Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

HillClimb

- - - - -

• Please log in to reply
69 replies to this topic

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,651 posts
  • LocationRákosmente
Akkor én csak szeretek mászni :( :( :(

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Ha igazán mászni akertok, és szenvedni, akkor a csúcshegyen(asszem 3.ker) a virágosnyereg útat ajánlom ,végig beton, de aztán a végén tovább föl az ösvényen, egészen a Viharhegy tetejéig.Ha lábletétel nélkül megcsinálod, akkor nem csak szeretsz, hanem tudsz is mászni!:)

nyissz

nyissz

vendég

• fórumtag
  • 187 posts

ahol a 14-es (vagy 114-es ???) jár?

Nem, itt a 41es busz jár. Az megy fel, az aljánál pedig a 41es villamos megy a Kamaraerdõ felé, ill. vissza.
Én arra nem szoktam járni, meg ennek a helynek megvan az az elõnye, h felérek az utca tetejére, és 2 perc alatt bent vagyok a Kamaraerdõben :)

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 posts
ahol a 14-es (vagy 114-es ???) jár?

nyissz

nyissz

vendég

• fórumtag
  • 187 posts
Én is csatlakozom a lelkes mazohisták társaságához!

Monnyuk nem erdei út, de fel az Istenhegyi úton itt Bp-en, az jó edzés - én legalábbis itt szoktam nyomatni.
Meg van még1 kedvenc helyem Budafokon - Rózsavölgyben, a Tordai utca (ha van idevalósi). Ez nem olyan hosszú, csak olyan 3-4 perces, de annál meredekebb.

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,651 posts
  • LocationRákosmente
Az osztrákoknak annyi hegyük van, ha ellopnánk egyet, szerintem fel sem tûnne nekik, vagy ???

yvorlpu

yvorlpu

törzsvendég

• fórumtag
  • 328 posts
hih ;D
hegyet az Alföldre?
amugy vannak oyan hegyek meyek napok alatt nõnek ki a foldbol(1 kis vulkáni tevékenység) ;D
s oyan 400-500 m-re is kiemelkednek a kornyezethez képest
pl. Olaszországban volt iyen Nápoly melllett a kozépkorban
v. pl néhány tengeri sziget igy emlkedik ki...aztán süyed el.. ;D
kis tanmese.. 8)
Akkor szurkolyunk a vulkáni tevékenység magyarorszgi uyrabeindulásának!!!

Susnyás Ted

Susnyás Ted

vendég

• fórumtag
  • 162 posts
Szerintem építeni kéne egy 2500m magas hegyet az Alföld közepére! ;D

yvorlpu

yvorlpu

törzsvendég

• fórumtag
  • 328 posts
PR! :D ;D
EZT kb. 10 éve a faszi aki csinálta a telkén direkt montipáyának épitette ,csak a motocrossos páyák hasonloságára...persze 2-3m átlag vastag a páya...igy motorosok nem is igen haszálhatnák...
Szal ez csak a mienk!! ;D
amugy 1 domboldalban megy a nyomvonal fõleg...ami miatt srégen is kell tekerni...:)
mayd lehet felteszek ide 1 képet yövõ héten hogy elképzelésetek legyen rola.
üdv ;D ;D

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,651 posts
  • LocationRákosmente
Motocross pályán HC-zni?
Hát nem csak én vagyok ilyen beteg?
Én a nagytarcsain voltam párszor, felfelé a mély homok, s a felfelé irányba állított ugratók nehezítenek, lefelé meg lehet ugrálgatni.
Imádom, csak sokan vannak rajta(motorosok) :(

yvorlpu

yvorlpu

törzsvendég

• fórumtag
  • 328 posts
örülök hogy azért vannak 1 páran kik szeretik a HC.
Amugy ha csak edzésként is csinályátok érdemes hc-ni.
pl.:
én Zalaegerszegi egyesületben vagyok, s van ott 1 páya..(MONDO
PARK)kb. 3000m csak 1 amoyan mini motocross páya..hihetetlen sok/sûrû szintváltozásokkal...leg. 30kanyar+ugyenyi emelkedõ+leytõ van..ugrál a szived mikor mész 3-4 kört pedig se a táv se szintemekedés - a relativ sz.tem 30m,vagy hogy mondyák- nem nagy...szal nnaaaagyon durva!!! :P

Akik Szombatheyiek régen yártak ide direkt ezért a páyáért yöttek.+ legyõzni Buruczki Sziszit:)))
minden honap lsõ szombatyán volt..(talán most is van) verseny.

Szilárd is anno sokat nyomott ezen a páyán...megislett az eredménye. ;D

Nayo,nem Hc, de iyesmi...a szenvedést tekntve :P

olaf

olaf

törzsvendég

• fórumtag
  • 718 posts
Ég és föld! De ott a nevezési díjat nem úszod meg 10 ezer Ft alatt.
Szóval én azt mondom nem (nagyon)kell a magyar rendezvényeket szidni. Más világ.

