Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Nyeregcsövek

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3018 hozzászólás a témában

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
Feltöltött képúgy néz ennyit enged meg a büdzsé(5900HUF)nyeregcsõre, vélemény? Esetleg valami ebben az árban? 27.2-s méretben érdekel
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

nu Kartársak házi feladat :)

kék színû nyeregcsõ -olyasmi mint a race face atlas/deus kormány.
átmárõ 30,0 vagy kisebb (azért minimum 27,2)
minimum súly 270 gramm 350-es hosszban de ha több az csak jó (szal tune, kcnc kilõve)

ötletek ?

köszi

Origin8 csinál ilyent USA-ban, legegyszerübb e-Bayen megvenni pl. itt, tudtommal Európában nem forgalmazzák.
...vagy veszel egy bármilyent és leeloxáltatod :)
Failure is always an option.

isti75

isti75

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
sziasztok, szerintetek hol tudnék beszerezni vagy csináltatni 25.6-os vagy 25.8-as hajlított (setback) nyeregcsövet?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
nu Kartársak házi feladat :)

kék színû nyeregcsõ -olyasmi mint a race face atlas/deus kormány.
átmárõ 30,0 vagy kisebb (azért minimum 27,2)
minimum súly 270 gramm 350-es hosszban de ha több az csak jó (szal tune, kcnc kilõve)

ötletek ?

köszi

Maggi, elõfordul hogy nem bizonyos vázakba hosszú
amúgy én se vágnék el egy karbon vagy pl egy thomsont se de pl stumpiba nem férne be a 400 as
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
és annyira sokat nyernel rajta h megéri azt a drága cumot szétfürészlni?

sosem ertettem ezt, pl ha netán vezat kell cserélni még jol jöhet.....buzi dolgo sztem

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 hozzászólás
még nincs mit fûrészelni, de ha lesz majd nem veszek levegõt:)
amugy nem azért veszem, hogy eladjam.
kösz az infót

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
ha nagyon zavar az az 5-10g amit nyersz akkor le lehet, de így sosem fogod eladni ha ugy alakul....sztem hagyd

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
le lehet vagni persze

csak ha lehet ne lelegezd be a fureszport [erosen rakkelto]
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 hozzászólás
karbon nyeregcsõbõl le lehet vágni ha hosszú, ugy értem nem fog "kiszõrösödni? :)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

láttam a bbb aluscraper-t, ez olcsó is könnyû is, de még nem derítettem ki, hogy hol tudok venni (ha tudok) meg sajna nem elég sznob. :)

Bármely (a hazai BBB forgalmazó http://www.pacificcycles.hu/) partnerüzletében.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Boneshaker azt mondta nekem, pár héten belül lesz fl v2 csõ. Ára 18 asszem, tömege talán 200g körül.

Én ha nem lennék ilyen dagadt, akkor KCNC TI PRO LITEot vennék, annyi pénzért verhetetlen.

szerk.

Aluscrapert a butikban.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.028 hozzászólás

ha nem büdös rendelni...körbenézten onlány shop-okban is itthon de tényleg hiánycikk....

http://bikemarket.hu...eszlet&tid=5970

mielõtt sárga lapot kapunk a nyergek topicban... :)

syncros flv2-t néztem, de jelenleg nincs itthon.
syncros am 1 bolt amit még találtam, de az e-bike (még :) ) nem válaszolt.
láttam a bbb aluscraper-t, ez olcsó is könnyû is, de még nem derítettem ki, hogy hol tudok venni (ha tudok) meg sajna nem elég sznob. :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

_and/or_

_and/or_

vendég

• fórumtag
  • 172 hozzászólás

Szerintem elõször is olyan nyeregcsövet válassz, aminél be tudod állítani a nyerget a PEDÁLHOZ képesti neked ideális pozícióba, ami klasszikusan a térdkalács alatt levõ pedáltengely, amikor a legelsõ (vízszintes hajtókar) pozícióban van. (Mondjuk én jobban érzem magam ha kicsit elõrébb ülök....)
Amikor az megvan utána válassz olyan stucnit amivel a neked megfelelõ távolságban van a kormány.
Ha csak valami extrém méretû stucnival, vagy extrém pozícióban lévõ üléssel (pl. hátranyúlás nélküli nyeregcsõnél is elõre kell tolni az ülést), esetleg még ezekkel sem tudod ideálisra állítani, akkor biztosan nem neked való méretû a váz...
Sok múlik a váz geometriáján, de 615-ös felsõcsõ akkor lehet neked jó, ha legalább 185cm vagy.

