Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Nyeregcsövek

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3018 hozzászólás a témában

outcast

outcast

vendég

• fórumtag
  • 194 hozzászólás

A váz fog eltörni/elhajolni, nem a nyeregcsõ, ha rövidet veszel bele. Mindenképpen 400mm-est érdemes venni, a 350es már túl rövid lenne.

Igen erre gondoltam én is,ezek szerint rosszul fogalmaztam.

Köszönöm mindenkinek a véleményt s jó hírt. 24"-os vázból korlátozott volt a választék(2db),így most kánaán lesz....:)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A váz fog eltörni/elhajolni, nem a nyeregcsõ, ha rövidet veszel bele. Mindenképpen 400mm-est érdemes venni, a 350es már túl rövid lenne.

A sebesség mindent megold.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Véleményt kérnék a következõ problémámra.(nekem most csak azok vannak)
95-100 kg környékén vagyok,számításaim szerint ~260mm hosszan fog kiállni a nyeregcsõ a 22"-os vázból.A nyeregcsõ átmérõ 31.6 mm.
Ez mennyire veszélyes,problémás,gondot okozó?
Boltos szerint kitörhet a vázból,azért kellene 24"-os ebbõl a szempontból,na de ennek mindenhol megvan az esélye szvsz.
Gyakorlati tapasztalat mit mutat?
Köszönöm a válaszokat.

X-MISSION NYEREGCSÕ 31.6 x 350mm Erröl vanvalakinek infója,véleménye?Érdemes megvenni?

Kiváncsi lennék arra a boltosra aki folyamatosan ilyen szintû f@sságokat mond...
Miért törne ki? Ha nem agyonkönnyítettel veszel, nem fog törni semmi.
Én azt mondanám, hogy 400mm-es nyeregcsövet vegyél, a váznak nem árt ha több marad benne. Ilyen méretben Pro LT, XLT vagy BBB Skyscraper van 4-5e-ért. Ezek nem hiszem, hogy lecsoffadnának normál felhasználás mellett.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

95-100 kg környékén vagyok,számításaim szerint ~260mm hosszan fog kiállni a nyeregcsõ a 22"-os vázból.A nyeregcsõ átmérõ 31.6 mm.
Boltos szerint kitörhet a vázból,azért kellene 24"-os ebbõl a szempontból,na de ennek mindenhol megvan az esélye szvsz.
Köszönöm a válaszokat.

X-MISSION NYEREGCSÕ 31.6 x 350mm Erröl vanvalakinek infója,véleménye?Érdemes megvenni?

A kérdés az, hogy milyen hosszú rész lesz bent a vázban. Ha megvan a 10-12cm akkor nem lesz gond.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Nem (csak) ez számít, hanem, hogy mennyi marad a vázban, plusz a nyeregvázcsõszög. Minden nyeregcsövön van egy jelölés, hogy meddig húzhatod ki biztonságosan, azt vedd figyelembe, és igyekezz minél hosszabb nyeregcsövet választani (ahol a fej és a jelölés távolsága megvan legalább 260) mivel ahogy nézem nagyobb vázat már nehéz lenne... :)

outcast

outcast

vendég

• fórumtag
  • 194 hozzászólás
Köszönöm a válaszokat.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
99% hogy 34,9es kell.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás

Milyen vázra kell? Van néhány kivétel, ahol nem 34,9es kell.

Lapierre -re. (lenn az aláirásban)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Milyen vázra kell? Van néhány kivétel, ahol nem 34,9es kell.

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás
ja 34.9 vagy 35.0 nekem 35.0 zoom van 31.6-os csõhöz szóval tuti jó kivéve ha nem trek-ed van ott néha más kell

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás

34.9-es kell rá.
milyet akarsz rendelni?

Erre gondoltam :http://cgi.ebay.de/H...ksid=p1638.m118

csak az átmérö nem volt tiszta. Tegnap elment egy 34,9-es, kék, csak nemtudtam jo e.

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.950 hozzászólás
34.9-es kell rá.
milyet akarsz rendelni?
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
Hello,

ha a nyeregcsö egy 31,6mm -es, akkor mekora átmérös gyorsszoritó kell rá? 31,8mm? Le kell mérni a külsö méretet?

A hope tól szeretnék valamit rátenni.

Thx

fgabor

fgabor

vendég

• fórumtag
  • 153 hozzászólás
Én átalakítottam, mert a gyorsszárral nem tudtam úgy meghúzni, hogy ne másszon le lassan a csõ (Roox 4.2). Szerintem a szár alatti mûanyag betét engedett, tömörödött folyamatosan. Az imbuszt is jól meghúztam, ezért az anya alá tettem a V féknél használt "félgömbös" alátétpárt a "banán csavar" betegség ellen. Hát, azért egy gyári jobban nézne ki.

A linket köszönöm, de a Hope felhasználók egy brit lapon jól lehúzták a bilincset, mert a csavar görbült és sokuknak eltört. Szerintem csak az a biztos, ha a menet nem a bilicsben, hanem acél hengerben van, ami kellõen fordulva nem engedi a csavar görbülést. Na a Hope nem ilyen, hiába van csilli-villi színekben.

Nekem ez jönne be:
http://www.jensonusa...eat Collar.aspx

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Itt lehet kapni: http://www.chainreac...?CategoryID=213

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Igen, Trekem van. Sajnos nekem is gyorszáras bilincset adtak hozzá, de át tudom alakítani imbuszossá, csak egy csavar és egy anya kell hozzá, mondjuk így nem a legszebb. Esetleg még egy 34,9esbõl lehet leesztergáltatni.

fgabor

fgabor

vendég

• fórumtag
  • 153 hozzászólás

Igazából ez is egy túlbiztosított dolog, 8-9cm a vázban hosszútávon is biztonságos, a legtöbb a gyártó viszont 10cm-re teszi a min jelet (a pazzaz mondjuk 9cm-re), a nyeregvázcsõszög a legtöbb cc vázon meredek és a nyeregvázcsõ falvastagsága a felsõ részen ugyanakkora, mint a 2kg-s vázakon (nálam pl még vastagabb a felsõcsõ felett, mint az átlag vázakon, 36,5ös nyeregcsõbilincs kell rá), szóval nem kell félni.

Ezek szerint Trek (esetleg Gary Fisher) vázad van? Lassan évek óta keresek 36,4-36,5 méretû imbuszos bilincset.
A Nellában folyamatosan hitegetnek, mindig elkérik a számomat, hogy majd hívnak + pár havonta benézek, de semmi. A neten Bontragert, Salsa-t, Hope-ot (a brit felhasználók szerint törik a meghúzáskor elhajlott csavar) találtam.

Van ötleted itthoni beszerzési forrásra? Vagy bárkinek javaslata?
A gyõri Care-o-bike-ot is el lehet felejteni.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Igazából ez is egy túlbiztosított dolog, 8-9cm a vázban hosszútávon is biztonságos, a legtöbb a gyártó viszont 10cm-re teszi a min jelet (a pazzaz mondjuk 9cm-re), a nyeregvázcsõszög a legtöbb cc vázon meredek és a nyeregvázcsõ falvastagsága a felsõ részen ugyanakkora, mint a 2kg-s vázakon (nálam pl még vastagabb a felsõcsõ felett, mint az átlag vázakon, 36,5ös nyeregcsõbilincs kell rá), szóval nem kell félni.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
koszi.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás