Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Nyeregcsövek

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3018 hozzászólás a témában

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

Na én is így gondoltam!
Csak valami marhára recseg a bringán és már nem volt más ötletem!
De szerintem sem ez...
Köszi!

lehet, hogy koszos az egész nyeregvázcsõ. alapos pucolás után már több "lövésem sincs honnan jöhet a recsegés" problémát elhárítottam.

Vinkler

Vinkler

törzsvendég

• fórumtag
  • 590 hozzászólás
Na én is így gondoltam!
Csak valami marhára recseg a bringán és már nem volt más ötletem!
De szerintem sem ez...
Köszi!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Sziasztok!
Gyors kérdés. Ti a karbon nyeregcsövet bezsírozzátok, vagy zsír nélkül megy a vázba?
Elõre is köszi!

Idézet Eastonéktól - õk ugye tudnak valamit a karbon technológiáról:

"Carbon seat posts: DO NOT apply grease to carbon seat posts."

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Bár semmilyen karbon alkatrésszel nem volt még dolgom, de ha zsír nélkül nem megy bele a vázba, akkor az szerintem nagy lesz bele. Meg minek kéne bezsírozni egy nyeregcsövet? Hogy egy félresikerült kátyúnál lejjebb kerülj 10 centivel?

Vinkler

Vinkler

törzsvendég

• fórumtag
  • 590 hozzászólás
Sziasztok!
Gyors kérdés. Ti a karbon nyeregcsövet bezsírozzátok, vagy zsír nélkül megy a vázba?
Elõre is köszi!

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.292 hozzászólás
na igen, egy fél évig én is pimp sörösdoboz tuning "adapterrel" mentem, tökéletesen mûködött
"The faster you are, the slower your life goes by" - Lucas Brunel

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Köszi még1x.
Megcsináltam, kb. 10 cm hosszu és olyan széles, hogy 2mm híján körbeéri a nyeregcsövet. Kiperemeztem a tetejét, így bele sem csúszik. Ha nem lenne rajta "Szalonsör" felirat olyan lenne mint a gyári :).

Jó ez, nehogy azt hidd, hogy VB-ken más módszert használnak. :D
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

zaskarrace

zaskarrace

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás

Szerintem nincs mégegy olyan dolog, ami annyi mindenre lenen jó, mint a sör:beer:

Az biztos! Én még tárcsafék beállításhoz is szoktam sörösdobozból vágott csíkokat használni. Amikor új volt a Formulám, a boltban nem voltak képesek úgy belõni, hogy egyáltalán ne súroljon. Hazavittem, és végül sörösdoboz darabkákkal lõttem be úgy, hogy egyik pofa sem ért hozzá a tárcsához. Persze a legnagyobb örömet a doboz tartalmának az elpusztítása jelenti....:)

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Szerintem nincs mégegy olyan dolog, ami annyi mindenre lenen jó, mint a sör:beer:

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Mondom sörösdoboz, pont 0,1mm vastag.

Köszi még1x.
Megcsináltam, kb. 10 cm hosszu és olyan széles, hogy 2mm híján körbeéri a nyeregcsövet. Kiperemeztem a tetejét, így bele sem csúszik. Ha nem lenne rajta "Szalonsör" felirat olyan lenne mint a gyári :).
Kitörölgettem a vázat belülrõl, beleraktam, aztán a nyeregcsövet is bezsírozva.
TÖKÉLETES!

zaskarrace

zaskarrace

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás
Ez a sörösdoboz tényleg nem kókányolás. Nekem a Stupjumper vázba hivatalosan 30,9-es való. Vettem hozzá egy Thomson 30,9-est, és mégis elég lazán járt benne, veszélyesen meg kellett húzni a bilincset. Közzéraktam egy kb.6 cm x 2 cm nagyságú sörösdoboz-darabot és így van 2 éve. Hibátlan megoldás.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Tökéletes megoldás. :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Tökre nem. :D Max csúnyán néz ki, hogy lesz a bilincsnek egy kis íve.

De a korrektség miatt érdemes kijavítani, én például ráragasztottam elõl-hátul 1-1 csík szigetelõszalagot még amikor ezzel a problémával szembesültem réges-régen.

A sebesség mindent megold.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Nagyon.
Van vele gond, becsuszik, szétcseszi a vázat.

Tökre nem. :D Max csúnyán néz ki, hogy lesz a bilincsnek egy kis íve.

De a korrektség miatt érdemes kijavítani, én például ráragasztottam elõl-hátul 1-1 csík szigetelõszalagot még amikor ezzel a problémával szembesültem réges-régen.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Köszi kipróbálom ideiglenes megoldásnak, de azért jobban szeretném a 31,6-os csõvel... Csak ki a ráknak kell majd a 31,4-esem? Szerintem az elég ritka méret...

Ha nem állítgatod gyakran a nyeregmagasságot akkor nyugodtan használhatod állandó megoldásként is. Az egyik bringámban nekem is így van, csak nálam még egy szûkítõ is van a vázban.
31,4es a 2005ös polarx.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Egy sörösdoboz pont befér a váz és a csõ közé.

Köszi kipróbálom ideiglenes megoldásnak, de azért jobban szeretném a 31,6-os csõvel... Csak ki a ráknak kell majd a 31,4-esem? Szerintem az elég ritka méret...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

...ettöl tartok én is.
Ez esetben van egy eladó 31,4-es Ritchey logic nyeregcsövem és vennék hasonló 31,6-ost :)

Egy sörösdoboz pont befér a váz és a csõ közé.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

szétcseszi a vázat.

...ettöl tartok én is.
Ez esetben van egy eladó 31,4-es Ritchey logic nyeregcsövem és vennék hasonló 31,6-ost :)

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
Nagyon.
Van vele gond, becsuszik, szétcseszi a vázat.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás
Szerintetek mennyire gáz 2 tizeddel kisebb nyeregcsõ? Konkrétan 31,6-os helyett 31,4-es. Nincs vele semmi gond, nem csuszik be, csak félek hogy terheli a vázat (jobban össze kell húzni)