Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Nyeregcsövek

- - - - -

• Please log in to reply
3018 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

nézd Specibõl M-eset vettem volna, ha találtam VOLNA.. és nyugi bõven jó ez a váz, ha olyan helyzet adódik ennyi nem oszt, nem szoroz... mert ugye a tökig kihúzott nyeregcsõ miatti váztörést sem tartom viccesnek 50-nél... de ha neked ez jó ,ám legyen..

ja és most jöhetne Tigger felsõcsõ hosszokkal + vázmértekkel, nekem ez kényelmes--- és nem az állandó derékfájás.. stb.

off

pedig abból is inkább L-es kellett volna Neked az M-es nekem jó - az 17-es, az L-es 18-as...

de on szal további vázméreteket a helyükön :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
pls del.. go to vázak..

cimarcimar

cimarcimar

vendég

• fórumtag
  • 240 posts
Nem a tökig kihúzott nyeregcsõ a cél... a Kelly's bicók felsõtest nélküli embereknek valók mert hiába 21"-os a váz u.olyan hosszú (szinte) mint a tizenhetes. A Spec. meg elég hosszú úgyhogy abból a kicsi is jó lehet. Egyébként jó egészséget hozzá...

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Féloff:

na már most , fejlõdõ szervezet vagyok 9+ kgmal, ergo:
emellett 182 cm vagyok eddig egy 19,5 -es Kellysem volt ,ami baromi rövid volt, szóval mindenféleképpen olyan vázat kerestem,ami hosszabb, jóval könnyebb, mégis merev ill. azért van benn anyag bõven.. Ennek sztem a Kona ill. a Speci S-works felel meg, de mivel 100 volt a felsõ határ a Konat választottam egy 350 mm-es nyeregcsõvel.. Lábaim nem túl hosszúak és eddig az unokák sem panaszkodtak úgy, hogy 1,25 cm-rel még kisebb is az átlépési magasság...
Ja és, hogy ne érje szó a házelejét a stucni 100mm-es.. Így pontnagyon király a geo. .

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
És könnyebb a kisebb váz + már nem országúti geometriával montizunk. Nekem a 178cm-hez 17,5es kellene konából, ha lenne, de ez tényleg egyénfüggõ (haver ugyanakkora, mint én és teljesen más beállításokat használ).

A sebesség mindent megold.

karfi

karfi

vendég

• fórumtag
  • 151 posts
talan csak a valamivel alacsonyabb atlepesi magassagot lehet felhozni mellette (bar -ahogy eszrevettem- egyre inkabb terjednek el a hajlitott felso csovek)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
a 17-es még nekem (176) is kicsi, (konából, amihez Kela kérdezett,speckóból pl az a jó) vagy legalábbis maximum kényszerbõl elmegy de nem kényelmes. ha nekem pont jó a 18-as (persz tom 1énfüggõ) akkor a 182-höz már igencsak elmegy a 19. mellesleg mért jó a kis váz, égig kihúzott nyeregcsõvel ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

cimarcimar

cimarcimar

vendég

• fórumtag
  • 240 posts
A buffalo-s korszakban az emberek mindkét lába rövidebb volt a kelleténé : ) a 19" szerintem sok. Én 182cm vagyok és tizennyolcas vázam van de elférne a tizenhét is.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

Kicsit alacsonyan ülsz, vagy rövidek a lábaid.

utóbbi:) nem írtam, de látom rájöttél:)

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts

Hosszú a csavar. :D Az legalább 4-5 gramm felesleg még! ;)

:)
ha most csinálnám: 10-es saválló rúd 5-ös helyett 6-os fúróval kifúr, és a felsõ kis rudakat is lapítás helyett átfúrtam volna, sokkal gyorsabb :)
ja, meg talán a nyeregcsövet is jobb lett volna merõlegesen kifúrni, de így is jó (most a középsõ rúd nagyjából a nyeregsínekkel párhuzamos.)

majd a komplett bicóról készítek inkább képet, azon egész pofásan néz ki egyben, az új nyereggel. és azóta használtam is, egyelõre nó problem. meg baromi jól állítható, sõt, a szöget "megjegyzi", hiszen elég a hátsó csavart piszkálnom, ha mondjuk hátrébb tolom a nyerget. szóval tisztára elégedett vagyok, leszámítva hogy az a 2 centi hiányzik most a teljes ny.csõ hosszából, amit akkor vágtam le fölöslegesen, amikor azt hittem, a gyári fejrész jobban be van gyógyulva :(
aztán végül tök könnyen kijött.

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 posts

Maggi, itx, 400mm-est keres. ;)

bax, tenyleg, az ebike-os 350-es. viszont a gyarto oldalan is irja, h. 400-as, meg en is 400-ast vettem, le kellett vagjam 350-re :)

edit: en a ridebikeban vettem, az tevesztett meg:
http://ridebike.hu/t...cso/normal/1954

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Kicsit alacsonyan ülsz, vagy rövidek a lábaid.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

Szerintem bõven jó az a nyeregcsõ. A pazzazoknál általában 9cm-nél van a min jel, 9+6,5, még sok is.
Ja és ha 350es a nyeregcsöved akkor nagy a váz.

A váz biztosan nem nagy 19"---- 181-2 cm..

de azért köszi...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
speci gyári nyeregcsõadapter asszem 8,5 centi.
most abban van egy 27,2-es ritchey karbon nyeregcsövem, félelmetesen rugalmas a kettõ, kiváncsi vagyok mikor törik ketté :D

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Szerintem bõven jó az a nyeregcsõ. A pazzazoknál általában 9cm-nél van a min jel, 9+6,5, még sok is.
Ja és ha 350es a nyeregcsöved akkor nagy a váz.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

35 cm-es Pazzaz nyeregcsövem van , szal az lenne a kérdés:
(A váz szempontjából)
NEm kell -e hosszabb ny.csõ, mivel 9+ kg-ot kell elviselnie..

10

9

8

7
6,5 ---- szal idáig van kihúzva a nyeregcsõ
6

5

inkébb azt mondd meg hány centi van a vázcsõben meg mennyivel ér a felsõcsõ becsatlokozás alja alá , (ha 4-5 centivel az elég) amúgyis a pzaaz csövek nem egyformán vannak "beszámozva". nekem az egyik 4-esig, a másik 1-esig van kihuzva, szal nem mérvadó

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
35 cm-es Pazzaz nyeregcsövem van , szal az lenne a kérdés:
(A váz szempontjából)
NEm kell -e hosszabb ny.csõ, mivel 9+ kg-ot kell elviselnie..

10

9

8

7
6,5 ---- szal idáig van kihúzva a nyeregcsõ
6

5

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
vesz kettõt, egyikbõl levág 5 centit és a másikhoz hegeszti, a másikat eladja o.uti ny.csõnek :D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Maggi, itx, 400mm-est keres. ;)

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 posts
ez nem annyira konnyu, viszont eros:
Oval M400
http://ebike.hu/term...-290-mm-ig/1954
http://www.ovalconce...o.php?idProd=55

de uaott az M600 is jo lehet, az konnyebb kicsit.