Margit híd környékén a Gül-baba az egyedüli igazán meredek utca (Blue-Cet-tõl 50m), de az is csak 25-28% a legdurvább helyen.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
HillClimb
Indította
yvorlpu
, 2003. november 15. 10:52
Írta 2005. január 21. - 17:02
Írta 2005. január 21. - 16:49
schuldigung!
azt hittem a nyereg/nyeregcsõ ike. ....
mindegyis.
amugy pontosan utcaneveket nem tudok..hm..a Margit hidtol felfelé szoktam nyomulni..
a villamos elmegy balra én meg egyenesen...aztán ott kevergek az utcákon...
amugy nem szoktam, csak ha arra yárok (blue cet) stb.. és épp kedvem tenni eg ykis kitérõt.
azt hittem a nyereg/nyeregcsõ ike. ....
mindegyis.
amugy pontosan utcaneveket nem tudok..hm..a Margit hidtol felfelé szoktam nyomulni..
a villamos elmegy balra én meg egyenesen...aztán ott kevergek az utcákon...
amugy nem szoktam, csak ha arra yárok (blue cet) stb.. és épp kedvem tenni eg ykis kitérõt.
Írta 2005. január 21. - 16:31
a II.kerben vannak tényleg yo heyek...hu én ott o.uti egysebüvel 52-17 kombinácioban szoktam..nayo azé nem pont 35%oson de maydnem...hu dagadtak az erek a lábamban..
Hol mentél fel 52/17-ben?
Mostanában szórakozok azzal, hogy minél durvább áttétellel próbálok felmenni bevált utakon. Legutóbb 44/11-ben végeztem ki a Kolossy-Fenyõgyöngye szakaszt, és 44/14-ben a Fenyõgyöngye-HHH részt (aszfalton). Szüret utca-Citadella 44/11 szintén kész.
u.i. Ike kieg. nincs a bringámon, a hajtómû meg 2003-as XT.
Írta 2005. január 21. - 10:18
na lgalább valaki még ir ide!!!
a II.kerben vannak tényleg yo heyek...hu én ott o.uti egysebüvel 52-17 kombinácioban szoktam..nayo azé nem pont 35%oson de maydnem...hu dagadtak az erek a lábamban..
Pinyo:: februárban összekéne álnunk és a környéken II.ker+ fel Jánoshegyre meghetnénkj együtt.
érdekel hol tartok.
a képek meg nagyon yo ötletekvoltak.
amugy hogy mászik a Magellán? havernak most egy hasonlo 16"os Magell van ...
de ha yol vettem észre a suilycsökkentésre nem áltál azért rá a bicayon(IKE kiegészitõk...) viszont az uy XT fasza lehet, nekem csak régi XT haytomüvem van...
hillclimben ngyon nagy különbségek lehetnek.
Írta 2005. január 13. - 13:59
Kicsit felhozom a topikot, mert úgylátszik elfogytak a hegymászók.
A környék, ahol még decemberben jártam: Budapest II.ker, Máriaremete. Brutális 30% és 35%-os emelkedõk. A Táltos utca ki is van táblázva 35%-ra, a többit csak fényképrõl mértem.
Szerintem nem sok meredekebb aszfaltos út található kis hazánkban.
Képek itt: http://kep.tar.hu/pinyo/50009289#2
A környék, ahol még decemberben jártam: Budapest II.ker, Máriaremete. Brutális 30% és 35%-os emelkedõk. A Táltos utca ki is van táblázva 35%-ra, a többit csak fényképrõl mértem.
Szerintem nem sok meredekebb aszfaltos út található kis hazánkban.
Képek itt: http://kep.tar.hu/pinyo/50009289#2
Írta 2004. március 22. - 13:54
Vasárnap jártam a Virágosnyereg u. folytatásánál.
Az eleje (is) elég durva. Lefényképeztem oldalról és megmértem otthon. 16-18 fokos emelkedõ, ez kb. 30%-osnak felel meg. Laza, süppedõs talaj volt most, avarral és faágakkal tele. "Természetesen" nem sikerült, már az elején elakadtam. A felsõ 3/4-e pedig szinte gyalog is járhatatlan a letört ágak miatt. Emiatt néhol az utat sem lehetett látni, merre megy.
Az eleje (is) elég durva. Lefényképeztem oldalról és megmértem otthon. 16-18 fokos emelkedõ, ez kb. 30%-osnak felel meg. Laza, süppedõs talaj volt most, avarral és faágakkal tele. "Természetesen" nem sikerült, már az elején elakadtam. A felsõ 3/4-e pedig szinte gyalog is járhatatlan a letört ágak miatt. Emiatt néhol az utat sem lehetett látni, merre megy.
Írta 2004. március 16. - 12:30
Hétvégén megpróbáltam a Gül-baba utcát 44/24-ben, de nem sikerült. A meredek vége elõtt 5 méterrel leugrott hátul 21-be >. Másodjára már nagyon lefáradtam, és a felénél fel kellett adni.
Írta 2004. január 22. - 22:43
Egy jóhír:a garda maraton elõtt lesz hillclimb verseny.Többet még nem tudok,de ha lesz infó,akkor idenyomom:)
Üdv:Thy
Üdv:Thy
vendég_Charon_*
Írta 2004. január 22. - 13:00
Jaj, de izé itt mindenki.... térkép? HHH és khörnjéke?Ja, és valaki mondja már meg, hogy melyik az a Virágos nyereg?
