezzel állítja be valaki a monitort, akkor szvsz nem lehet probléma még a TFT-kkel sem.. Az más kérdés, hogy be lehet-e állítani egy LCD-t rendesen.. Ha nem, akkor ezt azért vásárlás elõtt egy profinak tudnia kellene..
De ez bõven nem a mi kategóriánk, mint ahogy sokaknak álom marad egy másfél millás bicikli is.. Egyébként a kifejezetten grafikára szánt CRT monitor is álom kategória..
Persze, lehet, hogy nem is ezzel volt a baj, végülis nem írtad.. Lehet, hogy a felbontással.. Nna, mindegy, már fáradt vagyok..

Kislustnak meg teljesen jó lesz egy olcsóbb TFT, és ha rájön, hogy kevés, akkor tovább lép..
Rob: van már 4-5 ms-es is és állítólag nem is olyan drágák.. Báár valószínûleg feláldoztak valamit érte..

Posted 2005. September 08. - 21:01

Mer' egy állat vagyok !
Posted 2005. September 08. - 20:57

Posted 2005. September 08. - 20:57

Na akkor én is beleesem ebbe a hibába és leírom (mégegyszer? <-o) hogy:
Az LCD a jövõ (vagy valami ahoz hasonló lesz az)
, mindenképp ilyet vegyél amennyiben nem játszol gamékkal , nem retusálsz (vagy egyébb graf progit nem használsz). Ez alól akkor lehetsz kivétel, ha kõ gazdag vagy, mert akkor tudsz olyan kategóriájú panelt venni ami már kielégítheti az igényeid.
Hamár TFT akkor a samsung tényleg jó (a pixelhiba ádáz ellenség és õk tényleg figyelnek erre) viewsonicot nem ismerem ,de jókat hallottam és az LG vel sem voltam elégedetlen mikor alaposan szemügyrevettem egyet.
Amiért a fentebbi negatív dolgokat írtam (már korábban is) az a következõ problémákból adódik
Natív felbontása van , ami változtatható ,de inkább ne

Kontraszt arány, rálátási szög , színhûség hát izé, javulgat

A gamék és a filmek azért lehetnek gázosak rajta , mert gyenge a válaszidõ.
Bár ha jól tudom már megjelentek 4ms-sak is , csak mennyiért?
Szóval egy CRT még mindig jobban finomhangolható a használatnak megfelelõen, annak ellenére hogy károsabb.
Végül hogy ne flameljetek ki 1 pl: (Félreértés ne essék én is örülnék ha már lenne normális tft jó áron , rohannék is venni)
Egy ismerõs retusálással foglalkozik (a kollégáival egyetemben) egy pénzes külföldi cégnél. Vmelyik nap befejlesztettek néhány nem gagyi tft-t, de senki nem volt megelégedve az azokon készített munkák eredményével (egyértelmûen a kijelzõk miatt), így végül a panelek mentek a levesbe. Ez lehet egyedi eset ,de gondoltam tanulságnak jó. Az biztos hogy idõvel minden problémát kiküszöbölnek és meltó ellenfele lesz ,vagy már most is az a katódsugárcsöveseknek. Addig is én meghagyom másnak a kísérleti nyúl szerepét... Bocs nem tudja valaki most hanyadik generációnál tart a samsung 7,8adik

Posted 2005. September 08. - 20:51

A 16ms egyébként 62.5 fps-t tud produkálni utánhúzás nélkül, ha ez Neked nem elég...
(Amit néztél 8ms-ost az simán 16-os volt, trükkösen adják ám meg már ezeket az adatokat is)
Mer' egy állat vagyok !
Posted 2005. September 08. - 20:33

lehet csemegézni

addig nem veszek tft-t, amig nincs 1 vagy max. 2 ms-os válaszidõvel. a 8-as még lassu nekem, multkor volt szerencsém megnézni.
Posted 2005. September 08. - 16:37

Mikland
De nagyon régen vásároltam már náluk, szóval nem tudom, hogy romlott-e a hely.. Nézd meg a neten õket..
Edit: de ha meg van a kiválasztott, azért érdemes körül néznia neten, hátha máshol olcsóbb..
Jja, és kipróbálni! Tök szar, ha valamelyik pixel égszínkékek világít..
Posted 2005. September 08. - 16:30