Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

számítógép zsenik ide!

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
4846 replies to this topic

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts

mér, hány ms-es?

A leírás szerint:

Response time
15 ms(Tr)+10 ms(Tf)

Egyébként egy CTX PV722E..

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
mér, hány ms-es?

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts

nekem csak az a bajom vele hogyha pl egy notepadot huzogatok akkor elmossa a szöveget
ennyi.

Most néztem, hogy az enyém már azt sem mossa össze.. Pedig nem is egy nagyon gyors tft..

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
de ha szélesvásznak akkor de
de nem zavaró

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts

Pedig de. Pl. a fekete CRT-n az, TFT-n meg nem.
Ja igen, nem egy gagyi CRT-hez kepest, hanem egy jo minoseguhoz.

Igen, a fekete a gyengepont, csak filmnézésnél az életben nem látod meg, hogy nem 100% fekete mint CRT-n, hanem csak 97.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts

Nem. :)

A "változást" a response time szabja meg, ez az x ms. FPS-re (frame per second) pedig úgy lehet átváltani, hogy 1 másodpercet, vagyis 1000 ms-t elosztasz a monitor értékével.
A fogadott jel frekvenciája ebbõl a szempontból indifferens, az a jel sávszélességét szabja meg, nagyobb felbontáshoz több sávszélesség kell.

Ez nekem most kínai.. :)
Ha a monitor 80Hz-es szabvánnyal fogadja a jeleket, akkor nem 80 képet "rak ki"? Most nem technológiai kép váltásra gondolok, hanem a jelfeldolgozásra?

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Viszont egy halom ma arult TFT-n csak egy idot adnak meg, mondjuk 16ms. Aztan elfelejtik odairni, hogy ehhez meg jon a kioltasi ido is es akkor 25-30ms. Persze a normalisabb gyartok a kioltasival adjak meg.

A "változást" a response time szabja meg, ez az x ms. FPS-re (frame per second) pedig úgy lehet átváltani, hogy 1 másodpercet, vagyis 1000 ms-t elosztasz a monitor értékével.
A fogadott jel frekvenciája ebbõl a szempontból indifferens, az a jel sávszélességét szabja meg, nagyobb felbontáshoz több sávszélesség kell.

Egyékbént a kép mínõsége még attól if függ, hogy DVI-vel vagy átalakítóval van-e csatlakoztatva a monitor.

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Pedig de. Pl. a fekete CRT-n az, TFT-n meg nem.
Ja igen, nem egy gagyi CRT-hez kepest, hanem egy jo minoseguhoz.

Ez egyszerüen nem igaz.

Enyim Paripa

Let the people speak

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
DVI csodákra képes ugye..

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts

Bocs, nem a regzés számra, hanem fogadottra gondoltam.. De ha neked jobb így a lényegen nem változtat :) Ha 80 "képfrissítésnyi jelet fogad", akkor max 80 "változást" fogsz látni. Vagyis lehet, hogy x ms-ekes a TFT, ha ennek csak egy részét dolgozza fel, nem?

Egyékbént a kép mínõsége még attól if függ, hogy DVI-vel vagy átalakítóval van-e csatlakoztatva a monitor.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
nekem csak az a bajom vele hogyha pl egy notepadot huzogatok akkor elmossa a szöveget
ennyi.

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts

Ajjaj, errõl inkább ne beszéljünk, hogy a TFT hány Hz-en megy jó, maradjunk annyiban, hogy nullán és a feltüntetett adat a fogadott jelet jelenti... ;)

De mondom, 16ms = 62.5 fps, aki itt utánhúzást lát az mehet snipernek !

Bocs, nem a regzés számra, hanem fogadottra gondoltam.. De ha neked jobb így a lényegen nem változtat :) Ha 80 "képfrissítésnyi jelet fogad", akkor max 80 "változást" fogsz látni. Vagyis lehet, hogy x ms-ekes a TFT, ha ennek csak egy részét dolgozza fel, nem?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Ami azt illeti a TFT-k nagy többsége 100 Hz-es, mert a fénycsõ ennyin üzemel...;) (jel meg olyamindegy, hogy 60/70/80 Hz, ez szabványtól függ...)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Ajjaj, errõl inkább ne beszéljünk, hogy a TFT hány Hz-en megy jó, maradjunk annyiban, hogy nullán és a feltüntetett adat a fogadott jelet jelenti... ;)

De mondom, 16ms = 62.5 fps, aki itt utánhúzást lát az mehet snipernek !

Mer' egy állat vagyok !

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts

Ez egyszerüen nem igaz.

Nem rég láttam 4-5 ms-es TFT.. Az kb 200 kép váltás, ennél talán már nincs utánhúzás.. :) Más kérdés, hogy volt olyan tft, amire ráírték, hogy max 80Hz-en megy, így sok értelem nem volt.. De azért 80 kép is elég sok már...

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts

A TFT sem FPS jatekban sem filmnezesben nem hoz CRT minoseget.

Látod, pont ezek azok az érvek, amik a felhasználók "kis" részét érintik.. :) Régebben én is ezért nem vettem, de az elmúlt kétévben kb 20-30 órát játszottam és soha nem jutott eszembe, hogy filmet nézzek, így igazából nem sok értelem volt, akkor egy olyan jó kis CRT beruházására..

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts

A TFT sem FPS jatekban sem filmnezesben nem hoz CRT minoseget.

Ez egyszerüen nem igaz.

Mer' egy állat vagyok !

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts

mér, gondolod hogy a 3 szín elektronsugár megáll az üveglapon?

miaz hogy nem pislogsz?
te egy hal vagy vagy mi?

Te miért gondolod, hogy nem? (Spec nem szakmám.) Mérésekkel igazolták, valahol volt egy tanulmány is róla, hogy nagyon kicsi a sugárzás mértéke a mai monitorok elõtt, ahol meg ülsz valószínûleg elenyészõ.. Sokkal nagyobb a károshatása arra, aki mögötte ül.. Talán a TCO szabványok között meg van a sugárzás mértéke..

:) Nem vagyok hal.. A merev monitor nézés bizonyítottan kevesebb pislogást eredményez, mint általában..

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Mondom, hogy nem a szemuveg a lenyeg. A monitorvedok tobbsege csak kart okoz. A jok meg dragak, kb. itthon senki nem hasznalt rendeset soha...

A TFT sem FPS jatekban sem filmnezesben nem hoz CRT minoseget. Nalam ezert bukott eddig. De ha meghal az Eizo, akkor TFT-m lesz. Persze az is Eizo :-)

Zolle: A 24 órát nem is neked írtam.. :) Egyébként mire is volt régen a monitor védõ? Más kérdés, hogy szinte semmi sugárzás nincs a monitor üvege elõtt. Akkor mit is lõ a szembe?

Al: 60Hz. Ugyan azzal az intenzítással mûködik a fõnököm és olyan típus, hogy leszarja, hogy ,ás mit gondol, szóval nem hiszem, hogy presztizs kérdést csinálna egy szemüvegbõl..

Jja, és a TFT orvosilag nem ártalmatlan! Közelre nézel folyamatosan, szinte semmit nem mozognak a lencse mozgató izmok, és nem pislogsz! Ez sokkal nagyobb kár, mint a CRT "sugárzása"..

Egyébként nagyon kevés dolog van, amit egy TFT nem hoz a CRT-vel szemben. Az emberek 70-80%-nak nem számítanak azok..

Enyim Paripa

Let the people speak

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
mér, gondolod hogy a 3 szín elektronsugár megáll az üveglapon?

miaz hogy nem pislogsz?
te egy hal vagy vagy mi?