Írta 2004. január 22. - 11:13
Írta 2004. január 21. - 18:39
de ha meg úgy nézzük, akkor nincs is emelkedõ, csak lejtõ, amin rossz irányban állsz... hát nem?
:-)
:-)
Írta 2004. január 21. - 15:04
Ez nem technikai hozzászólás lesz, inkább nyelvtani
KeX! "az igazángigabrutál leltõket hogy kell t3kerni?" csak annyi ezzel kapcsolatban, hogy a lejtõket sehogy sem kell tekerni, ott gurulni lehet. Az emelkedõn, ott igen, ott kell nyomni
De ez tényleg csak kukacoskodás, ne vegyétek olyan komolyan...
KeX! "az igazángigabrutál leltõket hogy kell t3kerni?" csak annyi ezzel kapcsolatban, hogy a lejtõket sehogy sem kell tekerni, ott gurulni lehet. Az emelkedõn, ott igen, ott kell nyomni
De ez tényleg csak kukacoskodás, ne vegyétek olyan komolyan...
Írta 2004. január 20. - 14:16
Írta 2004. január 20. - 14:14
A szarv szerintem sem jó a túl meredek dombokon és lehetõleg keskeny fogást keress a kormányon. Nem jó ha vesztesz a lendületbõl, mert egy bizonyos sebesség alatt kikapar a kerék. Nyereg szerintem is a seggbe, és valóban nem árt ha inkább elõrefelé lejt.
A kormányt meg nyugodtan lehet harapdálni, bár persze ha cc versenyrõl van szó, akkor egy ilyen szintû emelkedõn én inkább feltolom, mert az idõben sokkal gyorsabb, de hát a hillclimben ugye nem mindig ez az elsõdleges szempont.
A gyökeres, köves részeken én gyakran szoktam lökdösni a gépet. Ez elég beteg mozdulatsornak látszik kivülrõl, viszont ha egy kidõlt fát, vagy magas gyökeret kell valahogy áthidalnod, akkor az meredek emelkedõn csak úgy megy ha meglököd a gép elejét és ezt a kicsi plusz lendületet kihasználva rántod át a hátsó kereket az akadály felett. Nekem eddig mindig bejött. Nem vagyok egy izomlábú, de a meredek és nagyon technikás fölfeléken általában tovább feljutok, mint a nálam sokkal bikább cc-sek jó része.
A kormányt meg nyugodtan lehet harapdálni, bár persze ha cc versenyrõl van szó, akkor egy ilyen szintû emelkedõn én inkább feltolom, mert az idõben sokkal gyorsabb, de hát a hillclimben ugye nem mindig ez az elsõdleges szempont.
A gyökeres, köves részeken én gyakran szoktam lökdösni a gépet. Ez elég beteg mozdulatsornak látszik kivülrõl, viszont ha egy kidõlt fát, vagy magas gyökeret kell valahogy áthidalnod, akkor az meredek emelkedõn csak úgy megy ha meglököd a gép elejét és ezt a kicsi plusz lendületet kihasználva rántod át a hátsó kereket az akadály felett. Nekem eddig mindig bejött. Nem vagyok egy izomlábú, de a meredek és nagyon technikás fölfeléken általában tovább feljutok, mint a nálam sokkal bikább cc-sek jó része.
vendég_Charon_*
Írta 2004. január 20. - 12:59
Jólvanna!
Csúcs-hegy fele van a Kálvária-hegy és délrõl próbáld megmászni (bár északnyugat felõl mászhatatlan, ott lejönni sem semmi).
Csúcs-hegy fele van a Kálvária-hegy és délrõl próbáld megmászni (bár északnyugat felõl mászhatatlan, ott lejönni sem semmi).
Írta 2004. január 20. - 12:50
Tomi az a csúcshegyi csapás nem véletelenül a kék turistaút? A virágosnyeregi réttõl felfele nem?
Charon vat da fak iz kálvária?
vendég_Charon_*
Írta 2004. január 20. - 11:19
Hát szarv nélkül szeretem én is... minél keskenyebb kormánnyal. Figyelj, hogy ne szédelegj az ösvényen jobbra-balra, hanem tartsd az irányt és érezd az utat minden göcsörtjével együtt. Na meg persze súlypont elõbbre, de csak annyira, hogy még ne pörögjön kia hátsó.... és tartsad a ritmust, egyenletesen terheld a pedált (tekerj kört )!
Írta 2004. január 20. - 11:03
Jól van na . Egyszer én is felmentem rajta országutival (42/23). De majdnem elgörbítettem a kormányát az erõlködéstõl. És azt sem állítom, hogy végig ülve tekertemEzt ismerem.... nem olyan vészes, 42-es nagytányér és hátul 28-ban teljesíthetõ
Írta 2004. január 19. - 23:30
Írta 2004. január 19. - 23:25
nekem a szerv nem jön be.Én rendesen fogom a kormányt,és akkor le tudom szorítani a földbe az elejét.De az ánuszomban van az ülés hegye:)