McClane

McClane

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,710 posts
kis hazánkban nincs nagyon hc, sajnos...

mi minden évben tartunk egy kis hc-t Kõszegen, 10 km-en kb 600 m szintkülönbség....
m.a. tudjuk, hogy ez nem egy vb szintû verseny, de mi csak egy kis házi versenyként rendezzük meg, de legalább MEGRENDEZZÜK

pedig mi vagyunk m.o-on a leggagyibb egyesület, nincs pénzünk és edzõnk sem, önerõbõl versenyzünk, az élményért, és nagyon élvezzük, amikor a profik megvernek minket, mint pl 24 órás versenyen :)

ez a sport sem csak a profikról szól, ha minden versenyen csak a profik indulnának, hát akkor meg lehetne nézni, hányan állnának rajthoz...
ez a sportág is, mint a többi is, a lelkes amatõrök nélkül meghalna....
hazánkban meg a profikat meg sem fizetik (állítólag), szal a mountizás nem annyira felkapott itthon, mint pl külföldön, ebben a kérdésben amatõr és profi véleménye megegyezhet, úgy érzem :)

a lényeg, hogy legyen minél több verseny és versenyzõ, érezzük jól magunkat, és nyomjuk ezerrel! :D

a maratonokon meg csak javít, hogy egymást próbálják felülmúlni a szervezõk, talán itt tapasztalható egy kis fejlõdés, bár én még külföldi versenyen nem voltam, nem tudom, milyen a különbség, max csak hallomásból...

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
hali!
Érdekes ez a hillclimb topic. Ami engem illet, nekem a mászás az mindig ilyen lassú tökörészõs dolognak tünik. Bár tuti, hogy gizda vagyok, de az is lehet, hogy jó környéken lakom! Ómassa Bánkút télleg massziv, de ha farkasnyak felé mész sem jársz rosszul, ha a cicakakát akarod köpdösni kinodban. De ne mondja senki, hogy nincsenek technikás mászókák kis hazánkban. Ha már bükknél tartunk: Garadna völgybõl fölfelé a zöldön, majd az "aranylépcsõn" -asszem sárga- Mária forrás fölé... akkora kövek vannak+ fák, hogy néha fel kell tenni a nagytányért, hogy átbillenj...Szal, ha nem is 10 km meg 90fok azé' egy magamfajta nyüzgeürgének ölég.
Ami adottságainkat illeti, akkor DH -nak sem kellene léteznie márpedig szvsz DH-s arcaink elég jól elvannak. Amint a mellékelt ábra mutatja. Hogy nincsenek versenyek az meg a mi hibánk is. Mi a gáz abban, ha pölö 20-an vannak egy versenyen? attól még érezheted jól magad. Fõleg, ha van jégermájszter. Ahogy a mai magyar versenyeket elnézem, néha ugy tünik, sokan túl komolyan veszik-magukat. jó-jó értem hogy élsport+eredmény meg anyámvalaga, meg pénz.... De azé' mind1.
botsch, ha hosszú voltam s értelmetlen....

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Hali!
Én voltam a Bükki HC-n is, ott 3.lettem, meg a Kõszegin is, ott 2.Szerintem nagyon jó bulik, és nem kell ezer méter szint a megdögléshez.Meg a magyar versenyzõk többsége sem igazán tudna annyit mászni.
M.A: Ha te vagy Melts Andris, ha nem, akkor is szerintem még ha a Bükk M-os HC neked lájtos is, szerintem érdemes megfontolni bárkinek, mert bár nem egyszerû, és kell rá a technika.Lásd Sinka Ákos esete, aki erõbõl akart felmenni, de nem is jött be neki.Speciárt meg jövõre úgy is elkapom, hiszen kb2mp volt a különbség, és õ "profi" versenyzõ ;D
Üdv:Thy

sopron

sopron

törzsvendég

• fórumtag
  • 433 posts
És ha nem tíz kilométer? Miért csak ilyen távban gondolkoztok? Szerintem a duál mintájára simán meg lehetne rendezni a mászó duált is. Akár még ugyanazon a pályán is - amennyiben van lejtése. Egyébként egy kacskaringósra kiszalagozott sípálya is jó móka lenne. Alkalmazkodni kell a helyi domborzati viszonyokhoz, amelyek inkább a sprintnek kedveznek.

olaf

olaf

törzsvendég

• fórumtag
  • 718 posts
GÁZ!!! ::) ;D 8)

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Szerintem nem olyan reménytelen a dolog, mert
igenis vannak 10 km kemény emelkedõk, persze nem átlagosan 10%-on. De a Mátrában és a Bükkben lehet valami megközelítõt kijelölni, pl. Mátrafüred környékérõl valszeg van olyan útvonal (terepen), ami kb. 10 km és 700m szintkülönbségû, az már elég lesz a hazai szokásrendben. Vagy: Ómassa-Bánkút (van benne közel 20 %-os rész is. Egyelõre a 12% átlagos emelkedés túlzás is lenne, tudja valaki (amatõr) milyen az terepen?! :'( :D

olaf

olaf

törzsvendég

• fórumtag
  • 718 posts

Én nem is mondtam azt hogy nem jó....
De kérem szépen ez Magyarosrszág, nekünk még nõni kell, hogy valami igazán jó legyen!
Kivéve Bükk Maraton

Köszi ;)

olaf

olaf

törzsvendég

• fórumtag
  • 718 posts
Nállonk a 10 km +1000 méter szint különbség sztem elég nehezen megoldható. A sípályák meg ehhez talán túl durvák. Mállunk jövõre is lesz remélem egy kicsivel több pénzt tudunk bele invesztálni. De az igazat meg vallva az érdeklõdõk száma nem túl nagy.