Hát én csak 183 cm vagyok, de aránylag hosszúak a karjaim.
A váz amúgy 19", tehát elvileg szvsz jónak kell lennie a 183-hoz, de majd a próba eldönti.
Vagy van egy másik opció egy merida 18" személyében , csak az meg ugye 46cm, az meg lehet hogy kicsi.

Amúgy köszi a tippet!

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.028 hozzászólás
400*27,2-es, ezüst színû, "könnyû" (kb 230-270gr) hátrahajlás nélküli nyeregcsõre ötlet? (max 15eFt-ig, de inkább 10e körül.)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
Nem kell ezen nagyon agyalni. Ha már letekertél pár tízezer km-t elsõ ráülésre meg tudod mondnai jó-e a nyereg beállítás vagy sem?!
Ha meg kevésbé rutinos az ember el kell olvasni valami ide vágó irodalmat ( a bikemagban is volt téma) és tudományosan beállítani. Nálam tökéletesen mûködik a Kobike által írt beállítás.
Szóval szerintem elõször állítsd be a kényelmes nyereg pozíciót, aztán jöhet a stucni hossz kérdés.

Ezen lehet agyalni rendesen, hogy mit változtasson az ember. Hasonló cipõben jártam 615mm felsõcsõ, 90mm kormányszár, 186cm magasság (egyébként a váz egy 2006
Magellan crux 20” ami mérve inkább 19,5”. Én a nyeregcsövet cseréltem 0 hátranyúlásúra, mert úgy érezem, mintha hátulról „rugdalnám a pedált”, meg emelte az elejét. Menettapasztalat még nincs, majd meglátom jó döntés volt-e.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Sziasztok riderek,

Nekem egy olyan kérdésem lenne hogy mi a különbség az egyenes, illetve a hátrahajló nyeregcsõ között?
Jelent valamit komfortosságban hogy hátrahajlik a ny.csõ fej vagy nem?

Azért lenne fontos ez nekem, mert nem tudom honnan faragjak le a milliméterekbõl, ugyanis a felsõ csövem horizontális hossza 615.
Azt néztem hogy az egyenes illetve a hátrahajlónál (nyereg állíthatóságát figyelmen kívül hagyva) kb 2,5 cm az eltérés.
Vajon jobb itt csökkenteni vagy egy rövidebb stucni mondjuk 90mm?

A két nyeregcsõ fajta közötti különbségekre is kíváncsi lennék.

Szerintem elõször is olyan nyeregcsövet válassz, aminél be tudod állítani a nyerget a PEDÁLHOZ képesti neked ideális pozícióba, ami klasszikusan a térdkalács alatt levõ pedáltengely, amikor a legelsõ (vízszintes hajtókar) pozícióban van. (Mondjuk én jobban érzem magam ha kicsit elõrébb ülök....)
Amikor az megvan utána válassz olyan stucnit amivel a neked megfelelõ távolságban van a kormány.
Ha csak valami extrém méretû stucnival, vagy extrém pozícióban lévõ üléssel (pl. hátranyúlás nélküli nyeregcsõnél is elõre kell tolni az ülést), esetleg még ezekkel sem tudod ideálisra állítani, akkor biztosan nem neked való méretû a váz...
Sok múlik a váz geometriáján, de 615-ös felsõcsõ akkor lehet neked jó, ha legalább 185cm vagy.
Failure is always an option.

RedEagle

RedEagle

vendég

• fórumtag
  • 151 hozzászólás
Ezen lehet agyalni rendesen, hogy mit változtasson az ember. Hasonló cipõben jártam 615mm felsõcsõ, 90mm kormányszár, 186cm magasság (egyébként a váz egy 2006-os
Magellan crux 20” ami mérve inkább 19,5”. Én a nyeregcsövet cseréltem 0 hátranyúlásúra, mert úgy érezem, mintha hátulról „rugdalnám a pedált”, meg emelte az elejét. Menettapasztalat még nincs, majd meglátom jó döntés volt-e.
Olyan hegyre mentem, aminek nem volt teteje csak vége. Úgy hívták szél.

_and/or_

_and/or_

vendég

• fórumtag
  • 172 hozzászólás
Okés megfontolom a tanácsokat, bár úgy látom el leszek szezon elején ezzel a témával... :)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

És azt is mondják jobb a mono fölöt ülni, mint a hátsóagy fölött. ;)

Persze, vannak akiknek ez jön be.

Én csak azt akartam burkoltan megfogalmazni, hogy a "ha nagy a vázam, mit csináljak? Há, told elõrébb a nyerget" tanács szerintem egy baromság. SZERINTEM ;)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
És azt is mondják jobb a mono fölöt ülni, mint a hátsóagy fölött. ;)

Persze, vannak akiknek ez jön be.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers